|
| Plavi orkestar | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Plavi orkestar 30.12.10 11:05 | |
| First topic message reminder :
Linija zivota
Nocas draga ne mogu da zaspim, Stari nemir srce k'o da slama, Cini mi se da jos gori vatra medu nama.
Ubilo me ljubav i proklestvo, Svilen gajtan i tvoja ljepota, Sve je proslo kao moja linija zivota.
Ref:priznacu ti sve, mnoge sam zene ja mogao ljubiti, Ali s tobom ne, al' samo sa tobom se probuditi. Priznacu ti sve, mnoge sam zene ja mogao ljubiti, Ali s tobom ne, al' samo sa tobom se probuditi.
Moja dusa kuca na daljinu, Dal' se smejes ili ti se place? Sanjao sam zadnje rjeci: zagrli me jace.
Samo tebe voljeh u zivotu, Da ti priznam nije me sramota, Sve je stalo kao moja linija zivota.
Priznacu ti sve, mnoge sam zene ja mogao ljubiti, Ali s tobom ne, al' samo sa tobom se probuditi. Priznacu ti sve, mnoge sam zene ja mogao ljubiti, Ali s tobom ne, al' samo sa tobom se probuditi.
Priznacu ti sve, mnoge sam zene ja mogao ljubiti, Ali s tobom ne, al' samo sa tobom se probuditi
_________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.04.11 20:11 | |
| Odlazi nam raja Ovaj tekst je pregledan 4 844 puta
Bio sam sa drugom Bila si i ti Ja pojma nisam imao I njega digla si
Bio sam sa drugom I dalje smije se Po kosi posut suzama Zivot odvaljuje
Ako odem draga Ni popa ni hodzu Neka meni samo Stari prijatelji dodu
Ako odem draga Ne krivim ja tebe Zelim da se samo malo Odmorim od sebe
Ref:
Odlazi nam raja Odlazi nam raja Odlazi nam raja Nestaju polako kud' i kam'
08.08.2002 - 09:43 | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.04.11 20:11 | |
| Odlazim Ovaj tekst je pregledan 40 735 puta
Otkad si otisla sav sam u suzama opet boli stara rana otkad si otisla sav sam u suzama ti si svijetlo moga dana
Nisu valjda dukati i njegovi pokloni nekad, nekad davno tebe meni oteli ja sam srca ranjiva, ti si mala tvrdjava ne vidim ti oci iza tvojih zidova
Ref. Odlazim, odlazim sa planete putujem putujem, putujem mjesecu se radujem
Odlazim, odlazim sa planete putujem putujem, putujem mjesecu se radujem nikada se necu vratiti
Otkad si otisla sav sam u suzama opet boli stara rana otkad si otisla sav sam u suzama ti si svijetlo moga dana
Nisu valjda dukati i njegovi pokloni davno, davno jednom tebe meni oteli ja sam srca ranjiva, ti si mala tvrdjava ne vidim ti oci iza tvojih zidova
Odlazim, odlazim sa planete putujem putujem, putujem mjesecu se radujem (2x)
Odlazim, odlazim sa planete putujem putujem, putujem mjesecu se radujem nikada se necu vratiti | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.04.11 20:12 | |
| Otrovni cvijet Ovaj tekst je pregledan 5 373 puta
Ja nikad nisam znao da ti pridjem kao sto su znali drugi svi i nikada sa neba ja da sidjem da ti svoje srce otvorim
Znao sam da spokoja i srece nikad s tobom ne bih imao ponekad te srce slusat' nece 1, 2, 3, 4, 5, otrovan si bila cvijet
Ref. Od milion zena samo to mi treba da se zaljubim bas u te shvatio sam tada uzalud se nadam lijepe djevojke su krute
Samo da si rekla ne sve bi bilo drukcije
Ti nisi znala da se meni svidjas iz daleka gledao sam te i kad si druge pocela da vidjas znao sam da gotovo je sve
Od tada je proslo puno ljeta odavno si tudja zena ti nikad nisi znala ko te ceka 1, 2, 3, 4, 5, otrovan si bila cvijet
Ref. 3x | |
| | | mobile VIP član
| Parajlija Ovaj tekst je pregledan 4 235 puta
Krajcara, krajcara sto je zivot bez para ja sam sreco siromah, siromah dukati, dukati nisu valjda dukati tebe meni oteli, ukrali
Ref. Pa, parajlija, pa, parajlija pa, parajlija, nisam ja ja sam tvoj, tvoj sarajlija
Otkad si otisla za bogata covjeka ja ti vise nisam ziv nisam drag
Ref.
