|
| Šemsa Suljaković - tekstovi i biografija | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Šemsa Suljaković - tekstovi i biografija 21.02.12 1:17 | |
| Šemsa Suljaković (29. septembar 1951. godine, Maglaj) je bosanskohercegovačka pjevačica narodne muzike. Počela je pjevati 1971. godine. Prvi singl snimila je 1978. godine (Otišla je ljubav s`našeg kućnog praga). 1981. godine počinje saradnju sa srbijanskim Južnim Vetrom i sa njima postiže veliki uspjeh tokom 10 godišnje saradnje (10 albuma). Vrhunac svoje slave, doživjela je godine 1986. kada je snimljen album sa naslovnom pjesmom "Pristajem na sve" koji je prodat u tiražu od oko 600.000 primjeraka.1981. godine, počela je sa orkestrom Južnim Vetrom i svaka druga snimljena pjesma bila je hit. Početkom agresije na Bosnu i Hercegovinu 1992. godine napušta Južni Vetar i priključuje se pokretu BiH estradnih umjetnika i po zapadnoj Evropi i Americi održava koncerte za pomoć svojoj zemlji. Odradila je nekoliko stotina humanitarnih koncerata širom svijeta za pomoć Bosni i Hercegovini. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Šemsa Suljaković - tekstovi i biografija 21.02.12 1:17 | |
| Semsa Suljakovic
Bas si ludo srce moje
Bas si, bas si, ludo, ludo srce moje zasto volis crno oko kada vise nije tvoje zasto volis crno oko kada vise nije tvoje aman, aman
Bas si, bas si, ludo, ludo srce ti si zasto volis crno oko kad voljeno vise nisi zasto volis crno oko kad voljeno vise nisi aman, aman
Drugu sada voli, voli tvoje milo poslusaj me, srce moje zaboravi, sta je bilo poslusaj me, srce moje zaboravi, sta je bilo aman, aman _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Šemsa Suljaković - tekstovi i biografija 21.02.12 1:18 | |
| Bolje mi je da sam sama
Bolje mi je da sam sama nego bilo skim tesko onoj koja tebe voli gdje najvise boli da ti ranu otvorim da osjetis kako ljubav boli
Da sam jedina ti bila lagao si me da je nasa veza vjecna to su price providne sto je bilo samo nase svima si djelio a ni da budes samo moj to nisi zelio
Ref.
Da me ostavis samu sada kad mi je najteze a bila sam ti vjerna sve ove godine da ti je do mene stalo govorio si mi to a ni da budes samo moj to nisi zelio _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Šemsa Suljaković - tekstovi i biografija 21.02.12 1:19 | |
| Borim se
Lagacu te da mi vise nisi drag lagacu al' plakacu kad niko ne vidi nemoj, nemoj, nemoj molim te nemoj nikad da mi kazes volim te
Ref. Borim se, borim se kad ljubav prevari ono sto radis njoj meni da se ne ponovi borim se, borim se kad ljubav prevari pred svima da budem tvoja da me niko ne zali
Lagacu te da imam nekog kraj sebe da me voli mnogo vise od tebe nemoj, nemoj, nemoj molim te nemoj nikad da mi kazes volim te _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Šemsa Suljaković - tekstovi i biografija 21.02.12 1:20 | |
| Budi jaka zeno
Srce mi kaze budi jaka, zeno ti kad sretnes njega s njom izdrzi, izdrzi
Ref. 2x Placi, kad sama si sta ces kad zena si sta ces kad suze te nista mu ne znace
I svi mi kazu budi jaka, zeno ti nedaj mu suze te da vidi, da vidi _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Šemsa Suljaković - tekstovi i biografija 21.02.12 1:20 | |
| Casa ispred tebe
Sve je doslo iznenada k'o iz vedrog neba grom trazici te celo vece nadjoh te sa njom
Ref. Casa ispred tebe, casa ispred nje a na stolu ruke zaljubljene casa ispred tebe, casa ispred nje a na stolu miluju se ruke zaljubljene
Samo tebe volela sam dala sam ti srce svo da podjes sa drugom zenom kako mozes to
Ref.
