|
| Preplivao ledeno jezero na Mount Everestu | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Preplivao ledeno jezero na Mount Everestu 25.05.10 8:19 | |
| Lewis Pugh, borac za očuvanje okoliša, koji je nadimak 'polarni medvjed' zaradio plivanjem u ledenim vodama, prvi je čovjek koji se okupao u ledenom jezeru na najvišem planinskom vrhu svijeta. Opremljen samo kupaćim gaćicama, naočalama i kapom za plivanje, Lewis Pugh preplivao je oko kilometar dužine jezera Pumori na Mount Everestu, piše Sarajevo-x.com. Ovo jezero nalazi se na 5.300 metara nadmorske visine, blizu ledenjaka Khumbu, a temperatura vode je oko dva Celzijeva stupnja. Lewis je plivao 22 minute i 51 sekundu, a morao je paziti da ne ide ni prebrzo ni presporo kako ne bio dobio srčani udar. Da se kretao prebrzo mogao je ostati bez energije, a da se kretao presporo mogao je dobiti hipotermiju. Pugh je inače odvjetnik iz britanskog Plymoutha, a već ranije je plivanjem u vodama oko Sjevernog pola pokušao upozoriti na globalno zatopljenje i njegove posljedice. Ipak, plivanje na Mount Everestu bilo mu je najteže, jer mu je tad najviše prijetilo smrzavanje. "Na Antarktiku i preko Sjevernog pola sam plivao brzo i agresivno, no ovdje ne možete koristiti tu taktiku. Zbog nadmorske visine trebate plivati vrlo polako i promišljeno. Osjećao sam da ću se utopiti. Jako sam se zadihao i da sam plivao malo brže potonuo bih", izjavio je Pugh, prenosi Sarajevo-x.com. M.L. 24.05.2010. izvor _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | | Preplivao ledeno jezero na Mount Everestu | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 385 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 385 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|