|
| Al Dino | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Al Dino 06.04.10 10:06 | |
| First topic message reminder :
Kopriva
Da se nisi meni nadala ne bi sada pusta ostala kao zemlja kise zedna kao majka djece zeljna cekajuc' ti dusa presahla
Iz mog srca raste kopriva koja te je davno opekla kad si moju ljubav brala ti si meni vjerovala da ja nisam tugom otrovan
Ref. Da, to sam ja, prazna postelja u kojoj niko ne sanja meni je mrak i kad je dan ja sam ti, bona, nesretan
Iz mog srca raste kopriva koja te je davno opekla kad si moju ljubav brala ti si meni vjerovala da ja nisam tugom otrovan
Ref. |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: Al Dino 06.04.10 10:27 | |
| Kraljica ludila
O dal' je normalno to sto je od mene ostalo figura kamena tvojom rukom klesana nikome ne trebam ovakav, nikakav
Ref. Kraljice ludila srce si mi slomila i neka ide sve do vraga kada volim te
Kraljice ludila ti si mi presudila i zadnju mrvu moje duse ti si dobila i iskoristila i bacila
O dal' je normalno to koliko sam te volio to je tvoja pobjeda mojoj dusi povreda prokleta ljubomora nista gore od toga |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Al Dino 06.04.10 10:27 | |
| Kad dodje sudnji dan
Opet pocinjem da sumnjam u sebe i svoju cast jer tako olako ti pustam da zadobijes vlast
Nisi ucila da prastas da potones do dna ono sto se zvalo ponos izgubio sam ja
Ovim licem lazem ljude sa osmijehom to znam necu da se meni cude preboljet cu to sam
Ja se mirim da sam sjenka tebi beznacajna stvar i sto lazem samog sebe moja privatna je stvar
Ref. 2x A ja mislit cu na tebe kad dodje sudnji dan i tad pogazit cu sebe i necu trazit spas jer sam svesno cinio svoj ne oprostiv grijeh sto sam tebe volio poklonio ti se
Ref. 2x
Poklonio ti se |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Al Dino 06.04.10 10:28 | |
| Neka, neka
Ti imas njega kao stit kao neprobojni zid on je tako ozbiljan a ja momak nemiran
Ja imam tebe kao cilj kao inat i princip hocu da osjetis sta je stvarno voljeti
Jer, vidim ti u ocima da nemas pojma kako ljubav izgleda
Ref. A neka neka i njega meni on ne smeta s njim se vidjaj formalno a mene ljubi normalno
A neka neka i njega meni on ne smeta s njim se vidjaj formalno a mene ljubi potajno
Ti pored njega sigurna ali ipak nesretna i nije sve u parama kolima i vilama |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Al Dino 06.04.10 10:28 | |
| Ko ljudi (duet Goca Trzan)
Hoces li mi doci pod prozore kad te ove oci pozele malo su te dana gledale malo su te ruke grlile usne su te zeljne ostale
Kad mi dodje zadnje proljece srce jos na tebe cekat ce kucati bi davno prestalo samo je na tebe cekalo vremena je malo ostalo
Ref. Da se k'o ljudi pozdravimo jedno drugom oprostimo nije nam se bolje dalo tako nam je dragi Bog dao
Kad mi dodje zadnje proljece srce jos na tebe cekat ce kucati bi davno prestalo samo je na tebe cekalo vremena je malo ostalo |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Al Dino 06.04.10 10:29 | |
| Bosanska
I previse je tuzno da bi se smijao i sve je ono ruzno lijepo postalo
I ko zna gdje bi bio da sam tada zaspao a kako stvari stoje sve je ovdje zaspalo
Ja sam sada rijeka izmedju dvije obale koje sanjaju da se jednom sastave
A ja u neko crno more da se ulijem i bilo gdje da odem samo da ovdje ne proticem
Ref. 2x Moja ljubav nema boje i nema mirisa jos u srcu cuvam zadnje zrno prkosa osudjen da prastam da svoja vrata otvaram volim je a boli me ova pjesma bosanska
Ref. 3x
Volim je a boli me ova pjesma bosanska |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Al Dino 06.04.10 10:30 | |
| Carsija
Opet cu nocas sanjati staru kucu i avliju opet ce dusa sletjeti pravo pred njenu kapiju
Sanjacu dan da se ostvari san necu se buditi i pasce kamen sa srca mog jer cu se vratiti
Ref. Lijepo je doc' u svoju carsiju lijepo je imat svoju avliju malu ali ipak dragu i majku na kucnom pragu da te doceka
Lijepo je doc' u svoju carsiju k'o pobjednik se vratiti s ljudima znati kafu popiti i bol i radost podijeliti ne mozes sam umrijeti
Ovdje su djedovi mi stari sjeme posadili amanet najljepsi mi dali da ovdje ostarim u Bosni
Ref.
