|
| Al Dino | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Al Dino 06.04.10 10:06 | |
| Kopriva
Da se nisi meni nadala ne bi sada pusta ostala kao zemlja kise zedna kao majka djece zeljna cekajuc' ti dusa presahla
Iz mog srca raste kopriva koja te je davno opekla kad si moju ljubav brala ti si meni vjerovala da ja nisam tugom otrovan
Ref. Da, to sam ja, prazna postelja u kojoj niko ne sanja meni je mrak i kad je dan ja sam ti, bona, nesretan
Iz mog srca raste kopriva koja te je davno opekla kad si moju ljubav brala ti si meni vjerovala da ja nisam tugom otrovan
Ref. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Al Dino 06.04.10 10:06 | |
| I sad me po tebi poznaju
Donesite mi pramen njene kose u postelju ja nista nemam osim tu zelju posljednju
Da osjetim miris njen na jastuku ost'o sam je zeljan u zivotu 2x
Ref. I sad me po tebi poznaju i sad me za tebe pitaju na dlanu mi tvoje ime citaju zbog tebe zivog me sahranjuju
Sad idem tamo gdje ne zivi se od nadanja umorila se ova dusa od prastanja
Moja zvijezda nije dugo trajala ti si dosla kad se vec ugasila |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Al Dino 06.04.10 10:07 | |
| Kad me bebo ne volis
Ti si ta, koja uvijek kaze da ne laze nikada al' te rijeci sad ne vaze dobro znam ovaj izraz tvoga lica znaci kraj
Ostavljas, ovu ljubav kao kucu staru mirises kao ona dunja na ormaru ljubim te, ali te ipak pratim na put bez mene, bez mene
Ref. 3x Sve mi na dusu stavi sto na srcu nosis kao teret ljubavi neka me zaboli
I na vrat mi kamen stavi pa da potonem do dna kada me ne volis kao tebe ja (kada me ne volis bebo ne volis kad me bebo ne volis)
Ostavljas, ovu ljubav kao kucu staru mirises kao ona dunja na ormaru ljubim te, ali te ipak pratim na put bez mene, bez mene |
| | | Gost Gost
| Nije ovaj svijet za tebe
Ne daj da te ljudi prevare o meni ti kazu najgore nikog oni zivog ne vole osim sebi, nikome ne oproste
Takve kao ti prepoznaju rijetki se s tom cehrom radjaju sto se vazdan nekom raduju cijeli zivot nekog cekaju
Ref. Nije, bona, nije ovaj svijet za tebe ovdje svatko zivi za sebe svaki novi dan po sto put' umires sve dok jednom prestanes da dises
Tvoja dusa nema mrve zla tuga ti je lice izvezla u dnu srca gnijezdo savila nisi sretna dana imala
Ref. 2x
Sve dok jednom prestanes da dises |
| | | Gost Gost
| Trag u snijegu
Jos samo jedan cekam dan i tada napusticu svijet i na taj put ja krecem sam a tebe nosim kao grijeh
Ja nisam mog'o biti tu kad bacala si taj buket veo i bijelu haljinu da vidim ubilo bi me
Ref. 2x I nije lako biti s tobom pa bez tebe ostati i nije lako reci zbogom pa poslije toga zivjeti
Na dnu je rijeke prsten sto htjedoh da ti dam na dnu je moje duse onaj dan kad ostah sam
Ja sam trag u snijegu sto ceka proljece sa prvim zrakom sunca mene nestat ce (2x) |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Al Dino 06.04.10 10:08 | |
| Stariji
Nekad sam bio Sunce oko kojeg cijeli svijet se okrece a danas sam samo Mjesec koji vec do jutra nestace
Svaki dan k'o da novi je pocetak shvatam da vise nisam izuzetak svaki dan sve je blizi kraj
Moje je srce kuca u koju ljudi ulaze i izlaze nadju sto im treba i bez pozdrava nekud odlaze
Dusa zna kome stvarno pripada tijelo zna da polako propada sam Bog zna, kol'ko jos ima vremena
Ref. Sto sam stariji sve vise dijete postajem malim stvarima se opet radujem ucim se kajati, ucim se prastati ucim se zivjeti, jer moram umrijeti |
| | | Gost Gost
| Odkud ti to
