|
| Dino Merlin | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Dino Merlin 05.04.10 23:26 | |
| Da je tuga snijeg
Ja ne znam gdje si ti ja ne znam s kime si ti u ovoj noci kad se sve dijeli napola osim bola
Ja ne znam gdje si ti i nikad necu saznati da l' si nasla skloniste kucicu i dvoriste zivota svoga
Ref. Eh, da je tuga snijeg da se do jutra otopi mogao bih i ja konacno kad oci zatvorim da se ne umorim
Eh da je tuga brijeg pa da je vjetar ogoli ja ne bih mogao ni tad ko sto ne mogu ni sad da te prebolim
Daljine nisu to sto se mom srcu cinilo kad je hudo mislilo da je sasvim dovoljno da ti cuje glas
Daljine nisu to sto se za dusu primilo pusta su to polja nade i barikade izmedju nas
Ref. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dino Merlin 05.04.10 23:27 | |
| Danas sam O.K.
Danas se osjecam bolje danas mi sunce sja opet sam onaj stari koga si voljela, koga si zeljela
Moje su oci more bi li se kupala moje je srce ladja bi li zaplovila po mojim morima
Ref. Hej, hej, hej, danas sam O.K. ucini sve da tako ostane hej, hej, hej, danas sam O.K. gdje si da si javi se s tobom lakse je
Dodaj mi tu gitaru bas cu zasvirati onu tvoju staru koju si zeljela koju si pjevala
Danas se osjecam sjajno opet mi sunce sja nije ovako bilo zadnjih sto godina zadnjih sto godina |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dino Merlin 05.04.10 23:27 | |
| Godinama (duet Ivana Banfic)
Ne mici usnama jer ovo nije ni vrijeme, ni mjesto za to nesto je u nama, do pola sveto a od pola prokleto
Nije sreca, para puna vreca to znaju oni sto je imaju nema puta od tijela do tijela duse jedna drugoj putuju
Ref. Godinama varala si me znam kad i s' kim i kako vatreno pogledaj me zadnji put bar to nek bude fer, nek' bude iskreno
Cuda ne postoje svaki nas korak je put koji moramo prec' bit ce bolje za oboje ako presutimo ono sto htijeli smo rec'
Zivi zivot izmedju dva straha bez ijednog trena predaha i sluti kakav ce to biti muk kad dodirne te glas koji nema zvuk
Godinama varao si me znam kad i s' kim i kako vatreno pogledaj me zadnji put bar to nek bude fer, nek' bude iskreno
Ref. 2x |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dino Merlin 05.04.10 23:28 | |
| Je l' Sarajevo gdje je nekad bilo
Katkad u noci cujem ti korake nekad mi lice na stope stare majke lisce zuti, a ja cutim moja nisi srce sluti
Sve sto je srcu drago daleko je zaljubljene samo bog razumije lisce zuti, a ja cutim moja nisi srce sluti
Ref. Je l' Sarajevo gdje je nekad bilo il' se mome srcu ucinilo je l' se sta promjenilo
Je l' Miljacka voda presusila je l' mi stara mati ozdravila je l' me draga ostavila
Je l' Sarajevo gdje je nekad bilo il' se mome srcu ucinilo jel' Miljacka voda presusila jel' me draga ostavila |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dino Merlin 05.04.10 23:28 | |
| Kokuzna vremena
Ne davi, pacove mali sve znam, jasno je k'o dan sinoc si me izdala drugog si ljubila svu noc zezala me raja bilo je belaja sto
Ne benavi, pacove mali suze, kod mene to ne pali ma pusti miljacku nek' tiho tece ovo je nase zadnje vece
Ref. Vremena su kokuzna a ti si baksuzna pjan li te vjetar meni donio
