|
| Dječaka divljački tukli letvom i šakama po glavi ( agresija u društvu)? | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
californiamen Totalno relaxiran
Broj postova : 2464 Godine : 124 Datum registracije : 17.11.2009
| Naslov: Dječaka divljački tukli letvom i šakama po glavi ( agresija u društvu)? 27.02.10 18:33 | |
| http://www.24sata.hr/news/djecaka-14-divljacki-tukli-letvom-i-sakama-po-glavi/161104/ IŽIVLJAVALI SE: Učenik VII. razreda se vraćao iz škole. Trojica su ga presrela. Tukli su ga letvama, nogama i šakama. Dječak (14) ima potres mozga. Pogledajte što ste mom jadnom djetetu napravili. Što vam je on skrivio. Moj sin nikad nije ni mrava zgazio, on je mirno, povučeno dijete, sa suzama u očima ispričala nam je dječakova majka ispred zagrebačke Nove bolnice u kojoj se njezin sin oporavlja se od brutalnog napada. Dječaka (14), učenika 7. razreda OŠ Luka iz Sesveta, bestijalno su prebili u četvrtak pri povratku iz škole. - Nastava je završila u 17.25 i kući uvijek dođe oko 18 sati. Suprug i ja smo ga čekali do 19 sati. Mislili smo možda se negdje zaigrao s djecom - prisjeća se majka. Zabrinuti roditelji tražili su ga po cijelim Sesvetama. Vrijeme je prolazilo, a sin im se nije javljao. Očajni od potrage i straha da se njihovu sinu nešto dogodilo njegov nestanak prijavili su policiji. - Dok smo radili prijavu, policajac je dobio dojavu da su ga pronašli pretučenog ispred obližnjeg Doma zdravlja. Ležao je na travi obliven krvlju. Oba oka su mu bila zatvorena. Izgledalo je kao da ga je pregazio kamion. Jednu tenisicu nije imao na nozi - opisala je majka svog sina, doslovno jecajući. Pretučeni dječak rekao je majci da su ga presrela tri mlađa nepoznata napadača. Uzeli su mu mobitel, a tražili su i novac koji nije imao kod sebe. Potom su ga divljački izudarali letvom te rukama i nogama. Djčaka su prebacili u bolnicu u Dubravi. Pod šokom je i strahu stalno drži majku za ruku. ( itd - izvor: "24 sata")_________ Nedavno sam bio na jednom predavanju iz domene dječje psihijatrije a gost je bio uvaženi sociolog koji je tvrdio da s obzirom na unutrašnju logiku društva u kojem živimo ( sirovi "štakorski" kapitalizam) najviše što možemo postići nije smanjiti agresiju u društvu, čak niti ju dovesti na neku uravnoteženu razinu već - postići samo i jedino to da njen rast ne bude "skokovit" već blag. Mislite li da je to istina? Kako pomoći žrtvama da izbjegnu agresore? Zar smo zaista "osuđeni" na agresivno društvo? Vaš komentar slučaja? | |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Dječaka divljački tukli letvom i šakama po glavi ( agresija u društvu)? 27.02.10 20:18 | |
| ja jednostavno nemam vise komentara za ovakve stvari ..jer ovo je postala svakodnevnica ..a niko nista ne poduzima ...ne mogu ni gledati od tuge ovo dijete ...sta je ono skrivilo ...i da nije dao mobgitel kakve su to zivotinje ..koje oni imaju razmisljanje ..da li spavaju ..kako spavaju ...a ovaj djecak sigurno nije ni prva ni zadnja njihova zrtva ...prije neki dan mom sinu ..su u gradskom prevozu uzeli mobitel uz prijetnju nozem ...jos je sjedio pored vozaca u prednjem dijelu prevoza jer znamo sta se desava ovih zadnjih mjeseci po prevozima...i bez obzira sto je bio naprijed uz prijetnju noza dao je mobitel i niko se nije pomakao ..kad je napadac rekao..ako ga policija uhvati i pretuce ..on ce biti gotov jer znat ce da je on prijavio...na to je cak jedan gospodin koji je sjedio rekao i ja bih ga premlatio da me prijavi ...i sin mi je imao srecu sto su samo mob uzeli ..nek nose sve samo da ne diraju ...eto i to dijete dalo je mob i zasdto ga tako brutalno pretuci ...ne mogu skontat nikako sta oni imaju u mozgu ...sta se desava ...a koliko primjetim ni sociolozi ..ni pedagozi ..ni psiholozi niko nema nekog rjesenja ...sta uciniti s omladinom ..kako ih izvest na pravi put ..jer svaki dan sve je manja starosna granica onih koji postaju agresivni _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | californiamen Totalno relaxiran
