|
| "Čvrsta ruka" – uspješnija djeca? | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: "Čvrsta ruka" – uspješnija djeca? 08.11.10 22:25 | |
| Djeca koju roditelji ponekad udare uspješnija su kasnije u životu, pokazala je nova studija Mališani i mladi koje roditelji udare ako su neposlušni, odrastaju u sretnije i uspješnije osobe, nego djeca koja su pošteđena "spartanske" discipline. Studija je pokazala kako su šestogodišnjaci koji s vremena na vrijeme "dobiju pljusku" od roditelja bolji u školi i optimističniji. Takva su djeca sklonija dobrovoljnom radu i češće odlaze na fakultet, otkrili su stručnjaci. Studija je ispitivala 179 tinejdžera o tome jesu li kao djeca primali udarce, koliko često i u kojoj dobi. Njihovi su odgovori uspoređeni s informacijama koje su dali o vlastitom ponašanju, a na koje je udaranje moglo utjecati. Ovo uključuje negativna ponašanja poput nedruštvenosti, rane seksualne aktivnosti, nasilja i depresije, ali i pozitivne, poput uspješnosti i ambicioznosti. Rezultati su pokazali kako su mladi koji su bili udareni u dobi od šest godina imali bolje rezultate po pitanju pozitivnih ponašanja, ali i jednako negativnih kao djeca koja nikad nisu bila kažnjavana na ovaj način. Tinejdžeri koje su roditelji znali udariti između sedme i jedanaeste godine života također su bili uspješniji školarci od svojih kolega koji nisu primali udarce. No, mladi koji su rekli kako i dalje primaju udarce od roditelja imali su najslabije rezultate u studiji, i to prema svim kategorijama. Studija, provedena u SAD-u, vjerojatno će izazvati ljutnju aktivista koji se bore za zabranu udaranja djece u Velikoj Britaniji. Tamo je trenutno roditeljima dozvoljeno "čvrstom rukom" djecu dovesti u red, ali udarac ipak ne smije izazvati ranu ili modricu. No, kritičari metode "čvrste ruke" smatraju kako ovaj tradicionalni način kažnjavanja najmlađih može uzrokovati dugoročne mentalne probleme. D. Šorgić Preuzeto s: Ordinacija.hr _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Badomen Totalno relaxiran
Broj postova : 1130 Godine : 55 Lokacija : home,sweet home Datum registracije : 22.10.2010
| Naslov: Re: "Čvrsta ruka" – uspješnija djeca? 08.11.10 22:36 | |
| treba ih ponekad malo kvrcnit jer iskušavaju gdje je granica do koje mogu ići | |
| | | Gerilla VIP član
Broj postova : 10970 Godine : 43 Datum registracije : 28.04.2010
| Naslov: Re: "Čvrsta ruka" – uspješnija djeca? 08.11.10 22:37 | |
| Neki bi rekli da je batina iz raja izasla,a neki da je to nasilje u porodici! Kakogod,vecina nas pripada generacijama koje su odrastale kada je bilo ''dozvoljeno'' i udariti sopstveno dete.I sta nam fali...? Ja sam retko kad,a cini mi se da nisam,da bih sigurno izrasao u delikventa,kao sto bi i vecina. Dakle,autoritet mora postojati i mora se postovati.Ako nesto ne volim,onda su to razmazena derista i nekulturni i nevaspitani ljudi! Niko ne bi bio u stanju da krvnicki prebije svoje dete,ali mora da se zna sta je sta,ko je ko i sta se sme a sta ne. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: "Čvrsta ruka" – uspješnija djeca? 10.11.10 6:06 | |
| Svi mi volimo svoju djecu, i ako su nekad dobila dobila koju pljusku, bilo je to zato što su to debelo zaslužili...
Meni je moj sin dok je imao samo 5 godina rekao: -Mama, da mene moj sin ljuti ovako kako ljutim ja tebe, ja bih ga tako istukao kao konja!!!!
Mrzim nasilje u bilo kom obliku, naročito nad djecom, ali isto tako mislim da nema dobro odgojenog djeteta koje nije dobilo šibom kad je bilo zločesto..... |
| | | kokaIN Početnik
Broj postova : 91 Godine : 34 Lokacija : pakao Datum registracije : 16.10.2010
| Naslov: Re: "Čvrsta ruka" – uspješnija djeca? 10.11.10 10:01 | |
| Naravno da autoritet moja postojati ali ako se roditelj ne zna postaviti bez toga da udara svoje dijete tada mu ni pljuske nece pomoci. Udaranjem se dijete osjeca ponizeno i u velikoj vecini slucajeva i ne zna zapravo u cemu je stvar, gdje je pogrijesilo. Kazne itekako trebaju postojati, ali SVAKAKO u drugom obliku.
Tucom se izaziva strah od roditelja, ne postovanje. Ljudi koji tuku svoju djecu imaju problema sami sa sobom i ne bi trebali imati potomke. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: "Čvrsta ruka" – uspješnija djeca? | |
| |
| | | | "Čvrsta ruka" – uspješnija djeca? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 409 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 409 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|