Naslov: Čuvajte se nove prevare na Facebooku 02.08.10 19:58
Upozoravamo vas na najnoviju prevaru na Facebooku koja ima za cilj isključivo pobrati vaše osobne podatke. Ne nasjedajte i ne klikćite na objavu koja počinje sadržajem 'I am shocked!!!...' S obzirom na megapopularnost društvene mreže Facebook, uopće nije iznenađujuće da se zlonamjernici služe upravo njom za ostvarivanje svojih prljavih planova.
Posljednje dvije prevare u nizu dolaze u obliku statusne poruke koja počinje sadržajem 'I am shocked!!!...'. Trenutačno su aktivne dvije varijante ove statusne poruke s linkom-mamcem. Jedna sadrži navodni video u kojem učitelj batinama gotovo ubija učenika, a druga u kojoj je navedeno 'I am shocked!!! I’m NEVER texting AGAIN since I found this out. Video here: http://bit.ly/c4SDyh – Worldwide scandal!'
U oba slučaja radi se o istoj stvari – prevarantima koji preko pripadajuće aplikacije na Facebooku pokušava pokupiti vaše osobne podatke, a ujedno vam na zidu ostavljaju također prevarantsku poruku.
Detalje ove prevare odlično je u priloženom video isječku objavila ekipe sigurnosne kompanije Sophos.
Ponovo upozoravamo, ne nasjedajte na prevare ove vrste. Ako ugledate sličnu objavu kod nekog od prijatelja na Facebooku, svakako ga upozorite!
izvor
Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
Naslov: Re: Čuvajte se nove prevare na Facebooku 03.08.10 9:39
Ma zbilja mi idu na živce i taj Fejsbuk..hebate. Jedva čekam da se potpuno može obrisati profil
užas Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 123 Datum registracije : 02.08.2010
Naslov: Re: Čuvajte se nove prevare na Facebooku 03.08.10 9:48
Nisam član te zadruge.
Ary VIP član
Broj postova : 16291 Godine : 43 Lokacija : Sisak Datum registracije : 16.04.2009
Naslov: Re: Čuvajte se nove prevare na Facebooku 03.08.10 9:57
ne klikam na tekve stranice više...idu mi na nerve....ako želiš vidjeti ovo ili ono klikni sviđa mi se ...pa kak da kliknem sviđa mi se kad neznam o čem je riječ....e baš neću onda
Bobić Ljubitelj foruma
Broj postova : 3373 Datum registracije : 29.07.2010
Naslov: Re: Čuvajte se nove prevare na Facebooku 03.08.10 10:09