Vremena su kokuzna a ti si baksuzna nisam te bog zna kako ni volio |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dino Merlin 05.04.10 23:29 | |
| Mjesecina
Bilo je ljeto, vrela noc svirao stari, dobri rock 'n' roll ti i ja, dva mjesecara dva bagrema bijela tek procvala
Ref. Mjesecina k'o dukat zut ti dovoljno mlada, ja dovoljno lud mjesecina k'o dukat zut ti dovoljno zena, prvi je put
Srce u srcu, ruka u ruci kao mornari u mirnoj luci crna oka dva, dva lopova sve su sa sobom mi odnijela
Noc je plesala u ritmu tijela tvoje nemirne ruke i postelja bijela lete godine, sretan im put al' zauvijek ostaje nas prvi put |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dino Merlin 05.04.10 23:29 | |
| Moj je zivot Svicarska
S vremena na vrijeme tvoje ime spomenem s vremena na vrijeme telefon okrenem 988 niko ne znam ko sam
Oprosti mi sto smetam znam da je kasno i da si zauzeta al' valjda ti je jasno
Nocas sam u krizi k'o toranj u pizi nocas budi dobra k'o sto nikad bila nisi, ti znas, da
Ref. Moj je zivot Svicarska skoro pa savrsen k'o blistavi brilijant vjestom rukom izbrusen imam sve sto pozelim samo jedno ne da me neko bar na tren voli zbog mene
S vremena na vrijeme tvoje ime spomenem onako bez dileme tvoj broj okrenem nocas me je stalo cujes li budalo dodji dok me nije srce izdalo
Ref. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dino Merlin 05.04.10 23:30 | |
| Nek' padaju cuskije
Da mi je samo bar na tren da svratim malo nocas u tvoj san da mi je samo malo do tebe makar grmilo i sijevalo
Da mi je pola jastuka malo kise ispod starog oluka da mi je samo da me pokrije ona bogda tvoje spavacice
Ref. Ma nek', neka padaje cuskije neka me sevdah opije dzaba srce bez tebe ne umije |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dino Merlin 05.04.10 23:30 | |
| Sve je laz
Ti budi daleko ti samo budi daleko zelena rijeko davnih momackih snova
Ja sam se zarek'o ja sam se davno zarek'o da u moj zivot nikad nece useliti nova
Ref. Sve je laz, samo pusta laz sto se oko nas u krug vrti sve je laz, samo pusta laz sve je laz osim smrti
Ja nisam bio tu ne, ne ja nisam bio tu te noci kad su, kazu je vidjeli s njim
Ja nisam bio tu ne, ne ja nisam bio tu al' znam da lazu sve i ne vjerujem im
Ref.
Moje su ruke, moje je sve cvalo i listalo, zbog nje moje su oci, umorne sjale i blistale, zbog nje |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dino Merlin 05.04.10 23:31 | |
| Ruzan san
Noc, nevidljive ruke me bude iz sna strah, samo vjetar ljulja ljude i mrak
Zov, moje bludne misli i znojav mi je dlan telefon, ja moram sad da cujem tvoj glas
Kazaljke stale vozovi prolaze tek pola dva jutru ni traga
Sanjao sam zmije i krv i neku strasnu olujnu noc sanjao sam da ti i ja nismo vise zajedno |
| | | Gost Gost
| Sa mojih usana
Sa mojih usana ti nikad nisi cula laz u mojim ocima nisi vidjela zlo i kad sam padao i kad sam letio bio sam sa tobom
Kud plove uspomene nikad necu saznati gdje god se okrenem svud se nalazis ti nekad me bude strah da se probudim a da te ne vidim
Ref. 2x A sta imam ja od tog kad mi nije dao Bog da te sretnem ranije da ti kazem sta mi je
Sve moje pobjede i zlatne medalje nista mi ne znace kad sam bez tebe sve je drugacije kad si uz mene
Sa mojih usana ti nikad neces cuti laz u mojim ocima neces vidjeti zlo i sve sto bude mi, nek' bude sa tobom
