Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaRegistracijaLogin

Što kad vas prijateljica kopira?

Go down 
5 posters
Autor/icaPoruka
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 74186
Godine : 174
Datum registracije : 21.01.2009

Što kad vas prijateljica kopira? Empty
PostajNaslov: Što kad vas prijateljica kopira?   Što kad vas prijateljica kopira? I_icon_minitime05.03.10 10:24

Što kad vas prijateljica kopira? GetImage

Najbolje frendice nerijetko dijele jednak ukus u glazbi, odijevanju ili filmovima, no što kad se prijateljica počinje pretvarati u vaš klon?

Iako prije nije voljela čizmice na petu ili skinny traperice i jasno je dala do znanja da takvo što nikad ne bi navukla na sebe, odjednom ih je nabavila i, gle čuda - baš su identične vašima.

Prijateljsko 'kloniranje' nije samo ograničeno na stil odijevanja i mlađu generaciju. Riječ je o vrlo raširenoj pojavi, kojoj su sklone i osobe koje su davno izašle iz tinejdžerskog doba.

Stoga nije čudo što smo mogli svjedočiti zahlađenjima prijateljskih odnosa nakon što su se, primjerice, u stanovima prijatelja ili prijateljica pojavile identične kuhinje, dijelovi namještaja, pa do slučajeva kad su iskopirane ideje za vjenčanje ili čak imena djece koja su se godinama čuvala za dolazak nasljednika na svijet.

Kako objašnjava dr. Benjamin Karney, profesor socijalne psihologije sa Sveučilišta na Floridi, ljudi zapravo žele biti dio skupine koja je po njihovom mišljenju uspješna i privlačna, što naglašavaju jednakim načinom odijevanja, ponašanjem ili nečim što im se sviđa kod, nazovimo ih tako, idola.

'Kad je neka grupa ljudi uspješna, mnogi se žele identificirati s njom i kopiraju članove te grupe. Najočitiji primjer za to je ponašanje popularnih cura u velikom tinejdžerskom filmskom hitu 'Opasne djevojke' iz 2004. godine. Srednjoškolke imaju jednak stil odijevanja i slično se ponašaju, pa se nova cura, Cady Heron koju je igrala Lindsay Lohan, mora prilagoditi novim prijateljicama. U ljudskoj prirodi je oponašati one koji nam se sviđaju jer želimo biti poput njih. Međutim, problem je u tome što se tako gubi dio osobnosti', smatra dr. Karney.

Dakle, ako vas prijateljica kopira, to samo znači da vam se divi i da ste njezin uzor.

S druge strane, to što vas netko cijelo vrijeme oponaša u svemu zna biti poprilično iritantno. Kad vas netko kopira, to u neku ruku predstavlja prijetnju vašoj originalnosti.

Stoga je važno biti vrlo otvoren s prijateljicom i razgovarati kad se pojave naznake kloniranja.

'Biti nekome idol je OK u nekim granicama. No ne želim se cijelo vrijeme družiti sa svojim klonom jer cijenim različita mišljenja. Ako me netko 'skida' u svemu, to može značiti i da ta osoba nema osobnost. Zašto bih se cijelo vrijeme družila s nekim tko je poput mene?', zapitala se jedna srednjoškolka.

Ipak, ako netko prijeđe granicu normalnog ponašanja i dospije do totalnog kloniranja i uplitanja u život - najdrastičnija ilustracija i primjer koji nikome ne bismo poželjeli je zasigurno psihotična cimerica lika koji je igrala Bridget Fonda u filmu 'Oglas donosi smrt' - najbolje je razgovarati s osobom u koju imate povjerenja.

Psiholozi se slažu da možemo puno naučiti promatrajući druge i oponašajući ih, no pritom nikad ne treba zaboraviti na vlastitu individualnost.

Što kad vas prijateljica kopira? Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat
Broj postova : 43764
Godine : 45
Datum registracije : 04.03.2009

PostajNaslov: Re: Što kad vas prijateljica kopira?   Što kad vas prijateljica kopira? I_icon_minitime05.03.10 10:50

A joj kada se u mladosti još traže..žele biti kao netko njima drag..idealiziraju svoje prijateljice ..dođe i do kopiranja i vjerujem da to može biti pogubno po prijatelja..ali ako su dvoje razumnih barem malo..sve se na lijepo može objasniti.
Več samim tim što netko nekog kopira..znaći da je malo nestabilniji...s takvima treba biti obziran, pružiti ruku, pomoći nekom da izgradi svoj karakter..ali ako ništa od tog ne pomaže...najbolje se maknuti iz takvog "prijateljstva"

Opet ako se to dogodi u zrelim godinama..neznam koliko je moguće takvu osobu čija je osobnost več izgrađena, u to da nema svoju osobnost..naučiti bilo čemu....od tih bi bježala glavom bez obzira.
[Vrh] Go down
Rokerka
Ljubitelj foruma
Rokerka

