|
| Sastavi za pismene zadatke | |
|
+89bat65 TORLAK brancilo kefaloo Luca Sara99 bube Milicicaaa bojana.bajovic Maja5 sale_skoplje ernesa :) AlanBazinga arhont Masontasticno Azraaa Bokaa98 LazarLaky zvekimol saraaaa Jop4 98 Minjon Djozo ironmaiden bhop123 Natasanaca diya nnsskkbb Nina98 Minnie Strahinja Gracija... X MEN Danijel_97 JuDo---TASA mobile nneca998 bojanica nole1465 tamara cvetkovic mexx mr.BlackboOrn97 fiksa Ketica Ani O:) pero NE53 Dzebo Marina pfc jm. Nina* Djole97 Mala sam pa sta^^ Badomen maja^^ Christine von Cahill lola-mpek loodacha Tanja Rupar MilanaDejan Malla mala Nela Tasha ^^ diskica yoyo andjelitza petar bojkovic acaboy3 bodomiere Wall-e tamara ** vii FiCaaa gunner4 shekira jojo bojanaraljic zvrk1991 Wind Dusxan Mladen AlekMime sestra lerdi Goran Bojana Kikica Niky Blizanka Rokerka 93 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Rokerka Ljubitelj foruma
Broj postova : 4199 Godine : 28 Lokacija : Nedođija ^^ Datum registracije : 31.12.2009
| Naslov: Sastavi za pismene zadatke 16.03.10 17:49 | |
| Morala sam da otvorim ovu temu jer mi zesce treba pomoc... Blokirao mi mozak Trebam da napisem sastav na temu "Kad bi progovorila moja klupa" treba da pisem o ljubavi...ne znam ni ja... Ja napisala uvod Secate li se kada smo se prvi put sreli, nasih prvih casova, odmora, prvih kontakta, ogovaranja, prigovaranja, poruka i leksikona? Secate li se toga? A, secate li se onda nasih nestasluka, prvih problema koje smo pravili razrednoj, prvih ukora, ocena, raznih anegdota sa casova i van njih, koje su nas zblizile, tek toliko da nas niko ne moze rastaviti? Ja znam nekoga ko se sigurno seca. Moja klupa.
I ne znam dalje ... mislim, kako sad da okrenem ja na simpatiju...i to...ne znam Ajde ljudi pliz...pomagajte...sutra imam pismeniiii | |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke 16.03.10 17:59 | |
| jaoo Pika sad kad razmisljam kako da ti pomognem evo nista pametno da mi padne na pamet ...valjda do veceras nesto mi padne na pamet ....ili neko drugi ti pomogne : : _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke 16.03.10 18:18 | |
| Pika iskoristi nesto
moja klupa pamti sve moje snove....koje sam imala prema tom jednom naočitom momku...moja klupa pamti moje tuge...ona pamti moje smjehove...pamti sva moja slova upučena njemu na onom starom listu papira....kojeg još uvijek čuvam na dnu ormara sakrivenog od moga pogleda _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Niky VIP član
Broj postova : 13469 Godine : 40 Datum registracije : 07.07.2009
| Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke 16.03.10 18:24 | |
| Pitam je : sjećaš li onih naših razgovora ? razgovaram s njome...onda pamti sve... sjeća li se ..našeg prvog sakrivenog...dodira..kada me primio za ruku i rekao da sam njegova djevojka... tada je svijet izgledao lijepši, a moja klupa, naša klupa tada je procvjetala u najljepšem sjaju..bila je najljepša..zbog njega..zbog nas... eto nešto od mene | |
| | | Rokerka Ljubitelj foruma
Broj postova : 4199 Godine : 28 Lokacija : Nedođija ^^ Datum registracije : 31.12.2009
| | | | Blizanka Administratorica
| Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke 16.03.10 18:32 | |
| sta ti god treba i tebi i ostalim skolarcima..pisi te na ovu temu ... ma zavrsit cemo i tu skolu sto bi kiki rekla misa mu _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Niky VIP član
Broj postova : 13469 Godine : 40 Datum registracije : 07.07.2009
| Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke 16.03.10 18:45 | |
| nadam se da sam bar pomogla...mislim da bi ti sad inspiracija trebala krenuti...bitna je nit...kojom kreneš... | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke 16.03.10 19:31 | |