| Naslov: Re: Dječaka divljački tukli letvom i šakama po glavi ( agresija u društvu)? 27.02.10 23:33 | |
| - blizanka je napisao/la:
- ..ne mogu skontat nikako sta oni imaju u mozgu ...sta se desava ...a koliko primjetim ni sociolozi ..ni pedagozi ..ni psiholozi niko nema nekog rjesenja ...sta uciniti s omladinom ..kako ih izvest na pravi put ..jer svaki dan sve je manja starosna granica onih koji postaju agresivni
Moj je stav da se krivica neprestano adresira na krivu adresu - nemoćni su "izvršioci" - oni samo sprovode "volju" političara. Škola nije oaza, profesori nisu čudotvorci. Ukoliko je stupanj agresije u jednom društvu visok - tada se neiminovno mora odraziti i u školi kao jednoj od poluga društva. Aktualna stvarnost u kojoj je agresija dominantan model potpuno plastično ogleda se u onima koji su najmanje zreli i racionalni pa je uvijek i svagda aktuelna ona rečenica da imamo mlade kakve - zaslužujemo.. Dok god pristajemo na "lakiranje" društva, a ne radikalnu promjenu - do tada će se pravi krivci "vaditi" i umjesto svoje krivnje tražiti "promjenu morala". | |
| | | Rokerka Ljubitelj foruma
Broj postova : 4199 Godine : 28 Lokacija : Nedođija ^^ Datum registracije : 31.12.2009
| Naslov: Re: Dječaka divljački tukli letvom i šakama po glavi ( agresija u društvu)? 28.02.10 14:30 | |
| O boze gospode strasno... Ja nemam reci Uzas....jadan decak... Ja sam citala negde kao da ta agresivnost i sklonost ka tucama dolazi bas iz danasnjih emisija i crtanih filmova za decu... Ranije su se gledale Crvenkapa, Pepeljuga, Kalimero i te stvari... a danas...sve neki sto se biju i kolju...strasno.. A i jeste tako...secam se, kad su prikazivali Americko rvanje...pa od 20 decaka iz odeljenja, njih 7 je u roku od mesec dana imalo slomljenu ruku ili nogu...znaci, to je bilo strasno....svaki odmor su se oni mlatili, obarali, skakali jedni na druge...pa i da vristis i places nece da te puste... A sa druge strane...i porodica ima veliku ulogu tu sve polazi od porodice....ako su roditelji normalni, lepo vaspitaju svoje dete...ono ce takodje biti normalno...i nece ga privlaciti takve stvari... A ako je porodica u haosu...puna problema...keva i cale se svadjaju...ili su razvedeni...sta vec...ne pruzaju dovoljnu paznju detetu...pa ne moze ni dete da bude bas...taman...i jednostavno, to mu je neki nacin da se isprazni... Tako da po meni je dete najmanje krivo... Ja to tako nekako shvatam... | |
| Naslov: Re: Dječaka divljački tukli letvom i šakama po glavi ( agresija u društvu)? 28.02.10 15:37 | |
| Baš jučer završio sam čitanje knjige "Etika". Autor je Milan Kangrga, jedan od najvećih hrvatskih filozofa, angažirani mislilac i dugogodišnji profesor etike, osnivač časopisa Praxis i jedan od osnivača poznate Korčulanske ljetne škole ( 1964.-1974.). U tom svom posljednjem i kapitalnom djelu „Etika“, u epilogu na 485. strani, kaže:
„..pa sam onda nekako zaključio da bi na kraju ovog spisa trebalo reći slijedeće: Najveća greška što se dogodila u svemiru bila je u tome što se čovjek od životinje pretvorio u tzv. ljudsko biće! Ako životinja po svojoj biti ( prirodi, jer ona je pripadna jedino prirodi, i svojim se vrstama stalno njoj prilagođuje na najbolji mogući način!) nije ni dobra ni zla, onda bi bilo najbolje da je čovjek – ostao životinja!“
Nakon ovakvih brutalnih prizora jedino što mi se (?) nameće - možda slavni filozof tu ( naizgled brutalno pesimističku i "starački" mizantropsku) tezu nije rekao - uzalud? Možda to "biti čovjek" zbog ovakvih ( i budućih) brutalnosti u društvu kojeg je čovjek sam stvorio - nije niti zaslužili biti?
