|
| Ekatarina Velika | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Ekatarina Velika 16.05.10 19:06 | |
| First topic message reminder :
Krug
Ovaj krug sam smislio ovaj krug sam stvorio ovaj krug sam razbio u vetar rasuo
Vetar misli, vetar zna sve sto znamo ti i ja on me voli, on me nosi on me razbija
Kao da sam umoran i kao da sam star kao da je dosadno i suvise da znam
Ovaj krug sam skupio i opet sklopio on me voli, on me nosi on mi oprasta
Kao ne i kao da i kao zabrana i kao dozvola kao ne, ne, ne, kao da, da, da kao zabava i kao dosada |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:23 | |
| Neko nas posmatra
Uno, due, tre
Nisam sve izgubio nesto sam i dobio nisam sve prokockao nesto je i ostalo
Ref. 2x Neko nas posmatra neko nas stalno gleda
Neko nas posmatra (2x)
Nije sve izgorelo nesto sam ugasio nisam se izgubio ipak sam se snasao
Ref. 2x
Neko nas posmatra |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:23 | |
| Ona mi je rekla
Ona mi je rekla gde se skrivas zelela bi da me opet vidi
Ona mi je rekla ja te vidim ali za nju vise ne postojim
Ona mi je rekla zasto cutis zelela bi nesto da joj kazem
Ona mi je rekla mices usne ali ipak ne cujem ni glasa
Ref. Ona mi je rekla tebe nema nikad nisi bio stvaran
Ona mi je rekla tebe nema nikad nisi bio nisi bio stvaran
Ona mi je rekla vrlo cudno u tom pesku ja ne ostavljam ni traga
Ona mi je rekla da li sanjam njene ruke prolaze kroz mene |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:24 | |
| Ja znam
Ja imam dobre uslove za zivot toplu sobu, supu i toplu odecu za zimu ja imam sve pogodnosti za procvat u renesansu moga duha su bacena prevelika sredstva
Ref. Ja znam, ima malo ljudi koje ja znam, ima malo ljudi koje ja znam, ima malo ljudi koje ja znam, ima malo ljudi koje
Ja imam vrlo zdrave prednje zube svaki dan sam poslan da snimam poneku reklamu ja znam sve sto boli druge ljude ja razumem svaki trepet svoga napacenog bica |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:24 | |
| Glad
U krugu oka, ispod nervozne koze mirno ceka glad napukle snage, ali gvozdenog stiska vreba glad i kada mislim da je svega mi dosta kada krenem da se hvatam za zemlju opet osecam glad
To nije igra za jedno to je igra za dvoje, za mene i glad ta greska moze da me kosta zivota zivim samo za glad
Glad mi otima dodir glad mi uzima dusu glad mi otima dodir uzima dusu, uzima dusu
U krugu oka, ispod nervozne koze uvek budna je glad napukle snage, ali gvozdenog stiska zdere glad i kada mislim da je svega mi dosta kada krenem da se hvatam za zemlju opet osecam glad |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:25 | |
| Idemo
Ona sanja da sam oprao ruke da sam obrijan i da sam lep toplo je na jastuku, u polusnu mirise na dorucak
Prijatan glas iz druge sobe se javlja kaze da je pocelo kaze da je pocelo idemo
Nismo znali da je kocka bacena nismo znali da je srusen most reka blista ispod cizama cista voda malo krvava idemo
Nismo znali da su sela spaljena nismo znali da je vatra greh nase ruke nisu vezane nase ruke nisu bludnice idemo |
| | | Gost Gost
| Hladan
Ljubav si prodala za kratko vreme ostao je samo okvir za prazan razgovor
Gladni smo sedeli u polumraku i vecerali glupe reci o tome ko je kriv
Pricaj mi o sebi pricaj mi sta mislis pricaj mi o ljubavi
Ref. Hladan ja samo zelim da sam hladan osecam se tako hladan u tvojim rukama
Vreme vreme mi vise nije problem u stvari ne znam bolji nacin da ga potrosim
Dani su se pretvorili u sate ni to mi vise nije vazno sve sam ih zgazio
Ref.
