|
| Dino Merlin | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Dino Merlin 05.04.10 23:26 | |
| First topic message reminder :
Da je tuga snijeg
Ja ne znam gdje si ti ja ne znam s kime si ti u ovoj noci kad se sve dijeli napola osim bola
Ja ne znam gdje si ti i nikad necu saznati da l' si nasla skloniste kucicu i dvoriste zivota svoga
Ref. Eh, da je tuga snijeg da se do jutra otopi mogao bih i ja konacno kad oci zatvorim da se ne umorim
Eh da je tuga brijeg pa da je vjetar ogoli ja ne bih mogao ni tad ko sto ne mogu ni sad da te prebolim
Daljine nisu to sto se mom srcu cinilo kad je hudo mislilo da je sasvim dovoljno da ti cuje glas
Daljine nisu to sto se za dusu primilo pusta su to polja nade i barikade izmedju nas
Ref. |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: Dino Merlin 05.04.10 23:40 | |
| Daj, nazovi me
Dan za danom prolazi a nema te zalud proklinjem noci besane laju dzukele, daju recepte kazu vrijeme je da zaboravim te
Odnedavno neki ritam neki novi lud mi dobuje u glavi samo nema te
Ref. A isti su mirisi k'o nekad isto nebo se plavi daj nazovi me
Zbog tebe golube sanjam duhove samo za tobom srce luduje nocima dolazim pod tvoje prozore ko li miluje tvoje uvojke |
| | | Gost Gost
| Deset mladja
Vidi ovu zvijezdu, vidi ove ostvarene zelje ovo kino snova zovu fantazijom sad kad proslo je ono najgore zasto mi sad priredjujes to
Tvoje godine traze nesto lazno i umirujuce bijeg od vode i struje i sigurnosti, znam po sebi
Noge kao da zure zeljne avanture da si deset mladja a da si opet ti
Ref. Ostavi me danas, ostavi me juce ostavi me, moja vilo, bilo kad ostavi me sutra il' nekog novog jutra samo me ne ostavljaj sad na vrhu uvijek ima mjesta ako se krene sa dna
Jer ja imam samo tebe i ne znam koliko ta ljubav vrijedi nikog prije imao nisam da te usporedim, znas to dobro
Stavi kremu za bore mozda ti se osmijeh vrati sa mnom si deset mladja samo si sa mnom opet ti
Ostavi me danas, ostavi me juce ostavi me, moja vilo, bilo kad ostavi me sutra il' nekog novog jutra samo me ne ostavljaj sad
Ref.
Ostavi me, ostavi me juce ostavi me bilo kad ostavi me nekog novog jutra samo me ne ostavljaj sad
Ostavi me danas, ostavi me juce ostavi me, moja vilo, bilo kad ostavi me sutra il' nekog novog jutra samo me ne ostavljaj sad
Ostavi me danas, ostavi me juce ostavi me, moja vilo, bilo kad ostavi me sutra il' nekog novog jutra samo me ne ostavljaj sad na vrhu uvijek ima mjesta |
| | | Gost Gost
| Dobro vece, tugo
Dobro vece, tugo sudjena takva jos nije rodjena pod ovom kapom nebeskom pod ovom satrom cirkuskom i mojom dusom bosanskom
Dobro vece, dragi drugovi vama cu dusu da otvorim prodje i ovaj dan bez nje i godine proci ce Bog mi ne da drukcije
Ako su krive kise sto te nema vise dabogda nikad ne prestale ako su hladne zore sto lome prozore dabogda nikad ne svanule
Ref. 2x Kad me i ti ostavi kad me i ti izdade kad me i ti prevari neka me ne bude
Ti ne znas, pile moje, nase duse stoje i stajace jedna kraj druge a ovo sto boli nikad proci nece noci su ovdje duge, preduge
Ref. 2x |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dino Merlin 05.04.10 23:41 | |
| Fotografija
Lutao sam svijetom ja od juga prema sjeveru nosio i nadu i strah u starom koferu
Imao sam planove i slike i ramove al' je sve pokvarila stara fotografija
Ref. Foto aksamija begova dzamija bistricka jalija s njima ja sarajlija
Nudili mi sve papire psihijatre da me smire znali su da svake noci jedan dio mene umire
Sve je ovo prokleto kao da je oteto i nista nema takav sjaj kao moja fotografija
Ref. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dino Merlin 05.04.10 23:41 | |
| Baska ti
Okraca ljubav kao sve druge velike stvari izgori kao dozreo siv pepeo na cigari (2x)
Navikne covjek da sve vremenom izgubi sjaj navikne covjek da sve ima pocetak i kraj
Ref. Baska ti, baska sve sto su oci gledale po svijetu baska ti, baska sve sto su ruke grlile u letu
Sta sam to mislio ja, zrtva iluzija kad si rekla da je kraj da je ljubav kutija sto se vremenom baci u kraj (2x)
Donesu godine znak da vise nisi jak kazu mi gdje si i s kim al' ja se ne mirim sa tim
Ref.
Ref.
Baska ti, baska sve na svijetu |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dino Merlin 05.04.10 23:43 | |
| Da sutis
Ente quavmi ente qulum fi hajati (2x)
Svima reci da sam tu neka vide, neka cuju sta mi tijelo osjeca neka novu struju
Slijepac za moju ceznju samo nocas nemoj biti to ja znam da ti mozes puno bolje naravno da znam ja to
Ref. Dobro je kad u zivotu za nesto se boris, rukama stvoris dobro je kad u zivotu nekoga volis, neko te voli
Dobro je kad u zivotu neko te sluti ti nekoga slutis ali je nabolje kad u zivotu imas nekog s kim mozes ovako da sutis
Ne slaze se kalendar moga doba i tvoga tijela ne idu ni s godinama tvojim ove bore i kosa bijela
Zatvori mi kapke tim usnama sklopljenim u jednu ja odavno ne znam kuda odlaze voljeni kad krenu
Ref.