| |
| | | teaa Totalno relaxiran
Broj postova : 2415 Godine : 54 Lokacija : Split Datum registracije : 05.02.2010
| Naslov: Re: Dječaka divljački tukli letvom i šakama po glavi ( agresija u društvu)? 28.02.10 21:23 | |
| Ma strašno.Cijelo nam je društvo poremećenih mjerila vrijednosti.Oni koji kradu i bahate se,koji su van zakona i kojima zakon ništa ne može ,postaju neke face u društvu. Sama familija,iz nje sve dolazi.Utrka za novcem,gubitak posla i strahovi na poslu od otkaza,sve se to reflektira na raspoloženju i situaciji u kući.Djeca se vežu za kompjuter i zapostavljaju se i onda uče iz nekih drugih izvora...obično krivih.Onda..ta psiholgija mase.Biti u grupi...dokazati se samo kad se nekog isprebija i time biti velik.To je kad ulica odgaja djete. Često idem autobusom.Uđe grupica tinejdžera,drndaju stolice,viču i dovikuju svima i dovoljno je malo da im da neki povod da tu svoju energiju usmjere ka nasilju.Jednostavno se ispucavaju na negativan način svu tu svoju mladost i energiju.Što jedan čini,svi drugi za njim.Da im ko šta kaže...zajedno su...pa se bace na tog jednog.Jer u grupi su moćni.Vozač šuti i ne smije im ništa. S neke strane nije baš ni bezopasno sam i hodat ulicom.Al' eto...to je današnjica naša. Sam primjer u Šibeniku kad su mladu curu usred centra grada silovali neki tinejdžeri...iz čista mira. | |
| | | FireWalker* Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 577 Godine : 33 Lokacija : Kladanj, BiH Datum registracije : 30.12.2009
| Naslov: Re: Dječaka divljački tukli letvom i šakama po glavi ( agresija u društvu)? 28.02.10 21:34 | |
| Glavni uzrok ovakvog devijantnog ponašanja kod djece je televizija i roditeljska nebriga. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dječaka divljački tukli letvom i šakama po glavi ( agresija u društvu)? 28.02.10 22:07 | |
| Ovo i kad god se takvo nesto pojavi u novinama, podsjeti me sto se mom sinu desilo prije 4 godine.....blaze ....ali posjekotina na licu, slomljen nos i zub i trauma za cijeli zivot....Ni moje dijete nije agresivno, nebi ni mrava zgazio... policija?? nije se ni trudila nista napraviti....nazvala sam ih...da ih pitam sto trebam napraviti....njihov odgovor je bio "vasa duznost je prijaviti"....kad sam ja poludila...reko moja duznost...a vasa????? samo mi dodite doma zdrobit cu vas gore nego sto je moj sin bio.....samo mi je rekao ajde bog....jadno A s obzirom gdje zivimo, ma necu vise...samo se uzrujam Jadno dijete i njegova mama |
Broj postova : 577 Godine : 33 Lokacija : Kladanj, BiH Datum registracije : 30.12.2009
| Naslov: Re: Dječaka divljački tukli letvom i šakama po glavi ( agresija u društvu)? 28.02.10 22:12 | |
| - Maza je napisao/la:
- Ni moje dijete nije agresivno, nebi ni mrava zgazio...
