|
| Rade Jorovic | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Rade Jorovic 01.05.11 11:15 | |
| Al' je lepo biti seljak Ovaj tekst je pregledan 1 546 puta
Da se radi mora, ne bezim od toga ali ne dam, zivota mi moga da mi samo rad u naviku predje zbogom onda i plave, i smedje
Ref. Al' je lepo biti seljak moja zemlja, moj kucerak ne zvoni mi sat nad glavom uredno sam sa drzavom traktor imam, ne kopam ko me placa da se sekiram dedovi mi prepisase lek grlim, ljubim, produzavam vek
Mnogo cura ne zna pod nebeskom kapom sta je zivot sa dobrim seljakom jednu imam ja sto kucom se sece ceo zivot da peva od srece
Ref.
Jedna vazna briga po glavi mi kruzi da prozivim, da zdravlje me sluzi kazu nisam lenj i previse vredan bice svega al' zivot je jedan
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Rade Jorovic 01.05.11 11:16 | |
| Beogradski mali pijac Ovaj tekst je pregledan 1 481 puta
Beogradski mali pijac potopila Sava moju malu, moju malu zabolela glava
Preplivacu, preplivacu i Dunav i Savu da pronadjem, da pronadjem lekovitu travu
Da izlecim, da izlecim mojoj maloj glavu preplivacu, preplivacu i Dunav i Savu preplivacu, eto tako i Dunav i Savu | |
| | | mobile VIP član
| Rade Jorovic broj tekstova: 21 (tekstovi od ovog izvodjaca su pregledani 39 697 puta)
(broj pregleda teksta)
Al' je lepo biti seljak (1 546) Beogradski mali pijac (1 481) Bil' se mala smilovala (1 429) Bombonica (1 035) Budi mi ljubav (294) Hiljadu gitara (966) Ja sam seljak, veseljak (1 639) Kol'ko ima na livadi sena (1 495) Kuckin sin (1 127)
Lepotica i sirotan (3 289) Ljubav na seoski nacin (1 467) Ne priznajem godine (1 188) Ne salji, majko, sina u tudjinu (1 399) Nisam cata (947) Pogledom te trazim (2 315) Povratak (1 052) Putuju kocije bele (1 985) Sanja (2 211) Selo moje, lepse od Pariza (5 866)
Stari se, stari (964) Zene vole oficire (5 823) | |
| | | mobile VIP član
| Bil' se mala smilovala Ovaj tekst je pregledan 1 429 puta
Zelen, zelen bore zelen si do zime svi lju, svi ljubave a ja nemam s' kime
Ref. 2x Bil' se mala smilovala sa mnom zimu zimovala budi, budi moje sunce ljubim te u srce
Belom, belom zorom kada dodju zime svi se, svi se vole a ja nemam s' kime
Ref. 2x
Zelen, zelen boja zelenoga bora neko, neko mene zavoleti mora
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Bombonica Ovaj tekst je pregledan 1 035 puta
Na istoku zora puca razigrano srce kuca umiri mi srce mila sto me ne bi poljubila
Ref. 2x Bom-bon, bombonice malena, malena daj, daj, daj mi srcu melema, melema (sladja si od secera)
Kada su te oci srele javile se lude zelje svake noci, svakog dana da mi spavas na rukama
Ref. 2x
Pogledaj me mali vraze moje usne tvoje traze smiri moje srce mila sto me ne bi poljubila
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Budi mi ljubav Ovaj tekst je pregledan 294 puta
Budi mi ljubav i budi drug prijatelj budi zivot je dug treba mi osmeh i dodir blag treba mi neko ko mi je drag
Ref. 2x Samo sa tobom kroz zivot mogu mozes li sa mnom ti imaces srece imaces svega imaces ljubavi
Sreca si moja i moj si san za zivot ti si veciti dan zelim za tebe da cinim sve spojimo jednu u sudbine dve
Ref. 2x
Treba mi rame za miran san tebe da gledam dok svice dan neka me prati tvoj dragi lik da ceo zivot prospem u krik
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Rade Jorovic 01.05.11 11:17 | |
| Hiljadu gitara Ovaj tekst je pregledan 966 puta
Volim sve kod tebe, bistro oko tvoje volim tvoju kosu sjajne boje volim tvoje oci, boju tvoga glasa volim da sam s' tobom svakoga casa
Ref. 2x Ti me privlacis k'o more mornara ti si muzika hiljadu gitara
Ti si plava zora sto u dusi svice opijas k'o rajsko slatko pice sto se vise pije, sve se vise trazi ti si pice koje dusu mi snazi
Ref. 2x
Kada nebo place, snegovi kad veju tvoje mile oci dusu mi greju srecu celog sveta tvoje oko nudi meni pored tebe zavide ljudi
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Ja sam seljak, veseljak Ovaj tekst je pregledan 1 639 puta
Kuca mala kraj ambara Morava mi pokraj sela i pas zuti koji laje na pokisla stada bela (2x)
Ref. Ja sam seljak, veseljak al' u dusi tugu skrivam kraj Morave odrast'o sam al' ne znam da plivam
Ja sam seljak, veseljak al' u dusi tugu skrivam sta cu jadan kraj Morave kad ne znam da plivam
Preko reke drugo selo malo vece nego nase cobanica mene zove veselo mi rukom mase (2x)
Ref.
