|
| Zdravko Colic | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Zdravko Colic 09.04.10 20:05 | |
| First topic message reminder :
Zagrli me
Ne trebas mi nista reci svoju proslost, svoje ime ako ce ti biti lakse zagrli me, zagrli me
Uzecu te u narucje da te cuvam usred zime grijace te moje tijelo zagrli me, zagrli me
Zagrli me oko vrata oluja se dize ne moze ti vjetar nista ako pridjes blize ako pridjes blize
Ukrao bih srecu za nas kupio bih, nemam cime jedino si moje blago zagrli me, zagrli me
Ne trebaju tebi draga ove pjesme, ove rime najvise je sto se moze zagrli me, zagrli me |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: Zdravko Colic 09.04.10 20:17 | |
| Glavo luda
Glavo luda, sve se mijenja sta ce nama izmirenja ako nije srce vruce sve je nemoguce
I tko ne zeli da se mijenja vole ga iz sazaljenja pamti to za ubuduce jer sad je nemoguce
Ref. Promijenila riba more rob cuvara, zvijerka gore kozu zmija, duga boje a ti samo tjeras svoje i zavede me u bespuce zivjeti je nemoguce nemoguce znaj |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdravko Colic 09.04.10 20:18 | |
| Gori vatra
Gori jos i sad, ovdje pored nas vatra ljubavi, sto zapali smo je mi sve je veci plam, sve je veci sjaj sve je blize dan kada recicemo da
Ref. Gori vatra sad u nama gori ljubav puna plama
Da l' to sanjam il' je stvarno tako lijepo il' te draga ja zavoljeh ludo, slijepo dodji sad, dodji sad, dodji sad reci da, reci da
Ref.
Gori vatra
Gori jos i sad, ovdje pored nas vatra ljubavi, sto zapali smo je mi
Ref.
Da l' to sanjam il' je stvarno tako lijepo il' te draga ja zavoljeh ludo, slijepo dodji sad, dodji sad, dodji sad reci da, reci da |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdravko Colic 09.04.10 20:19 | |
| Igra
Sinoc me neka mala pogledom njezno zvala da sa njom igram, pa sta
Ti si u vatru pala i ruke drugom dala k'o da sam za to krivac ja
Ti si za mene lijepa a moja ljubav slijepa i vise nisam znao sta
Da li da mirno sjedim il' s tobom jednom sredim dosta je bilo igre te
Mozes da igras sada svoj zadnji rock&roll i da se lose vladas i da mi cinis bol
Samo ti jedno kazem meni je dosta tog vodim te svojoj kuci pa tamo igraj rok |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdravko Colic 09.04.10 20:19 | |
| Na ovaj dan
I opet proljece i opet onaj isti mali grad i opet golubovi slijecu na moj rukav ko i tad
A ispod jasena momak i djevojka na mjestu gdje smo nekad bili ti i ja
U ruci crno bijela slika a u tvojoj kosi cvijet uz rijeku pokraj mosta seta meni nepoznati svijet
Sav se najezim, kada se prisjetim i opet onu istu zimu osjetim samo se najezim, kada se prisjetim kada te vidim sa njim
Ref. Na ovaj dan ja prvi put sam te poljubio poljubio, a istog trena se zaljubio zaljubio, poludio, od usana se opio
Na ovaj dan svi dobili a ja izgubio sad stojis s njim predamnom on je tebe grlio a ne mogu da ne gledam kad pogledam eksplodiram |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdravko Colic 09.04.10 20:20 | |
| Moja draga
Kad bi zivot bio san sanjala bi na mom ramenu da si kamen jedan dan ja bih bio mac u kamenu kratko sam te ljubio prebrzo izgubio
Pricam andjelima, lice mi na bebe kako nisam sreo miliju od tebe i da ne postoji na svijetu sila mocna kao sto je nasa ljubav bila
Moja draga, moja draga jutros iznenada nestala bez traga moja draga, moja draga moja draga, nestala bez traga
Kad bi zivot bio brod ti bi bila vjetar povoljan da sam s tobom jedan tren i taj tren bi bio dovoljan kratko sam te ljubio prebrzo izgubio |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdravko Colic 09.04.10 20:20 | |
| Odvescu te
Odvescu te gdje si samo jednom bila gdje su neka druga lica u predjele tvojih slikovnica odvescu te
Odvescu te za tebe su ljepse stvari za tebe su bolji ljudi odvescu te gdje se vjetar budi odvescu te
Ref. Uzalud se branis kao da si iznad toga ti, k'o i sve druge sanjas vjecno princa svoga
Uzalud se branis sve se cita iz tvog lica ti si malo zena malo djevojcica
Odvescu te iza sume, iza gore al' su puti zameteni prazno nebo, zaledjeno more odvescu te
Ref.