Odkud ti to odkud ti rijeci sto sam davno rekao tada jos nisam znao sta sam postao odkud ti to da sam ja bas to i lijek i otrov kada treba ono sto pada samo s neba kao gladnom komad hljeba na tvojoj rani kocka leda nije sve k'o sto izgleda
Odkud ti to da nikad nisam rukom suze brisao tada sam bolje tugu smijehom skrivao odkud ti to da ne znam za bol
Ja sam bas ono sto si htjela covjek sa hiljadu odijela u prazno odapeta strijela sto nikad metu nije srela bas tebi je srce probola
Ref. Sad ti sva vrata otvaram nikad ih niko ne otvara udji i pronadji moju dusu u sehari tebe je u mraku cekala
Povij je u bijelo privij je uz svoje tijelo kao majka sto je dijete pronasla |
| | | Gost Gost
| Sada znam
Hej, ti znas kol'ko lazu ljudi lako ti je pa presudi znas u srcu sta je svakom od nas dajes sto zasluzi
Hej, nama ovdje mjesta nema nema vise izvinjenja malo zivot traje da se covjek kaje, vremena nema
Ref. 2x Sada znam da tebe ljubim imenom se tvojim budim na dlan da mi svijet daju moje oci tebe sanjaju
Sta je prava sreca ljudi ne znaju dzaba zive, dzaba umiru
Ref. 2x
Sta je prava sreca ljudi ne znaju dzaba zive, dzaba umiru |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Al Dino 06.04.10 10:12 | |
| Samo je nebo dom
Kuda me vodi ovaj put kuda sam nocas posao kazu da nije niko nikad saznao na ovom svijetu zasto je zivio
Znam da me Bog stvorio da bih te vjecno volio i da bi spoznao da prolazan je svijet i onom sretnom i nesretnom valja mrijet
Ref. Samo je nebo dom tu cu se vratiti tamo se necemo nikada rastati samo je nebo dom tu cu te cekati pred rajskim vratima srce ti donijeti
Da mi je samo jedan dan da kroz tvoj sokak prosetam da mi se nasmijes od babe sakrijes na prozor izadjes dusu da mi ogrijes
Ref. |
| | | Gost Gost
| To mora da je ljubav
Koji je dan, ja veze nemam danima vec kao dremam od kad si ti usetala hladno na moje prazno, zivota platno
Ko si to ti, sta mi to radis najbolje sve iz mene vadis podignes me, pa onda spustis nemoguce kako me kuzis
Ref. 2x To mora da je ljubav to je taj grom kad te pogodi i kako god se okrenem to mora da si ti
To mora da je ljubav kad u stomaku lete leptiri i da si ti bas ona prava sve mi govori
Ko si to ti, sta mi to radis najbolje sve iz mene vadis podignes me, pa onda spustis nemoguce kako me kuzis
Ref. 2x |
| | | Gost Gost
| Sanjam bolji svijet
Ne kazes nista sto bi pomoglo da svjetlo otjera mrak mi zrtve smo samo, papir bijeli na njemu sudbine trag
I ko zna zasto smo se sreli mozda je to Boziji znak ovo vrijeme mi nismo odabrali vrijeme je biralo nas
Ref. Kome da ljubav dam kada uvijek na kraju ostanem sam u tebe vjerujem s tvojim imenom zivim i umirem
Kome da ljubav dam i onako na kraju ostanem sam ja se ne predajem sanjam bolji svijet i borim se za nas
Mi sakupljamo dane kao perle od djerdana a rasuti smo i mi sami sve do sudnjeg dana |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Al Dino 06.04.10 10:13 | |
| Odlazis
Odlazis, tako je najbolje ubijas ljubav uzmi i sjecanje kad vise nisam tvoj vise mi ne treba ni srce moje jer ono nikada voljeti nece
Odlazis, sigurnim korakom okreces glavu tek tako od mene godine uzalud rusis mi nade sve pustinjo moja u tebi svaka dusa umire
Ref. 2x Ti budi sama do kraja zivota nesreca moja nek bude i tvoja ja cu te voljeti necu te nikad preboljeti
Odlazis, sigurnim korakom okreces glavu tek tako od mene godine uzalud rusis mi nade sve pustinjo moja u tebi svaka dusa umire
Ref. 2x |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Al Dino 06.04.10 10:15 | |
| Samo ti
Moje se svijetlo u ovom gradu gasi posljednje ko na kraju svijetova na rubu pameti
Kroz prozor gledam uzalud samo je tamna noc luda glava ceka te a znam da neces doc