Dodji, dodji sada ti pa cemo se ljubiti (2x)
Sta nam sad, preostaje (2x)
Ref.
Ja sam tvoj, tvoj sarajlija cuvaj ga (2x)
Ja sam tvoj, tvoj sarajlija cuvaj, cuvaj ga (2x)
Ja sam tvoj, tvoj sarajlija
08.08.2002 - 09:44
Prijavi grešku u tekstu
Aktivne teme sa diskusija Tekstovi.net | |
| | | mobile VIP član
| Pijane budale Ovaj tekst je pregledan 6 778 puta
Mi smo pijane budale Mi smo pijane budale Mi smo pijane budale To smo mi
Mi smo pijane...
Neko se opija zbog zene Neko cuga zbog migrene A neko sto izgubio je vlast
U kafani svi su isti I portiti i ministri Jer biti blesav Najveca je strast
Mi smo pijane... (2x)
I dizem casu starom tinu Sto je trazio spas u vinu
Onda tomi i prokletoj nedelji Zatim hemfri bogart boki Pa i hasi kucuk hoki Sto je nekad pio da zaboravi
Ref:
A ko ste vi?
Mi smo pijane budale To smo mi.
Od lose zene, cijeli zivot vene Od loseg pica samo glava zaboli. A ko ste vi? Pijane budale to smo mi.
08.08.2002 - 09:44 | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.04.11 20:13 | |
| Pita Ovaj tekst je pregledan 3 299 puta
Dobro se sjecam posljednjih dana nase male skole
Nikad se nisam u cijelom zivotu osjecao bolje torbe u zraku svitac u parku na juli mirise grad stizu dani ljetnog raspusta
Zadnjeg je dana direktor rek'o ne divljajte gradom i da cemo se najbolje oduziti drustvu ucenjem i radom
A nasi su stari ozbiljne stvari kradom saputali njima vijesti, nama crtani
Ref. 2x Pita, Naida, Zeljko Fleger, Coda i ja iza skolskog zida igrali smo klikera
Tesko sam tada smirivao svoje srce kada lupa
Streber u prvom a onda polako sve do zadnjih klupa dvoje po dvoje ruke se znoje i Pita mi rece tad Nisi lijep, mali ali si mi drag
Ref. 2x
Pola, cijelo slika ili bijelo cijelo ljeto igrali smo klikera | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.04.11 20:20 | |
| Prije nego odes iz zivota mog Ovaj tekst je pregledan 7 836 puta
Prije nego odes iz zivota mog prije nego napustis moj san dv'je, tri rijeci mozda prije rastanka dv'je, tri rijeci ili mozda bolje ne ne, ne, sreco moja, kasno je za sve
Znam na lose dane da te podsjecam i na neke teske godine sazaljenje sto u tebi osjecam da nam samo prijateljstvo ostane ne, ne, ne treba mi, mila, od tebe
Ref. Ljubav da sa tobom dijelim to je sve sto sada zelim pijana me zelja vodi da ti radim sta ti godi
Ja ti nisam uspio pokazati mjesec iznad modre pucine moju sjenku nikad neces vidjeti nikad vise cuti moje korake ne, ne, ne brini se, sreco, za mene
Ref. 2x
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.04.11 20:20 | |
| Proljece Ovaj tekst je pregledan 9 961 puta
Mozda iza ugla sunce sad za tebe sja, Mozda iza ugla sreca tebe ceka sva. Mozda ce se tvoja tuga Izbrisati kao duga Mozda nisam bio za te ja.
Kuda da se sklonim duso, ovog proljeca, Kad me svaka ulica na tebe podsjeca. Pijana od zaborava, Otic' ces iz naseg grada, Ali iz mog srca nikada.
Ref:
Proljece je, proljece je A u meni zima, zauvijek je ostala Proljece je, proljece je A u meni zima Nikad vise ti i ja.
Mozda iza ugla sunce sad za tebe sja, Mozda iza ugla sreca tebe ceka sva. Samoca je poput kise, bude pa je nema vise Mozda nisam bio za te ja.
Cujem da ti neko drugi ulazi u trag, Pravi njezne zasijede i postaje ti drag, Pricasli mu kad o meni, il' ste nocu zaneseni Kao sto smo bili ti i ja.