| ..a Pikaaaaa ..a vas dvije.. puštajte dijete da vježba sive stanice.. Imam ideju nek nakon zadačnice donese teme kod nas..a vi ih sastavite sebi za dušu...da se vratite u prošlost za svoju školsku klupu... | |
| Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke 17.03.10 14:09 | |
| Tema je savrsena...i ako je celo odeljenje skontalo ko mi se svidja...a on poceo da se vadi, al na kraju je odustao...de ce protiv njih 25... Nego...da vam napisem temu... Secate li se kada smo se prvi put sreli, nasih prvih casova, odmora, prvih kontakta, ogovaranja, prigovaranja, poruka i leksikona? Secate li se toga? A, secate li se onda nasih nestasluka, prvih problema koje smo pravili razrednoj, prvih ukora, ocena, raznih anegdota sa casova i van njih, koje su nas zblizile, tek toliko da nas niko ne moze rastaviti? Ja znam nekoga ko se sigurno seca. Moja klupa. Moja klupa prati moje detinjstvo i odrastanje. Zna za moju prvu lutkicu, prvu skolsku drugaricu, pa i za prvu ljubav i sve nemire koje ona izaziva. Moja prva ljubav, jedna od najlepsih uspomena iz skolskih dana, bio je jedan plavi decak iz druge klupe koji me je stalno zadirkivao. Vukao me je za kosu kad sam sedela ispred njega, bockao me hemijskom olovkom, a kad bi mu to dosadilo pravio bi papirne kuglice i gadjao kroz praznu cev iste te hemijske. Mrzela sam ga iz dna duse, ali kad smo krenuli u sesti razred, on se nekako promenio. Na casu tehnickog uvek bi mi sekao lim ili busio rupe kad je bilo potrebno. "Vi devojcice ste smotane za to", pricao je dok je radio. Secam se kada me je prvi put uhvatio za ruku i pogledao me pravo u oci. Pomislila sam da mozda i on oseca isto sto i ja, ali on je samo zeleo svesku iz matematike. Smejala sam se na svaku njegovu rec, crvenela na svaki pogled uprt u mene i drhtala svaki put kad bi me slucajno okrzao po ruci prolazeci pored mene, a on se pravio da to ne primecuje. Nakog dana provedenog sa njim bila sam kao opijena. Nikoga nisam videla. Secam se samo da sam lezala na podu u sobi i gledala pola sata u plafon, a kroz telo su mi prolazile neke cudne vibracije. Sutradan mi je vratio svesku. Kada mi je prisao, pitala sam ga da li je naucio, kao sto to obicno cinim, ali on je samo klimnuo glavnom i otisao nazad u svoju klupu, nastavljajuci da cavrlja sa drugom do sebe. Prolazili su dani, a on me je ignorisao. Kad bi ga nesto pitala, samo je klimao glavom ili pricao da ne zna, kad god bi pocela da ga zafrkavam, pravio se da je vrlo zauzet i da nema vremena. Ni sama nisam znala zasto. Na narednom casu tehnickog nije se ponudio da mi pomogne. Sedela sam na mestu sa netaknutim parcetom lima u ruci, ne zato sto sam, kako on kaze, bila smotana, vec zato sto sam razmisljala u cemu sam pogresila. Verovatno to nikada necu ni saznati, ali duboko u meni ostace sacuvano secanje na plavog decaka iz druge klupe. | |
| | | | Bojana Početnik
Broj postova : 12 Godine : 30 Lokacija : Serbia.. Datum registracije : 03.05.2010
| Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke 03.05.10 13:33 | |
| treba mi sastav na temu "moja prva ljubav"..pomozite?? | |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke 03.05.10 13:36 | |
| Hej pozdrav, daj nam neke natuknice o svojoj prvoj ljubavi pa ćemo sastaviti nešto : _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Bojana Početnik
Broj postova : 12 Godine : 30 Lokacija : Serbia.. Datum registracije : 03.05.2010
| | | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke 03.05.10 13:45 | |
| Budemo nešto smislili u toku dana : : Hajde na kavu do birca i predstavi se na onoj temi za koju si dolila link u pp :passion _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Bojana Početnik
| Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke 03.05.10 13:49 | |
| | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke 03.05.10 13:58 | |
| - Bojana je napisao/la:
- treba mi sastav na temu "moja prva ljubav"..pomozite??