Sutra idem ja na vasar novost hocu da ti javim resio sam, zlato moje mali camac da nabavim (2x)
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Kol'ko ima na livadi sena Ovaj tekst je pregledan 1 495 puta
Kol'ko ima na livadi sena toliko sam poljubio zena tri put sedam, dvadeset i jedan i jos osam, eto toliko sam
Ref. Nece vatra kraj slame a da slama ne plane nece riba kraj vode da u vodu ne ode a ja necu pokraj lepe zene a da usne ne poljubim njene
Ljubio sam devojke i zene bas me briga, i one su mene bilo ih je i malo i mnogo nisam tacno izbrojati mog'o
Ref.
Kol'ko ima na livadi sena jos sam vise poljubio zena ljubio sam garave i plave nikad nece da me zaborave
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Kuckin sin Ovaj tekst je pregledan 1 127 puta
Ko rastuzi crne oci ubio ga dan, ubio ga dan ko rasplaka moju dragu pokida joj san, pokida joj san
Ref. Ko je taj kuckin sin nasoj sreci dusmanin i da mi je rod rodjeni platice on meni, platice on meni
Ko to ne zna da je ona ljubav srca mog, ljubav srca mog ko rasplaka moju dragu kaznice ga Bog, kaznice ga Bog
Ref.
Ko rastuzi srce njeno nanese joj zlo, nanese joj zlo ko rasplaka moju dragu saznacu ja to, saznacu ja to
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Rade Jorovic 01.05.11 11:18 | |
| Ljubav na seoski nacin Ovaj tekst je pregledan 1 467 puta
Kad obasja mesecina nasa polja, reke, sume osvajaci krecu selom da pokazu sta ko ume
Ref. Niko ne zna da ljubi bez greske dok ne prodje kroz Srbiju peske ko je noci proveo u Guci mogao je mnogo da nauci zene se mame svime i svacim lepa je ljubav na seoski nacin
Taktika je uvek druga od prilike do prilike jer Srbija nije, brale stvorena za pocetnike
Ref.
Treba stici i uteci i snaci se u nevolji jer ponekad zbog ljubavi rade puske i pistolji
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Lepotica i sirotan Ovaj tekst je pregledan 3 289 puta
Ja sam bio puk siroma, siromasna kuca sjecam se svog doma u toj kuci maloj zamislj'o sam tebe ja siromah, lepoticu da imam kraj sebe
Ref. 2x Na pola puta mi smo stali srece nismo mi imali bogatasu su te dali rastala se jednog dana ispod grana jorgovana lepotica od sirotana
Nekad zeleh parce hleba sada imam vise nego sto mi treba od kucice male ja napravih dvore al' bez tebe u njoj svicu sve tuznije zore
Ref. 2x
Znam da sada svega imas srebro, biser, zlato ti od njega primas al' srce je tvoje ko slomljena grana sva zadrhtis kad pomislis na svog sirotana
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Ne priznajem godine Ovaj tekst je pregledan 1 188 puta
Svi mi kazu pripazi zivot brzi prolazi iskoristi sad ljubi dok si mlad (2x)
A ja svima kazem s' vama se ne slazem (2x)
Ref. Ne priznajem godine ni stare ni mlade sve dok covek voli uvek ima nade
Svi mi kazu sad je tren da se bude zaljubljen da se starost primakne i ljubav se izmakne (2x)
Ref.
Govori mi rodbina pripazi se godina nece mladost trajati sutra ces se kajati (2x)
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Rade Jorovic 01.05.11 11:19 | |
| Ne salji, majko, sina u tudjinu Ovaj tekst je pregledan 1 399 puta
Tudja zemljo, zasto strance varas da nas primas samo se pretvaras trebamo ti, al' smo tudje krvi u tebi smo poslednji i kada smo prvi
Ref. Ne salji, majko, sina u tudjinu uci ga da voli otadzbinu na svom pragu ispod svoga neba slatka je, majko, i kora hleba
Tudja zemlja od tudjine sva je da nas zove ona ne prestaje laznom srecom nasa srca pleni mi dobri smo za nju, al' nismo ko njeni
Ref.
Tudjoj zemlji mi smo tudji ljudi pravu srecu ona nam ne nudi stopu zemlje gde sam rodjen, brate sve tudjine sveta ne mogu da plate
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Nisam cata Ovaj tekst je pregledan 947 puta
Kaze mala, kaze mala ti mi stimas, ti mi stimas jos da neki zanat imas ili skole kad bi im'o pa iz sela da bezimo
Ref. Nisam cata, nemam ni zanata al' za ljubav imam diplomu k'o vrata kada setam selom misle da sam Alen Delon kada nosim jelek i opanke zategnem se k'o guverner banke
Zlata vredi, zlata vredi moje zvanje, moje zvanje i tapija na imanje ja se bavim poslom grubim ali prija kada ljubim
Ref.
