|
| Omiljena učiteljica dobila otkaz jer nema muža?! | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Omiljena učiteljica dobila otkaz jer nema muža?! 09.09.10 16:13 | |
| Ravnatelj osnovne škole u Makarskoj 46-godišnju učiteljicu Maju Erceg proglasio je tehnološkim viškom i smjestio je na vrh liste za otkaze. Nitko nije imao prigovor na njena dva desetljeća rada, a viškom je proglašena jer nije udana! Nakon bizarne situacije koja je ovu uspješnu učiteljicu umalo stajala gubitka radnog mjesta u OŠ "Stjepan Ivičević", Maja Erceg uspjela se izboriti za povratak na posao. Time, smatra ona, problem određivanja uvjeta po kojem će netko biti proglašen tehnološkim viškom u našim školama – nije riješen. Naime, objavio je Jutarnji list, zakonodavac je po pitanju tehnološkog viška odredio kriterije, poput ukupnog radnog staža, rada u struci, godina života, pa čak uvrstio i kriterij bračnog statusa i uzdržavanih osoba, ali nije pronašao načina kako te kriterije bodovati. Time je ravnateljima ostavljen prostor za arbitriranje. Makarska učiteljica bila je silno zatečena kada je dospjela na vrh liste za otkaz jer je u njezinu slučaju najviše bodova nosio kriterij koji se odnosi na bračni status i broj uzdržavane djece. "Osobno mislim da je to zadiranje u obitelj, intimu i privatnost", istaknula je Maja Erceg, koja nije htjela prozivati svoje kolege. "Mislim da je u mom slučaju pravda zadovoljena. Jer bez obzira imam li ili nemam muža, učiteljica sam ne samo u školskim klupama, nego i u duši", istaknula je radosna što je opet u učionici sa svojim trećim razredom. Danas.hr _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | | Omiljena učiteljica dobila otkaz jer nema muža?! | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 535 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 535 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|