|
| Plavi orkestar | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Plavi orkestar 30.12.10 11:05 | |
| Linija zivota
Nocas draga ne mogu da zaspim, Stari nemir srce k'o da slama, Cini mi se da jos gori vatra medu nama.
Ubilo me ljubav i proklestvo, Svilen gajtan i tvoja ljepota, Sve je proslo kao moja linija zivota.
Ref:priznacu ti sve, mnoge sam zene ja mogao ljubiti, Ali s tobom ne, al' samo sa tobom se probuditi. Priznacu ti sve, mnoge sam zene ja mogao ljubiti, Ali s tobom ne, al' samo sa tobom se probuditi.
Moja dusa kuca na daljinu, Dal' se smejes ili ti se place? Sanjao sam zadnje rjeci: zagrli me jace.
Samo tebe voljeh u zivotu, Da ti priznam nije me sramota, Sve je stalo kao moja linija zivota.
Priznacu ti sve, mnoge sam zene ja mogao ljubiti, Ali s tobom ne, al' samo sa tobom se probuditi. Priznacu ti sve, mnoge sam zene ja mogao ljubiti, Ali s tobom ne, al' samo sa tobom se probuditi.
Priznacu ti sve, mnoge sam zene ja mogao ljubiti, Ali s tobom ne, al' samo sa tobom se probuditi
_________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Blizanka Administratorica
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.12.10 11:06 | |
| Ako su to samo bile laži
Zivot ide dalje zivot brzo prolazi ali osjecam da to vise nisi ti, a ni ja
Mozda bi i mogli pokusati ponovo al' bojim se da ovaj put gotovo
Al' samo ti mi ubrzavas disanje jer se ja, jos uvijek palim na tebe
Refren Ako su to samo bile lazi lazimo se bar jos malo ako su to samo bile varke varajmo se, varajmo
Zivot ide dalje zivot brzo prolazi al' osjecam da to vise nisi ti, a ni ja
Ljubavi i mrznje tesko je preskociti zid al' bojim se da dobar smo par, bili mi
Jer samo ti mi ubrzavas disanje jer se ja, jos uvijek palim na tebe
Refren
_________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.12.10 11:07 | |
| Bolje biti pijan nego star
Kad pomislim na te stara ljubavi zao mi je sto smo bili samo dobri drugovi
A zivot leti, leti mladost kraca je sve ce jednom da se vrati samo ona ostaje
Refren 2x Bolje biti pijan nego star bolje biti pijan nego star vino ne zna da smo nekad bili sretni par bolje biti pijan nego star
A kada dodje zima i prve pahulje cekacu te, moja Buco kraj prve gimnazije
A neces, neces doci znam te dobro, znam mozda je i tako bolje navik'o sam biti sam
Refren 2x
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.12.10 11:09 | |
| Da se 6 pretvori u 9
Da se 6 pretvori u 9 Ja bih opet otis'o u krevet.
Ja sam uvijek bio Miran kao buba Jer za mene vise Ne postoje cuda.
Kad bi mjesec skocio u savu Ja bih opet okrenuo glavu.
Mene vise niko I nista ne sekira Samo tvoje oci Ne daju mi mira
Suti, bebo, suti Zaboravi sve Samo dodi i poljubi me.