Takvi delikventi baš i traže takvu djecu. Oni nemaju muda naletiti na nekog jačeg, nego uvjek traže mirne i bespomoćne. Ja sam odrastao u žešće zajebanom društvu i naučio sam kako postupati. Budala se samo batine plaši :kavica: | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dječaka divljački tukli letvom i šakama po glavi ( agresija u društvu)? 28.02.10 22:18 | |
| To je meni jasno. Samo isao je sam oko 3 u jutro doma i imao u usima mp3. Ovi su izletili iz grma i pajserom ga lupili....kako ima zategnutu kozu tako se to rascvjetalo jos vise......nisu mu uzeli mobitel....prepali su se i pobjegli.
Jedasnput sam ja sam isla oko 4 sata po jarunu pjesice doma, dvojica su me pratili, medutim pobjegli su od straha kad sam im rekla neka brisu, jer da ce ih mama hladne ljubiti...moj bivsi je pio s drustvom i nije mu se islo doma.....dosla sam do ceste i naisao je taxista...rekao mi je da nisam normalna i tad sam se pocela tresti od straha.....ali ziva i neozljedena |
| Naslov: Re: Dječaka divljački tukli letvom i šakama po glavi ( agresija u društvu)? 28.02.10 22:25 | |
| A šta je tvoj radio u 3 ujutro u gradu, kad pošten svijet spava? Tražio problem i dobio ga Ja se sjećam kad sam bio 8. razred i bio je mjesec ramazana i ostao sam u džamiji na molitvi do pola 4 ujutro. I kada sam se vraćao kući zapazim nekog čovjeka da cijepa drva u ta doba. I čovjek kada me je vidio krenuo je prema meni sa sjekirom, a ja sam od straha prešao ogradu visoku 2 metra i pobjegao mu. Bio je mrkli mrak, tako da nisam ga prepoznao ko je bio. | |
| | | Rokerka Ljubitelj foruma
Broj postova : 4199 Godine : 28 Lokacija : Nedođija ^^ Datum registracije : 31.12.2009
| Naslov: Re: Dječaka divljački tukli letvom i šakama po glavi ( agresija u društvu)? 01.03.10 7:00 | |
| strasno... ja bi te ljude sve na kolac... - FireWalker* je napisao/la:
- Glavni uzrok ovakvog devijantnog ponašanja kod djece je televizija i
roditeljska nebriga. Sa ovim se apsolutno slazem... danas je nenormalno kolko televizija utice na mlade...a roditelji po tom pitanju nista ne preduzimaju...uzas stvarno... | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dječaka divljački tukli letvom i šakama po glavi ( agresija u društvu)? 01.03.10 8:44 | |
| [quote="FireWalker*"]A šta je tvoj radio u 3 ujutro u gradu, kad pošten svijet spava? Tražio problem i dobio ga Hm...ovo si ružno rekao. Što misliš što je radio s 18 godina u 3 u jutro?? Išao doma iz disco kluba, a u ostalom nije mu bilo prvi put da ide tako kasno doma pješice..... Nikome nebi htjela da se tako nešto dogodi. Čuvajte se |
| Naslov: Re: Dječaka divljački tukli letvom i šakama po glavi ( agresija u društvu)? 01.03.10 9:48 | |
| [quote="Maza"] - FireWalker* je napisao/la:
- A šta je tvoj radio u 3 ujutro u gradu, kad pošten svijet spava? Tražio problem i dobio ga
Hm...ovo si ružno rekao. Što misliš što je radio s 18 godina u 3 u jutro?? Išao doma iz disco kluba, a u ostalom nije mu bilo prvi put da ide tako kasno doma pješice..... Nikome nebi htjela da se tako nešto dogodi. Čuvajte se Ružno rečeno - ali istina je brutalna, koliko god ju sakrivali "pod tepih". Jednostavno - stupanj rizika da naletiš na napaljene agresivne budale puno je veći u sitne noćne sate, nego usred bijela dana na ulici punoj ljudi. Nisu to "olakotne" okolnosti za agresivca, niti "olakotne" za žrtvu - nitko nema pravo biti agresivan ili nasilan prema osobi u bilo koji dio dana ( ili noći), ali jednostavno je tako: okrilje noći ( uz ono što ide uz to: alkohol, droga, usamljeno mjesto..) čini svoje.. - Citat :
- Pikachu: a ovim se apsolutno slazem...
