Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaRegistracijaLogin

Djeca su s godinama neaktivnija

Go down 
2 posters
Autor/icaPoruka
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 74186
Godine : 174
Datum registracije : 21.01.2009

Djeca su s godinama neaktivnija Empty
PostajNaslov: Djeca su s godinama neaktivnija   Djeca su s godinama neaktivnija I_icon_minitime05.10.10 8:28

Djeca su s godinama neaktivnija 100917105

Prosječni 10-godišnjak je manje tjelesno aktivan nego prosječno dijete staro devet godina, pokazalo je istraživanje britanskih naučnika sa univerziteta u Cambridgeu.

Foto: Ilustracija
Smanjenje trajanja tjelesnih aktivnosti je bilo najizraženije u danima vikenda - prosječno 75 minuta za dječake i gotovo pola sata za djevojčice.

Mediji pišu i kako je tjelesna aktivnost u dječjoj dobi ključna ne samo za održavanje zdrave tjelesne mase, nego i za mentalno zdravlje djece.

U novom istraživanju je sudjelovalo 844 djece koja su tokom dvije sedmice nosila uređaje za mjerenje tjelesne aktivnosti.

Pokazalo se kako u dobi od devet godina 70 posto djece udovoljava preporukama za jedan sat umjerene ili intenzivne aktivnosti dnevno, dok godinu dana kasnije tim preporukama udovoljava samo 66 posto djece.

Gotovo dvije trećine djece je u razmaku od godinu dana povećalo trajanje potpune tjelesne neaktivnosti.

Naučnici će nastaviti pratiti tjelesnu aktivnost ispitanika i u sljedećim godinama kako bi utvrdili proteže li se ova pojava i do adolescencije.

(FENA)

Djeca su s godinama neaktivnija Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat
Broj postova : 43764
Godine : 45
Datum registracije : 04.03.2009

PostajNaslov: Re: Djeca su s godinama neaktivnija   Djeca su s godinama neaktivnija I_icon_minitime06.10.10 14:16

Ma glupost evo ja sam dijete moje mame a aktivna sam da ne mogu biti aktivnija.. u prstima barem looool
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Djeca su s godinama neaktivnija   Djeca su s godinama neaktivnija I_icon_minitime06.10.10 14:18

kod mog djeteta baš suprotno ljubav
[Vrh] Go down
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat
Broj postova : 43764
Godine : 45
Datum registracije : 04.03.2009

PostajNaslov: Re: Djeca su s godinama neaktivnija   Djeca su s godinama neaktivnija I_icon_minitime06.10.10 14:20

Ma generaliziraju i to me uvijek naživcira. Svatko je dijete na svoju stranu..i ne može biti ovi ovako oni onako..kada brdo toga ovisi i o okolini i njegovom karakteru.
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Djeca su s godinama neaktivnija   Djeca su s godinama neaktivnija I_icon_minitime

[Vrh] Go down

Djeca su s godinama neaktivnija
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Djeca rade što djeca vide
» Vaša djeca nisu vaša djeca
» Ponašanje u skladu s godinama
» Pas Žuća godinama na neredima u Atini
» Koliko vam je ljubimac star u ljudskim godinama?