Uzalud se branis sve se cita iz tvog lica ti si malo dijete malo ljubavnica
Odvescu te |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdravko Colic 09.04.10 20:21 | |
| Pamti me po dobru
A kada odem, nek ostane nesto neka sitnica sto lici na mene, zguzvano paklo sibice na stolu, jer ja sam covjek u pola cjene. A kad odem ti ne budi tuzna potrazi nekog ko vrjedi vise ko ce da ti pruzi srecu i sigurnost i da te grije kada pocnu kise.
Oprosti mi, oprosti mi sto ne mogu da budem tu i pamti me, i pamti me po dobru, ali ne po zlu i budi mi dobra, ja moram da odem, a necu da te izgubim. Oprosti mi, oprosti mi sto ne mogu da budem tu i pamti me, i pamti me po dobru, ali ne po zlu, oprosti mi sve!
A ipak nekad kad uvece legnes, samo na casak ti sjeti se mene, pa se nasmjesi i ko djete spavaj ne vrjedim vise od pola cjene |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdravko Colic 09.04.10 20:25 | |
| Pisacu joj pisma duga
Moj mjesece, evo pada vece a gdje si ti svuda tama, moja draga sama, vidis li cvijece, trava, bas sve nocas spava hej gradovi, kud' li me vode ovi drumovi
Zvijezdo sjajna, koga l' nocas sanja, pitaj je ruke njene, cekaju li mene ili ne dusi kazi, srcu malo slazi hej gradovi, kud' li me vode ovi drumovi
Ref. Pisacu joj pisma duga iz Zagore, iz Drnisa razglednice tople s juga iz Banata, Bosne, Nisa
Poslacu joj slike svoje gde se vide Istra, Pula nek bar nesto ima moje da je tesi, da je brani, da je cuva |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdravko Colic 09.04.10 20:26 | |
| Osvojio bi sve
Hej, sa svih strana, svih meridijana Ruskinje, Turkinje svijetom kruze Svedjanke, Vranjanke, da se druze
Hej, ljeti i zimi, hej, po svakoj klimi Sremice, Njemice svijetom kruze Splicanke, Rimljanke, da se druze
Ref. A ja osvojio bi sve i ljubio do zore a ja osvojio bi sve dok ne umrem |
| | | Gost Gost
| Sinoc nisi bila tu
Sinoc nisi bila tu, da mi malo snage das, da mi pruzis ruke te, da na njima umrem ja..
O ne, danas je kasno, ti idi svojim putem, a ja cu ostat sam.
Hladne ruke, hladan san, hladne usne svaki dan, samo to si dala ti, ti zbog koje zivjeh ja.
O, ne, ne mogu vise, ne mogu da te volim, odlazi sad!