Female
Cancer Rat
Broj postova : 4199
Godine : 28
Datum registracije : 31.12.2009

PostajNaslov: Re: Što kad vas prijateljica kopira?   Što kad vas prijateljica kopira? I_icon_minitime05.03.10 14:07

Ajooooj...imam jednu takvu

Znaci MRZIM JE!
Kontam...da stavim dzak na sebe..kroz 3 dana i ona bi dosla sa dzakom u skolu... Što kad vas prijateljica kopira? 940140 Ne znam kako da je otkacim???
Osisala se isto ko ja, kupila iste patike, pocela da kopira sad i moj stil oblacenja, govora....sve...
krava Što kad vas prijateljica kopira? 940140
[Vrh] Go down
Rokerka
Ljubitelj foruma
Rokerka

Female
Cancer Rat

PostajNaslov: Re: Što kad vas prijateljica kopira?   Što kad vas prijateljica kopira? I_icon_minitime15.09.10 19:52

Znaci, juce sam htela da POLUDIM! To ova sto se osisala kao ja...aaa ubicu je jednog dana garant...
Kupila ja maramu jednu...roze-crnu...i sad stavila je prvi dan skole i ona kao "jaoj, prelepa je" blaa...i juce, ja opet obukla nesto roze i kao da stavim maramu, kad ja u skoli...ona istu...ali ISTU kao ja! Ajde, da je uzela istu boju ali drugi model...ili pak isti model ali drugu boju...ali ne...ona je morala da kupi potpuno istu. I posle mi kaze "Jao, vidi, imamo isto...nisam znala da imas takvu" Što kad vas prijateljica kopira? 237776
Jos samo fali da kupi istu torbu kao ja..i ja se selim iz Mladenovca...
[Vrh] Go down
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat

PostajNaslov: Re: Što kad vas prijateljica kopira?   Što kad vas prijateljica kopira? I_icon_minitime15.09.10 19:57

Sada sam se sjetila..što s takvom..kažeš joj kozo umjetna..nisi normalna baš si našla koga češ kopirati:lol: Laughing ..a aaa koji savjet ..baš sam bistra Laughing
[Vrh] Go down
Rokerka
Ljubitelj foruma
Rokerka

Female
Cancer Rat

PostajNaslov: Re: Što kad vas prijateljica kopira?   Što kad vas prijateljica kopira? I_icon_minitime15.09.10 19:59

Da znas da cu da joj kazem...e, nek crkne... I ajde da joj lepo stoji, nego ne zna ni da se obuce kako treba -.-
[Vrh] Go down
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat

PostajNaslov: Re: Što kad vas prijateljica kopira?   Što kad vas prijateljica kopira? I_icon_minitime15.09.10 20:15

Ma joj ja se zekam..ali zbilja su takvi ljudi posebno kada su tako mladi nezgodni..ali opet treala bi znati da to baš nije fora niti cool zaboravio ..a možda smao..si joj ti možda uzor..u tebe se ugleda.. voljela bi da je kao ti..
[Vrh] Go down
Lost_in_Stereo
Početnik
Početnik
Lost_in_Stereo

Female
Capricorn Goat
Broj postova : 47
Godine : 32
Datum registracije : 18.09.2010

PostajNaslov: Re: Što kad vas prijateljica kopira?   Što kad vas prijateljica kopira? I_icon_minitime19.09.10 21:09

niko nema zelju mene da kopira xD im too odd i guess xD
[Vrh] Go down
http://www.emo-corner.org
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 74186
Godine : 174
Datum registracije : 21.01.2009

PostajNaslov: Re: Što kad vas prijateljica kopira?   Što kad vas prijateljica kopira? I_icon_minitime19.09.10 21:11

Lost ..cini ti se ..sigurno te neko kopira ... ;) hug2

Što kad vas prijateljica kopira? Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
svilena
Zagrijao tipkovnicu
svilena

Female
Gemini Goat
Broj postova : 947
Godine : 57
Datum registracije : 05.08.2010

PostajNaslov: Re: Što kad vas prijateljica kopira?   Što kad vas prijateljica kopira? I_icon_minitime19.09.10 21:29

ne smeta mi kad me netko kopira..to mi može samo laskati..
[Vrh] Go down
http://mojainternetgalerija.blog.hr/
Rokerka
Ljubitelj foruma
Rokerka

Female
Cancer Rat

PostajNaslov: Re: Što kad vas prijateljica kopira?   Što kad vas prijateljica kopira? I_icon_minitime23.09.10 13:49

Pa. mozda bi ti laskalo kad te iskopira jednom ili dva puta...ali da ti neko konstantno krade ideje o cemu god da se radi, ne bi ti bilo bas tako lepo... Smile
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Što kad vas prijateljica kopira?   Što kad vas prijateljica kopira? I_icon_minitime

[Vrh] Go down

Što kad vas prijateljica kopira?
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Najbolja prijateljica
» Bivsa prijateljica
» Kada prijateljica ima negativan utjecaj na vas
» Sastavi za pismene zadatke