Kad bi metak bio ljubicica Ti bi bila moja mala ranjenica
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.12.10 11:10 | |
| - Djevojka iz snova
Traze me po cijelom gradu misle da sam zbrisao od kuce a ja sam nasao novu dragu ne izlazim iz njene postelje vruce o, postelje vruce
Kako ona zna da voli svakoj zelji da mi udovolji evo je opet, mazno se nudi htjela bi jos malo da se grli i ljubi o, grli i ljubi
Refren 2x Djevojku iz snova nikad, nikad necu naci kad mi ljubav nova uvijek malo vise znaci
Traze me po cijelom gradu misle da sam zbrisao od kuce a ja sam nasao novu dragu ne izlazim iz njene postelje vruce o, postelje vruce
Refren 2x
Mislim da sam nasao djevojku iz snova cini mi se da je volim a i ona kaze, ja sam tvoja dala bi mi srce svo i htjela bi da zauvijek ja ostanem s njom
Refren 2x
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.12.10 11:10 | |
| Good by tee
Svaku tvoju rijec ja volim mada nista ne razumijem i nikad vise necu moci tako kao sto sada umijem
Orkestar u plavom svira ja te gledam, a oko nas more nemoj vise pricati i pusti neka oci govore
Refren 2x Good bye teens, good bye teens I'll never be, never be a boy good bye teens, good bye teens I'll never be, never be a boy
When you're young all junkies forget guns when you're young all primitives forget knifes
When you're young all mothers forget girls I'm young, I'm happy and I sing, ya, ya, ya, ya
Refren _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.12.10 11:11 | |
| Jedina
Tiho cu da odem ja s tijela srne, s bistrog potoka k'o da cujem blagi glas "ne idi zbog nas" tiho cu da odem ja, samo mala vijest iz novina tvoja suza jos za kraj, za put u raj
Refren Obuci bijelu haljinu za tobom neka uzdisu kad ne mogu ja, jedina
Obuci bijelu haljinu neka te sretnu zapamte kad ne mogu ja, jedina
Ti si sve sto imam ja i kad mi nemir grudi razbija tvoje dobro srce zna moj put do dna
Refren
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.12.10 11:11 | |
| Kad ti ljubav ime prozove
Kad ti ljubav ime prozove pusti nek te srce povede ne okreci glavu, ako ljubav pravu jednog dana pronadjes ma bjezi mala od mene
Sta ti moze covjek kao ja ponuditi pored ocaja mozda, pjesme pune tuge razgovore duge, ljubomorne poglede ma bjezi mala od mene
Refren Samo ti i samo ja znamo s kim bi voljela provesti noc
Samo ti i samo ja znamo da to nikada ne moze proc
Mrzio sam uvijek frajere sto djelili su dobre savjete nisam ja ta gnjida drugima sto skida, uplakane djevojke ma bjezi mala, od mene
Refren
Ne okreci glavu ako ljubav pravu jednog dana pronadjes ma bjezi mala od mene
Refren 2x
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.12.10 11:12 | |
| Ljeto
Ja, sanjao sam da umirem u snu romantican i blag
O, draga, draga
Ti upoznaces se s njim i pruzit ce ti sve sto nisam mog'o ja
O, draga, draga budi njezna s njim budi njezna s njim
Budi njezna s njim al' nemoj nikada da me zaboravis
Ja osjeticu da kada moram poc' do zlatnih livada na kraju neba
Ti upoznaces se s njim i pruzit ce ti sve sto nisam mog'o ja
O, draga, draga Budi njezna.... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.12.10 11:12 | |
| Lovac i košuta
Volim ritam tvoga boka haljinu na pola koplja
Volim tvoje oci tamne kao grijeh izbrisi mi bore, nacrtaj mi smijeh volim tvoje oci tamne kao grijeh volim te, a mozda kasno je za sve
Opasno mi ulazis pod kozu ali ja sam samo mali kamen u tvom brosu
Hajde, mala kosuto, nemoj da te strah zasto bjezis od mene, nisam lovac ja hajde, mala kosuto, nemoj da te strah volim te, a ti oduzimas mi dah
Refren Lovac i kosuta staza tajnom posuta kao led, kao zar nikad nece biti par
Volim tvoje drsko dobro vece volim tvoje talijanske nakite sto zvece volim tvoje oci tamne kao grijeh volim te, a mozda kasno je za sve
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.12.10 11:16 | |
| - Sada mi se javljaš
Tekla voda, tekla voda sto nas dijeli odnijela je, odnijela je zivot cijeli tekla voda
Kad bih mogo mladost jednom jos da vratim ne bih s tobom, ne bih s tobom ja da patim kad bih mogo
Refren Sada mi se javljas mila sada kad sam zadnja zedj da ja predem preko svega preko cega necu prec
Sada mi se javljas mila kad ti je u dusi lom ostao sam zadnji covjek za tebe na svijetu tom
Srest cemo se, srest cemo se jednog dana ali nece, ali nece biti zara srest cemo se
Refren 2x _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.12.10 11:19 | |
| - Ne mogu ti nista osim srca dati
Jos me boli jedina Tu na mojim grudima Gdje si glavu skrivala.
Neki stari razlozi Sad su tako nevazni, Sad su tako daleki.
