|
| Ekatarina Velika | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Ekatarina Velika 16.05.10 19:06 | |
| Krug
Ovaj krug sam smislio ovaj krug sam stvorio ovaj krug sam razbio u vetar rasuo
Vetar misli, vetar zna sve sto znamo ti i ja on me voli, on me nosi on me razbija
Kao da sam umoran i kao da sam star kao da je dosadno i suvise da znam
Ovaj krug sam skupio i opet sklopio on me voli, on me nosi on mi oprasta
Kao ne i kao da i kao zabrana i kao dozvola kao ne, ne, ne, kao da, da, da kao zabava i kao dosada |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:06 | |
| Oci boje meda
Voda pada u tvoje oci boje meda ja sam decak iz vode imam trag pod levom miskom na tvoje usne boje mesa spusticu kap svoje vode pusticu glas iz grla aj, aj, aj, aj
Tvoje usne na meni tvoje ruke na meni i guram noz medju zube menjam oblik kao vidra nosim sablju oko bedra skupljam znoj sa cela na tvoje usne boje mesa spusticu kap svoje vode aj, aj, aj, aj |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:07 | |
| Par godina za nas
Prijatelj i ja sedimo na klupi gledamo zvezde slusamo vesti sto su upravo stigle kazu da imamo jos samo par godina za nas
Imali smo igracke i ziveli smo sve sve one igre na srecu one igre za ljude sto je smislio neko pre samo par godina za nas
Ref. Da li znas kako zelim da te nadjem da li znam sta treba da znam voli me kako nikad nisi volela
Zivimo i pricamo, branimo se, hodamo i slavimo neke bezvezne stvari neke bezvezne price sto je smislio neko u samo par godina za nas
Nisu dovoljne reci, samo obicne reci da me vrate u zivot nije dovoljan dodir ni da znam da te imam jos samo par godina za nas
Ref.
Raste kao nada kao more, kao govor, kao pokret kao zora, kao dete, kao krv kao zelja medju nama, raste kao bol i grize sve pred nasim ocima
Voli me onako kako nikad nisi volela voli me onako kako nikad nisi volela |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:08 | |
| Anestezija
Dobro znas svaku rec svaki znak, kako najlakse najbrze, najsladje reci odlazim
Rastemo, pazimo slucajno gazimo tvoje najblaze usne kazu odlazim
Anestezija (2x)
Smeje se zrcalo mojim ocima srebrne bube zricu odlazim
Zamisli, ti si ja zamisli, ja sam ti otvaram oci i kazem odlazim
Anestezija |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:08 | |
| Grad
Da li jos uvek negde postoji trag po beskrajnoj traci sivog metalnog tla licem ka vetru sa vetrom uz lice
Da li jos uvek negde postoji znak kameni vrh sa koga dopire glas kamen po kamen korak po korak
Kazu da negde ipak postoji grad pod zastavom kise iznad krovova otvoren grad otvoren grad
U koritu reke citam otiske ruku lizem rosu sa dlana vreme prelaska vode kljuc rastanka kljuc rastanka
Vetar dise gde hoce i glas njegov cujem odakle je ne znam ni gde mu je kraj tvoj dah kuda ide dal' meni se javlja, ko zna |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:09 | |
| Dum, dum
Dugo se pitam, vredi li truda ali sigurno da ti se svidja zato zelim da sacekam malo u odluci ovoj ne bih hteo da stradam
Necu da kopam po djubristu srece ne bih da zaprljam ruke moc pociva negde iza debelih vrata ja bih hteo da vladam
Ref. Zaboravicu potrebe i unutrasnje glasove samo jedan je put koji vodi do trona mi cekamo tvoj znak mi cekamo tvoj znak samo jedan je put koji dotice nebo ja bih hteo da vladam
Mogu poznati bolji trenutak mogu birati pogodno vreme mogu cekati momenat srece ne zelim da stradam
Ja cu mrzeti ledeno hladno srcem sa sedam kora ja cu pucati pravo u ledja ja sam rodjen da vladam |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:10 | |