Da sam tebi sve na svetu lagao si srcu mom sada lazi drugu zenu budi srecan s njom _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Šemsa Suljaković - tekstovi i biografija 21.02.12 1:21 | |
| Ima li za mene srece
Sta je sreca, nisam znala sudbina je drugom dala zute zlatnike, zute zlatnike
A ja sam jos kao dete upoznala suze klete dar za jadnike, dar za jadnike
Ref. 2x Ima li za mene srece moj zivote, reci mi izdrzati srce nece sta mi radis ti
Sta je radost, nisam znala sudbina je drugom dala sjajne bisere, sjajne bisere
A meni je uz tu muku ispruzila praznu ruku da mi udele, da mi udele _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Šemsa Suljaković - tekstovi i biografija 21.02.12 1:22 | |
| Izdali me prijatelji
Izdali me prijatelji izdao me brat izgubila sve sam bitke al' jos vodim rat (2x)
Ref. 2x Jer ti si mi najvazniji ne izdaj me ti budi uvek pored mene moja ljubavi
Prodali me svi rodjeni za dukata tri vise vredim al' ne zalim kad smo skupa mi (2x)
Ref. 2x
Nek sve uzmu neka lazu neka mrze me nek svi budu protiv mene izdrzacu sve _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Šemsa Suljaković - tekstovi i biografija 21.02.12 1:23 | |
| Jedna suza na tvom licu
Jedna suza na tvom licu opekla me ove noci kad si meni reko mili da mi vise neces doci
Tu si suzu izbrisao al me proslost i sad pece i seca me na tu ljubav na to nase zadnje vece
Jedna suza, jedna pesma podseca na noci divne za tu suzu ja te molim duso moja, ne kuni me
Spalila sam slike tvoje da izbrisem uspomene i prestala da te volim isto kao i ti mene _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Šemsa Suljaković - tekstovi i biografija 21.02.12 1:23 | |
| Juzni ritam
Kakav ovo ritam tjera me da igram igraj s nama i ti nemoj suze liti (2x)
Ref. 2x Juzni ritam svira u srce me dira bolu tacku stavi tugu zaboravi
Gitara mi svira u srce me dira
Ref.
Al je dobar cocek zaigrajmo svi svi u kolo dosli sto nebi i ti (2x)
Ref. 2x
Harmonika svira u srce me dira
Ref. 2x
Gitara mi svira u srce me dira _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Šemsa Suljaković - tekstovi i biografija 21.02.12 1:24 | |
| Kad tad
Blago tebi, blago tebi ne znas tuga sta je na dlanu ti zivot samo srecu daje
Ref. Al ce sreca proci hoce vjeruj kad tad tuga ce ti doci kao meni sto je sad
Blago tebi, blago tebi imas sve sto zelis nesreci se tudjoj od srca veselis
Ref.
Blago tebi, blago tebi svud te sreca prati ali dug sudbini mora da se plati _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Šemsa Suljaković - tekstovi i biografija 21.02.12 1:25 | |
| Ljubav je od mrznje jaca
Najteze je u to siguran budi najteze je kada se rastaju ljudi kad u srcu sva sreca izgori kad se ljubav u mrznju pretvori
Ref. 2x I zato cuvaj te ljubav od tuge od bola od placa i zato cuvaj te ljubav ljubav je od mrznje jaca
Najteze je kada snovi se ruse najteze je kad nada ode iz duse kad za tebe prestane da mari kad te zivot ko djete prevari _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Šemsa Suljaković - tekstovi i biografija 21.02.12 1:25 | |
| Mi se volimo (duet Mile Kitic)
Reci mi, reci draga koliko me volis volim te vise od svega odavde do neba
Ref. 2x Mi se volimo, mi se volimo od ljubavi nase niceg nema sladjeg (niceg nema sladjeg)
Ja te volim draga ne mogu to kriti pokazi mi ljubav svoju uzmi ruku moju
Ref. 2x
Uvek ces biti draga u mom srcu ti ostacu zauvek tvoja moja ljubavi _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Šemsa Suljaković - tekstovi i biografija 21.02.12 1:26 | |
| Povedi me do sna
Ucini mi to ucini zbog nas ti potrazi, u mom oku u mom srcu, spas
Ref. Povedi me u svet novi povedi me tamo gde se voli tamo gde sunca sja samo za srca zaljubljena povedi me, povedi me do sna
Ucini mi to ucini sto pre vidis da nas ljudi ne vole
Ref.
Ucini mi to ucini mi sad sreco moja dok sam mlada i ti dok si mlad _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Šemsa Suljaković - tekstovi i biografija 21.02.12 1:27 | |
| Razbio si casu
Ispio si mene ispio do dna sad ti treba druga sta ti znacim ja
Ref. Bacio si casu razbila se sva ne treba ti ona ne trebam ni ja
Ispiso si srecu odneo si sve i nije ti zao sto nam ljubav mre
Ref.
