|
| Zanimljivi citati, misli i poneki stih | |
|
+50Ančica zvrkica Divljakuša leopard Florence. Carolija Besna_glista Luca Milan01 Talia Lavanda mila01 Luna2 Shine on nika8 honey_89 sookie januska Otelo petra237 kala diya Blonde LuckyM5 Gracija... roko pfirsichblute Lena22 mobile Christine von Cahill _plavusa_ Riječanka evitaa Badomen Bokssha cassia Ary Dita von Teese Mixi goc Rokerka californiamen bodo FireWalker* nella sky Kikica NeoSky Niky Blizanka Goran 54 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 26.11.08 22:43 | |
| First topic message reminder :Objavi stih ili recenicu koji ti se cine zanimljivim! Postizanje cilja, neće nas usrećiti samo po sebi, no dok se na putu do cilja borimo sa preprekama koje su neizbježne, mi rastemo i razvijamo se. Cijena koju dobri ljudi plaćaju za to što ne sudjeluju u javnim zbivanjima je to da njima vladaju pokvareni ljudi. Platon _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
Zadnja promjena: Goran; 11.08.11 22:19; ukupno mijenjano 3 put/a. | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Dita von Teese Ljubitelj foruma
Broj postova : 3308 Godine : 114 Datum registracije : 12.02.2010
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 12.07.10 22:51 | |
| | |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| | | | Blizanka Administratorica
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 12.07.10 22:53 | |
| "Ne budi nesretan što u ovome svijetu nitko ne zna za tebe. Zašto misliš da si toliko važan da bi te trebali poznavati? Kada budeš zaista tako važan, a da i ne misliš o tome, oni će znati za tebe.
(Konfucije)" _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Dita von Teese Ljubitelj foruma
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 12.07.10 22:54 | |
| Znam Blizanaka,ukapirala sam! Pojeo bi zmiju u svakom slucaju! | |
| | | Ary VIP član
Broj postova : 16291 Godine : 43 Lokacija : Sisak Datum registracije : 16.04.2009
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 12.07.10 22:54 | |
| "Sudbina nije stvar slučajnosti, već je stvar izbora; to nije nešto što treba čekati, već nešto što treba postići. (W. Jennings Bryan)" | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 12.07.10 22:56 | |
| "Pisanje nikad nije bilo neki rad za mene. Bilo je, otkad pamtim, uvek isto: uključim radio na stanicu klasične muzike, pripalim cigaretu ili tompus, otvorim flašu. Mašina je radila ostalo. Trebalo je samo da budem tu. Takav postupak omogućio mi je da nastavim i onda kada je sam život vrlo malo pružao, kada je sam život bio horor-šou. Uvek je postojala mašina da me uteši, da govori sa mnom, da me zabavi, da spase moje dupe, da ga spasem od ludnice. Od ulica, od sebe. Jedna od mojih bivših dama vikala je na mene: "Piješ da pobegneš od stvarnosti!" "Naravno, draga", odgovarao sam. Imao sam i bocu i mašinu. Voleo sam pticu u svakoj ruci, jebeš granu."
Carls Bukovski | |
| _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| "Sudbina nije stvar slučajnosti, već je stvar izbora; to nije nešto što treba čekati, već nešto što treba postići. (W. Jennings Bryan)" _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 12.07.10 23:03 | |
| "Postoje tri velike strasti. Alkohol, kocka i vlast. Od prve dvije ljudi se mogu izlečiti, od treće nikako. Vlast je najteži porok. Zbog nje se ubija, zbog nje se gine, zbog nje se gubi ljudski lik. Neodoljiva je. Kao čarobni kamen, jer pribavlja moć. Ona je duh iz Aladinove lampe, koji služi svakoj budali, koja ga drži. Odvojeni ne predstavljaju ništa, zajedno kao kob su ovog svijeta. Poštene i mudre vlasti nema, jer je želja za moći bezgranična. Čovjeka na vlasti podstiču kukavice, bodre laskavci, podržavaju lupeži, i njegova predstava o sebi uvek je lepša nego istina. Sve ljude smatra glupim, jer kriju pred njim svoje pravo mišljenje, a sebi prisvaja pravo da sve zna. I ljudi to prihvataju. Niko na vlasti nije pametan, jer i pametni brzo izgube razbor, i niko trpeljiv, jer mrze promjenu. Odmah stvaraju vječne zakone, vječna načela, vječno ustrojstvo i vežući vlast uz Boga, učvršćuju svoju moć. I niko ih ne bi oborio ako ne postanu smetnja i pretnja drugim moćnicima. Ruše ih uvjek na isti način, objašnjavajući to nasiljem prema narodu, a svi su nasilnici, izdajom prema vladaru, a nikom to ni na um nepada. I nikoga to nije urazumilo, svi srljaju na vlast kao noćni leptir na plamen svijeće. Bez hljeba narod može ostati, bez vlasti neće."