Nosi, nosi, nosi sve sto si mi dala, ono malo toplih dana, a, one uvele ruze nek ti nocas ljubav pruze. |
| | | Gost Gost
| Rodi me, majko, sretnog
Rodi me, majko, sretnog pjesmu da zapjevam
Moje je srce veliko k'o kuca sto da budem vjecno zrtva ljubavi zasto da ruza u dusi vene da ne zivi
Ref. 2x Rodi me, majko, sretnog pjesmu da zapjevam rodi, kad srece nemam tugu da opjevam |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdravko Colic 09.04.10 20:27 | |
| Sacuvaj me, Boze, njene ljubavi
Od onol'kih zetvi osta saka razi od onakve rapsodije samo sum od riznice iskrenosti kusur lazi i nema srce sta da trazi tu
Prave rijeci kao zvijezde padnu same po svom nikne jogunasti bijeli krin nekad trazis poentu na kraju drame a poentu krije prvi cin
Glavna lica, nalicje i lice uspomene i sitnice jarko pero rajske ptice
Ref. Sacuvaj me, Boze, njene ljubavi koja zive rane soli, koja kaznjava i boli izbavi me vjecnih sumnji i ljubomore koje more dok ne pokore
Sacuvaj me, Boze, njene ljubavi onog ludila i strasti sam se nikad necu spasti sacuvaj me od ljubavi kojoj kopni sjaj al' mi u nju ne diraj
Kad na jednu kartu stavi sve sto imas kad su ti sve misli istoj slici ram kad ne brojis da li dajes ili primas znaci da ces ostariti sam
Kad se spusti zavjesa aplauz slijedi al' u jednom trenu vlada mrkli mrak u tom casu posumnjas da nista vrijedi zivot cio pepeo i prah
Zivot cio samo tudji dio da kad pogrijesis pa zavolis vise nego sto bi smio |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdravko Colic 09.04.10 20:27 | |
| Samo kad mi kazes ljubav
Sedam dana mi traje noc samo kad mi kazes ljubav ljubavi najveca sedam godina proljece samo kad mi kazes ljubav
A moja je nesreca jer znam da lazes k'o prostakusa ni crkva grijeha se ne naslusa i ne opra rijeka koliko si grijeha ucinila meni ti, prosta ti dusa
Ref. Budi mi sestra, sad sam u krizi za drugo nocas nismo ni ti ni ja a sutra opet za srce ugrizi budi mi sestra kad zena mi ne treba
Sedam dana mi traje noc samo kad mi kazes ljubav ljubavi malena
Sedam godina proljece samo kad mi kazes ljubav svih ovih godina
I da se ne znamo od ranije i da te sveta voda umije meni je isto jer na tvome tijelu ne postoji mjesto a da me varalo nije |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdravko Colic 09.04.10 20:28 | |
| Stanica Podlugovi
Zima je bila sa puno snijega cek'o sam za Travnik vezu stresla je snijeg sa plave kose cekajuci voz za Brezu
Zima je bila sa puno snijega vozovi mnogo novih lica nose ali nje nema da kao onda strese snijeg sa svoje kose
Ref. 2x I ja ne mogu, sve i da hocu zaboraviti plavu kapu a vozovi idu danju, nocu kroz Podlugove, kroz Podlugove
Zima je bila sa puno snijega cek'o sam za Travnik vezu stresla je snijeg sa plave kose cekajuci voz za Brezu
Zima je bila sa puno snijega vozovi mnogo novih lica nose ali nje nema da kao onda strese snijeg sa svoje kose |
| | | Gost Gost
| Ti si svjetlo, ja sam tama
Ja sam kao vjetar brod bez kormilara ti si moja luka moja zemlja stara
Za mene su bitke porazi i rane a ti si da cekas da se brines za me
Toliko te toga vezalo uz mene sto bih ja bez svjetla, sto bi ti bez sjene usred divlje sume, usnula si naga ja sam tvoja slabost, ti si moja snaga
Ref. Tako zivot sav mire se u nama tvoja radost, moja tuga ti si svjetlo, ja sam tama
Posli su na put skitnica i dama ovaj trn i ova ruza ti si svjetlo, ja sam tama
Usred divlje sume, usnula si naga ja sam tvoja slabost, ti si moja snaga |
| | | Gost Gost
| Zivis u oblacima, mala
Ukrascu te jednog dana iz tvog tako lijepog stana odvescu te u svoj skromni dom ni bogatstvo, ni srecu ja ti nuditi necu ali ljubav ces nac' u srcu mom
Povescu te putem svojim da poljupce s tobom brojim da ti vatre svoga srca dam ako ti neces njih ako ti ne zelis to i dalje ja cu biti sam
Ref. Zivis u oblacima mala i do tebe ne dopire moj glas ljubav jos nikom nisi dala i ne slutis kakva sreca ceka nas
Ti zivis u oblacima bijelim dodji blize da cujes pjesmu tu s tobom bih zelio da dijelim one male radosti u snu
Ref.
