|
| Zašto uživamo u glazbi? | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Zašto uživamo u glazbi? 25.06.10 9:59 | |
| Ritam, ujednačenost i ponavljanje je, ako se sve svede na osnove, razlog zašto uživamo u glazbi. Uši su prvenstveno namijenjene upozoravanju na razno razne opasnosti koje nas mogu spopasti u prirodi, a kad uho čuje glazbu, bubnjić se pomiče ritmično, više puta u sekundi – tako prepoznajemo da zvuk nije prijetnja, te se možemo koncentrirati na melodiju i harmoniju. Iz istog razloga i ritmično ponavljanje zvukova potiče na ples, piše Independent. Uživanje u raznim vrstama glazbe može se opisati i iščekivanjem. Kod jednog zvuka stvara se napetost u melodiji, dok se drugim zvukom otpušta i tako se stvara zadovoljstvo u glazbi. To se odražava i na vrste glazbe. Kod jednostavnijih melodija, napetost i opuštanje se neprestano ponavljaju, pa u mnogo slučajeva možemo predvidjeti sljedeći ton ili zvuk. Pop glazba se, na primjer, sastoji od niza kratkih, melodičnih i lako pamtljivih dijelova te je namjenjena brzom zadovoljenju bez previše napetosti. S druge strane, ozbiljna glazba poput jazza i klasične glazbe drži slušatelja duže u iščekivanju, a sljedeći je ton u puno slučajeva nemoguće predvidjeti – slično je pričanju viceva, gdje je poanta ili iznenađenje ili nešto što se uklapa u priču. U oba slučaja, otpuštanje napetosti dovodi do zadovoljstva. Na kraju, s fiziološke strane, ne postoji razlog zašto čovjek uživa u jednoj vrsti glazbe, a u drugoj ne. U teoriji, osoba može uživati u svakom obliku glazbe ako joj da priliku i ako je dovoljno dugo sluša. Dnevno.hr ____________________________________________________________ Zašto vi uživate u glazbi ako uživate i kako uživate? | |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Zašto uživamo u glazbi? 07.11.10 18:45 | |
| Uživam u glazbi zato što me opušta i zabavlja. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Rokerka Ljubitelj foruma
Broj postova : 4199 Godine : 28 Lokacija : Nedođija ^^ Datum registracije : 31.12.2009
| Naslov: Re: Zašto uživamo u glazbi? 07.11.10 18:49 | |
| Zasto uzivam? Nemam pojma xD Opusta me, cini da se osecam "Aj bliv aj ken flaj"...Sta je za nekoga kokain, za mene je muzika. Kako uzivam? Pa, volim glasnu muziku, tako da kad sam sama, pustim nesto bas bas glasno i legnem na pod i kuliram. Nema jaceg osecaja. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zašto uživamo u glazbi? 07.11.10 18:50 | |
| ja ne uživam ja odma vene režem |
| | | Badomen Totalno relaxiran
Broj postova : 1130 Godine : 55 Lokacija : home,sweet home Datum registracije : 22.10.2010
| Naslov: Re: Zašto uživamo u glazbi? 07.11.10 18:53 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Zašto uživamo u glazbi? | |
| |
| | | | Zašto uživamo u glazbi? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 250 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 250 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|