Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
Naslov: Kuća koja se presvlači 05.06.09 15:04
Kao što zmija odbacuje kožu, tako se i ova nesvakidašnja kuća, ovisno o godišnjem dobu ili samo hiru - presvlači. Njen krhki stakleni kostur štiti drvena varka da je riječ o običnoj brvnari. Video!
Kuća nazvana Sliding house prilično je nesvakidašnja unatoč šarolikosti suvremenih arhitektonskih dostignuća.
Projektirao ju je londonski studio dRMM, a njena jedinstvenost je u modularnosti postignutoj dvostrukim zidovima, fiksnom staklenom 'kosturu' i drvenoj presvlaci koja se pomiče. Mobilnost je postignuta integracijom dobro sakrivenih elektromotora na kotačićima u samim zidovima. Drvena konstrukcija pri povlačenju unazad natkriva bazen, dok se naprijed nadovezuje na 'iščašeni' garažni prostor.
Zamisao je bila optimizirati zagrijavanje i rashlađivanje kuće kroz godišnja doba i popratnim efektima izazvati zavist susjeda.
_________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo
Gost Gost
Naslov: Re: Kuća koja se presvlači 05.06.09 17:40
Bezveze mi ova kuća koja se presvlači
Gost Gost
Naslov: Re: Kuća koja se presvlači 05.06.09 19:30
Aj dobro ... ali nije baš neka
Gost Gost
Naslov: Re: Kuća koja se presvlači 05.06.09 19:31
više volim staru, tradicionalnu kuću...
Gost Gost
Naslov: Re: Kuća koja se presvlači 05.06.09 19:39
Sviđam mi se kuća od stakla ummm...prekrasno i ova se još i obuče kad je zima....
Gost Gost
Naslov: Re: Kuća koja se presvlači 05.06.09 21:02
nije mi baš nešto ta kuća ove obične su mi O. K.
Ary VIP član
Broj postova : 16291 Godine : 43 Lokacija : Sisak Datum registracije : 16.04.2009