|
| Zanimljivi citati, misli i poneki stih | |
|
+50Ančica zvrkica Divljakuša leopard Florence. Carolija Besna_glista Luca Milan01 Talia Lavanda mila01 Luna2 Shine on nika8 honey_89 sookie januska Otelo petra237 kala diya Blonde LuckyM5 Gracija... roko pfirsichblute Lena22 mobile Christine von Cahill _plavusa_ Riječanka evitaa Badomen Bokssha cassia Ary Dita von Teese Mixi goc Rokerka californiamen bodo FireWalker* nella sky Kikica NeoSky Niky Blizanka Goran 54 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 26.11.08 22:43 | |
| First topic message reminder :Objavi stih ili recenicu koji ti se cine zanimljivim! Postizanje cilja, neće nas usrećiti samo po sebi, no dok se na putu do cilja borimo sa preprekama koje su neizbježne, mi rastemo i razvijamo se. Cijena koju dobri ljudi plaćaju za to što ne sudjeluju u javnim zbivanjima je to da njima vladaju pokvareni ljudi. Platon _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
Zadnja promjena: Goran; 11.08.11 22:19; ukupno mijenjano 3 put/a. | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Dita von Teese Ljubitelj foruma
Broj postova : 3308 Godine : 114 Datum registracije : 12.02.2010
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 11.08.10 0:35 | |
| "Ponekad poklonim usne nekome samo da bi videla kako ih uzima. Dok ja nemo sagledavam svoje postojanje na ivici gluposti ili dosade...
A ponekad mi je lepo." | |
| | | cassia Totalno relaxiran
Broj postova : 2455 Lokacija : Greenwood Datum registracije : 07.08.2010
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 11.08.10 9:13 | |
| - blizanka je napisao/la:
- "Što sam bivao stariji, sve manje su me ispunjavala sitna zadovoljstva koja mi je život pružao i sve jasnije sam shvatao gdje treba tražiti prave izvore radosti i smisla. Naučio sam da biti voljen ne znači ništa, a da je vojleti sve, da je sposobnost da osjećamo, ono što daje vrijednost i i ljepotu našem postojanju. Gdje god bi se na zemlji pojavilo ono što se može nazvati srećom, bilo je satkano od emocija. Novac nije ništa, ni moć nije ništa. Mnogi imaju i jedno i drugo, a ipak su nesretni. Ljepota nije ništa, vidio sam lijepe muškarce i lijepe žene koji su bili nesretni usprkos svojoj ljepoti. Ni zdravlje nije sve; svako je zdrav ko se tako osjeća; bilo je bolesnika punih volje za životom koji su je njegovali do samog kraja i bilo je zdravih koji su venuli mučeni strahom od patnje.
Ali sreća je uvijek bila tamo gdje je neko umio da voli i živio za svoja osjećanja; ako ih je njegovao, ako ih nije gazio i nije ih potiskivao, ona su mu donosila zadovoljstvo. Ljepota ne pruža radost onome ko je posjeduje, već onome ko umije da je voli i da joj se divi..."
Herman Hesse Ovo je jedan zaista lijep citat i mislim da je skroz istinit... A evo citata koji sam odabrala: Anthony Robbins"Promijenite svoje vrijednosti i promijeniti ćete čitav svoj život." "Vjerujem da je čitav život poput rijeke i da većina ljudi uskače u tu rijeku nikada zaista ne odlučivši gdje žele završiti.I tako, za vrlo kratko vrijeme oni bivaju uhvaćeni u struji:struji događaja,struji strahova,struji izazova.Kada stignu do mjesta gdje se rijeka račva,oni ne odlučuju svjesno kamo žele poćiili koji im smjer odgovara.Oni jednostavno idu"kako ih voda nosi".Postaju dio gomile ljudi koji usmjeravaju događaji umjesto njihovih vlastitih vrijednosti.Zbog toga osjećaju da nemaju nadzor.Ostaju u tom nesvjesnom stanju sve dok ih jednog dana ne probudi zvuk razbješnjele vode.Tada otkrivaju da se nalaze dva metra od slapova Nijagare u čamcu bez veska.U tom trenutku kažu:"Oh,k vragu!"Ali tada je već kasno.Nalaze se pred padom.Ponekad je to emocionalan pad.Ponekad je pad tjelesan.Ponekad je riječ o financijskom padu.Velika je vjerojatnost da je ono što vas trenutno opterećuje u životu moglo biti izbjegnuto boljom odlukom uzvodno." ...ja bih samo nadodala da nije sramota pasti nego je žalosno ako ne uvidiš gdje je bila greška,ne naučiš iz toga ništa i kreneš u tom čamcu ravno pod slapove... | |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 13.08.10 19:14 | |
| Cassia ...odlican citat i moje misljenje je da je zalosno ako poslije pada ne skontas gresku svaki pad treba da nas nauci necem novom ..a mnogi ljudi se puste niz vodu ..a ne razmisljaju da se moze mnogo toga naci i uz vodu ...
