|
| Plavi orkestar | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Plavi orkestar 30.12.10 11:05 | |
| First topic message reminder :
Linija zivota
Nocas draga ne mogu da zaspim, Stari nemir srce k'o da slama, Cini mi se da jos gori vatra medu nama.
Ubilo me ljubav i proklestvo, Svilen gajtan i tvoja ljepota, Sve je proslo kao moja linija zivota.
Ref:priznacu ti sve, mnoge sam zene ja mogao ljubiti, Ali s tobom ne, al' samo sa tobom se probuditi. Priznacu ti sve, mnoge sam zene ja mogao ljubiti, Ali s tobom ne, al' samo sa tobom se probuditi.
Moja dusa kuca na daljinu, Dal' se smejes ili ti se place? Sanjao sam zadnje rjeci: zagrli me jace.
Samo tebe voljeh u zivotu, Da ti priznam nije me sramota, Sve je stalo kao moja linija zivota.
Priznacu ti sve, mnoge sam zene ja mogao ljubiti, Ali s tobom ne, al' samo sa tobom se probuditi. Priznacu ti sve, mnoge sam zene ja mogao ljubiti, Ali s tobom ne, al' samo sa tobom se probuditi.
Priznacu ti sve, mnoge sam zene ja mogao ljubiti, Ali s tobom ne, al' samo sa tobom se probuditi
_________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.04.11 20:25 | |
| Ti si moja sudbina Ovaj tekst je pregledan 10 902 puta
Dugo te nema, sve je po starom, Jos uvijek zivim sam. Sjedim i pusim, sanjarim malo, Samo da prode dan.
Da li te tjese, da li ti nude Rame za plakanje ? Da li te jos u krletki zlatnoj Cuvaju od mene ?
Ref:
Ti si moja sudbina, Sve sto imam ja. Ti si moja sudbina Ne mogu ti pobjeci Vise nikada.
Zvijezde mi kazu da nije sjajno Vrijeme za rakove. Da li jos nosis sve moje ruze Kroz tude parkove.
Da li te ljube odane sluge Cuvari vjernosti. Da li jos nosis sve moje tuge Kroz tude radosti. | |
| | | mobile VIP član
| To je sok Ovaj tekst je pregledan 3 167 puta
Brothers and sisters we are here to celebrate the birth of the new lord appearance of the holy ghost so hand in hand, eyes in eyes pray to Jesus, Jesus is our saviour
Od Neuma do Citluka dugo sam tebe ljubio a ti si se, igrala znam
I dugo si plakala kada si gospu vidjela a za tobom sam, plakao ja
Ref. To je sok za mene majko to je sok za mene majko to je sok za mene majko i sad se kisa sprema tebe nema, nema , nema
So here I am alone again my miracles and my blues everybody, you dream hand in hand
I made the earth I made the sea and I made human being I wonder if I knew what I did
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| U Jevrema slika ta Ovaj tekst je pregledan 2 984 puta
Govori vam slobodni Beograd zbijegova vise nema okupljeni narod igra balkansko kolo
Na svim dijelovima oslobodjene teritorije cuje se pjesma zivio narodni front, zivio zivio narodni orkestar, zivio
Kod dobroga Jevrema staroga fotografa u izlogu slika ta tuzna ti a sretan ja
Bacio sam sliku tu otis'o na Kozaru sliku nisam nasao pa te zaboravio
Nakon teskih godina vidjela me slika ta htjela reci tu sam ja cekala te, cekala
Oci sam oborio dugo sliku gledao toga maja sta mi bi ja se opet zaljubi