Nocas cu samo za tebe da plesem evo ucim nove korake nocas cu samo za tebe da poletim nebu pod oblake |
| | | Gost Gost
| Bosnom behar probeharao
Kelner vino natoci da pijane oci ne gledaju vise u nju od veceras nam srca zajedno nisu razdvojeno put putuju
Ref. 2x Bosnom behar probeharao mene zivot razocarao svuda behar na nju mirise a ja uzdisem
Malo car, malo sluga malo sreca, malo tuga al' ljubav ostaje ovo moje ludo srce nikad nije znalo da slaze i da sakrije
Ref. 2x
Kelner vino natoci da pijane usne istinu progovore zbog nje sam izdao Boga i staru ljubav i sve sto sveto je
Ref. 2x
Bosnom behar probeharao mene zivot razocarao bosnom behar na nju mirise a ja uzdisem
Ref. |
| | | Gost Gost
| Cijela juga jedna avlija
Sizi Beograd, sizi Novi Sad Tuzla, Sombor, Zagreb, Titograd cijela Juga jedna avlija
Vesela estrada, zvjezdica parada kafe, kenijade i curice mlade alaj mi je, sta mi je kako mi je nocas nervoza
Kukurijeku zeleni, hajde malo meni taj ti sve laze, a i plavci ga traze tvoj sam zemljak, radnik, seljak, hajde sa mnom ne pati
Hoces, neces, ne moras hoces, neces, ne moras hoces, neces, ne, svejedno mi je
Srbi, Bosanci, Crnci i Albanci nikad u mom gradu nisu bili stranci pa sta se to sa tobom desava |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dino Merlin 05.04.10 23:44 | |
| Bez obzira na sve
Bez obzira na sve sto o nama govore sto na pola koplja su nocas nase zastave
I to sto te mati nece meni dati i to sto se nikad neces mojom zvati jedina, gadna su vremena
Bez obzira na sve zore su najgore bez obzira na to ja ne kunem prozore
Mada znam da nikad na njih neces pokucati mada znam da nikad vise neces moja biti jedina, gadna su vremena
Ref. Hej, hej, hej, bez obzira na sve hej, hej, hej, i na moje oci snene suzu sto za tobom vene moja si, moja ces ostati |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dino Merlin 05.04.10 23:44 | |
| Ako me ikada sretnes
Ako me ikada sretnes u ovom ukletom gradu ostani mirno na istoj strani plocnika
Ne stavljaj ruke na lice nemas sto od mene kriti glavu gore nama je ljubav lozinka
Ne pitaj je li pravedno sto nas je prekrio mrak ni to sto nismo zajedno pusti suzu, daj mi znak
Ref. Da jos nije prestalo da nikad nece prestati mogu proci stoljeca mogu ti i umrijeti
A ti me nisi prestala i nikad neces prestati ljeta zime proljeca za tebe cu zivjeti i pjevati
Ljubav je slijepa i luda ne zna za Boga ni suda al' lijepo pjeva i lijepo dusu odjeva
Ako me ikada sretnes ne stavljaj ruke na lice stavi smijeh i stare razglednice
Ne pitaj je li pravedno sto nas je prekrio mrak ni to sto nismo zajedno pusti suzu, daj mi znak
Ref. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dino Merlin 05.04.10 23:45 | |
| Bijelo
Bijelim stazama papira plovim leptire od zelja lovim pa ih vama dostavljam
Ona ce s njim ona ce s njim
Cijelim tijelom osjecam da volim mada znam da ljubav boli u njoj rekord postavljam
Ref. 2x Tugo, to zna svako umrijeti je lako to na tren zaboli i prestane
Tugo, ali kako zivjeti ovako kad joj srce kameno postaje
Bijelim stazama papira plovim leptire od zelja lovim pa ih vama dostavljam
Ona ce s njim ona ce s njim |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dino Merlin 05.04.10 23:45 | |
| Dodji il' me se prodji
Svice dan, a oka nisam sklopio vino mirise a gutljaj nisam popio moja podstanarska soba dva sa dva gora je od svakog zatvora
Hrce dva il' tri frtalja nacije boli me za ove urbane frustracije moja podstanarska soba dva sa dva gazda moju sudbu rjesava
Ref. Dodji il' me se prodji... dodji il' me se prodji...
Nek' ne svane kad oka nisam sklopio vino mirise a gutljaj nisam popio moja podstanarska soba dva sa dva gazda moju sudbu rjesava |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dino Merlin 29.07.10 20:46 | |
| Med Kazu zivot nije lak i moras biti jak da prebrodis sve mane koje se jedna na drugu zalome
Kazu starijem je hljeb a voda mladjem kao lijek pa koga zapadne da na nogama ostane
Svi sanjaju raj a niko na kraj da pristane hrabri i sretni, znaj svjesni su makar kad izgube, a ti nisi
Ref. Med, ne bi bio med, da ga pcela ne pravi led, ne bi bio led, da ga vatra ne kvari da se rodim ponovo, prvo moram umrijeti s kim, s kime cu ja bol za tobom podijeliti
Kazes vratit cu se ja treba mi malo vremena da o svemu razmislim da se dobro odmorim
Idi, snaci ces se ti sa toliko ljubavi mladom se moze sve zelje se lakse prelome
Ref.
Ref.
Med, ne bi bio med, da je gorak, a i tvrd led, ne bi bio led, da ne topi se na tlu da te volim ponovo, neko mora biti lud ja shvatio sam da, da je sve to uzalud |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Dino Merlin | |
| |
| | | | Dino Merlin | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 146 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 146 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|