Kakva sreca sada ceka nas |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdravko Colic 09.04.10 20:29 | |
| Zvao sam je Emili
Poci cu u sume da je opet trazim uz tisinu rijeke da je mirno sanjam i dok mesec sija gledacu u zvijezde ne bih li je sreo sretnu i daleku aha, aha, aha
Zvao sam je Emili u moj je san ko u svoj usla dom zbog nje se dan pretvorio u noc i pjesme sve poludjele zbog nje kao kise prolecne
Zvao sam je Emili u danima kad voljesmo se mi od proljeca do kasne jeseni zbog nje, zbog nje izgubio sam sve cak i dobre drugove
Zvao sam je Emili |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdravko Colic 09.04.10 20:29 | |
| Tvoje oci
Tvoje oci kao zrele sljive padaju po meni tvoje oci vrlo dobro znam napolju svice otici ces iz moje sobe brze nego svetlost sto kroz prozor ulazi zrak po zrak
Kada spavas ne mogu da ne mislim sta sanjas ne mogu da ne mislim sta mislis kada spavas ti
Ref. Tvoje oci, tvoje oci progone me, progone me tvoje oci, tvoje oci progone me, progone me tvoje oci
Tvoje oci kao ljetnja kisa padaju po meni tvoje oci vrlo dobro znam |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdravko Colic 09.04.10 20:30 | |
| Vrijeme
Prolazi oluja zastave i plijen odnose mornari brod je napusten ukleta ce ladja uskoro na dno ostaje kapetan, kao obicno
Lijepa si i sama izasla iz sna kuco pored mora vjetru predana za cim da se zali, dao sam ti sve ispjevao davno pjesme ljubavne
Ref. Vrijeme, vrijeme, cudno vrijeme bacilo je na nas sjene vrijeme, vrijeme, krivo vrijeme i za tebe i za mene
More, more, divlje more smiruju se fortunali spustena su bijela jedra jarboli su nocas pali
Lijepa si i sama izasla iz sna kuco pored mora vjetru predana za cim da se zali, dao sam ti sve ispjevao davno pjesme ljubavne |
| | | Gost Gost
| Ti mozes sve, al jedno ne
Mozes da mi okrenes ledja mozes da mi zatvoris vrata mozes da me kupis sa toplim suzama
Mozes da me varas sa svima svako moze tebe da ima necu da te ostavim njima ti si mi takva sudjena
Spalio bih sve svoje pjesme radio bih i sto se ne smije prodao bih zvijezde za tvoje poljupce
Mozes da me varas sa svima svako moze tebe da ima necu da te ostavim njima ti si mi takva sudjena
Ref. 2x Ti mozes sve, al' jedno ne to nemoj da mi branis, molim te da ovu pjesmu ne volim da te zaboravim i ostavim
Spalio bih sve svoje pjesme radio bih i sto se ne smije prodao bih zvijezde za tvoje poljupce
Mozes da me varas sa svima svako moze tebe da ima necu da te ostavim njima ti si mi takva sudjena |
| | | Gost Gost
| Sta mi radis
Boze, gdje si sta mi radis, sta mi radis Boze, s kim si svaki dan mozda s drugim, mozda nisi gdje si danas, gdje si juce sumnja vuce, srce tuce
Strasno zelim srcem cijelim da te s drugim ja ne dijelim da se samo sa mnom vidjas da se samo meni svidjas svakog minuta da znam tvoj plan sta sanjas nocu ili u dan od tvojih setnji meni je zlo sta mi radis, osecas li to
Ref. Boze, gdje si, Boze, s kim si mozda s drugim mozda nisi gdje si danas, gdje si juce sumlna vuce, srce tuce
Mnogo patim da te shvatim kad se nekom ti nasmijesis kad te zovu telefonom kada pridjes ovom, onom sve tvoje tajne, sapat i smijeh za nekog treceg i nisu grijeh ali ja nisam tek makar ko sta mi radis, osecas li to
