|
| Plavi orkestar | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Plavi orkestar 30.12.10 11:05 | |
| First topic message reminder :
Linija zivota
Nocas draga ne mogu da zaspim, Stari nemir srce k'o da slama, Cini mi se da jos gori vatra medu nama.
Ubilo me ljubav i proklestvo, Svilen gajtan i tvoja ljepota, Sve je proslo kao moja linija zivota.
Ref:priznacu ti sve, mnoge sam zene ja mogao ljubiti, Ali s tobom ne, al' samo sa tobom se probuditi. Priznacu ti sve, mnoge sam zene ja mogao ljubiti, Ali s tobom ne, al' samo sa tobom se probuditi.
Moja dusa kuca na daljinu, Dal' se smejes ili ti se place? Sanjao sam zadnje rjeci: zagrli me jace.
Samo tebe voljeh u zivotu, Da ti priznam nije me sramota, Sve je stalo kao moja linija zivota.
Priznacu ti sve, mnoge sam zene ja mogao ljubiti, Ali s tobom ne, al' samo sa tobom se probuditi. Priznacu ti sve, mnoge sam zene ja mogao ljubiti, Ali s tobom ne, al' samo sa tobom se probuditi.
Priznacu ti sve, mnoge sam zene ja mogao ljubiti, Ali s tobom ne, al' samo sa tobom se probuditi
_________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.04.11 20:05 | |
| Gujo vrati se Ovaj tekst je pregledan 4 388 puta
Imam sad pun budelar Doci tico moja mala rumena Sretan nisam, pametan Dodi tico moja mala rumena
Kukavica, glava citava Dodi tico moja mala rumena Jos da sperem stari trag Dodi tico moja mala rumena
Gujo vrati se Gujo vrati se Zar se tako izdaje Gujo vrati se | |
| | | mobile VIP član
| Jedina Ovaj tekst je pregledan 14 845 puta
Tiho cu da odem ja s tijela srne, s bistrog potoka k'o da cujem blagi glas "ne idi zbog nas" tiho cu da odem ja, samo mala vijest iz novina tvoja suza jos za kraj, za put u raj
Ref. Obuci bijelu haljinu za tobom neka uzdisu kad ne mogu ja, jedina
Obuci bijelu haljinu neka te sretnu zapamte kad ne mogu ja, jedina
Ti si sve sto imam ja i kad mi nemir grudi razbija tvoje dobro srce zna moj put do dna
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Jovanka Ovaj tekst je pregledan 3 656 puta
Ref. Jovanka, Jovanka, zivot me lomio oprosti, draga, oprosti, draga sto sam te volio
Kada bi dusa mogla da preboli kada bi ona mogla da zavoli oprosti, draga, dugo sam lutao pa sam u tvoje oci zalutao
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.04.11 20:06 | |
| Kad mi kazes pasa Ovaj tekst je pregledan 5 167 puta
Kad mi kazes pasa Sto si tako nervozan Kad mi kazes pasa Sto toliko razmisljas
Pasinice moja Ne znam sta se desava Tako mi dode I drzi me, drzi me danima
Jel ti zao pasa Beogradskih derneka? Jel ti zao pasa Zlata i pasaluka?
Pasinice moja Srce mi je slomila Pralja sa dunava I prokletnica otisla
Zavela me ta beogradanka Grlila, ljubila A sada voli drugoga
Rekla mi je pasa Sad je kraj, tu je kraj Rekla mi je pasa Imam svoga Stevana | |
| | | mobile VIP član
| Kad si sam, druze moj Ovaj tekst je pregledan 9 336 puta
Kad si sam, druze moj ti okreni jedan broj cet'ri, osam, dva, dva, tri pa cu ti se javiti pa cu ti se javiti
Kada joj ljubav das nije lako kada znas da si nista onome ko je tebi bio sve ko je tebi bio sve
Hej, pio, ne pio voljet' cu te ja | |
| | | mobile VIP član
| Kad ti ljubav ime prozove Ovaj tekst je pregledan 18 118 puta
Kad ti ljubav ime prozove pusti nek te srce povede ne okreci glavu, ako ljubav pravu jednog dana pronadjes ma bjezi mala od mene
Sta ti moze covjek kao ja ponuditi pored ocaja mozda, pjesme pune tuge razgovore duge, ljubomorne poglede ma bjezi mala od mene
Ref. Samo ti i samo ja znamo s kim bi voljela provesti noc
Samo ti i samo ja znamo da to nikada ne moze proc
Mrzio sam uvijek frajere sto djelili su dobre savjete nisam ja ta gnjida drugima sto skida, uplakane djevojke ma bjezi mala, od mene
Ref.