danas je nenormalno kolko televizija utice na mlade...a roditelji po tom pitanju nista ne preduzimaju...uzas stvarno. Utječe AGRESIVAN MODEL koji je "čest gost" televizijskog programa ( kompjuterske igrice prepune su nasilja..). Dokazano je da često gledanje agresivnih modela kod tinejđera može smanjiti stupanj senzibiliziranosti na agresiju ( smanjen osjet - empatija - za tuđu bol..), ali i naučiti nove agresivne modele. U podlozi se krije "kod": agresijom i agresivnim ponašanjem mogu se rješiti problemi.. Pada mi na pamet istraživanje koje sam pročitao nedavno, a u kojem su istraživači došli do pokazatelja da nakon naročito brutalnih box mečeva na Tv statistički značajno poraste broj nasilnih i agresivnih prijavljenih ponašanja u jednoj kontroliranoj zajednici.. | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Dječaka divljački tukli letvom i šakama po glavi ( agresija u društvu)? 02.03.10 16:38 | |
| Ma mislim što je dijete radilo u bilo koje doba dana noći nebitno..bit je da je nam je društvo tj..mladi odlaze u nekom pogrešnom smijeru.. Nije više fora sjesti na bicikl i odigrati košarku s društvom..ili pogledati utakmicu vikendom..danas je fora sačekati iz čoška ukrasti im bicikl...mp3 pleyer..natući zbog 20 kuna..mobitela ili slične stavri..
Men je dobro rekao..
..da se krivica neprestano adresira na krivu adresu - nemoćni su "izvršioci" - oni samo sprovode "volju" političara. Škola nije oaza, profesori nisu čudotvorci. Ukoliko je stupanj agresije u jednom društvu visok - tada se neiminovno mora odraziti i u školi kao jednoj od poluga društva. Aktualna stvarnost u kojoj je agresija dominantan model potpuno plastično ogleda se u onima koji su najmanje zreli i racionalni pa je uvijek i svagda aktuelna ona rečenica da imamo mlade kakve - zaslužujemo..
Još gore što večina žmiri..
..ušlo njih nekoliko u bus..tramvaj nitko ništa.. prave nered sr.nje svi čute..od najstarijih i naj jačih do onih malo manje..i što se dobija time..oni uživaju u našem strahu..rastu..uzohole se još više..gle nitko nam ništa ne može..
Zakon im ne može ništa..jer nije napravljen tako da bi mislio na budučnost i omladinu..a svima treba čvrsta ruka.. Ako nekom ne možeš milom objasniti neke norme i ograničenje..nametnimo im ih silom..za to i to dobiješ to i to..pa da vidimo dali češ ući u bus i potrgati stolicu..ili orobiti nekog zbog mobitela.
Roditelji su nas UČILI da ne budemo stoka..a danas te koji to rade nitko ništa ne ući..ne uće ih ni da base papir od čokolade u koš za smeće..djeca stoje pred školom i puše čikove meni u dvorište bacaju..najtužnije je što to isto rade profesori koji snjima stoje i puše na ulici kao kavi uličari i bacaju čikve i msće uokolo i što onda očekivati od mladih..
I istina da sila rađa silu..ali čvršći zakoni od smeća naprave ljude.. Zar je netko bilo koji civiliziraniji narod, naučio da bacaju smeće u koševe predviđene za smeće ili sigurno su odlučili sami počeli reciklirati ..nisu.. Kada ne naprave onako kako trebaju kao ljudi..dobiju po novčaniku zvoni im mjesecim u ušima visina kazne..a ako netko slučajno nije prijavo tog koji je počinio prekršajno ili kazneneno djelo, a vlast to sazna i njega po ušima...tj novčaniku. Tako da danas imaju društvo uređnije i kulturnije od našeg.. I tako se ide redom od smeća pa do teških prijestupa..
