|
| Nacionalne manjine-dvostruko pravo glasa? | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Nacionalne manjine-dvostruko pravo glasa? 19.05.10 10:58 | |
| Pripadnici nacionalnih manjina u Hrvatskoj imaju pravo glasa kao i svi drugi građani Hrvatske. Dakle, mogu glasati za izbor zastupnika u Sabor po svojoj odluci - ili za pripadnika nacionalne manjine ili za osobu iz bilo koje druge stranke.
Pojedine nacionalne manjine traže dvostruko pravo glasa, što znači da bi mogli glasati i za pripadnika nacionalne manjine i za osobu iz bilo koje druge stranke.
Smatrate li da pripadnicima nacionalnih manjina u RH treba osigurati dvostruko pravo glasa? |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Nacionalne manjine-dvostruko pravo glasa? 19.05.10 11:04 | |
| Protivnik sam dvostrukog prava glasa i glasanja dijaspore. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Nacionalne manjine-dvostruko pravo glasa? 19.05.10 11:05 | |
| i ja. definitivno. : : |
| | | Niky VIP član
Broj postova : 13469 Godine : 40 Datum registracije : 07.07.2009
| Naslov: Re: Nacionalne manjine-dvostruko pravo glasa? 19.05.10 11:11 | |
| Protivim se tome da se nacionalnim manjinama da pravo dvostrukoga glasovanja, isto kao što ne vidim smisao glasovanja iz dijaspore , s obzirom da žive izvan zemlje, na njih zapravo ne utječe promjena vlasti i stanje u državi. Pravo glasovanja bi trebali imati samo stalni stanovnici ove države. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Nacionalne manjine-dvostruko pravo glasa? 19.05.10 11:17 | |
| ma možda se ti iz dijaspore vrate u zemlju pa će itekako da ih se tiče stanje u zemlji... |
| | | Niky VIP član
| Naslov: Re: Nacionalne manjine-dvostruko pravo glasa? 19.05.10 11:22 | |
| Nažalost mladi ljudi se rijetko vračaju , pretežito se vrate u starosti , kao što imam ovdje u susjedstvu priliku vidjeti. Vrate se nakon što dobiju mirovinu iz zemlje u kojoj su do sada živjeli, i njihova mirovina je daleko bolja , nego naša. Tako da opet , ne ovise o našim mirovinama , kao recimo ovi umirovljenici danas koji žive od mizerne mirovine. Donošenje nekog stranog kapitala je slabo ,neznatno, pretežno se grade kuće na moru , kupuju stanovi itd.. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Nacionalne manjine-dvostruko pravo glasa? 19.05.10 11:25 | |
| ljudi ja sam iz dijaspore i molim lijepo ali pripadam toj drzavi ko i vi i s time imam sva prava koje mi nitko nemoze uzet nit smije. A dvostruko pravo na glasanje za manjine je cista glupost. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Nacionalne manjine-dvostruko pravo glasa? 19.05.10 11:28 | |
| Ja sam iz dijaspore i uopće me se ne tiče glasovanje nit glasam ionako sve ludo,a i Niky je dobro rekla šta me se tiče,mislim je Hr moja država i sve al ne boravim u njoj,ne ovisim o njoj i pitanje kad i dal ču se vratiti.. A za dvostruko pravo na glasanje za manjine nisam za to. |
| | | Niky VIP član
| Naslov: Re: Nacionalne manjine-dvostruko pravo glasa? 19.05.10 11:29 | |
| Nitko nije rekao da ne pripadaš, ali da li na tebe direktno utječe recimo promjena vlasti ili stanje u državi. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Nacionalne manjine-dvostruko pravo glasa? 19.05.10 11:30 | |
| I ja sam iz dijaspore, ali mislim da ljudi koji zive tamo trebaju glasati . A i ovako je u dijaspori odziv minimalan tako par hiljada glasova sigurno nece promeniti nista.. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Nacionalne manjine-dvostruko pravo glasa? 19.05.10 11:32 | |