Ne okreci glavu ako ljubav pravu jednog dana pronadjes ma bjezi mala od mene
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Kada placu grlice Ovaj tekst je pregledan 4 791 puta
Nocas ti draga ne mogu da spavam nocas ti se grlice zari moja glava ja sam te grlice prestao da vidjam jer se neko nekome prestao da svidja
Ref. Rodila me majka, moja Krajina tu si pjesmu, draga, zaboravila rodila me majka, moja Krajina ostace ti bajka, suzo rodjena
Nocas ti draga ne mogu da spavam nocas ti se grlice zari moja glava jedna ce curica ostaviti druga jedna mala grlica bojala se goluba
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Kaja Ovaj tekst je pregledan 16 852 puta
Ne mogu ti pomoc' ove noci jer ne mogu protiv srca svog jer ne mogu skriti svoju bol uzalud, ovaj put, sve je gotovo
Ne pitaj me s' kim cu da se budim jer to vise necu biti ja umrijecu na tudjim rukama sanjajuc' miris tvog plavog uvojka
Ref. Kaja, ove noci Kaja, sklopi oci Kaja, ne cekaj me ti Kaja, ove noci Kaja, sklopi oci necu ti se vratiti
Ne vjeruj da spominjem te cesto da se tajno molim za tebe strazarim kraj tvoje ulice da uz rum, gubim um, i tiho nestajem
Ref.
Jezdim nad pucinama Hvara na njeznom vjetru zaborava ispod mog balkona miris oguljenih narandza
Orkestar izgubljenih snova, i djeca talasi odnose vijekove i na kraju puta samo ti i samo bol, bol, bol, bol
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.04.11 20:07 | |
| Linija zivota Ovaj tekst je pregledan 11 244 puta
Nocas draga ne mogu da zaspim stari nemir srce k'o da slama cini mi se da jos gori vatra medju nama
Ubilo me ljubavi prokletstvo svilen gajtan i tvoja ljepota sve je proslo kao moja linija zivota
Ref. 2x Priznat cu ti sve mnoge sam zene ja mogao ljubiti ali s tobom ne al' samo sa tobom se probuditi
Moja dusa kuca na daljinu dal' se smijes ili ti se place sanjao sam zadnje rijeci zagrli me jace
Samo tebe voljeh u zivotu da ti priznam nije me sramota sve je stalo kao moja linija zivota
Ref. 3x | |
| | | mobile VIP član
| Ljeto Ovaj tekst je pregledan 6 930 puta
Ja, sanjao sam da umirem u snu romantican i blag
O, draga, draga
Ti upoznaces se s njim i pruzit ce ti sve sto nisam mog'o ja
O, draga, draga budi njezna s njim budi njezna s njim
Budi njezna s njim al' nemoj nikada da me zaboravis
Ja osjeticu da kada moram poc' do zlatnih livada na kraju neba
Ti upoznaces se s njim i pruzit ce ti sve sto nisam mog'o ja
O, draga, draga Budi njezna.... | |
| | | mobile VIP član
| Ljubav nije laka stvar Ovaj tekst je pregledan 11 743 puta
Ti i ja svakog ljeta idemo u isti grad jedan dva, blagi vjetar, kafa, novine i hlad svaki put isti hotel, soba s pogledom na Hvar jedan dva, svi nam kazu mi smo savrseni par samo, jedno je od nas prestalo da voli ono drugo
Ti i ja svake noci citamo do pola tri, "laku noc", kazem, "draga", "lijepo spavaj", kazes ti svaki put sunce sija dok na kopnu grmi "ah" jedan dva, ovo ljeto vec polako gubi dah samo, jedno je od nas prestalo da voli ono drugo
Ne ljubav nije laka stvar i sve sto traje dugo izgubi car
Ti i ja svakog ljeta idemo u isti grad jedan dva, lagan korak, kafa, novine i hlad svaki dan, nije laka stvar svaki dan, nije laka stvar svaki dan, nije laka stvar svaki dan, nije laka stvar samo, jedno je od nas prestalo da voli ono drugo. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.04.11 20:08 | |
| Ljubavi Ovaj tekst je pregledan 11 953 puta
Rjesih da se zenim Dok sam joste mlad Kad se vratis mila S proljeca u grad
Ti vjenac u kosi Ces mlada nositi A ja cu te zaprositi
Godine su prosle U dobru i u zlu Radovah se svakom Novom proljecu
Jer kada u bjelom Ces doci meni ti A zvona ce nam zvoniti
Ljubavi, zivota mog Ljubavi, zivota mog Ljubavi, zelis li da me povrjedis I obecanja sva zaboravis
Dugo smo se, dugo Na peronu ljubili Zagrljeni dosli U nas mali manastir
I tada sa oci, ja otvorio O boze zar san je bio to
Ljubavi, zivota mog Ljubavi, zivota mog Ljubavi, zelis li da me povrjedis I obecanja sva zaboravis
08.08.2002 - 09:40 | |