Povela me slika ta do staroga Jevrema u izlogu najdraza sretna kao nekad ja u izlogu najdraza al' onaj do nje nisam ja
Pokret drugovi | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.04.11 20:26 | |
| Umrijecu za tebe Ovaj tekst je pregledan 7 468 puta
Ja umrijecu za tebe (4x)
Ja nisam onaj, ja nisam on ja sam neko ko ne donosi ti bol ja nisam primitivac, ja nisam mag ja sam neko ko ti moze biti drag
Ja nisam cezar, ja nisam puz ja sam neko ko ti nece biti muz nisam ti svaler, nisam ti drug ja sam neko ko ne podsjeca na dug
Jer ja umrijecu za tebe ja umrijecu za tebe
Ja nisam onaj, ja nisam on ja nisam cezar, ja nisam puz jer ja umrijecu za tebe ja umrijecu za tebe | |
| | | mobile VIP član
| Ustani voljena sejo Ovaj tekst je pregledan 2 901 puta
Ustani, ustani sejo ustani sestrice ti jutro je svanulo, odlazi noc a ja cu ti morati poc ja cu ti morati poc
Ne placi, ne placi sejo ne placi sestrice ti jednu sam imao u srcu ja sama je ostala
Suza je iz oka pala trava je ljubila nju a sa Triglava cuo se boj vrati se jedini moj | |
| | | mobile VIP član
| Uspomene Ovaj tekst je pregledan 11 329 puta
Koliko si puta bio nasmijan, a tuzan koliko si puta snio isti san, a ruzan
Kako stojis sasvim sam tu na pragu doma svog vjetar lisce raznosi ali nema nikog tvog
Gdje je sada djevojka koju si zavolio gdje su prijatelji svi koje si prebolio
Koliko si puta htio reci to sto ne bi smio koliko si puta cek'o da nazove te poznat neko
Zemlja vrti se u krug ljeta odlaze u dim svako svakom placa dug nemam nista ja sa tim
Da li negdje postoje ljudi kao sto smo mi ljubav gdje razvaljuje kapije od straha
Ref. Hej, sta je nama ostalo uspomene samo hej, kako bi te volio vidjeti bar malo, hej
Ludo su ljeta prosla nikad ona nije dosla poljupcima da me budi usnama da tresnje nudi, hej
Evo uzmite mi sve ja sam ruke digao kad na sretne obale nikad nisam stigao
Zemlja vrti se u krug ljeta odlaze u dim volio sam samo nju nek je sreca prati
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Valcer Ovaj tekst je pregledan 3 087 puta
Jedina moja ljubavi drugoj sam njedra budio pogresne ruke ljubio ti si me cekala
Sliku su moju cuvala kosulju dragu ljubila druga mi zelju budila ti si me sanjala
Ref. 2x Ako si tuzna, draga, nemoj mi plakati nemoj mi plakati, ja cu se vratiti | |
| | | mobile VIP član
| Volio te tako drugi, dao dragi Bog Ovaj tekst je pregledan 5 280 puta
Volio sam jednu malu, dao sam joj sve sve te ceste potrosene, vode jos do nje cekao sam je bez nade, cijeli zivot svoj volio je tako drugi, dao dragi Bog
Sto se bore misli moje u taj kasni sat nemir mi na grudi slijece, jedini moj brat ponovo bi moja ruka oko struka tvog volio te tako drugi, dao dragi Bog
Ref. Da l' ces za mnom duso, da l' ces za mnom duso zaplakati tad, ako umrem mlad proljece nek' bude, proljece nek' bude, nek' se budi grad, ako umrem mlad
Koliko te volim nikad nisi saznala mislio sam da ce za nas biti vremena volio sam te bez nade strepnjom srca svog volio te tako drugi, dao dragi Bog
Ref.