Jedina vrlina kojom se covjek ne moze pohvaliti jeste skromnost. Kad bi se njome pohvalio, vise ne bi bio skroman F. M. A Volter _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 13.08.10 19:48 | |
| Brak moze biti srecan pod jednim uslovom i jedan i drugi bracni drug moraju sebi odrediti kao prvu duznost ovu neizmenivu odluku : zelim voletii postovati ono srce kome sam dopustio da bude gospodar mog.
S. Peliko _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 13.08.10 20:02 | |
| "Samo su dva tipa ljudi na ovom svijetu – dobri i loši. Dobri bolje spavaju, ali čini se da loši više uživaju u satima kad su budni. ( Woody Allen)"...... | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 14.08.10 20:13 | |
| svakog dana ponesi korpu zemlje na jedno mjesto i sagradit ces brdo
Konfucije _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 14.08.10 20:46 | |
| Tajna uspjeha u zivotu nije da covjek radi ono sto voli vec da voli ono sto radi
V Čerčil _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 14.08.10 21:36 | |
| ..."Odmor za umorna srca Promatram kako svjetlucaju oči neba i vidim krugove kojima je Dante osmislio svoju "Božansku komediju". Osjećam da se nalazim na granici između tog dalekog nepoznatog kraljevstva i mog malog unutarnjeg svijeta. Skupljena u trenutak moja svijest pokušava spoznati istinu o meni, o postanku svijeta, otkriti vrata vremena i objasniti mi tko se uistinu krije iza njih u univerzumu moga uma, tko se to šulja iza mojih misli i pretvara ih u slike i osjećaje koje pamtim, Ljubav." _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 21.08.10 20:25 | |
| Reci mi s kim se družiš pa ću ti reći ko si. Znam li čime se baviš, tad znam šta možeš postati. Gete |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 21.08.10 20:26 | |
| Čovjek može voljeti samo ono biće za koje je uvjeren da će biti prisutno kada mu zatreba. Gete |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 21.08.10 20:27 | |
| Čovjek koji mnogo govori o svom učenju, a sam ga ne primjenjuje, nalik je na pastira koji broji tuđe stado. Buda |
| | | Bokssha Početnik
Broj postova : 36 Godine : 36 Lokacija : Beograd Datum registracije : 20.08.2010
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 22.08.10 4:04 | |
| "Patnja zadaje bol samo zato što je se bojiš. Ona te proganja zato što bežiš od nje. Ne moraš bežati, ne moraš je se bojati. Moraš voleti... Dakle, voli patnju. Nemoj joj se odupirati, nemoj bežati od nje. Okusi kako je ona u dubini slatka, predaj joj se i nemoj je primati s mržnjom. Tvoja mržnja je to što ti nanosi bol i ništa drugo. Patnja nije patnja, smrt nije smrt, ako ih ti ne učiniš time..." -Hesse
"Čovek bez mašte je čovek bez krila". - Muhamed Ali
"Najveća stvar, koju čovek u ovom svetu može napraviti, je izvući najviše iz onoga što mu je dato. Samo je to uspeh, i ništa drugo". - Orison Swett Marden
"Ne budi nesretan što u ovome svetu niko ne zna za tebe. Zašto misliš da si toliko važan da bi te trebali poznavati? Kada budeš zaista tako važan, a da i ne misliš o tome, oni će znati za tebe".
- Konfucije
| |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 22.08.10 17:27 | |
| Tko ima "zasto " zbog kojega zivi moze se nositi s gotovo bilo kojim "kako"
Friedrich Nietzsche
"Uzrujavati se zbog onoga sto nemas znaci uludo trositi ono sto imas" Ken Keyes _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 22.08.10 17:45 | |
| - blizanka je napisao/la:
- Tko ima "zasto " zbog kojega zivi moze se nositi s gotovo bilo kojim "kako"
Friedrich Nietzsche
"Uzrujavati se zbog onoga sto nemas znaci uludo trositi ono sto imas" Ken Keyes Dva dobra citata i poučna rekla bih,na žalost ovaj drugi,većina se odnosi baš tako jer im to nameće društvo i u sticanju i gomilanju materijalnoga postaju robovi istoga.... evo par citata koje sam odabrala za danas: Najsretniji je onaj čovjek koji je učinio sretnim najviše drugih ljudi." Didro Stvarna i sigurna sreća mnogo više je dar misli i srca nego dar vanjskoga svijeta. Jozef Capek Biti sretan znači biti slobodan, ne od boli ili straha, već od brige ili tjeskobe. Wystan Hugh Auden Sretan je i velik zaista samo onaj koji ne mora pokoravati da bi mogao nešto biti. Goethe | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 30.08.10 10:11 | |
| Dobar čovjek uvijek ostaje početnik. |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 10.09.10 19:54 | |
| "...Ostaje Ljubav sto pokrece nebo,zvijezde,ljude,cvijece,kukce i sve nas prisiljava da hodamo po zaledjenoj povrsini vode,ispunjava nas veseljem i strahom,ali svemu daje smisao..." -Paolo Coelho _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 17.09.10 13:28 | |
| "Ne treba se stidjeti nikakvog posla, pa čak ni onog najprljavijeg; treba se stidjeti samo besposlenog života." - Tolstoj _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 17.09.10 13:38 | |
| Svaki čovjek neminovno postiže ono što je prema svom pravom nagonu prinuđen da traži. Hese _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 17.09.10 13:39 | |
| Čovjek postaje najbliži sebi kada postigne onakvu ozbiljnost koju ima dijete dok se igra. Heraklit _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 17.09.10 13:39 | |
| Za čovjeka postoje samo tri događaja: roditi se, živjeti i umrijeti; on ne osjeća kad se rodi, pati što mora umrijeti i zaboravlja da živi. La Brujer
Bojim se čovjeka koji je pročitao samo jednu knjigu. Toma Akvinski _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 18.09.10 9:10 | |
| Mnogi podrugljivci misle da su bogati duhom, a zapravo su samo siromašni taktom.