| | | mobile VIP član
| Ljubi se istok i zapad Ovaj tekst je pregledan 7 751 puta
Jos pamtim onaj dan kad si otisla u ljeto osamdesete, kisa je padala sedam godina sam te cekao svaki mi je telefon nadu budio
Ref. Neka ljubi se istok i zapad neka ljubi se sjever u jug skini prasinu sa starog kofera i krenimo na put hajde budi mi drug
Sve je uzalud, rusio se most drugovi su zalili moju strpljivost o Boze predugo je mrak daj mi svjetlosti i neka pocne na tvoj znak doba njeznosti
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Lovac i kosuta Ovaj tekst je pregledan 18 768 puta
Volim ritam tvoga boka haljinu na pola koplja
Volim tvoje oci tamne kao grijeh izbrisi mi bore, nacrtaj mi smijeh volim tvoje oci tamne kao grijeh volim te, a mozda kasno je za sve
Opasno mi ulazis pod kozu ali ja sam samo mali kamen u tvom brosu
Hajde, mala kosuto, nemoj da te strah zasto bjezis od mene, nisam lovac ja hajde, mala kosuto, nemoj da te strah volim te, a ti oduzimas mi dah
Ref. Lovac i kosuta staza tajnom posuta kao led, kao zar nikad nece biti par
Volim tvoje drsko dobro vece volim tvoje talijanske nakite sto zvece volim tvoje oci tamne kao grijeh volim te, a mozda kasno je za sve | |
| | | mobile VIP član
| Mangupe Ovaj tekst je pregledan 6 787 puta
Sve sam case polomio Cetinja mi moga dok mi jedna mala nije dala Boga svoga bojala se mraka ali bila jaka pa mangupa smirila.
Ti si mene, ti si mene ostavila mala Ti si mene, ti si mene ostavila znam Ulicama kruzim pa da te naruzim sto nocas patim ja.
Ref:
Ma, ma mangupe svanuo je dan tesko je onome ko ostane sam.
Drugovi mi, drugovi mi zapalili svijecu Drugovi mi, drugovi mi zapalili svijecu zapalili svijecu u Cetinje necu necu vise nikada.
Nocas bih te, nocas bih te poljubio mala, nocas bih te, nocas bih te poljubio ja, nocas da te ljubim, pa nikada vise rastanak se pise.
Ref:
Ma, ma mangupe svanuo je dan tesko je onome ko ostane sam. | |
| | | mobile VIP član
| Medena curice Ovaj tekst je pregledan 9 325 puta
Daj mi vruce rakije Hocu da se napijem Daj mi vruce rakije
Iza tvoje kapije Tri su suze ostale Tri su suze kanule
Medena curice Previ me, previ me Medena curice ubavo djevojce
Sir u zdjeli, kamenje Svuda muske straznjice Sir u zdjeli, kamenje
Pukni pusko nek se cuje Dok je decko miluje Pukni pusko, ubi me | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.04.11 20:09 | |
| Mladene Ovaj tekst je pregledan 2 779 puta
Kupicu si, kupicu si kupicu si jednog psa kupicu si, kupicu si kupicu si jedan flert
Stavicu ga, stavicu ga stavicu ga u rever i tako cu, i tako cu i tako cu krenuti u grad
Ref. Sad je, sad je, sad je sad je vrijeme da se vidimo Fukso jedna odvratna Mladene, Mladene, Mladene
Ruzniji si od mene svaka suknja voli te mene samo postuje
Svaka suknja voli te Mladene, Mladene, Mladene svaka suknja voli te | |
| | | mobile VIP član
| Nazdravite drugovi Ovaj tekst je pregledan 11 690 puta
U ocima krijem tugu samoca mi dusu para pijem da je zaboravim a zelja se veca stvara
Uz muziku i uz pjesmu da mi brze prodje vrijeme a u zoru suzdisajem pod prozore gledam njene
Ref. 2x Nazdravite drugovi sa mnom i sa tugom otisla je voljena u zagrljaj drugom
Tako dane ja provodim i besane svoje noci a srce mi ne vjeruje da mi ona nece doci
Ref. 2x
Pijem da je zaboravim a zelja se veca stvara
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Nazdravite drugovi Ovaj tekst je pregledan 11 690 puta
U ocima krijem tugu samoca mi dusu para pijem da je zaboravim a zelja se veca stvara
Uz muziku i uz pjesmu da mi brze prodje vrijeme a u zoru suzdisajem pod prozore gledam njene
Ref. 2x Nazdravite drugovi sa mnom i sa tugom otisla je voljena u zagrljaj drugom
Tako dane ja provodim i besane svoje noci a srce mi ne vjeruje da mi ona nece doci
Ref. 2x
Pijem da je zaboravim a zelja se veca stvara
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Ne mogu ti nista osim srca dati Ovaj tekst je pregledan 14 862 puta
Jos me boli jedina Tu na mojim grudima Gdje si glavu skrivala.