Hladan ja samo zelim da sam hladan osecam se tako hladan hladan, hladan, hladan |
| | | Gost Gost
| Budi sam na ulici
Treba mi svet otvoren za poglede otvoren za trcanje treba mi soba da primi pet hiljada ljudi sa dignutim casama
Lomi se kristal, svetlucaju staklene iskre pod nasim nogama kao potpuni stranci sa staklom u ocima sa staklom u srcima, na licima
Ref. Budi sam na ulici, budi sam |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:26 | |
| Amerika
Ljudi odlaze i odlaze i odlaze ovde je dosadno svi su pobegli na neko zabavnije mesto
Ref. 2x Daleko je daleko je Amerika
I ako sam negde stigao bilo je iznutra u sebe, u sebe, u sebe i nikako spolja i gore, i dole, i levo, i desno u meni u sebe, u sebe, u sebe i nikako spolja
Tamo je cilj, tamo je put tamo je znak tamo je Amerika (tamo je, tamo je, Amerika) (2x)
Vrlo sam umoran a ne znam kako, zasto od cega ovde je dosadno svi su pobegli na neko zabavnije mesto
Ref. 2x
I ako sam negde stigao bilo je iznutra u sebe, u sebe, u sebe i nikako spolja i gore, i dole, i levo, i desno u meni u sebe, u sebe, u sebe i nikako spolja
Tamo je cilj, tamo je put tamo je znak tamo je Amerika (tamo je, tamo je, Amerika |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:26 | |
| Bezimo u mrak
U mrak smo odvedeni u mrak smo stigli preplaseni mesec je podivljao nad nama zvezde su se sakrile od nas kosti nam je rastavila zima vetar je zavijao na glas
Ostaje daleko iza nas beskrajno daleko iza nas vatra je ostala u nama sume ce nas primiti u mrak
Ref. 2x Bezimo sa ovog svetla bezimo u mrak
U mrak smo zapleteni u mrak lagano tonemo svi zemlja nam je prestala da radja ptice su nam pobegle na jug deca su nam prestala da placu deca su nam izbegla na put
Ostaje daleko iza nas beskrajno daleko iza nas vatra je ostala u nama sume ce nas primiti u mrak |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:27 | |
| Geto
Vidi kakva predivna zgrada balkon, zid sa divljim ruzama atlas nosi kuglu iznad glave Grci, mit i legenda
Magla ceslja pramen na ulici hladan dah sa zapada gar se crni svuda po snegu plava bluza i kifla pred cas
Ref. Rodjen sam u getu rodjen sam tacno u cas, da vidim rodjen sam u getu rodjen sam tacno u cas, da vidim
Magla ceslja pramen na ulici hladan dah sa zapada gar se crni svuda po snegu plava bluza i kifla pred cas |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:27 | |
| Dolce vita
Ovde je neko opet napravio gresku opet je neko hladno tonuo do dna
Ref. Zelim da znam, zelim da znam ko krije tajnu poraza zelim da znam, zelim da znam odakle ova mrtva stvar
Ti nisi tu da opet citas moje misli ti nisi tu da opet trzam se iz sna
Ref.
Ovo je tren koji osecam kako promice iznad krovova kamen uzdise, miris zavija glasom vremena sto se raspada
Opet je neko hladno tonuo do dna opet je neko hladno tonuo do dna |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:28 | |
| Jesen
Jesen, u kozi dolazi mi jesen jesen, u krznu dolazi mi jesen
Mislim na voce i mislim na nju mislim na zuto, na hranu i budju
Vidi, da nije mozda stigla jesen trazi, i naci ces u sebi truo hrast
Gore u nama je bujica reci dole u nama je jesenji strah |
| | | Gost Gost
| Iznad grada
Pojeli smo svako zrno celu noc strpali u nedra popili smo sve do kapi suve usne duvaju u jedra
Ref. Putujemo iznad grada grad se smeje gleda na nas bezimo u novo jutro iznad grada ispod nas
Spojili smo dlan i dlan zamenili noc za dan
Ne gubimo dah ne gubimo dah mala deca ne poznaju strah
Ref.
Iznad grada iznad grada (2x)
Popili smo svako zrno celu noc strpali u nedra popili smo sve do kapi suve usne duvaju u jedra
Ref.