| Stvaran svet oko mene
Bistar dan kao planinska reka kao pusten sa lanca kao laksi od vode
Pruzam ruke dodirujem stvari to je poseban obred i postajem siguran
Da, to je stvaran svet oko mene to je stvaran svet oko mene to je stvaran svet oko mene samo cekam da prodje
Potpuno svestan da prolazi vreme kao padanje peska kao mreskanje vode
Zatvaram oci i gledam unutra moje sumnje su glupe i postajem siguran
Da, to je stvaran svet u meni to je stvaran svet u meni to je stvaran svet u meni samo cekam da prodje
Gurni me blago da se vratim u stanje koje podstice krv da se popne u obraz
Da se sjuri u glavi kao metak u celo jer ishod je isti i postajem siguran
Da, to je stvaran svet oko mene to je stvaran svet oko mene to je stvaran svet oko mene samo cekam da prodje (2x)
Samo cekam da prodje (3x)
Da, to je stvaran svet oko mene to je stvaran svet oko mene to je stvaran svet oko mene samo cekam da prodje |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:13 | |
| Srce
Nije dotaklo nista sto bi moglo da boli njene ruke su bele kao led njene misli su ciste, ona misli da voli ona veruje, veruje
Ref. Nece doci na jesen kada opada lisce nece doci u zimu kad je sneg nije imala razlog, nije imala kada da ostane, da ostane kraj mene, kraj mene da li da verujem u to da li da verujem u to
Nisam rekao nista sto bi moglo da znaci nisam nasao onu pravu rec koja moze da veze, koja moze da boli kojoj verujem, verujem |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:16 | |
| Ti si sav moj bol
Razmices zavese, gledas obecani grad svetla se pale, tinja zelja u tebi jos uvek ti djavoli vire iz rukava i svaki nokat krije otrov ljubavi
Ref. Ti si sav moj bol ti si sav moj bol
Ispitujes zaborav, obaras alibi biras ulogu kao haljinu za vece u prolazu te zapahne miris noci i kaze probudi se, pokreni se probudi se, pokreni se |
| | | Gost Gost
| To sam ja
Da, to sam ja to sam ja, to sam ja u rupi bez dna mokar sam od tebe mokar od prastanja
Ona zna, ona zna ona zna, ona uvek zna oblik mojih ruku oblik mojih pitanja
Ref. Svaki put kad krenem u neki novi opasan grad nailazim na sebe to sam ja, to sam ja to sam ja
Ref.
I svaki put kad krenem i iznova osetim pad nailazim na sebe to sam ja, to sam ja to sam ja
Da, to sam ja to sam ja, to sam ja u rupi bez dna (2x)
I svaki put kad krenem u neki novi opasan grad i svaki put kad krenem to sam ja, to sam ja to sam ja (2x)
Ja, ja, ja
I svaki put kad krenem (3x) to sam ja |
| | | Gost Gost
| Siguran
Siguran sam ili samo mislim da sam siguran staklenim nogama ovo je hod po tankoj zici
Maskiran sam ili samo mislim da sam maskiran pod ovim bojama govorim samo reci sto me kriju
Ref. Sastavicu krajeve iscepane poruke tragove pod prozorom i obale pod jastukom kao u snu, kao u snu
Oprezan sam tvoje oci gledaju u moj dlan ti ne znas ko sam ja ja ne znam ko bih mogao biti
Pokusaj saznati ni iz cega sklopiti podigni zavesu pokazi sve sto mislis da krijem |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:17 | |
| Umorna
Umor je duboko u meni riba u vodi, podrum u kuci umor je na rubu usne rec upucena nekom ko odlazi
Vodi me, vodi me vodi me na vodu zar ne vidis da mi se oci sklapaju
Odmori me, zatvori me zamotaj me, umotaj me poklopi me, odlozi me udahni me, izdahni me
Opusti me, otpusti me ponesi me, odnesi me polozi me, ostavi me ostavi me, ostavi me |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:17 | |
| Tatoo