Sapucem tiho molitve i zovem upomoc svaki put se nadam ma to je zadnja noc
Sve su puste ulice ko moja sjecanja sto bi s tobom pozelio samo su mastanja
Ref. 2x Samo ti si znala put do moje duse samo ti si imala kljuc srca mog sve se kapije od tuge pred tobom ruse samo kad bi htijela reci, volim te
Sto me jutro ne budi mozda nije svanulo gdje su sada andjeli nisu me poveli
Zar na vrata vjecnosti sam cu kucati pred Bogom cu stajati zbog tebe se kajati
Ref. 2x |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Al Dino 06.04.10 10:16 | |
| Poljubi me zadnji put
Zivim sto moram ne mogu umrijeti previse sam mlad ja za to shvatio sam ne mogu vise voljeti a da se mijenjam vec je prekasno
Ref. 2x Poljubi me zadnji put i odlazi nisam ja za tebe jednom shvati ja ne mogu voljeti ali zato mozes ti idi sad i budi sretna dok ja patim
Bas ovaj zivot nema milosti uzima ono najdraze poslednje za mene nema radosti a tebe ljubim da ne poludim
Ref. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Al Dino 06.04.10 10:17 | |
| Ti kad me pogledas
Unisti me kad si vec odavno pocela polomi me kad si mi srce napukla i vatru palis pa onda gasis sto me ne pustis da jednom izgorim
Ljubav je tu samo prepreka ostavi me da ti ja vise ne smetam jer sva me boli kad te volim jednom ces i ti da isto dozivis
Ref. Ti kad me pogledas od stida umirem ti kad me pogledas u zemlju propadam ti tako izgledas, ja rezem vene stvorena si za mene |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Al Dino 06.04.10 10:19 | |
| Sve ti oprastam
Znam na koga me nocas sjecaju tvoje oci nevjerne na stare ljude sve sto se vracaju
Na svoje korijene da jedni drugima grijehe oproste kao sto sad ja cinim tebi po ko zna koji put
Ref. Sve ti oprastam suze i bol zaboravljam i sve ti oprastam da ne budem sam
I sve ti oprastam suze i bol zaboravljam i sve ti oprastam da ne budem sam
I sve ti oprastam suze i bol zaboravljam i sve ti oprastam da ne budem sam |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Al Dino 06.04.10 10:20 | |
| Ti ne dolazi
Prelila se casa u zivotu mome proljece a meni ne mirisu zore kome ptice pjevaju, kome ruze cvijetaju daleko si od mene
Ref. 2x Ti ne dolazi i ne vracaj mi se ja sam zbog tebe izgubio bas sve
Nista vise nije kao sto je bilo da sam s tobom bio k'o da mi se snilo cigani me sjecaju pjesme kada sviraju pravim se da ne cujem |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Al Dino 06.04.10 10:21 | |
| Sedam godina
Poludjecu od bola toga ja umrijet cu, ja brojim godine ko neko dane ubi me bez tebe ovo cekanje
Ref. Sedam godina osma dolazi ne znam kako da te zaboravim Sedam godina osma dolazi ali tebe ja ne zaboravi
Poludjecu sve tvoje slike zapalit cu i nek sam proklet sto ne mogu da zaboravim oci te oci nevjerne |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Al Dino 06.04.10 10:22 | |
| Sve ce ovo jednom proci
Poslije tebe zivim kao bez duse nekako opirem se bolu mislim da je kraj pa se pitam da li sam se na te navik'o jos je ziv u meni zadnji zagrljaj
Pocinjem da sumnjam da sam te prebolio jer vec dugo vremena sam sam sve sam tvoje slike od sebe sakrio necu nista da me podsjeca
Ref. Sve ce ovo jednom proci nista posl'je nas nece ostati sama ces pred Boga doci pa ces moliti da ti oprosti
Svaku noc kad zaspim isti snovi umjesto kafe s tugom pocnem dan pokusavam da zivim zivot novi ne vrijedi nista kad sam nesretan
Ne smijem da mislim da nekog volis da te s nekim drugim zamisljam jer u meni ti jos uvijek goris od tebe bicu vjecno bolestan
Ref.
Ref.
