|
| Zašto čovjek ne može biti čovjek...?! | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Sumrak VIP član
Broj postova : 34134 Godine : 57 Lokacija : šuma Datum registracije : 31.03.2011
| Naslov: Zašto čovjek ne može biti čovjek...?! 31.05.15 16:17 | |
| zašto čovjek ne može biti čovjek...?!
što ga u tome svakodnevno spriječava, koji to čimbenici utječu na to...gdje je ta kočnica...da li je to programirano u genima ili je stvar i utjecaj sredine življenja...stvoren je kao čovjek, ali u današnje doba najmanje je to...zašto...?!
| |
| | | Nastasja Filipovna Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 311 Godine : 54 Datum registracije : 19.04.2015
| Naslov: Re: Zašto čovjek ne može biti čovjek...?! 31.05.15 21:16 | |
| u kojem smislu ne može biti čovjek? šta po tebi čovjeka čini čovjekom? | |
| | | Sumrak VIP član
Broj postova : 34134 Godine : 57 Lokacija : šuma Datum registracije : 31.03.2011
| Naslov: Re: Zašto čovjek ne može biti čovjek...?! 31.05.15 21:21 | |
| pa najmanje je ono danas što u biti jeste...čovjek prema drugome...pogledajmo odnos taj danas kakav je u društvu...najmanje je čovječnosti...jedna od stvari koja ga čine čovjekom je samorazumijevanje i samopoznavanje samoga sebe...druga stvar je razumijevanje drugih sa svim njihovim manama i vrlinama i prihvatenje tih različitosti...ovo su samo neki prijmeri što čovjeka čini čovjekom...to bi bio kratki odgovor... | |
| Naslov: Re: Zašto čovjek ne može biti čovjek...?! 31.05.15 21:45 | |
| aha, na humanizam misliš..
pa zapravo je čovjek životinja s razumom, s jedne strane ga vode nagoni, a s druge strane ima i razum da ih obuzda. borbe, bitke i ratovi su se oduvijek vodili i u tom smislu ne mislim da je današnje društvo manje humano od naših predaka. ono što karakterizira današnje društvo je sve veća otuđenost, a to za posljedicu ima manju osjetljivost na druge. | |
| | | Sumrak VIP član
| Naslov: Re: Zašto čovjek ne može biti čovjek...?! 31.05.15 21:56 | |
| i na humanizam i an sve općenito...da li je manje humano nego prije u to ne ulazim...gledam današnje doba...nemam od toga ništa da uspoređujem kako je bilo prije 200g jer stanje je takvo kakvo je...rat i borbe su bili , ali nisu oni glavni uzroci tog stanja...ovdje se misli na bliske odnose, prijatelji, obitelj itd. jednostavno sve je narušeno...i najmanje je čovjeka onog iskonskog u svemu danas...ima, ali sve manje...a, pogotovo u ovoj net eri... | |
| Naslov: Re: Zašto čovjek ne može biti čovjek...?! 31.05.15 22:12 | |
| - Sumrak je napisao/la:
- ovdje se misli na bliske odnose, prijatelji, obitelj itd. jednostavno sve je narušeno...i najmanje je čovjeka onog iskonskog u svemu danas...ima, ali sve manje...a, pogotovo u ovoj net eri...
zato sam i spomenula otuđenost u koju nas vodi današnji stil života.. | |
| | | Sumrak VIP član
| Naslov: Re: Zašto čovjek ne može biti čovjek...?! 31.05.15 22:21 | |
| - Nastasja Filipovna je napisao/la:
zato sam i spomenula otuđenost u koju nas vodi današnji stil života.. znam Nastasja, a sad je pitanje zašto je to tako i koji su stvarni uzroci tome ili toj pojavi...?!?! | |
| Naslov: Re: Zašto čovjek ne može biti čovjek...?! 31.05.15 22:32 | |
| po meni, razlog je nemogućnost oduprijeti se današnjem načinu života, pa jednostavno idemo uz struju jer mislimo da ne može drugačije.
| |
| | | Sumrak VIP član
| Naslov: Re: Zašto čovjek ne može biti čovjek...?! 31.05.15 22:43 | |
| - Nastasja Filipovna je napisao/la:
- po meni, razlog je nemogućnost oduprijeti se današnjem načinu života, pa jednostavno idemo uz struju jer mislimo da ne može drugačije.
a, što misliš o tome da je jedan od uzroka ili uzroci da su naš EGO gdje samo bitno da sam JA i da samo JA mogu i JA imam...?! a, opet to je povezano sa samopoznavanjem samoga ili same sebe...što je ujedno veliko pitanje isto...tj. koliko i da li sebe poznajemo...tema je malo šira nego što se čini... | |
| Naslov: Re: Zašto čovjek ne može biti čovjek...?! 31.05.15 22:59 | |
| pitanje je zašto danas onda prevladava taj ego u nama i zašto sebe stavljamo na prvo mjesto? ako kažeš gore da je danas u ljudskim odnosima sve narušeno, onda to podrazumijeva da je prije, u neko drugo doba bilo sve na mjestu, a čovjek je odvijek imao ego, ali eto pretpostavljaš da danas, više nego ikad prije, ljudi imaju problema s njim. dakle, pitanje je što je dovelo do toga da je danas čovjek sam sebi najvažniji? | |
| | | Sumrak VIP član
| Naslov: Re: Zašto čovjek ne može biti čovjek...?! 01.06.15 9:30 | |
| možeš definirati kako god želiš pitanje i svako je na mjestu...samo što sam ja uklopio u to jedno...iako ono otvara masu drugih pitanja i povlaći sa sobom...bilo je u redu, da...ali znamo i kada...na samom postanku i vremenom se mjenjalo i danas se isto mjenja... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Zašto čovjek ne može biti čovjek...?! | |
| |
| | | | Zašto čovjek ne može biti čovjek...?! | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 78 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 78 gostiju. :: 3 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943559. in 18087 subjects
|
|