|
| 4 tajna signala stresa | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: 4 tajna signala stresa 26.05.10 20:58 | |
| Ovo su (neočekivani) simptomi stresa:
1 Vikend glavobolje Nagli prestanak izloženosti stresu može da uzrokuje pojavu migrena, tvrde eksperti. Zato, držite se navika spavanja i ishrane kao tokom radne nedelje, da biste isključili (ili umanjili) uticaj drugih faktora.
2 Jaki menstrualni grčevi Žene koje su pod uticajem stresa dvostruko češće osećaju menstrualne bolove nego žene koje nisu pod tenzijom, a i bolovi su mnogo jači. Eksperti kažu da stres narušava hormonsku ravnotežu, što uzrokuje bol. Fizička aktivnost redukuje nivo stresa i ublažava bol, jer smanjuje aktivnost simpatetičkog nervnog sistema.
3 Bol u vilici Može da bude posledica (nesvesnog) škrgutanja zubima tokom noći, što se obično pogoršava tokom perioda stresa. Ako je to vaš problem, pitajte vašeg stomatologa za specijalne štitnike za zube, koji se nose tokom noćnog sna. Povremeni stresni događaji su, nažalost, neizbežni. No, ako ste hronično pod stresom - zbog svakodnevnih poslovnih ili privatnih problema - simptomi su obično suptilniji i teže se prepoznaju. Odvojte bar malo vremena svakog dana za opuštanje - idite u šetnju, isključite mobilni telefon, odspavajte...
4 Bizarni snovi Snovi obično progresivno postaju pozitivniji, pa se tako većina ljudi budi bolje raspoložena nego što je bila pre odlaska na spavanje. Kada je osoba pod stresom, češće se budi, remeti ovaj prirodni proces snova i omogućava priliv negativnih slika i osećanja. Potrudite se da spavate sedam do osam sati i izbegavajte konzumiranje kafe i alkohola u večernjim satima.
Da li teflon šteti zdravlju? Naučnici su otkrili moguću vezu između PFOA (hemijske materije u nekim materijalima od kojih se pravi posuđe za koje se ne lepi hrana) i poremećaja rada tiroidne žlezde, koji se manifestuju uvećanjem težine, anksioznošću, umorom i fizičkom slabošću. Dok se konačno ne potvrdi ili opovrgne ovo otkriće, koristite neko drugo posuđe i jedite namirnice koje sadrže jod radi održavanja normalne funkcije tiroidne žlezde. izvor |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: 4 tajna signala stresa 26.05.10 21:00 | |
| Ok ja sam pod stresom ..ali nemam migrenu, ne skrgucem zubima, a snovi...hm, nemam pojma |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: 4 tajna signala stresa 26.05.10 21:04 | |
| Ja sam jedno vreme bas konstantno imala vikend glavobolje |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: 4 tajna signala stresa 03.10.10 17:26 | |
| Čula sma to za teflon da baš nisu sigurni jel šteti ili ne šteti..ja mislim da baš i ne pomaže i da više domaže....srečom pa ga i ne krostim previše. A stres..samo kada moram nekuda i nešto i tada sam samo jako nervozna..ne boli me glava niti mi se grči vilica niti loše spavam. | |
| | | Rokerka Ljubitelj foruma
Broj postova : 4199 Godine : 28 Lokacija : Nedođija ^^ Datum registracije : 31.12.2009
| Naslov: Re: 4 tajna signala stresa 03.10.10 17:28 | |
| Ja sam procitala negde da kad vise razgovaras telefonom, brze ti rastu grudi Al...iz iskustva vam kazem...NIJE ISTINA! | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: 4 tajna signala stresa 03.10.10 17:32 | |
| Ja jesi opičena..ja sam čitala da pomaže da ne dobiješ Alzhaimerovu bolest telefon..a za teflon..ne znam | |
| | | Rokerka Ljubitelj foruma
Broj postova : 4199 Godine : 28 Lokacija : Nedođija ^^ Datum registracije : 31.12.2009
| Naslov: Re: 4 tajna signala stresa 03.10.10 17:37 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: 4 tajna signala stresa | |
| |
| | | | 4 tajna signala stresa | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 199 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 199 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|