| ovdje sam pitala za nacionalne manjine : : |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Nacionalne manjine-dvostruko pravo glasa? 19.05.10 11:35 | |
| ups izvini |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Nacionalne manjine-dvostruko pravo glasa? 19.05.10 11:36 | |
| ma ništa, ništa, volim ja tebe i dalje |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Nacionalne manjine-dvostruko pravo glasa? 19.05.10 11:37 | |
| a cuj, ne utice, ali ja ni ne glasam bas iz tog razloga, ipak sama ta mogucnost je moje pravo. Ja zivim ovdije od rodenja ipak nemam prava glasa, jer sam odbila njihovo drzavljanstvo, sad da mi ga moji jos oduzmu, pa sta smo mi onda? Drzavljani hrvatske druge klase? |
| | | Niky VIP član
| Naslov: Re: Nacionalne manjine-dvostruko pravo glasa? 19.05.10 11:38 | |
| Izvinjavam se ( ali tema ima potencijala da se širi ...) | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Nacionalne manjine-dvostruko pravo glasa? 19.05.10 11:38 | |
| vi sad ispadate stranci tamo i stranci u rođenoj zemlji.. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Nacionalne manjine-dvostruko pravo glasa? 19.05.10 11:39 | |
| Pa da tako ispada |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Nacionalne manjine-dvostruko pravo glasa? 19.05.10 11:40 | |
| - Tornado je napisao/la:
- vi sad ispadate stranci tamo i stranci u rođenoj zemlji..
bas tako, ne pripadas nigdje jer te svugdje gledaju ko stranca, puno vas ni neznam kako je to |
| | | Gost Gost
| Ja se ne osjećam kao stranac u svojoj državi,ovdje ponekad da,al u Hr ne |
| | | Gost Gost
| - Passion je napisao/la:
- Tornado je napisao/la:
- vi sad ispadate stranci tamo i stranci u rođenoj zemlji..
bas tako, ne pripadas nigdje jer te svugdje gledaju ko stranca, puno vas ni neznam kako je to Ja znam kako je.. |
| | | Niky VIP član
| Naslov: Re: Nacionalne manjine-dvostruko pravo glasa? 19.05.10 11:41 | |
| - Passion je napisao/la:
- a cuj, ne utice, ali ja ni ne glasam bas iz tog razloga, ipak sama ta mogucnost je moje pravo.
Ja zivim ovdije od rodenja ipak nemam prava glasa, jer sam odbila njihovo drzavljanstvo, sad da mi ga moji jos oduzmu, pa sta smo mi onda? Drzavljani hrvatske druge klase? Nismo pričali o državljanstvu, naravno da na to svatko ima pravo. | |
| | | Gost Gost
| ne osećaš se ali tako ispada..vidiš kakvo drvlje i kaenje se diže protiv vas... |
| | | Gost Gost
| ajme meni....ja pitala za nacionalne manjine : : |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Nacionalne manjine-dvostruko pravo glasa? 19.05.10 11:42 | |
| - ana je napisao/la:
- Ja se ne osjećam kao stranac u svojoj državi,ovdje ponekad da,al u Hr ne
Ja bome da, pogotovo od kad me traze da se odjavim sa prebivalista na kojem sam prijavljena od rodenja. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Nacionalne manjine-dvostruko pravo glasa? 19.05.10 11:43 | |
| Joj Iana izvini još samo ovo i ja se mrdam sa teme..Ispada ili ne ispada može mi bilo tko šta reći meni je bitno kako se ja osjećam,a to je kad dođem svojoj kući,znam da je moja,ne kuća samo,moja država...
Passion vidiš to je onda problem al samnom nije tako iako naravno da je žalosno da se osjećaš kad da ne pripadaš pa ako ne svojoj državi kome ćeš,shvaćam.. |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Nacionalne manjine-dvostruko pravo glasa? | |
| |
| | | | Nacionalne manjine-dvostruko pravo glasa? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 472 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 472 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|