Hocu da zaboravim ovaj dan i prosli dan postajem ravnodusan posmatram se iznutra
Potreban je podsticaj prazan sam i umoran zelim da sam tamo gde je lako reci dobro je
Ref. Tatoo, ruza na grudima tatoo, na maljavim laz i mimikrija tatoo, jako dobar tatoo
Dobro sam se sakrio ne mozes me pronaci ne mozes me dotaci ne mozes me doseci |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:18 | |
| Sedam dana
Sedam dana sam i gore i dole potrazi me i sedam dana sam nadji i stavi pokazi me
Nek boli dok boli rukama stegni kozu svoju podamnom zategni strah noktima pucaj u znoju
Jos ovaj put trazi i zove, zaklonicu jos neki put zraci i moli, poklonicu
Drzi mene, voli mene uzmi moj sakom vlazni grli vrat i sacuvaj vreme i sebe za mene bio bih tvoj brat, ti si moj brat
Slomi se, osloni se slomi se, osloni se slomi se, osloni se od sebe, od sebe, od sebe
Slomi se, osloni se slomi se, osloni se slomi se, osloni se od mene, od mene, od mene |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:18 | |
| Pored mene
U sumrak otezaju senke i plaze nam po licima i sjaj u ocima je dubok i nestvaran putujemo recima i razmisljamo koracima ti i ja, ti i ja
U sumrak tvoje hladne ruke me miluju po grudima zaboravljam, zaboravljam ma samo ti znas koliko mnogo ih ima
Ref. 2x Pored mene budi pored mene
U sumrak znam da znas da znam sve o nevaznim stvarima iza brda je polje, iza polja je kuca iza kuce je suma, iza sume je put koji vodi, koji vodi, koji vodi, koji vodi koji vodi do tebe, koji vodi do tebe
Ma samo ti znas koliko mnogo ih ima samo ti znas koliko mnogo ih ima
Ref. 4x
U sumrak tvoje hladne ruke me miluju po grudima |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:19 | |
| Zid
Poljubi prvo one nesrecne pa onda smiri one nemirne lutkama sasij male haljine i lovcima zategni lukove
Ref. Pronadji me pronadji me u sobi gde umire dan
U mojim hladnim kisnim sobama na zidu crtez crnog crnila pogledaj zid, pogledaj zid iz crnog mrtvog praznog mrtvila
Ref.
Mi smo slobodni mi smo slobodni ja sam rodjen sasvim sam rodjen sasvim sam (2x)
Pomiri pse i macke recima nahrani gladne svojim ocima dodirni dlanom nedodirljive i spasi nas neuhvatljive
Ref.
Zajasi vetar prema brdima u brdu kamen so u nedrima pogledaj zid, pogledaj zid na zidu senke nasih godina
Ref.
Mi smo slobodni mi smo slobodni ja sam rodjen sasvim sam rodjen sasvim sam (2x)
Mi smo slobodni mi smo slobodni |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:19 | |
| Soba
U praznoj sobi nema vrata tragovi zuba na prstima lampa svetli zute parole reci dosade i reci porozne
Ref. Hrana je dobro u meni i tebi mleko u casi, kolac na usni probudi me, poljubi me
U praznoj sobi necije stvari prljava ljubav u mrljama popodne zraci topao miris miris dosade i reci dosade |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:20 | |
| Svetiliste
Boja njihove odece je bledela od crne ka beloj to je mesto postalo svetiliste dok su prvih godina porodice dolazile u crnini
Kasnije je boja njihove odece osvetljavala, ozivljavala prvi nagovestaji tople crvene i zute kao hodocasce sa generacijama koje dolaze
Igranje u travi pred prolece sa loptama magicno privuceni bas tim neuglednim delom ceste posle podneva ozelenela lipa i miris tisine, tiho, tiho
Uz ciku dece i setnju roditelja pravi razlog postade nevazan uspomena se pretvarala u nesvesno privlacenje tog kraja |
| | | Gost Gost
| Sarajevo
Sarajevo, kristalna secanja Sarajevo, od blata i snega otari mi inje sa ociju i cela izadji iz mene, izadji iz mene
Pusti oci da vide, jos ovaj put pusti usi da cuju, jos ovaj put