Sama ces pred Boga doci pa ces moliti da ti oprosti |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Al Dino 06.04.10 10:24 | |
| Neznana
Tvoje ime pise na mom dlanu od rodjenja mog tvoje tajne znam k'o da sam dio srca tvog
I jos te nikad nisam vidio a znam da postojis i nikog nisam stvarno volio jer ti zbog mene zivis a jos ne znas to, ne znas to
Cekam te da dodjes kao sunce poslije duge kise za trenutak taj ja zivim i zbog toga disem
Da se duse nase spoje sto su skupa stvorene i da dodjem ja na svoje i tu da ostanem, kraj tebe
Ref. A kad mi dodjes ti vristacu do neba cuce cijeli grad da jedino si ti ono sto mi treba moja pobjeda da osjecam se ja poput covjeka koji voljet' zna
A kad mi dodjes ti po toplim usnama prepoznacu te ja neznana, neznana
I jos te nikad nisam vidio a znam da postojis i nikog nisam stvarno volio jer ti zbog mene zivis a jos ne znas to, ne znas to |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Al Dino 06.04.10 10:25 | |
| Otkako tebe nema
Gledam svoj zivot sav u slikama i vracam film opet unazad lago bih sebe da kazem nisam kriv sve mi je rijec gradila i srusila
U snu sam s tobom na javi uvijek sam u dvije drame junak, tragican nema tog bola sto nisam probao crnom sam tintom zivot pisao prolazim tvojom ulicom sa mokrim obrazom
Ref. Otkako tebe nemam kao da nikog nemam na ovom tuznom svjetu postoji jedna zena o Boze, zasto bas nju volim ja |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Al Dino 06.04.10 10:25 | |
| Nije sudjeno da budem tvoj
Na tvom dlanu nema linije koja me opisuje ono sto je za nas najbolje samo Bog odredjuje
Ja vec znam da citam znakove tebi nevidljive i ovaj rastanak sto boli me za neko dobro je
Ref. Nije sudjeno da budem tvoj ne nadaj se uzalud ja cu biti tu kad zazelis samo u tvome snu
Ne pokazuj bol pred ljudima da ne sude o nama zivjet cemo vjecno zajedno samo u mislima
Ref.
Zivjet cemo vjecno zajedno samo u mislima |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Al Dino 06.04.10 10:26 | |
| Pogledaj me
Pogledaj me ko sto nikog nisi gledala slazi makar da se nikom nisi predala
Ja sam komad slomljenog ogledala ti si samo jedan dio dobila (2x)
U mojoj ti basci nece cvijece cvijetati vremenom ce iz tvog srca nade nestati
Moje ce te oci lazno gledati jer na nju ce moja dusa misliti (2x)
Ref. Nekom sunce, nekom mjesec nekom noc i dan meni od tog nista nema kada zivim sam
Nikad nisam htio mnogo nikog osim nje sto sam cijeli zivot cek'o drugi odvede
Ref.
Sto sam cijeli zivot cek'o drugi odvede |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Al Dino 06.04.10 10:26 | |
| Od jednom kraj
Na pocetku bilo je kao u filmu sreli smo se i odmah voljeli okom nisam trepnuo niti slutio da bi nesto moglo krenuti po zlu inace ja se vrlo tesko zaljubim kako bas tebe tako da zavolim
Ref. Od jednom kraj ko iz vedra neba grom i zapali se sve ljubav kao kuca izgori do temelja
Od jednom kraj tako bez najave kao da sunca nestane i mrak sve postane sve ono najgore meni se desava sad
Ja sam svega imao od zivota nikad nisam puno trazio pomisli Boze evo je cijeli zivot cekam i nasao sam je obicno prava sreca dugo ne traje samo se za njom dugo tuguje |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Al Dino 06.04.10 10:27 | |
| Posljednja stanica
Nekom se jednom posreci pa rano dodje pameti i sa zivotom ne kocka kao sto to radim ja
Ljubav jednom navrati to treba da se osjeti i ja sam jednom imao nisam ni primjetio
Brzo su isli vozovi a nisu cekali a sada cekam posljednji mozda se ipak za taj uhvatim
Ref. Posljednja stanica je tuga tu necu izaci zivote pusti da se vozim izlazim u njenoj ulici
Tu me ona uvijek ceka da se vratim izdaleka njoj sam duzan ostao sad bi se rado vratio |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Al Dino | |
| |
| | | | Al Dino | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 240 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 240 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|