Nemamo zatvora za maloljetnike..jaka je stvar sagraditi nešto ili urediti neku napuštenu zgradu za to..
| |
| Naslov: je 02.03.10 18:26 | |
| - Maza je napisao/la:
- FireWalker* je napisao/la:
- A šta je tvoj radio u 3 ujutro u gradu, kad pošten svijet spava? Tražio problem i dobio ga
Hm...ovo si ružno rekao. Što misliš što je radio s 18 godina u 3 u jutro?? Išao doma iz disco kluba, a u ostalom nije mu bilo prvi put da ide tako kasno doma pješice.....
Nikome nebi htjela da se tako nešto dogodi. Čuvajte se Nisam rekao ružno, malo sarkastično, ali tako je. Oko 50% žrtava nasilja ili izvršilaca nasilja bilo je pod dejstvom alkohola u SAD-u 2009. godine, tako kažu istraživanja. Ja se sjećam kad sam bio mali, meni je otac dao jedan savjet, koji je vrlo ilustrativan primjer za tvog sina. On je meni kazao: "Znaš šta, ako ideš ulicom pa te prebiju tamo. Tamo idu razbojnici, siledžije i dobro trebaš znat da tom ulicom ne trebaš da ideš, sam si kriv". Ne trebaš da ostaješ u sitnim satima po diskotekama sa 18 godina. I onda poslije nemaš pravo kukati i žalit se šta ti se desilo. Žrtve ili izvršioci su bili pod dejstvom alkohola oko 50%. Dolazi do izmjene hemije mozga i čeonog režima, i tako i ljudi. - californiamen je napisao/la:
-
- Citat :
- Pikachu: a ovim se apsolutno slazem...
danas je nenormalno kolko televizija utice na mlade...a roditelji po tom pitanju nista ne preduzimaju...uzas stvarno. Utječe AGRESIVAN MODEL koji je "čest gost" televizijskog programa ( kompjuterske igrice prepune su nasilja..). Dokazano je da često gledanje agresivnih modela kod tinejđera može smanjiti stupanj senzibiliziranosti na agresiju ( smanjen osjet - empatija - za tuđu bol..), ali i naučiti nove agresivne modele. U podlozi se krije "kod": agresijom i agresivnim ponašanjem mogu se rješiti problemi.. Pada mi na pamet istraživanje koje sam pročitao nedavno, a u kojem su istraživači došli do pokazatelja da nakon naročito brutalnih box mečeva na Tv statistički značajno poraste broj nasilnih i agresivnih prijavljenih ponašanja u jednoj kontroliranoj zajednici.. Danas ne obrazuju našu djecu roditelji. Glavna bebisiterka danas je televizija. I sad pogledajte šta istraživanja kažu kada je u pitanju televizija: "Dijete koje tipično gleda televiziju 2 do 4 sata dnevno, vidjet će 8.000 ubistava i 100.000 drugih nasilnih djela prije završetka osmog razreda" - Don Oldenberg, Američko psihološko udruženje, Washington Post 2002. Kad su analitičari istraživali programe za djecu i programe za odrasle, ustanovili su da programi za djecu imaju šest puta veću količinu nasilja od programa za odrasle. Dijete prosječno vidi godišnje 20.000 reklama, a negdje oko 2/3 reklama su reklame za hranu i uglavnom je to hrana rafinisana, nezdrava, hrana koja između oštećuje čeoni režanj. Pa se mnogi ljudi čude zašto su djeca nemirna, nestašna itd. Ne samo da gledaju nasilje, nego im se reklamira nešto što je potpuno destruktivno. Poznato je da djeca do 14 mjeseci ne samo da kopiraju svoje roditelje, rođake i ostale koji ih obilaze, nego i primjenjuju ono što vide na televiziji. Ne samo da na malu djecu djeluje televizija vrlo destruktivno, evo pogledajte koji su negativni efekti televizije na tinejdžere: 1. smanjen interes za čitanje;2. smanjen interes za učenje;3. loše zdravstvene navike;4. negativni stavovi;5. povećanja seksualna