Ne mozes sam umrijeti |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Al Dino 06.04.10 10:34 | |
| Da se nisam ni rodio
Kazu da je vrijeme jedini lijek za moje rane i da treba vjerovati u bolje dane lako je to reci al' sit gladna ne razumije
Pamticu te po tom sta si radila od mene ostale su samo dvije, tri ljepe uspomene kome sada treba covjek duse unistene
Ref. 2x Najbolje bi bilo da se nisam ni rodio kad sam ovaj zivot kao kaznu dobio i ono malo srece ja sam skupo platio najbolje bi bilo da te nisam ni volio
Kazu da je vrijeme jedini lijek za moje rane i da treba vjerovati u bolje dane lako je to reci al' sit gladna ne razumije |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Al Dino 06.04.10 10:35 | |
| Greska zivotna
Izgledam ti kao malo potrosen i vremenskim zubom malo nagrizen na slikama sam starim uvijek nasmijan tako je to bilo kad sam bio mlad
Godine su tvoje vrijeme nevino ja sam tebi samo iskustvo potrebno da l' je tvoje srce ko moje ranjivo pazi se na vrijeme dok nije prekasno
Ref. Ja volio sam nju e bas sam bio lud nisam znao sta mi zivot sprema ja volio sam nju tu gresku zivotnu kad se voli tu pameti nema |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Al Dino 06.04.10 10:40 | |
| Kajaces se ti
Sve je uzalud vrtim se u krug a to je jedino sto znam bez tebe sam
Moja molitva moja sudbina na tvoje oci podsjeca dva oka vatrena
Ref. Kajaces se ti, kajacu se ja ali nasa ljubav vise nikada kajacu se ja, kajaces se ti ali nam se ljubav nece vratiti
Meni ne treba tvoja istina nego sto si bila ti moja ljubavi |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Al Dino 06.04.10 10:45 | |
| Nikad mi se ne spava (duet Mostar Sevdah Reunion)
Polomio vjetar grane sto cu sada, moj jarane gdje god podjem njoj se vratim sebe ne mogu da shvatim
Ko muha sam ja bez glave doci ce mi ona glave i po danu i po noci progone me njene oci
Ref. Nikad mi se, bolan, ne spava udje neki vrag u mene probude se oci snene ja ne cekam ni do jutra bolje danas nego sutra daj da ljubim usne njene
Nikad mi se, bolan, ne spava ja ne cekam ni do jutra bolje danas nego sutra daj da ljubim usne njene
Ko muha sam ja bez glave doci ce mi ona glave i po danu i po noci progone me njene oci
Nikad mi se, bolan, ne spava udje neki vrag u mene probude se oci snene ja ne cekam ni do jutra bolje danas nego sutra daj da ljubim usne njene
Ref.
Ja ne cekam ni do jutra bolje danas nego sutra daj da ljubim usne njene |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Al Dino 06.04.10 10:46 | |
| Oprostajna
Sve ti zelim k'o i sebi samo bol ovu ne bi tebi tebi jutro, meni noc da pocinje u samoci ja umirem
Nisi znala da je zivot samo kap voda slatka vise pijes ali zedj nema kraja slatka mu je samo ova kap
Ti si meni kusnja samo sto je Bog meni dao tebi nosim kao grijeh srcu mio bar sam jednom sretan bio |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Al Dino 06.04.10 10:49 | |
| Ti bices moja il' nicija
Topla je noc, lijepi se zrak a ja se krijem od tvog pogleda i od tvog dodira jer znam da je grijeh na sto me pozivas
Ti, sacekaj jutro, pomoli se zorom se ciste duse nevjerne i sve sto vidis svjetlost je Bozija to nasa srca obasjava
Ref. 2x Ti bices moja il' nicija kada pred Bogom priznas k'o i ja da me volis kao nikoga
Nigdje jos nisam, pristao u tvoju luku sidro bih spustio i svake noci za tebe molim se o Boze nama smiluj se |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Al Dino 12.10.10 16:26 | |
| Amina
Kakve sve sudbine ljudi dozive u kakve sve dubine covjek potone i ova skola s tobom skupo me kostala sto si mi rekla zbogom ni danas ne znam ja propadam
Sta sam ja u tvome filmu uloga sporedna sat koji stoji vec dugo vremena jedna me mala ptica na tebe podsjeti kada mi svakog jutra na prozor doleti i odleti
Ref. 2x Zar sam da ostarim ne mogu da ozdravim dok tebe ne vidim za kaznu ja sam ziv sto te moram voljeti Bog zna da nisam kriv pa sto mi ti ne oprostis Amina javi mi ako se nesto promjeni vjeruj ja cu cekati _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Al Dino 12.10.10 16:27 | |
| Kad dodje sudnji dan
Opet pocinjem da sumnjam u sebe i svoju cast jer tako olako ti pustam da zadobijes vlast
Nisi ucila da prastas da potones do dna ono sto se zvalo ponos izgubio sam ja
Ovim licem lazem ljude sa osmijehom to znam necu da se meni cude preboljet cu to sam
Ja se mirim da sam sjenka tebi beznacajna stvar i sto lazem samog sebe moja privatna je stvar
Ref. 2x A ja mislit cu na tebe kad dodje sudnji dan i tad pogazit cu sebe i necu trazit spas jer sam svesno cinio svoj ne oprostiv grijeh sto sam tebe volio poklonio ti se
Ref. 2x
Poklonio ti se _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Al Dino 12.10.10 16:27 | |
| Nikad mi se ne spava (duet Mostar Sevdah Reunion)
Polomio vjetar grane sto cu sada, moj jarane gdje god podjem njoj se vratim sebe ne mogu da shvatim
Ref. Nikad mi se, bolan, ne spava udje neki vrag u mene probude se oci snene ja ne cekam ni do jutra bolje danas nego sutra daj da ljubim usne njene
Nikad mi se, bolan, ne spava ja ne cekam ni do jutra bolje danas nego sutra daj da ljubim usne njene
Nikad mi se, bolan, ne spava udje neki vrag u mene probude se oci snene ja ne cekam ni do jutra bolje danas nego sutra daj da ljubim usne njene
Ref.