Iznad grada iznad grada (2x) |
| | | Gost Gost
| Hej, mama
Samo je rekao ne postavljaj mi pitanja cuti i gledaj svoja posla, kaze on zivot je surov, svako pise svoja pravila i nema prastanja, nema milosti
Hej, mama da li znas sta radi tvoj sin hej, mama da li znas ko je sada sa njim hej, mama, mozda strepis da li je ziv hej, mama, on je kriv
Nema milosti, necu ti prastati ima zakona, zakona jacega nema radosti, necu se smejati nema ljubavi, nema ljubavi, nema ljubavi
Nije ni skrivao revolver ispod pazuha nismo se nikad vise smejali sa njim ljudi su saputali price ispod pogleda u pola glasa mracne price proslosti |
| | | Gost Gost
| Modro i zeleno
Kako te zamisljam kako te zamisljam beli hodnik i beli sto
Pletes ruke od morskih trava modro i zeleno, modro i zeleno
Tesko primam promenu lica u hodniku vremena
U narucju vremena (4x)
Kako da ostanem isti kako da sacuvam sebe od promene samo putem promene
Mirno spavas i pramen na licu ti izmami osmeh
Opet i opet zelim da vidim unatrag, unatrag, unatrag vrati unatrag modro i zeleno, modro i zeleno
U narucju vremena (4x)
Bolje da pricam o sebi bolje da idem u nove promene i samo putem promene (2x)
Kako te zamisljam (4x)
Hodaj, hodaj, hodaj (2x)
Kako te zamisljam kako te zamisljam unatrag, unatrag, unatrag vrati unatrag modro i zeleno |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:29 | |
| Ljubav
Ja sam oduvek spavao s tvojim imenom na usnama ti si oduvek spavala s mojim imenom na usnama
I gde god da krenem tvoja je ruka u mojoj ruci i kada zelim nesto da kazem ja kazem mi
Ref. Ljubav, ljubav ah, ljubav
Svi moji drugovi su odavno i tvoji drugovi dvojinu su stari Sloveni imali u recniku
I kada zelim da kazem ja ja kazem mi i kada mislim o sebi u stvari mislim o nama
Ref.
I kako vreme nam prolazi da, vreme nam prolazi brzo dani i noci su slonovi na indijskom crtezu
Boli i boli i boli i boli nas ljubav boli nas ljubav
Ref.
Polako dosada mrsi nam kosu i prlja nam ruke polako dosada pravi nam bore
Od laznoga smeha i nase reci od milja su navika i nasa imena od milja su navika
Boli nas ljubav ljubav, ah ljubav
Ref.
Ljubav, ljubav, ljubav |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:30 | |
| Odgovor
Bolje da nisam saznao bolje da nisam shvatio bolje da ne znam
Sta ti znace reci te reci su me zaprljale reci sto znace nevolje
Iskrenost nije pomogla iskrenost je zabolela bolje da nisam cuo izgovor za sve
Ref. Reci su me ocarale reci su me oslepele ne mogu da vidim ne, ne, ne
Odgovor je zakasnio odgovor nije stigao odgovor nece biti potreban
Reci su se izlizale reci mi nisu pomogle ne zelim da mislim ne, ne, ne
Ref.
Bolje da nisam saznao bolje da nisam shvatio |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:30 | |
| Kao da je bilo nekad
Kao da je bilo nekad i kao da je bilo tu pod velikim svetlim suncem pod velikim svetlim svodom
Rucali smo meso glodali smo kosti dobrih zivotinja mi imamo snage mi imamo snage za jos dan
Ref. 2x Mi menjamo dan za noc mi menjamo noc za dan
Prolaze brodovi trube u cast zvone na uzbunu deca uce da placu deca uce da poznaju svoj glas
U toplim jaslama u hladu bora pod zidom cempresa mi menjamo nasu noc za neki tudji dan za neki tudji dan |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:31 | |
| Ljudi iz gradova
Pridji blize i pogledaj dobro kuda vode ovi tragovi tamo svetla gore u noci ta su svetla nasi gradovi
Svako svetlo je jedan stan u stanu krevet, sto, stolice plavo svetlo preko plavih lica i plavi glas iz plave kutije
Ref. Ljudi iz gradova ljudi iz gradova
Da li mozes prepoznati lica lica ljudi iz gradova da li mozes prepoznati govor govor ljudi iz gradova
Mi smo snazni, mi smo jaki ljudi iz gradova mi smo snazni mi smo jaki
Ref.