08.08.2002 - 09:45 | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.04.11 20:21 | |
| Puteru, puteru Ovaj tekst je pregledan 4 599 puta
Muzika se osjeca u noci ne voli te niko kao ja jorgani su otvorili oci vesela je nasa postelja
Ko li nam to kuca u po noci to nas tvoja mati siluje tvojoj majci iskopat cu oci nek je dobri otac miluje
Ref. 2x Puteru, puteru treba ti junacina puteru, puteru treba ti junacina (ja sam tvoja seljacina)
Muzika se osjeca u noci ne voli te niko kao ja poslat cu ti suze ove noci volio te jedan grubijan
Ja sam tebe prvi poljubio ja sam tebe svemu naucio nek te sada odlikasi ljube u zivotu propalice gube
Ref. 4x | |
| | | mobile VIP član
| Rjesih da se zenim Ovaj tekst je pregledan 3 064 puta
Rjesih da se zenim dok sam joste mlad kad se vratis mila s proljeca u grad ti vijenac u kosi ces mlada nositi a ja cu te zaprositi
Godine su prosle u dobru i u zlu radovah se svakom novom proljecu jer tada u bijelom ces doci meni ti a zvona ce nam zvoniti
Ref. Ljubavi zivota mog ljubavi zivota mog ljubavi zelis li da me povrijedis i obecanja sva zaboravis
Dugo smo se, dugo, na peronu ljubili zagrljeni dosli u nas mali manastir i tada sam oci ja otvorio o, Boze, zar san je bio to
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Sacuvaj zadnji ples za mene Ovaj tekst je pregledan 6 462 puta
Sacuvaj zadnji ples, sacuvaj zadnji ples sacuvaj zadnji ples, zadnji ples za mene
Kisne kapi padaju po prozoru mozda ce ti suze sakriti ponekad te ugledam u prolazu kao brod na pucini
I nista meni tvoje nije ostalo stara slika, knjiga, niti sal al' kako da ti opet tiho pokucam kako da ti odem sad
Ref. Zadnji ples sacuvaj za mene zadnji ples sacuvaj za mene zadnji ples, pa makar bio laz zagrli me nocas draga najbolje sto znas
Kisne kapi padaju po prozoru mozda ce ti suze sakriti jednog dana ti si se naljutila i neces mi se vratiti
A moje misli nocas tebi putuju i cuvace te sve dok budem ziv za mene vrijeme vise nema vaznosti i nije vazno ko je kriv
Ref.
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.04.11 20:22 | |
| Sada mi se javljas Ovaj tekst je pregledan 11 537 puta
Tekla voda, tekla voda sto nas dijeli odnijela je, odnijela je zivot cijeli tekla voda
Kad bih mogo mladost jednom jos da vratim ne bih s tobom, ne bih s tobom ja da patim kad bih mogo
Ref. Sada mi se javljas mila sada kad sam zadnja zedj da ja predem preko svega preko cega necu prec
Sada mi se javljas mila kad ti je u dusi lom ostao sam zadnji covjek za tebe na svijetu tom
Srest cemo se, srest cemo se jednog dana ali nece, ali nece biti zara srest cemo se
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Samo ponekad na tvoj rodjendan Ovaj tekst je pregledan 10 708 puta
Laz je da nikad ne prebolis nekoga ko te ostavi jer kad prestanes da volis sve se to brzo zaboravi
Laz je da preduge su noci kada si napusten i sam evo, vec godine su prosle a ja o tebi ne razmisljam
Ref. Samo ponekad na tvoj rodjendan osjetim bol u grudima samo ponekad na tvoj rodjendan osjetim da nemam nikoga
Laz je da zivjet' neces moci sve su to smijesne zablude uvijek ce nova ljubav doci vrijeme je stari prijatelj
Kada me pitaju za tebe vise mi glas ne zadrhti jer jednom ugasena vatra vise se nikad ne zapali
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Sampion Ovaj tekst je pregledan 2 976 puta
Tu noc dosao sam kasno a ti zaspala si vec s neba poslao mi grom Elvis Presley sampion
A ja htio sam da budem k'o on magican za ljude al' je samo jedan tron Johnny Lennon sampion
Jos uvijek sjecam se kako smo zivjeli u maloj sobi punoj ljubavi
Ref. Samo je muzika, samo je muzika k'o stari prijatelj uz mene ostala i kada odu svi, sreca te napusti jedina utjeha pod sjajnim zvjezdama