Trazi mala, trazi mala trazi cesto, trazi cesto da ostavim rodno mesto zaboravim miris trave da sajkacu skinem s' glave
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Pogledom te trazim Ovaj tekst je pregledan 2 315 puta
Jedna strana srca peva jos ti u njemu druga pati sto te nema trazim te u svemu
Ref. Pogledom te trazim usne su mi neme iz srca te nije izbrisalo vreme
Trazim svetla u nocima tama je u dusi trazim ljubav u ocima samoca me gusi
Ref.
Dodji jednom, trag ostavi pa mi dusu smiri il ugasi zar ljubavi il ga raspiri
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Povratak Ovaj tekst je pregledan 1 052 puta
Procvetali opet zeleni balkoni nasmejano sunce ljubi se sa zorom opet cu da prodjem malenim sokakom opet da zastanem pod njenim prozorom
Ref. 2x Narodna me pesma sokacima prati samo ljubav moze coveka da vrati
Zavicajna reka kupa se u sjaju pozdravlja me suma i vocnaci mladi pisao joj nisam da se vracam kuci najlepsa je sreca kad nas iznenadi
Ref. 2x
Lepse jutro nije moglo da mi svane zurim da poljubim njene usne vruce isao sam svetom da trazim lepotu a ona je bila tu kraj moje kuce
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Rade Jorovic 01.05.11 11:20 | |
| Putuju kocije bele Ovaj tekst je pregledan 1 985 puta
Stajao sam pored puta kao grana otkinuta kocije su s tobom prolazile srce su mi pregazile
Ref. Putujum, putuju kocije bele kuda te vode sele kocija bela, a konji vrani prokleta kocijo stani
Nedelja je praznik svima odlazis sa svatovima
Svatovi me tvoji pozdravljaju moju dusu uzimaju dusu moju uzimaju (2x)
Ref.
Opet bih ti srce dao opet bhi ti pripadao samo tebi pripadao
Nek mi srce gaze potvkovice zbogom tudja sudjenice zbogom tudja sudjenice
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Sanja Ovaj tekst je pregledan 2 211 puta
Na mome stolu drhti plamen svece pisem ti pismo, mozda stici nece ti nocas primas od drugoga cvece a moje suze gase plamen svece
Ref. Ti si bila Sanja, moja ljubav prava dok ti ovo pisem ruka podrhtava moram da te zaboravim moja draga Sanja, moja jedina
Ja imam sada svoje gordo pravo ako te sretnem da ti kazem zdravo ti mi se onda malo bar nasmesi makar tog casa, ljubavi, ne gresi
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Selo moje, lepse od Pariza Ovaj tekst je pregledan 5 866 puta
Nakrivicu kapu, rodila mi njiva al' ce baca slatko zimus da uziva stignu ruke seljacke pos'o da urade stignu svoju seljancicu po kosi da glade
Ref. 2x Selo moje, lepse od Pariza lepo iz daleka, jos lepse iz bliza na kuci se odzak pusi na tavanu meso susi ja sam seljak u srcu i dusi
Cim zapocne vetar obraze da sece ja prsutu seckam kasno do uvece grejem meku rakiju na sred ognjista ljubim svoju seljancicu i ne radim nista
Ref.
Jos ustao nisam, a moje seljance zamirise kucu mirisom pogace sinoc su mi prsti njenom kosom prosli bujaju joj bele grudi ko potoci nadosli
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Stari se, stari Ovaj tekst je pregledan 964 puta
Pogledi me tudji prate hoce savet da mi plate da se sazna, da se cuje sta me tako podmladjuje
Ref. 2x Stari se, stari, stari polako al' kraj tebe, ljubavi, nikako
Tvoje usne srce pije pa me starost stigla nije svakog dana trka traje za mnom starost zaostaje
Ref. 2x
Godine mi zivot redja hoce da mi slomi ledja ali ti si pored mene zivim dalje bez promene
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Rade Jorovic 01.05.11 11:21 | |
| Zene vole oficire Ovaj tekst je pregledan 5 823 puta
Kad obucem uniformu, zagleda me svaka zena, sta da radim brate mili, stoji mi k'o salivena.
Kad me vide oci sire, zene vole oficire. Idem putem oka bistra, vazniji sam od ministra. Nije luda moja mala, sto je mene izabrala.
Za mene se zene lepe, potomak sam slavnog Stepe, u venama mojim ima, krvi Misic Zivojina.
Kad me vidi zena stane, "Dobro jutro kapetane"! U stranu se malo sklonim, skinem kapu i poklonim. Razvucem u osmeh lice, "Ziva bila lepotice." Kad me vide oci sire, zene vole oficire. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Rade Jorovic | |
| |
| | | | Rade Jorovic | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 271 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 271 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|