Ref:
Ne mogu ti nista osim srca dati, Osim svoje ljubavi. Ne mogu ti nista osim srca dati, Uzmi ili ostavi.
Svaka moja mudra rijec, Razum, svetinja i bol, Padaju na pragu tvom.
Preslab da te zadrzim Prejak da ti oprostim Moracu da prezivim. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: plavi orkestar 30.04.11 20:02 | |
| Ako su to samo bile lazi Ovaj tekst je pregledan 46 068 puta
Zivot ide dalje zivot brzo prolazi ali osjecam da to vise nisi ti, a ni ja
Mozda bi i mogli pokusati ponovo al' bojim se da ovaj put gotovo
Al' samo ti mi ubrzavas disanje jer se ja, jos uvijek palim na tebe
Ref. Ako su to samo bile lazi lazimo se bar jos malo ako su to samo bile varke varajmo se, varajmo
Zivot ide dalje zivot brzo prolazi al' osjecam da to vise nisi ti, a ni ja
Ljubavi i mrznje tesko je preskociti zid al' bojim se da dobar smo par, bili mi
Jer samo ti mi ubrzavas disanje jer se ja, jos uvijek palim na tebe
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.04.11 20:02 | |
| Azra Ovaj tekst je pregledan 16 813 puta
Hej znas li da je pao snijeg znas li da su ulice prekrile pahuljice
A ja volio bi da si tu da se samo pojavis bar za novu godinu
Mala cini mi se da hiljadu me godina nisi nazvala
Ref. Hej Azra ponoc kuca za tobom mi srce puca jer znam, da cu veceras biti sam uzalud se trudim
Azra ponoc kuca za tobom mi srce puca jer znam, da evo svice novi dan i da bez tebe se budim | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.04.11 20:02 | |
| Bestija Ovaj tekst je pregledan 7 193 puta
Ja nikad necu biti stoka u zenicama tvoga oka jer ne zelim da te povrijedim nikad necu biti kreten depresivan i zanesen jer ne zelim zbog tebe da osjedim
Ref. Ti bestija si bila bestija ces ostati ni kraljica, ni vila nikad neces postati
Udaras me tako muklo pa makar mi i srce puklo vise ti se necu vratiti stopala me jako bole ove ruke jos te mole al' za tobom necu patiti
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.04.11 20:03 | |
| Biser Ovaj tekst je pregledan 8 182 puta
Ti si zadnja misao pred san i prva kad se probudim kako sporo prolazi mi dan kad nemam sta da izgubim
Ljubav putuje al' nekom drugom odlazi ljubav putuje tu ne postoje razlozi
Ref. Kad me pozdravis, ti i ne slutis od tvog osmijeha ja zivim danima ali sta to sada vrijedi taj biser u nizu to je samo sjaj u bijedi kad nisam ti blizu
Ti si zadnja misao pred san i prva kad se probudim kako sporo prolazi mi dan kad nemam sta da izgubim
Tuga putuje pred mojim pragom zakoci tuga putuje tu razum nece pomoci
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Bolje biti pijan nego star Ovaj tekst je pregledan 51 404 puta
Kad pomislim na te stara ljubavi zao mi je sto smo bili samo dobri drugovi
A, zivot leti, leti mladost kraca je sve ce jednom da se vrati samo ona ostaje
Ref. 2x Bolje biti pijan nego star bolje biti pijan nego star vino ne zna da smo nekad bili sretni par bolje biti pijan nego star
Kada dodje zima i prve pahulje cekacu te, moja Buco kraj Prve gimnazije
A, neces, neces doci znam te dobro, znam mozda je i tako bolje navik'o sam biti sam
Ref. 2x
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Brodovi Ovaj tekst je pregledan 6 151 puta
Da li ces nocas isto ko i ja krenuti tragom starih pjesama da li me nocas nada izdala kada si prag njeznoszi preskocial da li me nocas nada izdala
Da li su stigli moji brodovi do tebe id o tvoje ljubavi nocas kad svi su moji sni na pragu tvom plavi zaspali nocas kad svi su moji sni
Ref. Ove noci budan cu da ostarim u tisini plamen dok se gasi svojom ceznjom tugu cu daukrasim nikog sada nema da me spasi
Da li ces isto ko i ja krenuti tragom starih pjesama nocas kad sve su ulice u gradu tom bez nas ostale nocas kad sve su ulice
Ref. | |
| | | mobile VIP član
Da li ces nocas isto ko i ja krenuti tragom starih pjesama da li me nocas nada izdala kada si prag njeznoszi preskocial da li me nocas nada izdala
Da li su stigli moji brodovi do tebe id o tvoje ljubavi nocas kad svi su moji sni na pragu tvom plavi zaspali nocas kad svi su moji sni
Ref. Ove noci budan cu da ostarim u tisini plamen dok se gasi svojom ceznjom tugu cu daukrasim nikog sada nema da me spasi
Da li ces isto ko i ja krenuti tragom starih pjesama nocas kad sve su ulice u gradu tom bez nas ostale nocas kad sve su ulice
Ref. | |
| | | mobile VIP član
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.04.11 20:04 | |
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Daj nam sunca Ovaj tekst je pregledan 5 918 puta
Ja sam po krugovima vode hodao I zrna srece sebi trazio A vidio sam samo maglu u ocima Svako jutro novi strah Svako jutro nova laz A u srcu pustinja.