U tvom licu vidim svoje sto se draga dijelimo na dvoje za tvoju ljubav bicu kao on Michael Jackson sampion
Jos uvijek sjecam se kako smo zivjeli u maloj sobi punoj ljubavi
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Sava tiho tece Ovaj tekst je pregledan 24 697 puta
Pokraj Save breze male tvoje oci vesele ove noci cudno sjaje mene vise ne vole
Nije meni sto te moram sto te moram gubiti vec je meni, dal' ces moci poslije mene ljubiti
Ref. Sava tiho tece, zadnje nam je vece draga, ostala si sama Sava tiho tece, zadnje nam je vece draga, postala si dama
Slomile se nase grane vise nemam prava ja na te tvoje oci male nisi moja curica
Nije meni sto ja necu vise tebe vidjeti vec je meni, nece mi se nove oci svidjeti
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.04.11 20:23 | |
| Seks je njena svetinja Ovaj tekst je pregledan 7 254 puta
Bila jedna kraljica, crna ko opatica ali sex je bio njena svetinja nosila je odore, zakopcane kragnice ali ispod svega tamne haltere
Ref. Seks je njena svetinja ali ko to zna bolje nego ja
Uplasena od sebe u tisini starog dvorca sanjala je zabranjene sne nocima se budila, plakala uz ikone ali nije smijela reci nikome
Bio sam muzicar, na dvoru svirao i nasu tajnu sam od kralja vjesto skrivao
| | | mobile VIP član
| Seks, keks & rock 'n' roll Ovaj tekst je pregledan 6 852 puta
Kad si sretan Ti udari dlan o dlan Kad si sretan Vikni glasno ti ura
Kad si sretan Lupi nogama o pod Kad si sretan Zovi djecu brzo ti
Kad si sretan Onda brzo reci sex Kad si sretan Onda brzo reci keks
Kad si sretan i kad zelis S' drugim dijelit' srecu tu Kad si sretan, Reci glasno rock' n' roll
Pi, cera, pi, Na tebe je red Ova casa s medom Neka ide redom Loci, loci, loci, ci Dok ispadnu oci, ci
Pi, pava, pi.....
Pi, losa, pi......
08.08.2002 - 09:48 | |
| | | mobile VIP član
| Simpatija Ovaj tekst je pregledan 14 988 puta
Ako se ikad meni vratis Neka to bude zadnji put Ostariscu, ogrubicu I sve ce biti uzalud
A da te volim nisi znala Niti ces ikada saznati Jer tako lijepa, tako stroga Prici mi nisi dala ti
Simpatija, jos si moja simpatija I dok teska kisa pada Brise uspomene grada Jos si moja simpatija
Idi sad zbogom, budi sretna s drugim Pruzi mu mnogo njeznosti Al ma gdje bila, bicu s tobom Ko svetionik proslosti
Simpatija, jos si moja simpatija I dok teska kisa pada Brise uspomene grada Jos si moja simpatija
Simpatija, simpatija
| | | mobile VIP član
| Soldatski bal Ovaj tekst je pregledan 3 878 puta
Mornaru druze, kad dojezdis Jednom krstaricom u luku, Prohladnoga marta , provedi se dobro Al' nemoj da diras djevojcice nase Iz cetvrtoga kvarta
Ref:
Nas bal, je tuzan bal Ljevo, desno sami Zaljubljeni obalski Soldati
Pilote brate, kad druzina tvoja Veselim gradom pocne da sparta Lumpujte do zore, ali ostavite Djevojcice nase iz cetvrtoga kvarta
Hajde, hajde skini se Hajde, hajde skini se Hajde, hajde skini se Sanjam te drugarice
Hajde, hajde skini se Hajde, hajde skini se Hajde, hajde skini se Sanjam te ljubavi
08.08.2002 - 09:46 | |
| | | mobile VIP član
| Sta ce nama soferima kuca (duet Nada Obric) Ovaj tekst je pregledan 4 749 puta
Sajo, utovari, istovaraj svoja kola malena Sajo, dodji me, dodji meni preko druma kaljava
Nado u tvojoj kucici ja sam jadan nemocan Nado u mojoj kabinici sva su cuda moguca
Al' tuga bez druga bez srece, pa kaze
Ref. Sta ce nama soferima kuca sta ce nama soferima kuca sta ce nama, sta ce nama kuca kad je nasa kuca putujuca
Sajo, utovari, istovaraj svoja kola malena Sajo, dodji me, dodji meni preko druma kaljava
Nado u tvojoj kucici ja sam jadan nemocan Nado u mojoj kabinici sva su cuda moguca
Al' tuga bez druga bez srece, pa kaze
Sta ce meni tvoja bela kuca sta ce meni tvoj auto beli sta ce meni tvoja para svaka kad ja volim rumenog seljaka
Ref.