Neki stari razlozi Sad su tako nevazni, Sad su tako daleki.
Ref:
Ne mogu ti nista osim srca dati, Osim svoje ljubavi. Ne mogu ti nista osim srca dati, Uzmi ili ostavi.
Svaka moja mudra rijec, Razum, svetinja i bol, Padaju na pragu tvom.
Preslab da te zadrzim Prejak da ti oprostim Moracu da prezivim.
08.08.2002 - 09:42
Prijavi grešku u tekstu
Aktivne teme sa diskusija Tekstovi.net-a: | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.04.11 20:10 | |
| Ne mogu ti nista osim srca dati Ovaj tekst je pregledan 14 862 puta
Jos me boli jedina Tu na mojim grudima Gdje si glavu skrivala.
Neki stari razlozi Sad su tako nevazni, Sad su tako daleki.
Ref:
Ne mogu ti nista osim srca dati, Osim svoje ljubavi. Ne mogu ti nista osim srca dati, Uzmi ili ostavi.
Svaka moja mudra rijec, Razum, svetinja i bol, Padaju na pragu tvom.
Preslab da te zadrzim Prejak da ti oprostim Moracu da prezivim.
08.08.2002 - 09:42
Prijavi grešku u tekstu
Aktivne teme sa diskusija Tekstovi.net-a: | |
| | | mobile VIP član
| Nisam je probudio Ovaj tekst je pregledan 8 245 puta
Prvog novembra ostavih je ja majko, da li je jadna patila majko, da li je jadna patila cekao sam ja njezin rodni dan majko, zasto me nije cekala majko, zasto me nije cekala
Ref. Budio, budio, nisam je probudio ako si me voljela sto me nisi povela nisam je probudio
Donio sam ja sedam ljiljana majko, da li znas, jos sam sam majko, da li znas, jos sam sam spava malena, slatka glavica majko, pokrila mi je travica majko, pokrila mi je travica
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| O kakav mjesec Ovaj tekst je pregledan 3 734 puta
O kakav mjesec, o kakvo more k'o tvoje oci nocas zvjezde na nebu gore skrivena zelja nosi me tebi i dok te trazim samo bol nosim u sebi
O gdje si sada u ovoj noci ja tebe trazim, ali znam ti neces doci da ove cari s tobom dijelim to je sve sto sada zelim o kakav mjesec, o kakvo more
O kakav mjesec, o kakvo more k'o tvoje oci nocas zvjezde na nebu gore skrivena zelja nosi me tebi i dok te trazim samo bol nosim u sebi
O gdje si sada u ovoj noci nek stane vrijeme, mozda ipak ti ces doci da ove cari s tobom dijelim to je sve sto sada zelim o kakav mjesec, o kakvo more
Da ove cari sa mnom dijelis znam da i ti tako zelis o kakav mjesec, o kakvo more (2x) | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.04.11 20:11 | |
| O mladosti Ovaj tekst je pregledan 5 550 puta
Zivot tako neumitno tece Bjeli jasmin privijam na grud' I na malti skoro svako vece Mile mi se uspomene bude
Kad su prosla ta vremena burna Kad sam zene volio ko lud Volio sam garavu i plavu Ali jedna od njih odsjece mi ud
O mladosti, o mladosti Zasto smo se rastali Zivot cini neobicne stvari Svaki covjek mora da ostari
O mladosti, o mladosti Zasto smo se rastali Zivot cini neobicne stvari Svaki covjek mora da ostari
U zivotu tako stoje stvari Samo jedan tren i tu je kraj Svaki covjek mora da ostari S udom il bez njega ista stvar
A u basti punoj jorgovana Sjedio sam dokasno u noc U uniformi starog kapetana Sve se mislim vrijeme mi je poc
08.08.2002 - 09:43 | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.04.11 20:11 | |
| O mladosti Ovaj tekst je pregledan 5 550 puta
Zivot tako neumitno tece Bjeli jasmin privijam na grud' I na malti skoro svako vece Mile mi se uspomene bude
Kad su prosla ta vremena burna Kad sam zene volio ko lud Volio sam garavu i plavu Ali jedna od njih odsjece mi ud
U zivotu tako stoje stvari Samo jedan tren i tu je kraj Svaki covjek mora da ostari S udom il bez njega ista stvar
A u basti punoj jorgovana Sjedio sam dokasno u noc U uniformi starog kapetana Sve se mislim vrijeme mi je poc
08.08.2002 - 09:43 | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Plavi orkestar | |
| |
| | | | Plavi orkestar | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 378 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 378 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|