|
| Tabu smrti | |
|
+13Procyon Dita von Teese scorpio57 Goran Wind Rokerka ajmeivana Niky Kikica Ary teaa Blizanka californiamen 17 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
californiamen Totalno relaxiran
Broj postova : 2464 Godine : 124 Datum registracije : 17.11.2009
| Naslov: Tabu smrti 26.03.10 18:40 | |
| First topic message reminder :https://www.youtube.com/watch?v=NoBFhdeR9PE The Doors - The end ___ Smrt je jekin ( izvjesnost), sigurno saznanje, jedino za što znamo da će nas stići. Izuzetka nema, ni iznenađenja, svi putovi vode do nje, sve što činimo, to je priprema za nju, priprema čim zaplačemo, udarivši čelom u pod, uvijek joj bliže, nikad dalje. Pa, ako je jekin, zašto se čudimo kad dođe? Ako je ovaj život kratak prolazak što traje samo tren, ili dan, zašto se borimo da ga produžimo, još dan ili sat. Zemaljski život je varljiv, vječnost je bolja. ( Ragib Isfihani, islamski mislilac i pjesnik)
Zašto vam srca od straha drhte kad se u predsmrtnim mukama noge omotaju jedna oko druge? Smrt je preseljenje iz kuće u kuću. To nije nestanak, već drugo rođenje. Kao što prsne ljuska jajeta kad se pile potpuno razvije, tako dođe vrijeme da se rastave duša i tijelo. Smrt je nužnost u neizbježnosti prelaska u drugi svijet, u kome čovjek dostiže svoj puni uspon. ( Ibn-Sina, islamski mislilac i pjesnik)
Ogroman se broj sitnica odbacuje ako vaša smrt učini kretnju prema vama ili ako je samo na trenutak ugledate. Smrt je jedini mudri savjetnik kojeg imamo.. (C.Castaneda) ___Ne tako davno sam bio na jednom stručnom skupu na kojem je ugledni hr. psihijatar dr.Vladimir Gruden iznio tezu da je moderni čovjek skinuo veo sa mnogih tabua osim jednog tabu smrti. To neriješeno pitanje je preostalo i nalazi se u korijenu mnogih njegovih problema a posebice zabave. Čovjek nije prihvatio smrt i iracionalno se brani sumanutim bijegom u zabavu i hedonizam uopće? Pitanja: Smrt i mi? Taj duboki intimni odnos još uvijek ima prirodu - straha u nama? Da li se smrti treba bojati? Bojite li se…smrti? | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Tabu smrti 05.11.10 19:53 | |
| Cesto se druzim na granici izmedu zivota i smrti ..mislim da smo postali prijatelji nekad mislim da joj je lijepo druziti se sa mnom na ovakav nacin ..pa me zato neodvodi sa sobom ......ne bojim se smrti ... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Badomen Totalno relaxiran
Broj postova : 1130 Godine : 55 Lokacija : home,sweet home Datum registracije : 22.10.2010
| Naslov: Re: Tabu smrti 05.11.10 20:06 | |
| kad jednom prihvatiš smrt, ništa drugo ne može da ti naudi, jer smrt uvijek dolazi u pravi trenutak i smrt je nešto najprirodnije od svega, čovjek ne bi trebao umrijeti dok je još živ, ali ako ipak umreš i nastaviš živjeti ne traži stari život,živi novi
| |
| | | Sumrak VIP član
Broj postova : 34131 Godine : 57 Lokacija : šuma Datum registracije : 31.03.2011
| | | | Otelo Ljubitelj foruma
Broj postova : 5039 Godine : 63 Lokacija : Skoplje.. MKD.. Datum registracije : 10.05.2012
| Naslov: Re: Tabu smrti 03.01.15 13:49 | |
| ne mogu a da se ne prisjetim jednog citata Mome Kapora koji govori o smrti na jedan originalni nacin.. Smrt i ja smo na per tu.. ne bojim je se zato sto predstavlja uobicajenu dimenziju zivota.. Covjek koji ne pomislja na smrt svakog jutra kad se probudi..Nije Normalan.. dakle smrt nije bauk..nego je revalorizacija naseg svakodnjevnog straha.. | |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Tabu smrti 20.05.15 0:09 | |
| - Citat :
- Covjek koji ne pomislja na smrt svakog jutra kad se probudi..Nije Normalan..
e onda ja ocito nisam normalna Ne padne mi na pamet pomislit svako jutro na smrt imam hiljadu drugih misli ...Ne znam zasto se bojati smrti ...treba se bojati ovog zivota i onog sta nas ceka do smrti _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Sumrak VIP član
Broj postova : 34131 Godine : 57 Lokacija : šuma Datum registracije : 31.03.2011
| Naslov: Re: Tabu smrti 20.05.15 12:14 | |
| sad da svako jutro mislim na nju nije istina...ali zna se razmišljati...pa ne mogu pobjeći od nje...nekada je to razmišljanje s humorom...nekada se ono uozbiljim i upitam u sebi, jbt. kud ćeš onda...mada nas sve kopka što je iza NJE same...ne ono kad riknemo, to je par sekundi i amnino...nego što je IZA...e, to nas handri u mozak...ok, svi želimo da to bude brzo i bezbolno...a, opet razbijamo glavu, ma možda tako riknemo, pa se negdje u nekoj drugoj vukojebini probudimo... ono kao neki novi lik...ili razmišljamo da smo neki duh, pa pičimo ovim svjetom...još usput se deremo i urlamo da nas naši čuju...a, jes klinac...nisu nas čuli dok smo živi bili... SMRT je jako zanimljiva tema...i znam par ljudi s kojima sam dosta o njoj pisao...bogati nikad dosta pisanja...a, najviše smo se šalili na onaj fazon, kad odapnemo, ko će nam doći na sprovod i što će ko reći... | |
| | | Nastasja Filipovna Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 311 Godine : 54 Datum registracije : 19.04.2015
| Naslov: Re: Tabu smrti 25.05.15 23:34 | |
| ne volim razmišljati o smrti, ja sam od one sorte ljudi koji obožavaju život.. | |
| | | Sumrak VIP član
| Naslov: Re: Tabu smrti 26.05.15 0:18 | |
| mislio ili nemislio, neće me zaobići...trenutno ne razmišljam... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Tabu smrti | |
| |
| | | | Tabu smrti | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 447 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 447 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|