Mesa Selimovic | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 12.07.10 23:05 | |
| Nijedan od puteva ne vodi unazad, ni ka vuku ni ka detetu.Na početku svega se ne nalaze nevinost i bezazlenost i sve to je stvoreno, i ono na izgled najjednostavnije, već je grešno, već je mnogostruko, već je bačeno u prljavu reku postanka i nikada, nikada više ne može da pliva uzvodno.Put u nevinost, u nestvoreno, put ka Bogu ne vodi natrag, vać napred, ne ka vuku ili detetu, već sve dublje u greh, sve dalje na put da se postane čovek. Ni samoubistvo, jadni Stepski Vuče, neće ti ustvari pomoći, moraš da pođeš dužim, tegobnijim i mučnijim putem da postaneš čovek, moraćeš da svoju dvostrukost umnogostručiš, a svoju složenost učiniš još mnogo složenijom. Umesto da sačuvaš svoj svet, da upropašćavaš svoju dušu, sve veći ćeš deo sveta, pa najzad i čitav svet, primiti u svoju bolno proširenu dušu, da bi možda jednom, na kraju, našao spokojstvo. Stepski Vuk Herman Hese _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Ary VIP član
Broj postova : 16291 Godine : 43 Lokacija : Sisak Datum registracije : 16.04.2009
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 12.07.10 23:05 | |
| - blizanka je napisao/la:
- "Sudbina nije stvar slučajnosti, već je stvar izbora; to nije nešto što treba čekati, već nešto što treba postići.
(W. Jennings Bryan)" Blizanko ne ponavljaj me...imaš taj isti citat tri posta višlje | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 12.07.10 23:06 | |
| "... za sreću ima pravila, jer za pametnog nije sve slučaj. Napor može da pomogne sreći. Neki se zadovoljavaju time da dobroćudno stanu pred vrata boginje sreće i čekaju, dok im se ne otvore. Drugi, već bolji, streme napred i služe se svojom pametnom odvažnošću, da na krilima njene vrednosti i hrabrosti dostignu boginju i dobiju njenu milost. Ali, pravo misleći, nema drugog puta osim puta vrline i opreznosti, jer svako ima upravo toliko sreće i nesreće, koliko uma i bezumlja."
("Testament", Vidosav Stevanović)
_________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 12.07.10 23:07 | |
| @Ary nije bitno Ary ..lijepo je opet procitati ..da se ne vracam _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 12.07.10 23:20 | |
| "Djevojke dobro izgledaju sa distance,sunce blista kroz njihove haljine,njihovu kosu.Ali pridjes li im blize i cujes njihovu svijest dok im izlazi na usta,dodje ti da iskopas rupu pod brijegom i sakrijes se unutra s' masinkom u ruci." -Carls Bukovski- | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 12.07.10 23:23 | |
| "Postupajte prema ljudima kao da su ono sto bi trebalo da budu, i pomozite im da postanu ono sto mogu da budu." Johan Volfgan Gete
_________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 13.07.10 8:03 | |
| -"Veliki bolovi traze velike duse.Samo velike duse trpe velike bolove." Bozidar Knezevic _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 16.07.10 14:18 | |
| Ako vam se nešto ne sviđa, promijenite to. Ako ga ne možete promijeniti, postavite se drugačije. Ne žalite se. Maja Angelu _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 16.07.10 14:19 | |
| Što se duže zadržavamo na vlastitoj nesreći, to joj pridajemo veću snagu kojom nam može naškoditi.
Volter _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 16.07.10 16:01 | |
| Oni koji nikad ne povlače svoje mišljenje, više vole sebe nego istinu.
Istorija dokazuje da istorija može da dokaže sve.
Volter _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 16.07.10 16:02 | |
| Opšte se dobro sastoji od sreće pojedinaca.
Postoje razlozi zbog kojih vrijedi umrijeti, ali nijedan zbog kojeg vrijedi ubiti.
Alber Kami _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 16.07.10 16:02 | |
| Kad se ljudi slažu sa mnom, uvijek imam osjećaj da sam negdje pogriješio. Hemingvej _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 16.07.10 16:03 | |
| Kad nas ljube, žene nam opraštaju sve, čak i naše zločine.
A kad nas ne ljube, ne opraštaju nam ništa. Čak ni naše vrline.
Balzak _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 29.07.10 11:32 | |
| "Što sam bivao stariji, sve manje su me ispunjavala sitna zadovoljstva koja mi je život pružao i sve jasnije sam shvatao gdje treba tražiti prave izvore radosti i smisla. Naučio sam da biti voljen ne znači ništa, a da je vojleti sve, da je sposobnost da osjećamo, ono što daje vrijednost i i ljepotu našem postojanju. Gdje god bi se na zemlji pojavilo ono što se može nazvati srećom, bilo je satkano od emocija. Novac nije ništa, ni moć nije ništa. Mnogi imaju i jedno i drugo, a ipak su nesretni. Ljepota nije ništa, vidio sam lijepe muškarce i lijepe žene koji su bili nesretni usprkos svojoj ljepoti. Ni zdravlje nije sve; svako je zdrav ko se tako osjeća; bilo je bolesnika punih volje za životom koji su je njegovali do samog kraja i bilo je zdravih koji su venuli mučeni strahom od patnje. Ali sreća je uvijek bila tamo gdje je neko umio da voli i živio za svoja osjećanja; ako ih je njegovao, ako ih nije gazio i nije ih potiskivao, ona su mu donosila zadovoljstvo. Ljepota ne pruža radost onome ko je posjeduje, već onome ko umije da je voli i da joj se divi..."
Herman Hesse _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 08.08.10 0:01 | |
| Neke su greske toliko zabavne da ih je steta napraviti samo jednom. | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 08.08.10 16:36 | |
| "Vjera je dar duha koji omogućava duši da neprekidno teži vlastitom širenju."- TOMAS MOR
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih | |
| |
| | | | Zanimljivi citati, misli i poneki stih | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 469 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 469 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|