Ljubav, na bijelim krilima ce doci I okajati nase grijehe sve I povesti u zemlju sunca i zlatnih jabuka Daj nam ruku milosti Budi ista kao mi I od zla nas izbavi
Ako vjerujes u snove Zagrli me nocas ti Zagrli me moja draga Jer zivot prolazi, sad je cas. Svega ce biti na svijetu Samo nece biti nas.
Osjecam, tvoje nas oci sada gledaju I ljubav cista kao majka U naša mlada srca vratice sjenke radosti Daj mi ruku ljubavi Budi ista kao ja Tamo nema oblaka.
Ref:
Daj nam sunca, daj nam sunca, daj Da nam sunce vjecno sja. | |
| | | mobile VIP član
| Djevojka iz snova Ovaj tekst je pregledan 15 571 puta
Kako ona zna da voli svakoj zelji da mi udovolji evo je opet, mazno se nudi htjela bi jos malo da se grli i ljubi o, grli i ljubi
Ref. 2x Djevojku iz snova nikad, nikad necu naci kad mi ljubav nova uvijek malo vise znaci
Ref. 2x
Mislim da sam nasao djevojku iz snova cini mi se da je volim a i ona kaze, ja sam tvoja dala bi mi srce svo i htjela bi da zauvijek ja ostanem s njom
Ref. 2x
Uvijek malo djevojko | |
| | | mobile VIP član
| Fa fa fasista nemoj biti ti Ovaj tekst je pregledan 8 821 puta
Sjecas li se draga Kraljevica Petra ostavio zemlju na nogama od vjetra tada si ti draga ostavila mene da mi glava trne i srce da mi vene
Plakala ti majka, plakao ti babo zaveo te draga zlatokosi svabo otisla si njemu, ne treba mi druga u vihoru rata ostala mi tuga
Ref. Fa fa fasista nemoj biti ti jerbo cu te ja draga ubiti
Hitlerovom sinu sada grijes pitu bacila si moju od zumbula kitu postala si dama crnog kupleraja a ja cu da hladim trumanova jaja
Ako primis draga ovo moje pismo zao mi je mila, voljeli se nismo
Pogledaj u nebo jedna zvijezda pada to se ljeto sprema a mene vise nema
Ref. Fa fa fasista nemoj biti ti jerbo cu te ja draga ubiti | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Plavi orkestar 30.04.11 20:05 | |
| Good bye teens Ovaj tekst je pregledan 7 726 puta
Svaku tvoju rijec ja volim mada nista ne razumijem i nikad vise necu moci tako kao sto sada umijem
Orkestar u plavom svira ja te gledam, a oko nas more nemoj vise pricati i pusti neka oci govore
Ref. 2x Good bye teens, good bye teens I'll never be, never be a boy good bye teens, good bye teens I'll never be, never be a boy
When you're young all junkies forget guns when you're young all primitives forget knifes
When you're young all mothers forget girls I'm young, I'm happy and I sing, ya, ya, ya, ya
Ref. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Plavi orkestar | |
| |
| | | | Plavi orkestar | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 274 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 274 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|