Ref. 3x |
| | | Gost Gost
| Smijehom strah pokrijem
U vrijeme kada sumnja izlazi iz zbunja u vrijeme kada svako u svakoga sumnja
Gdje smo sada mi gdje su one rijeci velike gdje smo sada mi od Australije do Amerike
Gdje je ona ptica sto imala je glas sto nosila je uvijek dobru vijest za nas
O da l' smo rodjeni zli il' smo u putu to postali o da l' smo rodjeni zli il' smo isti k'o ostali
Ref. Smijehom strah pokrijem uvijek kad otkrijem da si sretna daleko od mene na kraju svijeta gdje svako za sebe tugu tka
Smijehom strah pokrijem uvijek kad otkrijem da si sretna daleko od mene ma nek' si dobro nek' ruza ne vene kad venem ja
U vrijeme kada sumnja protice kroz vene kome je to stalo do tebe i mene
Mi nismo rodjeni zli mi nikad nismo to ni bili mi nismo rodjeni zli voljeti nismo ni prestali |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dino Merlin 05.04.10 23:32 | |
| Supermen (duet Zeljko Joksimovic)
Kako se pise ljubav da li kao jedna rijec ili su to uvijek barem dvije najmanje
Ljudi se oduvijek sastaju vole i jos uvijek rastaju
Ref. Oprostit cu joj sve nisam ja supermen pa da mogu to na ledjima da ponesem
Ugostit cu joj sne bolje im je kod mene neka spavaju sve dok se ne promijene
Like to the dearest friend
Ljubav se ne pise tako oko za oko, zub za zub o, ne, ja ne mogu vise ja sam stigao na rub
Svaka mi rec strazu dobija svaki mi most na drini cuprija
Sta je to sveto nocas i vjecno zivote sivi sveto je ono pred cime drhtis a cemu se divis
Ref.
Oprostit cu joj sve nisam ja supermen pa da mogu to na ledjima da ponesem
Ugostit cu joj sne bolje im je kod mene neka spavaju like to the dearest friend
Ref. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dino Merlin 05.04.10 23:32 | |
| Sta ti znacim ja
Sta ti znacim ja samo komad proslog vremena sta ti znacim ja ni rodbina, ni sudbina
Reci sta cu ti ja ispod paucine godina sta ti znacim ja ovakav nikakav
Ja covjek sa dva lica ja muska kukavica sto nikad nisam smio da priznam jesi li zena ili ljubavnica
U ovim godinama svaka nova je kao uvreda u ovim godinama ni ljubav vise nije pobjeda
Ref. Sta ti znacim ja samo komad proslog vremena reci sta ce ti ta izguzvana postelja
Koju neces pospremiti jer nemas kome lagati bezbroj ih je otislo samo jedan ce se vratiti |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dino Merlin 05.04.10 23:33 | |
| Umri prije smrti
Ne sjecam se imena tvog ni kad sam zadnji put ti poklonio stih al' necu da budem dio tog ne mogu ja nikad vise biti jedan od njih
Umri prije smrti, govore mi ljudi dok jos nije prekasno jer kad tijelo zadrhti, zamagle se puti pa sve postane opasno
Ne sjecam se dodira tvog ni kad sam zadnji put osjetio slast sve mi je to darovao Bog da probam strah i nemir koju nosi strast
Pa da i ja zapjevam, kome trebam kao onaj svirac da se predam
Ref. Umri prije smrti, govore mi ljudi dok jos nije prekasno za to kad tijelo zadrhti, zamagle se puti pa sve postane opasno
Hajde, i ti zapjevaj, kome trebas kao onaj svirac, sav mu se predaj 2x
Ref. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dino Merlin 05.04.10 23:33 | |
| Tebi je lako
Tebi je lako, najlakse Bog ti je dao najvise kada zaspis kao da umres a kada umres tek tad' razumijes kako je meni
