|
| Može li čovjek zamisliti ništavilo? | |
|
+4Procyon dannylikes2 Niky len 8 posters | Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Može li čovjek zamisliti ništavilo? 27.06.10 20:59 | |
| Znaci da li covijek moze zamislit nista? Dali vam je to uspjelo?
Pod nitstavilo se podrazumjeva da... nije bezbojno, nije prazno, nema boje, nema prostora, nema misli... Znaici nema bas nista, a nema ni to nista. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Može li čovjek zamisliti ništavilo? 27.06.10 21:03 | |
|
naravno da se može zamisliti ništavilo...ništavilo postoji samo onom ko ga doživljava...
|
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Može li čovjek zamisliti ništavilo? 27.06.10 21:05 | |
| Ja ipak mislim da ne moze..probaj zazmuri i zamisli nista...mora se pojaviti bilo kakva slika |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Može li čovjek zamisliti ništavilo? 27.06.10 21:13 | |
| svaka slika ide u ništavilo i svako ništavilo stvara slike.. : : |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Može li čovjek zamisliti ništavilo? 27.06.10 21:15 | |
| zanimljivo |
| | | len Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 470 Datum registracije : 23.06.2010
| Naslov: Re: Može li čovjek zamisliti ništavilo? 27.06.10 21:21 | |
| Sve sto mozemo zamisliti nije nistavilo. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Može li čovjek zamisliti ništavilo? 27.06.10 21:28 | |
|
misao dolazi iz sećanja koje je adaptirano za budućnost...
prošlost je kreacija imaginarne budućnosti...željene budućnosti...
|
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Može li čovjek zamisliti ništavilo? 27.06.10 21:32 | |
| misao ,secanja, proslost to je nesto ..to opet nije "nista" |
| | | Niky VIP član
Broj postova : 13469 Godine : 40 Datum registracije : 07.07.2009
| Naslov: Re: Može li čovjek zamisliti ništavilo? 28.06.10 0:42 | |
| Ništavilo se ne može zamisliti , jer sve što zamislimo ima nešto osjetno, kada svjesno zatvorimo oči i pokušavamo nešto zamisliti , prvo nam je javlja neka slika, neka misao...sve ono što možemo na neki način sebi predočiti nije ništavilo..dakle smatram da je ništavilo prazan prostor koji ne možemo zamisliti. | |
| | | dannylikes2 Početnik
Broj postova : 87 Godine : 41 Lokacija : on the sand Datum registracije : 09.07.2010
| Naslov: Re: Može li čovjek zamisliti ništavilo? 09.07.10 20:55 | |
| Ne. Nistavilo je negacija postojanja tj njegova suprotnost. Kad se pokusa zamisliti nistavilo dolazi do jednog neopisivog osjecaja. Samo pokusaj misliti zasto postoji nesto umjesto nista? Znat ces kad osjetis. Traje svega nekoliko sekundi jer se mozak nemoze nositi sa iskustvom. | |
| | | Procyon Totalno relaxiran
Broj postova : 1261 Godine : 34 Datum registracije : 26.07.2010
| Naslov: Re: Može li čovjek zamisliti ništavilo? 27.07.10 12:26 | |
| Kad se raspravlja o 'ništa' ili o 'ništavilu', tada valja paziti na jezičnu zamku koja tu vlada. 'Ništa' bi trebalo biti ništa, nula, nepostojano, ono što je navedeno u uvodnom postu. Međutim, 'ništa' i 'ništavilo' nikad nisu ništa, oni su uvijek nešto. U najmanju ruku, 'ništa' i 'ništavilo' su prazni skupovi koje sa stvarnosti povezuje definicija koju smo im dali. Drugim riječima, 'ništa' je definicija, koja označava nešto. Kada god krenemo razmišljati o nečemu, tada tom nečemu dajemo neki oblik, izgled i bilo što da bismo to nešto mogli uopće zamisliti. Čim mi nešto pokušamo zamisliti, mi tome automatski dajemo neko obilježje, definiciju, izgled. Da bismo išta zamislili, mi to moramo zamisliti nekako, a ne nikako, jer nikako zamisliti znači uopće ne zamisliti. Zato, moj odgovor je da mi možemo zamisliti ništavilo, ali jedino kao nešto. Evo, ja ga zamišljam kao crni vakuumirani prostor gdje nema baš ničega. Hmmm, evo, definirao sam si ništavilo. :P | |
| | | Dodo Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 132 Godine : 37 Datum registracije : 03.08.2010
| Naslov: Re: Može li čovjek zamisliti ništavilo? 03.08.10 15:56 | |
| Odgovor na pitanje nalazi se u riječi 'zamisliti'!
Kada kažeš da si nešto 'zamislio', to znači da si 'u glavi' formirao 'sliku' nečega. Zamisliti ništa je dakle isto što i ne misliti uopće... uopće nie teško... milioni hrvata provode svoje živote ne misleći uopće.
Dakle takvo pitanje ne postoji jer zamisliti ništavilo je isto što i ništa ne misliti | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Može li čovjek zamisliti ništavilo? 03.08.10 17:07 | |
| - Dodo je napisao/la:
- Odgovor na pitanje nalazi se u riječi 'zamisliti'!
Dakle takvo pitanje ne postoji jer zamisliti ništavilo je isto što i ništa ne misliti slazem se |
| | | Firefly Totalno relaxiran
Broj postova : 1149 Godine : 35 Lokacija : Među oblacima Datum registracije : 06.07.2010
| Naslov: Re: Može li čovjek zamisliti ništavilo? 03.08.10 20:53 | |
| ja sam doživjela ništavilo ali ga ne mogu zamisliti i doživila sam ga vožnjom kroz gustu maglu... gdje apsolutno ničega nije bilo oko mene .. nikakvog pogleda osim sivila..niti dubine, niti plošnosti.. nema sjene.. nema asocijacija, silueta, naznaka.. poticaja za razmišljanje.. ništa... niti života niti smrti | |
| | | Rokerka Ljubitelj foruma
Broj postova : 4199 Godine : 28 Lokacija : Nedođija ^^ Datum registracije : 31.12.2009
| Naslov: Re: Može li čovjek zamisliti ništavilo? 11.09.10 9:50 | |
| A sad mi je palo na pamet kad sam videla naslov teme...zasto kad kazemo "nista" uvek je to samo crna "pozadina" bez icega...? Zasto crna? Zbog cega ne bela? Ustvari, ne mi...vec ja. Nikada do sada, kad mi kazu "nista", nisam pomislila na belu sliku bez icega...uvek crno... Mozda to nema veze ni sa cim, al nemam pojma, sad mi palo na pamet... | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Može li čovjek zamisliti ništavilo? 02.12.10 11:16 | |
| ne može. uvijek nešto zamišljamo. uvijek se pojavi neka slika. |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Može li čovjek zamisliti ništavilo? 02.12.10 11:21 | |
| ..mene prođe neka jeza od previše ničega ne volim velike dubine | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Može li čovjek zamisliti ništavilo? | |
| |
| | | | Može li čovjek zamisliti ništavilo? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 58 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 58 gostiju. :: 3 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943559. in 18087 subjects
|
|