Ja ne cekam ni do jutra bolje danas nego sutra daj da ljubim usne njene _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Al Dino 12.10.10 16:28 | |
| Posljednja stanica
Nekom se jednom posreci pa rano dodje pameti i sa zivotom ne kocka kao sto to radim ja
Ljubav jednom navrati to treba da se osjeti i ja sam jednom imao nisam ni primjetio
Brzo su isli vozovi a nisu cekali a sada cekam posljednji mozda se ipak za taj uhvatim
Ref. Posljednja stanica je tuga tu necu izaci zivote pusti da se vozim izlazim u njenoj ulici
Tu me ona uvijek ceka da se vratim izdaleka njoj sam duzan ostao sad bi se rado vratio _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Al Dino 12.10.10 16:29 | |
| Sanjam bolji svijet
Ne kazes nista sto bi pomoglo da svjetlo otjera mrak mi zrtve smo samo, papir bijeli na njemu sudbine trag
I ko zna zasto smo se sreli mozda je to Boziji znak ovo vrijeme mi nismo odabrali vrijeme je biralo nas
Ref. Kome da ljubav dam kada uvijek na kraju ostanem sam u tebe vjerujem s tvojim imenom zivim i umirem
Kome da ljubav dam i onako na kraju ostanem sam ja se ne predajem sanjam bolji svijet i borim se za nas
Mi sakupljamo dane kao perle od djerdana a rasuti smo i mi sami sve do sudnjeg dana
Ref. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Al Dino 12.10.10 16:33 | |
| Stariji
Nekad sam bio Sunce oko kojeg cijeli svijet se okrece a danas sam samo Mjesec koji vec do jutra nestace
Svaki dan k'o da novi je pocetak shvatam da vise nisam izuzetak svaki dan sve je blizi kraj
Moje je srce kuca u koju ljudi ulaze i izlaze nadju sto im treba i bez pozdrava nekud odlaze
Dusa zna kome stvarno pripada tijelo zna da polako propada sam Bog zna, kol'ko jos ima vremena
Ref. Sto sam stariji sve vise dijete postajem malim stvarima se opet radujem ucim se kajati, ucim se prastati ucim se zivjeti, jer moram umrijeti _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Al Dino 12.10.10 16:33 | |
| Zivot poklanjam njoj
Opet ce nebo plakat za njom i popit ce zemlja svu moju bol novi ce dan svanuti nekom a meni ce mrak ostati vjecno
Jer za nju nemam vise rijeci nemam vise osmjeha samo kao biljka zivim ja
Ne mogu da sve pocijepam slike da vratim sve dane kao film unazad kakve su ptice kada su same takve su oci kad te ne vide
Moja jedra su zeljna pucina tvojih brodovi moji miruju u luci bez tvoga vjetra ne mogu da plove
Ref. Ova je noc posvecena njoj ova je pjesma molitva za nas kad si me Boze stvorio da zivim dozvoli da zivot poklonim njoj zivot poklanjam njoj
Opet ce nebo plakat za njom i popit ce zemlja svu moju bol novi ce dan svanuti nekom a meni ce mrak ostati vjecno
Jer za nju nemam vise rijeci nemam vise osmjeha samo kao biljka zivim ja
Ref. 2x _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Al Dino 12.10.10 16:34 | |
| Ko ljudi (duet Goca Trzan)
Hoces li mi doci pod prozore kad te ove oci pozele malo su te dana gledale malo su te ruke grlile usne su te zeljne ostale
Kad mi dodje zadnje proljece srce jos na tebe cekat ce kucati bi davno prestalo samo je na tebe cekalo vremena je malo ostalo
Ref. Da se k'o ljudi pozdravimo jedno drugom oprostimo nije nam se bolje dalo tako nam je dragi Bog dao
Ref. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Al Dino | |
| |
| | | | Al Dino | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 158 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 158 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|