Tebi je lako, najlakse Bog ti je dao najvise stavis glavu u jastuke i grizes me kao jabuke zelene
A meni je tesko najteze kad decembar tuzno zalaje
Kad znam da nisi vise moja kada znam da drugom sebe dajes kad znam da nisi vise moja odlazis a to mi ne kazes meni je tesko, najteze |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dino Merlin 05.04.10 23:34 | |
| Moja pjesma
Daleko je moja kuca bijela kafa i pogaca vruca na ormaru dunja zuta koliko je mirisala puta na ormaru dunja zuta koliko je mirisala puta
Daleko je moj mali zamak u avliji jos mirise zambak ali nema nikog da ga bere nema nikog da mu sofru stere ali nema nikog da ga bere nema nikog da mu sofru stere
I nocas sama mati stara s cet'ri zida razgovara sklapa ruke, sklapa oci i umire u samoci
Imala je jednog sina njemu draza bi tudjina njemu tudje bijese sladje i sto trazito i nadje njemu tudje bijese sladje i sto trazito i nadje
Imala je jednu zelju da ga vidi dok je ziva da ga ranom zorom budi tesko njemu od Boga i ljudi da ga ranom zorom budi tesko njemu od Boga i ljudi
I nocas sama mati stara s cet'ri zida razgovara sklapa ruke, sklapa oci i umire u samoci |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dino Merlin 05.04.10 23:35 | |
| Lejla
Koliko godina je proslo a jos me nije poslo vuk samotnjak sam post'o i dan danas ost'o, Lejlo
Sve rijeke teku prema moru a ja k`o u zatvoru cekam da mi sude tebe mi kude, Lejlo
Lejlo, ti ne znas Lejlo, da ranjen sam Lejlo, u srce bas Lejlo, zar me sada ostavljas
Koliko godina je proslo otkad te nemam crnog ispod nokata ni oca ni brata, Lejlo
Hladne kise padaju po mome radiu stari dobri radio nikom zla uradio nije, Lejlo
Lejlo, ti ne znas Lejlo, da ranjen sam Lejlo, u srce bas Lejlo, ti si pucala
Lejlo, ti ne znas Lejlo, da ranjen sam Lejlo, u srce bas Lejlo, zar me i ti ostavljas |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dino Merlin 05.04.10 23:36 | |
| Kad zamirisu jorgovani (duet Vesna Zmijanac)
Koliko sam puta umro a ti me ozivjela koliki sam pjanac bio a ti me otrijeznila
Kakve su vatre gorjele a ti ih gasila na kakvom sam bio dnu a ti si me spasila
Posle tebe je ostala dusa gola ko pustinja posle tebe mi ljubav dodje kao milostinja
Ima noci kada tugu tocim mesto vina al' nema dana kol'ko je na srcu rana
Ref. Lako ces ti bez mene al' kako cu ja bez tebe kad dodju teski dani kad odu svi jarani kad zamirisu jorgovani |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dino Merlin 05.04.10 23:36 | |
| Kad si rekla da me volis
Ti nikad nisi ni u sali o ljubavi sa mnom probala uvijek si neke odlikase kraj sebe k'o cuke vodala
Al' ko sem Boga zna kada gvozdje postaje grozdje al' ko sem Boga zna odakle to i kako dodje
Kad si rekla da me volis
Al' ko sem Boga zna da l' si budna il' spavas imas li pojma gdje sam sad da l' ti ista jos znaci ako cujes da dolazim u onaj grad
Ref. Kad si rekla da me volis prvi put kad si rekla to da ti tijelo gori kao sto nikad nije gorilo kad si rekla da me volis prvi put kad si rekla to kad si rekla da me volis
Al' moja dusa zna da l' si budna il' spavas imas li pojma gdje sam sad da l' ti ista jos znaci ako cujes da dolazim u tvoj grad
Ref.