Sarajevo
Sarajevo, kristalna secanja Sarajevo, od blata i snega izbrisi mi inje sa ociju i cela izadji iz mene, izadji iz mene |
| | | Gost Gost
| Sinhro
Promenicu svet do kraja pesme igracu pijani ples u ritmu vetra pusticu sunce da topi ljubav izmedju sveta, daleko od nas
Ref. Dosao sam da te nosim da se ne bojis da ne govoris nema me da zatvoris oci da ne zaboravis rec po rec
Dosao sam da te nosim u kuce mojih predaka da ti pricam da noci nema da odustanes da zelja je glad je vatra
Promenicu jezik, pokret, telo govoricu reci tudje pesme dosao sam da ti kazem, cuvaj me tvoj korak je moje ime, cuvaj me |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:21 | |
| Prvi i poslednji dan
Mislim na korak koji je najtezi kada je najlaksi koji vodi do onog pravog jedinog istinskog
U meni zveckaju srebrne pare jer danas je nalik na praznik na prolece na svecanost
Zar je to samo laz zar je to prevara
Ref. Mislim na prvi i poslednji dan mislim na prvi i poslednji odgovor koji cu dobiti ako se potrudim ako se mnogo i crveno potrudim
Na ovaj dan dok lezimo na ledjima i gledamo bele oblake na nebu u prolece, na Djurdjevdan
Mislim na prvi i poslednji dan ovo je prvi i poslednji dan
Mislim na prvi i poslednji dan ovo je prvi i poslednji dan |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:21 | |
| Ruke
Misli na ruke kao vesnike bure voli svaki prst ponaosob
Opipaj nabor na svilenoj suknji zaparaj noktom do bola
Seti se dana kad su ulicne tuce bile ispit za decastvo
Napisi mi reci koje jacaju ruke crtaj konan zmaj JNA |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:22 | |
| Zaboravi ovaj grad
Jedan dan za jednu voznju jedna kola, jedan grad jedan list u jednoj lokvi jedan pogled preko senke jednog skoka lakog tela
Zene mojih ruku jedan put, zadnji prasak stakla moj pad u jednom letu freeze baby, freeze baby
I zaboravi ovaj grad zaboravi ovaj grad zaboravi ovaj grad, poleti i leti
Jedan dodir jedne ruke druge zene koju znam njeno lice toplih senki nase vene tog zivota ovo sad, ovog trena vidim, znam
Uvek isti, uvek ja covek stalnih navika ne zelim, ne zelim ne zelim da, da
I zaboravi ovaj grad zaboravi ovaj grad zaboravi ovaj grad ne zelim, ne zelim ne zelim da, da
I zaboravi ovaj grad zaboravi ovaj grad zaboravi ovaj grad ne zelim, ne zelim |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:22 | |
| Ona i on i on i ja
Rasli smo na nicijoj zemlji surovo sunce iznad nas zivimo u tudjoj kuci ona i on i on i ja
Budim se u zoru tu je pocetak, tu je i kraj mi smo na granici i nema povratka mi smo na granici i snaga otice
Ljudi me vole kada ih sanjam ljudi se smeju, obican dan hodamo po toploj zemlji ona i on i on i ja
Budim se i ne znam gde je pocetak i gde je kraj mi smo na granici i nema povratka mi smo na granici i snaga otice kap po kap (u nepovrat) (2x) |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Ekatarina Velika 16.05.10 19:23 | |
| Ne
Ako si video sve sve sto sam video ja moraces sklopiti oci pozeleti da budu mrtve
Ref. Da li je kraj, da li je kraj meni je dosta, ja kazem ne ne je sve sto kazem ja
Ako si rekao sve sve sto sam rekao ja moraces sklopiti usne pozeleti da budu neme
Ref.
Ne, ne, ne ne je sve sto kazem ja |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Ekatarina Velika | |
| |
| | | | Ekatarina Velika | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 412 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 412 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|