Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaRegistracijaLogin

Zašto uživamo u glazbi?

Go down 
4 posters
Autor/icaPoruka
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat
Broj postova : 43764
Godine : 45
Datum registracije : 04.03.2009

Zašto uživamo u glazbi? Empty
PostajNaslov: Zašto uživamo u glazbi?   Zašto uživamo u glazbi? I_icon_minitime25.06.10 9:59

Ritam, ujednačenost i ponavljanje je, ako se sve svede na osnove, razlog zašto uživamo u glazbi. Uši su prvenstveno namijenjene upozoravanju na razno razne opasnosti koje nas mogu spopasti u prirodi, a kad uho čuje glazbu, bubnjić se pomiče ritmično, više puta u sekundi – tako prepoznajemo da zvuk nije prijetnja, te se možemo koncentrirati na melodiju i harmoniju. Iz istog razloga i ritmično ponavljanje zvukova potiče na ples, piše Independent.
Uživanje u raznim vrstama glazbe može se opisati i iščekivanjem. Kod jednog zvuka stvara se napetost u melodiji, dok se drugim zvukom otpušta i tako se stvara zadovoljstvo u glazbi. To se odražava i na vrste glazbe. Kod jednostavnijih melodija, napetost i opuštanje se neprestano ponavljaju, pa u mnogo slučajeva možemo predvidjeti sljedeći ton ili zvuk. Pop glazba se, na primjer, sastoji od niza kratkih, melodičnih i lako pamtljivih dijelova te je namjenjena brzom zadovoljenju bez previše napetosti.
S druge strane, ozbiljna glazba poput jazza i klasične glazbe drži slušatelja duže u iščekivanju, a sljedeći je ton u puno slučajeva nemoguće predvidjeti – slično je pričanju viceva, gdje je poanta ili iznenađenje ili nešto što se uklapa u priču. U oba slučaja, otpuštanje napetosti dovodi do zadovoljstva.
Na kraju, s fiziološke strane, ne postoji razlog zašto čovjek uživa u jednoj vrsti glazbe, a u drugoj ne. U teoriji, osoba može uživati u svakom obliku glazbe ako joj da priliku i ako je dovoljno dugo sluša.
Dnevno.hr
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 80666
Godine : 43
Datum registracije : 24.09.2008

PostajNaslov: Re: Zašto uživamo u glazbi?   Zašto uživamo u glazbi? I_icon_minitime07.11.10 18:45

Uživam u glazbi zato što me opušta i zabavlja.

Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija
Rokerka
Ljubitelj foruma
Rokerka

Female
Cancer Rat
Broj postova : 4199
Godine : 28
Datum registracije : 31.12.2009

PostajNaslov: Re: Zašto uživamo u glazbi?   Zašto uživamo u glazbi? I_icon_minitime07.11.10 18:49

Zasto uzivam? Nemam pojma xD Opusta me, cini da se osecam "Aj bliv aj ken flaj"...Sta je za nekoga kokain, za mene je muzika. Kako uzivam? Pa, volim glasnu muziku, tako da kad sam sama, pustim nesto bas bas glasno i legnem na pod i kuliram. Nema jaceg osecaja. hophop
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Zašto uživamo u glazbi?   Zašto uživamo u glazbi? I_icon_minitime07.11.10 18:50

ja ne uživam ja odma vene režem cerekalo
[Vrh] Go down
Badomen
Totalno relaxiran
Badomen

Male
Aquarius Monkey
Broj postova : 1130
Godine : 55
Datum registracije : 22.10.2010

PostajNaslov: Re: Zašto uživamo u glazbi?   Zašto uživamo u glazbi? I_icon_minitime07.11.10 18:53

Rokerka je napisao/la:
Kako uzivam? Pa, volim glasnu muziku, tako da kad sam sama, pustim nesto bas bas glasno Nema jaceg osecaja. hophop

bravo respect
to i svoje klince učim
mora se bas osjetit u bubrezima(naučno je dokazano da osobe koje slušaju glasno glazbu imaju malo slabiji sluh,ali nemaju problema s bubrežnim kamencima) looool
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Zašto uživamo u glazbi?   Zašto uživamo u glazbi? I_icon_minitime

[Vrh] Go down

Zašto uživamo u glazbi?
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Zašto uživamo u strahu?
» Horoskop otkriva: zašto je on takav, zašto nije nazvao?
» Horoskop otkriva: zašto je on takav, zašto nije nazvao?
» Vaše želje, primjedbe i prijedlozi
» zašto?