aktivnost i smanjena starost pri prvom seksualnom kotaktu.Ako roditelji ne vode brigu u svojoj djeci, onda će televizija da ih odgoji i oni će u svoj prvi seksualni kontakt da uđu sa 12-13 godina i njihovi idoli će biti bludnici, prostitke, narkomani, kriminalci i ostali. Televizija ne djeluje loše samo na djecu, pogledajte kako djeluje na odrasle:1. Gledanje nasilja na televiziji sa 8 godina starosti kod dječaka značajno predviđa ozbiljnost zločina za koje su osuđeni do 30. godine starosti.2. I do 34% zatvorenih prestupnika izjavljuje da je svjesno imitiralo tehnike zločina naučene iz televizijskih programa, obično uspješno.3. Loši efekti televizije su odgovorni za polovinu od trenutnog broja ubistava, silovanja i napada u SAD-u.(Brendon-Sentervolova analiza)Istraživanja pokazuju, da nikada televizija nije uvedena u SAD-u, kriminal bi se snizio za:- 10.000 ubistava- 70.000 silovanja- 700.000 manje napada uz povredeKoliko televizija štetno djeluje na čeoni režanj i od čovjeka pravi životinju, da ne kažem stoku kojom se manipuliše. Vlada Južne Afrike je uvela zabranu na emitovanje tv programa sve do 1975. godine, jer nisu željeli da kultura sa zapada preko televizije dolazi i izvrši uticaj na južnoafričke narode. I onda je 1975. godine uvedena televizija. Dok je televizija uvedena u drugim zemljama, tamo je stopa kriminala i ubistava rapidno skakala, dok je u Južnoj Africi stopa kriminala rapidno padala.Pogledajte statističke podatke u Južnoj Africi od 1975. godine:1. U vremenskom rasponu od 30 godina prije nego što je televizija uvedena, stopa ubistava se smanjila za 7%.2. Stopa ubistava je skočila za 130% u periodu od 12 godina poslije uvođenja televizije (1975. do 1987. godine).3. Ovaj skok je veći od onoga koji se javio u SAD-u 12 godina poslije uvođenja televizije (1945. do 1957. godine).4. Televizija je bila nasilnija u periodu od 1975. do 1987. godine, nego u periodu od 1945. do 1957. godine, što može da objasni veći skok ubistava u Južnoj Africi.(Dr Neil Nedley, "Proof Posotive", str. 458.)Postoji režim mozga, tzv. alfa režim kada čovjekov mozak ne registruje informacije koje ulaze u njega. I to stanje se naziva hipnoza. Znači, kada je čovjekov mozak u alfa režimu to znači da je čovjek hipnotisan. Po definiciji hipnoza je stanje koje je karakteristično koncentrisanjem uma na samo jednu stvar, to je onaj princip kada mačka posmatra miša. Miš gleda u mačku i ona ga hipnotiše i ubrzo likvidira. Čovjek ne registruje informacije koje mu dolaze, on kada krene da gleda televiziju, vi možete da mu pričate on ne čuje. U takvim situacijama kada je čovjek hipnotisan, u početku bude tih i miran, a poslije može da se skoncentriše na jednu tačku i misao. I onda dolazi nasilje i sve one monstruoznosti se prikazuju ulaze u njegov mozak. Čovjek je bukvalno hipnotisan i on uopšte kritički ne razmatra to šta mu ulazi u mozak. To sve ulazi u ljudski mozak, ali se to uopšte ne registruje i njegov mozak se truje, truje i truje.Evo jedan zanimljiv citat kojeg je iznio jedan od najpoznatijih ljudi na polju hipnoze: "Užas televizije je da informacija ulazi, ali mi ne reagujemo na nju. Ona ulazi direktno u našu memoriju i možda reagujemo na nju kasnije, ali ne znamo na šta reagujemo. Kada gledate televiziju, trenirate sebe da ne reagujete ni kasnije, činite stvari ne znajući zašto ih činite ili odakle one dolaze."