Prvi dan smo sedeli i prvi dan je pros'o kraj nas drugi dan smo sedeli i cekali i drugi dan je pros'o kraj nas treci dan vec smo pruzali ruke
I treci dan je pros'o kraj nas peti dan smo sedeli i cekali i plakali i sedeli i cekali i plakali |
| | | Gost Gost
| Jadransko more
Zasto se ne javis zasto nam ne pises gde li si, kako si s kim li se vucaras
Ovde je hladno, ovde je zima ovde je mrak, ja nemam posla i nemam s kim da spavam ovde je hladno, ovde je zima ovde je mrak ja nemam gde da spavam ja nemam gde da spavam
Ref. Vodi me na Jadransko more ja volim Jadransko more tamo gde talasi zovu bela jedra, bela jedra
Zasto si ostao, zasto se ne vratis mi smo te trebali mi smo te cekali ovde te trebamo, ovde te cekamo
Tamo je zima, tamo je hladno tamo je mrak, niko nema posla i nemirno se spava tamo je zima, tamo je hladno tamo je mrak tamo nemam gde da spavam ja nemam gde da spavam |
| | | Gost Gost
| Ponos
Bolje je da me ne znas bolje da sam ti stran ne bi mogla da zatvoris usta od zelje da pobegnes glavom bez obzira
Treba da shvatis svako ima svoj put svako je cudan na svoj nacin svako je strejt i svako je glup i tup
Ref. Budi mi dobra nemoj praviti pakosti budi ono sto ne volis biti samo jos danas danas smo sami ja i ti
Neces moci da stignes ove godine porozne ali nemoj da brines ponos ostaje
Mogla bi reci ova veza je prevara jedno govorim drugo radim tu sam na tren a posle jos ko zna kad
Ne znas da sanja ne znas pravila ludosti svako je cudan na svoj nacin svako je strejt i svako govori gluposti |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:32 | |
| Zabranjujem
Ovo je noc koja kupa se u svetlu na podlozi tamnoj blistaju nase oci ovo je noc koja mirise na istinu kada kazem kako sam bio naivan
Ref. Zabranjujem sve one zamke vase podlosti zabranjujem da dodir zavisti i bolesti bude kraj ovo ne sme biti kraj ovo ne sme biti kraj
Cuje se zvuk koji podseca na huk iz dubine suma rusi se stablo po stablo po stablo, po stablo umire zid od placa umire sam, umire bestija |
| | | Gost Gost
| Zemlja
Ovo je zemlja za nas ovo je zemlja za sve nase ljude ovo je kuca za nas ovo je kuca za svu nasu decu pogledaj me, o pogledaj me ocima deteta
U zemlji vidim spas iz sna me budi glas koji prepoznajem dok grane miluju nasa tela dok senke prave pokrov za nas
Ref. Cujem, vrati se, cujem, ostani cujem, vrati se, oprosti mi ne idi, ne idi ne
U svakom porazu ja sam video deo slobode i kad je gotovo za mene znaj, tek tad je pocelo pogledaj me, o pogledaj me ocima deteta |
| | | Gost Gost
| Voda
Ref. 4x Pusti neka voda nosi u zaborav
Obale su prazne kao pustinja i samo ljudi sto pogledom prate sta nosi matica
Oci su nam prazne kao pustinja i ugriz na usni sto kaze tu je nekad bio okean
Daleki gradovi na vodi kao brodovi na vodi ti znas, ti znas, voda nosi sve |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:33 | |
| Vrt
Pobegli su svi u grad ulice su pune, autobusi a telefon zvoni, zvoni, zvoni, zvoni samo traze, samo beze sve im je teze sve im je teze
Pobegli su svi u saten kupili su jedan loz cekajuci cisto gube, gube, gube, gube samo traze, samo beze sve im je teze sve im je teze
Nauci me kako da uredim vrt ja moram da imam svoj sopstveni vrt nauci me kako da uredim vrt ja moram da imam svoj sopstveni vrt
Pobegli su svi u saten ulice su pune, autobusi a telefon zvoni, zvoni, zvoni, zvoni samo traze, samo beze sve im je teze sve im je teze
Odmori se, odmori se odmori se, odmori se |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Ekatarina Velika | |
| |
| | | | Ekatarina Velika | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 75 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 75 gostiju. :: 3 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943559. in 18087 subjects
|
|