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.04.11 20:27 | |
| Zadnji ples Ovaj tekst je pregledan 6 030 puta
Sacuvaj zadnji ples Sacuvaj zadnji ples Sacuvaj zadnji ples Zadnji ples za mene
Kisne kapi padaju po prozoru Mozda ce ti suze sakriti Ponekad te ugledam u prolazu Kao brod na pucini
I nista meni tvoje nije ostalo Stara slika, knjiga ni ti sal A kako da ti opet tiho pokucam Kako da ti odem sad
Zadnji ples sacuvaj za mene Zadnji ples sacuvaj za mene Zadnji ples, pa makar bio laz Zagrli me nocas draga najbolje sto znas
Kisne kapi padaju po prozoru Mozda ce ti suze sakriti Jednog dana ti si se naljutila I neces mi se vise vratiti
Moje misli tebi noces putuju I cuvace te sve dok budem ziv Za mene vrijeme vise nema vaznosti I nije vazno ko je kriv
Zadnji ples sacuvaj za mene Zadnji ples sacuvaj za mene Zadnji ples, pa makar bio laz Zagrli me nocas draga najbolje sto znas
Kisne kapi padaju po prozoru
08.08.2002 - 09:49 | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.04.11 20:27 | |
| Zarazi me tvojim poljubcem Ovaj tekst je pregledan 9 748 puta
Nasoj ljubavi je kraj Ja to dobro znam Kako da te zadrzim Slabim rukama.
Ti si mali pupoljak Zeljan radosti. A ja hvatam zadnji voz Svoje mladosti.
Sanjao sam nocima Da ti ljubim vrat. Al' me tuga otima Budi me iz sna.
Ostali su tragovi Tvoga mirisa. Kao njezni ubodi na postelji.
Ref:
Daj, zarazi Daj, zarazi me Zarazi me, duso, svojim poljubcem.
Daj, zarazi Daj, zarazi me I prenesi, duso, tugu na mene.
Strepio sam nocima Izgubljen i sam. Ispod tvoga prozora Docekao dan.
Rekli su mi, tiho, da Nisi dobro ti. Suzama cu, nocas ja, te pokriti. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.04.11 20:28 | |
| Zauvijek Ovaj tekst je pregledan 10 588 puta
Ljetu je kraj i mutna jesen vlada nemir i strah raznose prah od imena tvog
Kako cu sam tu, na pola puta nisam ni star, nisam ni mlad da predam se sad dosla ili ne, sad svejedno je
Ref. Od svijetla do mraka jedan je put dok zivim nek zna da voljet cu nju zauvijek
Ljubav je ptica, oprezno joj pridji ona bjezi od nas i samo na cas sleti na dlan | |
| | | mobile VIP član
| Zelene su bile oci te Ovaj tekst je pregledan 21 812 puta
Jagode je brala, brala ljepotica mala, mala jagode, jagode, rumene, rumene dala je drugome
Kako moze srce tvoje ostaviti srce moje sta ti je, sta ti je sta ti je, sta ti je pricaj mi, sta ti je
Ref. 2x Zelene su bile oci te zelene su bile marame zelene su bile oci te zeleno volim te | |
| | | mobile VIP član
| Zivot je lijep Ovaj tekst je pregledan 10 921 puta
Mala zasto places, ko te dirao mozda onaj mangup sto je Doors-e svirao aj, aj, aj, aj, aj sta ucinila si ti od sebe
Ma hajde suknju skrati napolju je maj cipelama vrati izgubljeni sjaj daj, mrdni guzom i odvezi rep jer zivot je lijep
Ref. Daj, izadji iz kuce daj, ne misli na juce daj, izadji iz kuce jer zivot je lijep sa, la, la, la, la daj, izadji iz kuce daj, ne misli na juce daj, izadji iz kuce jer zivot je lijep kada volis iskreno ponekad si slijep a zivot je tako lijep
Podigni roletne, napolju je dan kisnut' cemo skupa evo, bacam kisobran sve je ravnoteza u zivotu i u pri, prirodi
Ponekad je svakom tesko ponekad je svakom tuzno ponekad je vrijeme lijepo ponekad je vrijeme ruzno sve je ravnoteza u zivotu i u pri, prirodi
Osjecam da nesto raste u tebi osjecam da nesto raste u meni osjecam da nesto raste u nama
Ref.
Daj, sa, la, la, la, la | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Plavi orkestar | |
| |
| | | | Plavi orkestar | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 407 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 407 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|