08.08.2002 - 09:46 | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.04.11 20:24 | |
| Stambol, pesta, beclija Ovaj tekst je pregledan 3 461 puta
Kad sam bio vojnik ja Imao cetu drugova Covjeka do covjeka Ruku da za svakoga
Imao sam drugara Uza sinjska krajina Vina, blitve, prsuta Nikad kraja pricama
Ref:
Bilo Stambol, Pesta, Beclija
Svi su ljudi ovdje isti Stambol, Pesta, Beclija Svi su ljudi ovdje dobri
Imao sam drugara Dole preko Vardara Dusa je od covjeka Spojila nas mastka
Imao sam jarana Gore ispod visnjika Mezili smo dana dva Sljivka dusu otvara
Imao sam burazera Negdje oko Beceja Meka dusa, pogaca Al vatra je u zilama
Moj drug ispod Triglava Posvadi nas Slovenka Suze roni gora sva Ne govore brata dva
Svoga druga ne Ne daj nikome
08.08.2002 - 09:47 | |
| | | mobile VIP član
| Straze Ovaj tekst je pregledan 4 426 puta
Slucajno sam ugledao nju nestvarnu za nasu ulicu takve vrlo rijetko izlaze zanesene s neba silaze
Slucajno pod njeznom komandom svi smo se okrenuli za njom rek'o sam joj, ne trebalo zlu lutko, cestitam na izgledu
Ref. Ja, ja sam postavio straze oko tvoga srca, vraze ako svratis koji put ja, ja sam postavio straze dzaba ostali te traze samo ja znam lozinku
Dosadno je nedjeljom u dva ostre sjenke, nigdje nikoga ne bi tako hladna ostala da si me na kafu pozvala
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Suada Ovaj tekst je pregledan 19 924 puta
Ti si meni sve, ti mi dajes sve i kad tebe nema tesko mi je (2x)
Ako te ikad budu pitali gdje li su sada oni dani svi samo sa suzama u ocima placem jer nisi moja jedina
Ref. Suada, Suada da li si ikad mene voljela, hej Suada, Suada da li si ikad mene voljela
Ti si meni sve, ti mi dajes sve i kad tebe nema tesko mi je (2x)
Ako te ikad budu pitali gdje li su sada oni dani svi samo sa suzama u ocima placem jer nisi moja jedina
Ref.
Hajdemo, drugovi moji kao nekada kada smo subotom isli u zelenilo a nedjelju mrzili zbog ponedeljka
Drugovi, budimo iskreni vec nam se blizi dvadeseta a treba zivjeti i pjevati idemo kao na maturskoj veceri uno, due, tre, quatro
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Tako male stvari Ovaj tekst je pregledan 9 731 puta
Priznat cu ti jednu tajnu sto sam je od tebe skrio svaki udar srca moga da znas, samo za tebe je bio
I dok misli tebi lete kao sto to uvijek biva otegnutno saljem ljubav u noc a ti ne znas sta se zbiva
Samo da te jednom vidim ja da jos jednom zacujem tvoj glas samo da te jednom sretnem ne bi dizali roletne, to znam, ja to znam
Ref. Tako male stvari cine zivot moj al ono sto mi fali poljubac je tvoj jer tako male stvari cine zivot moj Ponekad se javi, isti mi je broj
Priznat cu ti jednu tajnu dugo se to sa mnom vuklo sad je moje srce mirno al' znaj samo za tebe je tuklo
On razumije, on te shvata on te voli poput brata daje ti sigurnost, srecu i dom al' u kavezu od zlata
Samo da te jednom vidim ja da jos jednom zacujem tvoj glas samo da te jednom sretnem ne bi dizali roletne, to znam, ja to znam
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.04.11 20:25 | |
| Tell me why Ovaj tekst je pregledan 5 887 puta
Na put se spremam Jer ovdje srece nemam, Ne, ne, srece nemam.
Nosicu u dusi Tvoju sliku i gitaru, Uspomenu staru.
Ref:
Tell me why, tell me why, Tell me why you cry Moja prva ljubavi Tell me why, tell me why, Tell me why you cry Ostacemo drugovi.
Dani su mi sivi Ptica sam sto kratko zivi, Zato me ne krivi.
Zuriti se mora Jer mi iza leda trci, Moja prva bora.
08.08.2002 - 09:47 | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Plavi orkestar | |
| |
| | | | Plavi orkestar | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 356 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 356 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|