|
| Karma - kako siješ tako ćeš i požnjeti | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Karma - kako siješ tako ćeš i požnjeti 03.03.11 18:47 | |
| Što je karma? Netko bi samo kratko odgovorio da je to sudbina i ako nam je nešto suđeno da to ne možemo promijeniti nego da s tim moramo živjeti. Kako je možemo promijeniti možete pročitati u dijelu mantre. Možemo zaključiti ili vidjeti da se neka vrsta karme (Prarabdha karma) može promijeniti a ostale vrste karme se mogu promijeniti raznim tehnikama. Karma i sudbina imaju različito značenje, sudbina je nešto što nam je suđeno ili zapisano u zvijezdama, dok karma uz ono što nam je suđeno je isto i dio naše vlastite odgovornosti. Bolje rečeno Sanskritska riječ Karma je zakon uzroka i djelovanja u smislu “Kako siješ tako ćeš i požnjeti”. Što pustimo u svijet u smislu izgovorenih riječi, misli ili dijela to ćemo dobiti nazad ako ne u ovom životu, onda u sljedećem. Kroz našu slobodnu volju i naša dijela stvaramo dobru kao i lošu karmu. Postoje 4 vrste karme: Sanchita karma je karma koju smo stvorili sa našim djelovanjem u prošlim životima. Ona obilježava našu karmu u ovom životu i mogućnosti za našu budućnost u ovom životu. Prarabdha karma e dio Sanchita karme koji je nastao u ovom životu zbog našeg djelovanja u prošlim životima. Ovu karmu susrećemo svakodnevno. Ako ne možemo promijeniti sudbinu u ovom životu, koju nam je donijela Prarabda karma, onda možemo sa mantra tehnikom utjecati na naše tjelesno i duhovno postojanje i tako promijeniti djelovanje Prarabdha karme. Agami karma dolazi od naših dijela u ovom životu, a koji imaju utjecaja na naše sljedeće reinkarnacije. Ovu karmu možemo usporediti sa sjemenkama i kako ih posijemo tako niču. Npr. ako ste u ovom životu bili pobožni to znaci da ćete u sljedećem životu nastaviti sa vašom pobožnošću gdje ste stali u ovom životu ili pak ako ste u ovom životu nekoga ubili onda možete očekivati da vas to isto čeka u sljedećem životu od te iste osobe (duše) ili neke druge. Kriyamana karma to su reakcije u ovom životu na ono što radimo. To se zove “Instantna karma” ili bolje rečeno ako vas netko udari jako je moguće da ćete mu vratiti. Čak i kad kažemo da vise ne želimo stvarati ni dobru ni lošu karmu to znači da više ne bi smjeli djelovati i da tako možemo zaustaviti kolo ponovnog rođenja i smrti ili takozvane reinkarnacije. Ali ako ne djelujemo onda još uvijek na neki način moramo živjeti nasu sudbinu, zapisanu u zvijezdama ili se moramo posvetiti Bogu da bi uspjeli zaustaviti kolo karme ili ponovnog rođenja i smrti (reinkarnacija).
Izvor _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | slavena Totalno relaxiran
Broj postova : 1510 Godine : 124 Lokacija : sever Datum registracije : 26.02.2011
| Naslov: Re: Karma - kako siješ tako ćeš i požnjeti 04.03.11 9:46 | |
| - Goran je napisao/la:
- Što je karma?
Netko bi samo kratko odgovorio da je to sudbina i ako nam je nešto suđeno da to ne možemo promijeniti nego da s tim moramo živjeti.
Karma i sudbina imaju različito značenje, sudbina je nešto što nam je suđeno ili zapisano u zvijezdama, dok karma uz ono što nam je suđeno je isto i dio naše vlastite odgovornosti. Bolje rečeno Sanskritska riječ Karma je zakon uzroka i djelovanja u smislu “Kako siješ tako ćeš i požnjeti”. Što pustimo u svijet u smislu izgovorenih riječi, misli ili dijela to ćemo dobiti nazad ako ne u ovom životu, onda u sljedećem. Kroz našu slobodnu volju i naša dijela stvaramo dobru kao i lošu karmu. (reinkarnacija).
Ovo je tako lepo receno... | |
| | | Plamena Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 447 Godine : 39 Datum registracije : 01.09.2011
| Naslov: Re: Karma - kako siješ tako ćeš i požnjeti 15.04.12 20:37 | |
| - Citat :
- Što pustimo u svijet u smislu izgovorenih riječi, misli ili dijela to ćemo dobiti nazad ako ne u ovom životu, onda u sljedećem. Kroz našu slobodnu volju i naša dijela stvaramo dobru kao i lošu karmu.
Slažem se, kako god mislim da se sve vrača kad tad i na onom svijetu moramo preči mnogo šta da bi se iskupili i osjetili onaj pravi mir | |
| | | ticala Početnik
Broj postova : 2 Godine : 31 Datum registracije : 10.06.2016
| Naslov: Re: Karma - kako siješ tako ćeš i požnjeti 10.06.16 12:42 | |
| karma je stvar ravnoteže.. mora energija dugoročno doći na nulu, a svako pomicanje u nekom smjeru izaziva reakciju koju ne doživimo odmah. | |
| | | Nastasja Filipovna Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 311 Godine : 54 Datum registracije : 19.04.2015
| Naslov: Re: Karma - kako siješ tako ćeš i požnjeti 18.09.16 16:42 | |
| ne vjerujem u reinkarnaciju, prošle i buduće živote..pa tako ni u karme iz prošlih ili budućih života.. čak da to i jeste tako, moja duša u drugom tijelu nisam ja, jer osobu čine i tijelo, i duša/duh, i intelekt. tako da karma po meni jest samo ovo " Što pustimo u svijet u smislu izgovorenih riječi, misli ili dijela to ćemo dobiti nazad.." | |
| | | Sumrak VIP član
Broj postova : 34131 Godine : 57 Lokacija : šuma Datum registracije : 31.03.2011
| Naslov: Re: Karma - kako siješ tako ćeš i požnjeti 18.09.16 16:49 | |
| ja znam da sam odlučio da kad me ne bude, tj. ono kad se desi da me stave u furunu, kremiraju...tako da neću ničije tijelo biti...a, u karmu i sve to oko nje ne vjerujem...eto sad bih trebao razbijati glavu čija sam ja reinkanacija...možda sam Tarzan bio... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Karma - kako siješ tako ćeš i požnjeti | |
| |
| | | | Karma - kako siješ tako ćeš i požnjeti | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 523 korisnika/ca online; 1 registriran/a, 0 skrivenih i 522 gostiju. :: 2 Bots GerillaNajviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59. |
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|