(Dr Erik Peper)Onda ljudi kažu "Ne znam šta mi bi...", pa naravno da ne znaš, bio si hipnotisan pa ti je neko ispirao mozak. Čovjek može da bude hipnotisan na razne načine, ali ono što je bitno da je hipnoza čisto demonska aktivnost. Znači, aktivnost kada se čovjekov mozak jednostavno uništava i ljudi se pretvaraju u monstrume. Ako mi ne koristimo svoj mozak i ako naš mozak nije u beta režimu da racionalno razmišljamo i obrađujemo informacije koje dolaze u njega, mi ćemo biti izmanipulisani. Zato je važno da čitamo i da se usavršavamo. | |
Broj postova : 2415 Godine : 54 Lokacija : Split Datum registracije : 05.02.2010
| Naslov: Re: Dječaka divljački tukli letvom i šakama po glavi ( agresija u društvu)? 03.03.10 21:35 | |
| Današnja vremena nisu kao prije.Mi smo djeca znali u 2 sata ići na noćno kupanje.Ničega se nismo bojali.Šetali bi od Rive do kuće pješke u sitne sate.Međutim...danas to napravit je baš opasno.Na mojoj plaži znaju i koji leš pronaći.Doselilo se puno ljudi....promijenilo se dosta toga...i previše.Danas u kafić izać može te netko iz čista mira. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dječaka divljački tukli letvom i šakama po glavi ( agresija u društvu)? 03.03.10 21:45 | |
| - teaa je napisao/la:
- Današnja vremena nisu kao prije.Mi smo djeca znali u 2 sata ići na noćno kupanje.Ničega se nismo bojali.Šetali bi od Rive do kuće pješke u sitne sate.Međutim...danas to napravit je baš opasno.Na mojoj plaži znaju i koji leš pronaći.Doselilo se puno ljudi....promijenilo se dosta toga...i previše.Danas u kafić izać može te netko iz čista mira.
Nema ti to veze sa doseljavanjem... Ljudi se mijenjaju, djeca postaju agresivna... Gledam ih svakodnevno kako (kad misle da ih nitko ne vidi) skaču po kaićima koji su vezani u lukama... Lupaju... Razbijaju...Nekada to nikom nebi palo na pamet... Pred par dana gledala sam grupicu osnovnoškolaca koji su hodali po glavnom Zadarskom trgu noseći u rukama prazne staklene flaše i razbijajući ih uoklo po stupićiuma... Jedna žea se umiješala, vikala na njih da zašto to rade kad se zna da tu dolazi puno male djece za koju takvo staklo može bit opassno... Najveći među njima se nacerio i opet razio dio flaše... Djeca se danas ne boje nikoga i ničega... nemaju poštovanja... i to domaća djeca, ne doseljenici... |
| Naslov: Re: Dječaka divljački tukli letvom i šakama po glavi ( agresija u društvu)? 03.03.10 22:06 | |
| Da...samo društvo bi se trebalo uhvatit u koštac sa mnogo toga.To je ipak problem koji se treba riješavat na više razina. | |
| Naslov: Re: Dječaka divljački tukli letvom i šakama po glavi ( agresija u društvu)? 04.03.10 22:57 | |
| - teaa je napisao/la:
- Da...samo društvo bi se trebalo uhvatit u koštac sa mnogo toga.To je ipak problem koji se treba riješavat na više razina.
Kako? Kaznama...? Neki dan je bila majka ove žrtve i traži drastičnu kaznu za maloljetnike? "Dosta je razgovora" ...kaže..? Aj, idem postaviti temu o kazni.. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Dječaka divljački tukli letvom i šakama po glavi ( agresija u društvu)? | |
| |
| | | | Dječaka divljački tukli letvom i šakama po glavi ( agresija u društvu)? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 394 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 394 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|