Ispio si mene ispio za tren sad bi hteo drugu sad bi da si njen _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Šemsa Suljaković - tekstovi i biografija 21.02.12 1:28 | |
| Sta mi radis prokleti zivote
Ti za jednim ja za drugim stolom ti sa njome ja sa svojim bolom (2x)
Ref. 2x Iz nedara uzdah mi se ote sta mi radis prokleti zivote
Ti je ljubis mene tuga ubi ti sa njome moje srce ludi (2x)
Ref. 2x
Sve je proslo ostala je tuga sa mnom tuga a sa tobom druga _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Šemsa Suljaković - tekstovi i biografija 21.02.12 1:29 | |
| Volecu te sve dok zivim
Budi srecan u ljubavi od srca ti, dragi, zelim samo mene ti ne pitaj da l' sa nekim tugu delim
Ref. Volecu te sve dok zivim kunem ti se, kunem sobom iako smo rastavljeni cini mi se, jos sam s tobom
Ljubav je tako jaka ta ljubav je za mene vecna ni sa jednim ko sa tobom ja ne mogu biti srecna
Ref.
Uzalud se zavaravam da ce nova ljubav doci kad, znam, bol za tobom nikad, nikad nece proci
_________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Šemsa Suljaković - tekstovi i biografija 21.02.12 1:29 | |
| Volele se oci crne i zelene
Zato sto jos sanjam dane kad sam njega zvala svojim ovu pesmu ja poklanjam ocima crnim sto volim (2x)
Ref. Volele se oci crne oci crne i zelene volele se oci njegove i njene
Volele se ludo pa sad rane bole jer su crne oci prestale da vole
Zato sto sam srecna bila u njegovom zagrljaju nikad ne bih ostavila crne oci zaboravu (2x)
Ref.
I ako su crne oci porusile moju srecu mome srcu jos su mile zato ih kleti necu _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Šemsa Suljaković - tekstovi i biografija 21.02.12 1:30 | |
| Zar za mene nema srece
Sto se zivot sa mnom igra sta li sam mu skrivila sto mi srecu oduzima kada sam je zasluzila
Ref. 2x Zar za mene nema srece dokle ce mi tuzno biti lice osmehni se meni malo hej, zivote, varalice
Hej, zivote, sto si takav sto me mucis godinama pusti malo da pozivim pre vecnoga zaborava
Ref. 2x
Zar za mene nista nema nista vise od samoce hej, zivote, znas ti dobro sta od tebe srce hoce _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Šemsa Suljaković - tekstovi i biografija 21.02.12 1:30 | |
| Zasto si se napio
Zasto si se napio suzom pice platio i da klecis nebi me vise vratio
Ref. Tugom si me ubio a sad bi me ljubio necu, necu, nisam ja tvoja robinja
Zasto si se napio nepomaze to ne zeli te vise srce ranjeno
Zasto si se napio tugom pesmu platio i da molis nebi me vise vratio
Ref.
Zasto si se napio i sve case razbio i da places nebi me vise vratio _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Šemsa Suljaković - tekstovi i biografija 21.02.12 1:31 | |
| Zivot mora dalje
Dodje vrijeme, dodje vrijeme da ides od mene a ja sama sreco moja da placem za nama (2x)
Ref. 2x Hej, ostavljas me ti ali zivot mora dalje i bez ljubavi
Nema nade, nema nade jer druga te zove a ja nemam vise snage za ljubavi nove (2x)
Ref. 2x
Ja ne krivim, ja ne krivim ni tebe ni druge moje srce mora proci sve mostove tuge _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Šemsa Suljaković - tekstovi i biografija 21.02.12 1:31 | |
| Zvacu se samo tvojom
Danas je nedelja najdrazi dan mirise ruza sa tvog revera ja u belom velu gledam reku ljudi kunem se na vernost onom ko me ljubi
Ref. Kunem se sobom bicu vecno s tobom kunem se ljubavlju svojom zvacu se samo tvojom
Tebe sam volela, tebe sam zelela s tobom sam venac srece isplela ja sam tvoja sada za vremena vecna vencanje je moje ja sam zena srecna
Ref.
Ove smo nedelje dali obecanje delicemo snove, delicemo dane nek nam srecno bude moje sunce milo desilo se ono sto je srce snilo _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Šemsa Suljaković - tekstovi i biografija | |
| |
| | | | Šemsa Suljaković - tekstovi i biografija | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 303 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 303 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|