|
| Sanjarenje je zdravo | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Sanjarenje je zdravo 01.06.10 22:01 | |
| Studija objavljena u časopisu Proceedings of the National Academy of Sciences ukazuje na povećanu aktivnost u nekim područjima mozga dok sanjarimo, odnosno dok smo zamišljeni. Dijelovi mozga povezani sa rješavanjem kompleksnih problema, za koje se prije smatralo da su neaktivni za vrijeme sanjarenja, zapravo su tada najaktivniji. „Termin „odlutao u mislima“ obično ima negativne konotacije i povezuje se sa ljenčarenjem i nepažnjom“, kaže Prof. Kalina Christoff, dok ovo istraživanje pokazuje upravo suprotno. Za to vrijeme mozak je aktivniji nego nekada kada smo usredotočeni na pojedine zadatke. Ispitanici su skenirani fMRI skenerom za vrijeme jednostavnih zadataka kako bi se pratila moždana aktivnost u svakom trenutku, njihova subjektivna ocjena zadatka i uspjeh u rješavanju zadanih problema. Pokazalo se da je sanjarenje, na koje otpada i trećina vremena kada smo budni, vrlo važan kognitivni proces koji u trenutku skreće pozornost sa trenutnih zadaća na rješavanje nekih važnijih problema. Znanstvenici su do sada pretpostavljali da se za vrijeme sanjarenja aktiviraju neki manje kompleksni dijelovi mozga za rutinske mentalne aktivnost. Tek je nakon ovog istraživanja ustanovljeno da se vrijeme „lutanja misli“ uključuju 2 kompleksna centra povezana sa rješavanjem kompliciranih problema za koja se mislilo da nikada ne rade u paru. „ Dok sanjarite možda ne obraćate pozornost na tekuće stvari, kao što je čitanje knjige, ali vaš mozak zapravo uzima vremena za rješavanje važnijih stvari kao što je pitanje karijere, ili osobne veze“ kaže dr. Christoff. izvor _______________________________________________________________________________________ Koliko i dali se uhvatite ikada u sanjarenju? O čemu sanjarite ako da? | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Sanjarenje je zdravo 01.06.10 22:02 | |
| Ne sanjarim često,al uhvatim se ponekad o čemu išš nećem ti reći uglavnom o stvarima koje bi željela da su drugačije ispale ili sanjarim kako bi bilo kad bi bilo |
| | | scorpio57 Totalno relaxiran
Broj postova : 2012 Godine : 67 Lokacija : sb Datum registracije : 18.05.2010
| Naslov: Re: Sanjarenje je zdravo 01.06.10 22:04 | |
| ne volim kada sanjam | |
| | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Sanjarenje je zdravo 01.06.10 22:05 | |
| Ma iššš..jesi neka škrtica..a dobro nemoraš ovako javno. Kada dođeš ovamo uhvatti ću ja tebe u rotor. Kada te zapičam pa se opustiš..još si sipnemo mrvu fina vina i da vidiš Ane kako pjeva... | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Sanjarenje je zdravo 01.06.10 22:08 | |
| Aaaaaa Kikice dobro si najavila mislim da ne dolazim A dobro uz vino što da ne |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Sanjarenje je zdravo 01.06.10 22:11 | |
| Sanjarim jedino da dobijem na lotu, ali to samo pred spavanje.....cvrsto stojim na zemlji |
| | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Sanjarenje je zdravo 01.06.10 22:13 | |
| | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Sanjarenje je zdravo 01.06.10 22:15 | |
| Išš to sam tebi htjela reći,sanjari da ču nešto da ti kažem |
| | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Sanjarenje je zdravo 01.06.10 22:20 | |
| A ne to mi nije gušt..gušt je tebe držati na ledu..joj hoću li moći šutjeti ako se opustim pred njom. ..Ana ejj čega se ti bojiš vraže jedan | |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Sanjarenje je zdravo 01.06.10 22:28 | |
| Sanjarim i danju i nocu ...i bas se lijepo osjecam ...osmijeh je uvijek tu ...o cemu sanjarim ..sanjarim o nekom novom zivotu : _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Sanjarenje je zdravo 01.06.10 23:21 | |
| Sanjarim i sretna sam tad,nadam se da neću razbit nos kad se probudim iz sanjarenja |
| | | Dita von Teese Ljubitelj foruma
Broj postova : 3308 Godine : 114 Datum registracije : 12.02.2010
| Naslov: Re: Sanjarenje je zdravo 01.06.10 23:31 | |
| Ja obozavam da sanjarim..cak ponekad mislim da preterujem sa tim..ali svejedno uzivam u sanjarenju. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Sanjarenje je zdravo 02.06.10 11:50 | |
| sanjarenje je zdravo u umjerenim količinama, kao i sve osim ovog foruma : : |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Sanjarenje je zdravo | |
| |
| | | | Sanjarenje je zdravo | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 265 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 265 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|