ček, stani malo...a kako da mi pišemo o tvojoj ljubavi??.. moraš nam dati neke osnovne podatke o toj ljubavi... |
| Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke 03.05.10 14:05 | |
| Možda te Balašević inspirira sa svojom "Prvom ljubavlju" : Tad jos nisam nista znao i jos nisam verovao da na svetu tuge ima jedino mi vazno bilo da postanem levo krilo il' centarfor skolskog tima.. Tad sam iznenada sreo najtoplijeg leta deo to su njene oci bile.. Imala je kose plave i u njima na vrh glave - belu masnicu od svile. Prva je ljubav dosla tiho nezvana, sama za sva vremena, skrila se tu, negde - duboko u nama. Kad je proslo djacko vreme, padezi i teoreme i stripovi ispod klupe nije vise bila klinka, pocela je da se sminka i da zeli stvari skupe. Tako mi je svakog dana bivala sve vise strana, slutio sam sta nas ceka pa sam da brinem kako da joj zvezde skinem postala mi je daleka.. Prva je ljubav dosla tiho nezvana, sama za sva vremena, skrila se tu, negde - duboko u nama. Danas je na sedmom nebu, kazu mi da ceka bebu, nasla je sigurnost, srecu, dom. Ima muza inzinjera pred kojim je karijera i mesto u drustvu visokom. Ja jos kradem dane bogu ja jos umem, ja jos mogu da sam sebi stvorim neki mir.. Jos sam sretan sto postojim, pisem pesme, zvezde brojim, jos sam onaj isti vetropir. Prva je ljubav dosla tiho nezvana, sama za sva vremena, skrila se tu, negde - duboko u nama. ..Jos sam sretan sto postojim, pisem pesme, zvezde brojim, jos sam onaj isti vetropir.. ..Ja jos kradem dane bogu ja jos umem, ja jos mogu da sam sebi stvorim neki mir.. Jos sam sretan sto postojim, pisem pesme, zvezde brojim, jos sam onaj isti vetropir.. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Bojana Početnik
| Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke 03.05.10 15:32 | |
| sta je bilo jel ste smislili? | |
| Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke 03.05.10 15:33 | |
| Pa daj nam neke osnovne podatke da djeluje uvjerljivo. : _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke 03.05.10 15:34 | |
| - Goran je napisao/la:
- Pa daj nam neke osnovne podatke da djeluje uvjerljivo. :
pa to...ništa bez podatka |
| | | Bojana Početnik
| Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke 03.05.10 18:10 | |
| | |
| Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke 03.05.10 18:12 | |
| Eno imas moju temu...prosvrljaj malo mozda nadjes nesto...a ja cu da probam sad da sastavim jos neku... | |
| | | Bojana Početnik
| Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke 03.05.10 18:18 | |
| | |
| Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke 03.05.10 18:45 | |
| Kazu da sve lepe stvari traju kratko, ili mi imamo takav osecaj kada one prodju, ali ono sto ostavlja najveci trag u nasem srcu jeste nasa prva ljubav, ona najiskrenija i najcistija. Cesto tako, caprkajuci po ormanu, otvorim staru kutiju punu raznih stvarcica i spomenara, pokusavajuci da na taj nacin vratim vreme kada je on bio tu, moja prva ljubav. Sve je pocelo jednog toplog prolecnog dana, pre 3 godine, kod bake na selu. Drugari su me pozvali na ulicu da se igramo zmurke i ja sam naravno izletela napolje najbrze sto sam mogla ostavljajuci bakin rucak na stolu. Odjednom, primetila sam nepoznato lice. Neki lep crni decko stajao je pored ekipe smeskajuci se. Prisla sam im i upoznala se sa njim, zvao se Goran ( ) i bio je brat moje dobre drugarice. Poceli smo da se igramo, a posto Goran nije znao gde da se sakrije pitao me je da li moze sa mnom. Dohvatila sam ga za ruku i odvukla u jedan sanac koji uvek izbegavaju. Drug koji je zmurio polako je pronalazio sve clanove druzine, i na kraju smo ostali nas dvoje sami. Posle nekoliko minuta neuspesnog traganja, poceli su da nas zafrkavaju da smo decko i devojka, a meni su neki trnci prosli kroz telo i pocela sam da drhtim. Izletela sam iz sanca i pocela da vicem kako mi on nije decko, a ostali su se smejali. Naravno, zaboravila sam i da se igramo, pa sam ja bila na redu da zmurim. Izbrojala sam do 10 i krenula sam u obliznju sumicu. Na samom pocetku neko me je uhvatio za ruku i povukao. Uplasila sam se i htela sam da vristim, a onda sam videla da je to ustvari Goran. Krenula sam nazad da ga zapljunem ali mi je rekao da sacekam i da ima nesto da mi kaze. Pitala sam ga sta hoce a on me je pitao da li zelim da mu budem devojka. Bila sam iznenadjena. Posle nekoliko trenutaka rekla sam da hocu i on me je poljubio i dao mi neki kamencic. Cula sam baku kako me zove na veceru i morala sam da krenem. Otrcala sam kuci, stezuci kamencic u ruci. To vece nisam mogla ni da jedem ni da spavam, samo sam mislila o jutru i brojila minute kad cu ponovo da ga vidim. Mog decka. Sutradan sam rano izasla napolje i cekala da dodje, ali njega nije bilo. Otisla sam do drugarice da vidim gde je, a ona mi je rekla da se vratio kuci u Beograd (ili stavi neki drugi grad...neam pojma odakle si xD) i da ce ponovo doci tek sledece godine. Otrcala sam kuci i pocela dam da placem. Eto....jos malo nesto dodaj i zakljucak nalupaj...i izmeni nesto ako ne valja Meni nista pametnije nije palo na pamet | |
| Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke 03.05.10 18:47 | |
| A cekaj cekaj... Cesto tako, caprkajuci po ormanu, otvorim staru kutiju punu raznih stvarcica i spomenara, i iz nje izvadim jedan kamencic, pokusavajuci da na taj nacin vratim vreme kada je on bio tu, moja prva ljubav.
To dodaj | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Sastavi za pismene zadatke | |
| |
| | | | Sastavi za pismene zadatke | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 69 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 69 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943556. in 18087 subjects
|
|