Pogledaj me sad skoro da sam sijedi starac to je opsjena jos sam onaj isti sto bi dao sve na cemu mi zavide samo za taj tren da to moje oci vide
Da l' si budna il' spavas imas li pojma gdje sam sad da l' ti ista jos znaci ako cujes da dolazim u zabranjeni grad
Da ti kazem da te volim zadnji put da izgovorim to da mi tijelo gori kao sto nikad nije gorilo
Kad si rekla da me volis prvi put kad si rekla to da ti tijelo gori kao sto nikad nije gorilo kad si rekla da me volis |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dino Merlin 05.04.10 23:37 | |
| Kad sve ovo bude juce
Dan bez svijetla, zora bez pijetla noc bez zvijezda, ptica bez gnijezda nit' se neba plave nit' mirisu trave sta to tamo rade nase lude glave
Sve sto zelim reci da kucnuo je posljednji cas
Viza, kriza, duldung ofental Berlin, Bec, malme vupertal gore, dolje, svuda pusto polje da li smo zasluzili da nam bude bolje
Sve sto zelim reci da kucnuo je posljednji cas ne bude li Bosne tada nece biti ni nas
Mi smo samo krvava mrlja na bijelosvjetskom TV-ekranu oni koji treba u tisini da nestanu sta njima znace nasi zivoti sto to oni znaju o ljepoti nek zauvijek u blatu lazi ostanu
Ref. Jednom kad sve ovo bude juce kad zora svane, a svanuce nemoj da ti bol grudi steze sto nisi bio tu kad je bilo najteze
Daj mi dan u kom si sretan daj mi samo mrvu toplog ljeta daj mi snove koji nocna mora ne postanu budi ruka koja Bosnu brani budi ruka koja Bosnu hrani da vec sutra nasi snovi java postanu
Jednom kad sve ovo bude juce stavit ces na krilo unuce kad bosanske zime zasnijeze reci, ja sam bio tu kad je bilo najteze ja sam bio s Bosnom kad je bilo najteze |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dino Merlin 05.04.10 23:38 | |
| Ispocetka
I ovog jutra si otvorila oci kao po kazni malo tumarala po hodnicima noci i vidjela da su prazni
Nisi mogla, nisi mogla ni u snu tako nesto da zamislis to nisi pisala ni pod razno
Da bi jedno, da bi jedno mjesto s tvoje strane jastuka zauvijek moglo ostati prazno
Ref. Pocnimo ponovo ispocetka bol je sve sto ostaje od imetka pocnimo ponovo ispocetka ko to zna gdje ce nas odvesti rijeka
Trebat ce vremena da zasvira tisina u tvojim grudima
Trebat ce vremena da se otvori vitrina sa novim cudima
Trazila se, trazila si nesto sto Bog nije stvorio ljubav, a da u njoj zrno sumnje nema
Trazila si, trazila si covjeka koji bi te volio samo zbog tebe, a takvoga nema
Pocnimo ponovo ispocetka bol je sve sto ostaje od imetka
Ovo sto imamo sad sve od kolijevke do groba uvijek je bila, znaj skupa i luksuzna roba
Ti ideali sto vremenom prijete da izblijede kad covjek i zena u ljubavi zajedno osijede |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dino Merlin 05.04.10 23:38 | |
| Hitna
Kako bih te ja, kojim to imenima ove noci zeljo zvao kad odavno si ti na njegovim ramenima a moj dah k'o sat je stao
Ref. Ne dozvoli da provedem sam jos jednu noc ili dodji ili zovi hitnu u pomoc
Ne dozvoli da provedem sam jos jedan dan ja bez tebe ni na kopnu nisam siguran
Kako bih te ja, kojim to vremenima ove noci zeljo vodao kakve veze to ima sa postenima kad ja jos nisam ni prohodao
Ref.
Nisi k'o prije, nisi k'o prije... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dino Merlin 05.04.10 23:39 | |
| Ja potpuno trijezan umirem
Sta sve o tebi sirota moja nisu pricali to vise ne bi ni pas s maslom mog'o pojesti
Bilesi da si nakon svega u nase snove dovela njega bilesi da ti se bas dopada nacin na koji propadam
Sta sve o tebi sirota moja i sad govore to vise nije ni stvar jala ni ljubomore
To je nesto vise od toga nekome lijek a nekom droga ja znam, ima tu malo istine a malo sudbine
Ref. A ne mislim da pijem ja to ne smijem ja potpuno trijezan umirem |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dino Merlin 05.04.10 23:39 | |
| Ja sam na te naviko
Sanjam slijeces na moj prag ja prostirem svilen sag tvoja mokra stopala sad bi tako plesala
Sanjam kisu, crven krov da se budim kao nov sanjam davno sanjano sto mi nije sudjeno
Prsti djerdan za tvoj vrat hladne usne vode rat i sve teze podnosim sto te vrijeme odnosi
Ide ko zna koja zima na put oko svijeta lazu te kad kazu da sam sretan
Ref. Laku noc moja mala barbiko dzaba sve, al ja sam na te navik'o usnama slucajno ali srcem beskrajno
Laku noc moja malo barbiko zalud sve, al ja sam na te naviko usnama slucajno |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Dino Merlin | |
| |
| | | | Dino Merlin | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 138 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 138 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|