Yo te piérdo, mas te quiéro simpre tardé, para tudo to dédico mios bejos son los bejos passionantés
Ne znam za odmor, zedj ili glad zbog tebe ja cu umrijeti mlad izgledam cudno, pitas se sto sta mi radis, osjecas li to |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdravko Colic 09.04.10 20:31 | |
| Samo ona zna
Ovo je moja noc i ti mi ne govori ko si za tebe cu da izludim citav svijet da ti poklonim
Al' ne diraj me kad vidis da gubim ko da nisam tu, ko da nekog ljubim i pusti me da poludim sasvim jer ne mogu da zaboravim
Ref. Samo ona, samo ona zna samo ona, ona lazljiva samo ona, samo ona zna sto mi je dusu ukrala
Ovo je moja noc i ti me ne pitaj sta je ni zasto hocu svim silama da vino potece zilama
Da casama ne znam broja da glava ne bude moja i pusti me da poludim sasvim jer nocas hocu da zaboravim |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdravko Colic 09.04.10 20:31 | |
| Smijem se bez smisla
Cinilo se nocas da si opet ovdje i da te ljubim kao sto sam znao htio sam da pitam otkuda se vracas i njezan da budem i otrovan, zao
Htio sam da priznas da ti je sad zao i da me k'o nekad opet volis malo a onda se jutro razlilo po nama i sve se u meni prekinulo, stalo
Uzalud se budim ponovo je vece u bucnome stanu neki cudni ljudi piju moje vino govore o tebi nemarno bez srca pripiti i ludi
I ja nesto glumim smijem se bez smisla pobjednik u lazi i putnik bez cilja znam da je lakse kada nikog nema plakao bih glasno zaspao od vina ovako u guzvi smijem se bez smisla
Cinilo se nocas da si opet ovdje i da te ljubim kao sto sam znao htio sam da pitam otkuda se vracas i njezan da budem i otrovan, zao
Htio sam da priznas da ti je sad zao i da me k'o nekad opet volis malo a onda se jutro razlilo po nama i sve se u meni prekinulo, stalo |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdravko Colic 09.04.10 20:32 | |
| Spavaju li oci nebeske
Spavaju li oci nebeske znam, ne spavaju, gledaju i vide kako bi da te lazem, mala o, lag'o bi, al' mi ne ide
Nocas nema nista izmedju srca moga i tvoga sem koze al' ne mogu preko srca njenog o, ne mogu, to se ne moze
Ref. 2x Nema, nema ona nikoga,nikoga nikog sem Boga i mene jednoga |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdravko Colic 09.04.10 20:34 | |
| Pjevaj, pjevaj na kletoj gitari
Pjevaj, pjevaj na kletoj gitari prsti tvoji igraju i kruze zagrcnuo bih se u dimu i vatri moj poslednji i jedini druze
Nek ti oci na grivnu ne slijecu nit na svilu sto blista beskrajno trazio sam u toj zeni srecu a propast sam nasao slucajno
Ref. 2x Nisam znao da ljubav duboka zaraza je, da je kuga, strijela prisla je i zaklopljena oka banditu je pamet oduzela
Pjevaj, pjevaj na kletoj gitari prsti tvoji igraju i kruze zagrcnuo bih se u dimu i vatri moj poslednji i jedini druze
Ah zastani, necu da je diram ah zastani, ne kunem je ja daj mi da ti o sebi zasviram na debeloj zici koja sija |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Zdravko Colic | |
| |
| | | | Zdravko Colic | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 380 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 380 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|