Ne znam da li će biti bolje ako bude drugačije, ali mora biti drugačije ako bude bolje.
Narod koji se svakom hoće dopasti zaslužuje da ga svi preziru.
GEORG LIHTENBERG _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 18.09.10 9:24 | |
| "..Kad nam sreća zatvori jedna vrata, često nam otvori druga, ali mi ponekad znamo predugo gledati u ona zatvorena, a ne vidjeti ona otvorena vrata."
_________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 18.09.10 9:37 | |
| Prva ljubav je veoma velika i veoma mala. - Viktor Igo Svaki glupan može stvari činiti većim, složenijim i nasilnijim. Potrebna je trunka genijalnosti – i puno hrabrosti – za kretanje u suprotnom smeru. - Albert Einstein Ko ljubi zbog ljubavi,taj je slep. - Platon e ova mi je baš baš superiška | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 02.10.10 12:54 | |
| "Postoje dani koji se razlikuju od onih drugih... dovoljan je samo jedan trenutak..jedan dogadjaj..jedna rec. koji ti mogu okrenuti svet naglavacke.Mogu od nicega stvoriti nesto kao sto je jedna rec ili od svega stvoriti nista kao sto je cutanje...Mogu uciniti da se osecas posebnim i jedinstvenim.Dati ti osecaj da si najmocnije i najsrecnije bice na svetu..ili te jednostavno vratiti u tvoju tisinu..vratiti nazad tvoje srusene zidove iza kojih si se ne tako davno osecao sigurnim i zasticenim.."
_________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 04.10.10 10:18 | |
| Čarli Čaplin na svom 70. rođendanu, 16. aprila 1959. godine:
Kada sam zaista počeo da volim sebe, shvatio sam da sam uvek i u svakoj prilici na pravom mestu i u pravo vreme, i da je sve što se događa ispravno – od tada pa nadalje mogao sam da budem miran. Danas znam da se to zove POVERENJE.
Kada sam zaista počeo da volim sebe, mogao sam da spoznam da su emocionalna bol i patnja za mene samo upozorenja da živim suprotno svojoj istini. Danas znam da se to zove BITI AUTENTIČAN.
Kada sam zaista počeo da volim sebe, prestao sam da žudim za nekim drugim životom i mogao sam da vidim da je sve oko mene bilo poziv na rast. Danas znam da se to zove ZRELOST.
Kada sam zaista počeo da volim sebe, prestao sam sam sebi da kradem slobodno vreme, i prestao sam da smišljam grandiozne projekte za budućnost. Danas radim samo ono što me čini zadovoljnim i radosnim, ono što volim i što čini da se moje srce smeje, na moj jedinstven način i u mom ličnom ritmu. Danas znam da se to zove ČESTITOST.
Kada sam zaista počeo da volim sebe, oslobodio sam se svega što nije bilo zdravo za mene: jela, ljudi, stvari, situacija; i od svega što me je uvek iznova odvlačilo unazad, dalje od mene samog. U početku sam to zvao „zdravi egoizam“, ali danas znam da je to LJUBAV PREMA SAMOM SEBI.
Kada sam zaista počeo da volim sebe, prestao sam da priželjkujem da sam uvek u pravu, tako sam manje grešio. Danas sam shvatio da se to zove SKRUŠENOST.
Kada sam zaista počeo da volim sebe, odrekao sam se života u prošlosti i preterane brige za svoju budućnost. Sada živim samo u ovom trenutku u kojem SVE počinje. Tako danas živim svaki dan i zovem to SVESNOST.
Kada sam zaista počeo da volim sebe, spoznao sam činjenicu da se od svojih misli mogu razboleti i postati jadan. Kada sam pak zatražio natrag snagu svoga srca, razum je dobio važnog partnera. Ovu vezu zovem danas MUDROST SRCA.
Od danas pa na dalje; ne plašimo se rasprava, konflikata i problema sa samim sobom i sa drugima, jer čak se i zvezde ponekad sudare pa nastaju novi svetovi. Danas znam: TO JE ŽIVOT! _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih | |
| |
| | | | Zanimljivi citati, misli i poneki stih | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 435 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 435 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|