|
| Zdravko Colic | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Zdravko Colic 09.04.10 20:05 | |
| Zagrli me
Ne trebas mi nista reci svoju proslost, svoje ime ako ce ti biti lakse zagrli me, zagrli me
Uzecu te u narucje da te cuvam usred zime grijace te moje tijelo zagrli me, zagrli me
Zagrli me oko vrata oluja se dize ne moze ti vjetar nista ako pridjes blize ako pridjes blize
Ukrao bih srecu za nas kupio bih, nemam cime jedino si moje blago zagrli me, zagrli me
Ne trebaju tebi draga ove pjesme, ove rime najvise je sto se moze zagrli me, zagrli me |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdravko Colic 09.04.10 20:05 | |
| Zbog tebe
Zbog tebe sam bio spreman na velika dijela zavrsio bih visu skolu da si ti to htjela slus'o bih Sopena, ponasao se zrelo nosio bih kisobran i vecernje odijelo i to sve zbog tebe, zbog tebe
Zbog tebe su neki dani zbilja bili veseli neki su mi bili tuzni, a neki su mi prisjeli i pisao sam pjesme, zanosne i sjetne i gledao u tvoje spustene roletne i to sve zbog tebe, zbog tebe
Ref. A ti, ti si imala svoj nasminkani svijet a ti, ti si rasla kao egzoticni cvijet a ti, ti si snila jedan sasvim drugi san a ti, ti si novog decka pronasla za cas a ti nikad nisi srecu smisljala za nas a ti, ti si imala za sebe drugi plan |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdravko Colic 09.04.10 20:05 | |
| Ti si mi u krvi
Pogledom me milujes k'o da me dodirujes i svaki put kao da je prvi
Ja stalno mislim prestat ce iz cista mira nestace al' pozuda ne prestaje ti si mi u krvi
Toliko dugih godina uzimanja, davanja ostajem posljednji i prvi
Zbog tebe sanjam Cigane i smisljam slatke prevare al' djavo se ne predaje ti si mi u krvi
Ref. Ako te odvedu Cigani cergari ili te ukradu strasni Haremski cuvari ako te odvedu ja cu da poludim bez tebe ne umijem vise jutrom da se budim
Ako te odvedu sve ce da se srusi pamti me k'o prijatelja cuvaj me u dusi i onda kad mislis da je prekasno za snove, za sve
Toliko dugih godina uzimanja, davanja ostajem posljednji i prvi
Zbog tebe sanjam Cigane i smisljam slatke prevare al' djavo se ne predaje ti si mi u krvi |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdravko Colic 09.04.10 20:06 | |
| Okano
Jedna nana druga nana savisija okano bumbar delipar jedino a dedino
Sedi kamen a na kamen ovole pa dovole elem belem elem belem okano
Prolazi dan, prolazi noc prolaze godine sto napravim, sve porusim ne mogu bez tebe
Prolazi dan, prolazi noc prolaze godine oprosti mi okano ne mogu bez tebe
Ref. A ti, k'o ti, oko moje imas srece za nas dvoje sve hoce te, ide ti i dobro je
A ja, k'o ja, ime moje nemam srece za oboje znas, tako je kako je ma dobro je
Prolazi dan, prolazi noc prolaze godine sto zaradim, sve potrosim ne mogu bez tebe
Prolazi dan, prolazi noc prolaze godine oprosti mi okano ne mogu bez tebe
Ref.
Jedna nana druga nana savisija okano bumbar delipar jedino a dedino
Sedi kamen a na kamen ovole pa dovole elem belem elem belem okano
Ref.
Oko, okano moje jedino oko okano oko, okano moje jedino oko okano moje jedino |
| | | Gost Gost
| Ona spava
Poput zvijezda, poput trava i tisine sto nas spaja poput rana sto nas bole poput djece sto se vole ona spava, ona spava ona spava, spava, spava ona spava
Nikad vise snene oci nikad vise crne kose nikad vise noge bose sto je nose, sto je nose nece vidjet' smiraj dana ona spava, ona spava
Nek umuknu sva zvona da ne zvone, da ne zvone ustrijelite sve ptice da ne lete, da ne lete i okujte sva mora da ne sume, da ne sume
Pustite je, neka spava neka spava, spava, spava neka spava |
| | | Gost Gost
| Ostanimo prijatelji
Nekad su gorijela srca dok smo se u ljubav kleli ako nasa sreca blijedi ostanimo prijatelji
Nasa je cvijetala ljubav a mi od srece za njome ko je mog'o da se voli tako silno ko nas dvoje
Niko ne zna sta smo bili niko ne zna nasu zelju nasmijesi se kad me sretnes kao dragom prijatelju
Niko ne zna sta smo bili niko ne zna sta smo htjeli nasmijesi se kad me sretnes ostanimo prijatelji |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdravko Colic 09.04.10 20:07 | |
| Nove lakovane cipelice
Protokol za ovu noc oduvijek se zna tate, mame putuju, haos, prazan stan al' niko ne zna da tebe nesto zeza jer nove lakovane cipelice zuljaju te
Sate pred ogledalom provela si, znam da bi bila najljepsa, zur nije svaki dan al' niko ne zna da tebe nesto zeza jer nove lakovane cipelice zuljaju te
Ref. Opet si nocas naj plesacica nekrunisana zurska kraljica al' su glupo sve pokvarile nove lakovane cipelice |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdravko Colic 09.04.10 20:08 | |
| Noc mi te duguje
Dolazi noc, gasi se dan a nocu sve se cuje i svaka pjesma truje noc mi te duguje nocni sam covjek nocas i dovijek zbog tebe
A sad za sve, cigana dva jedan da zivot psuje drugi da povjeruje noc mi te duguje takav sam covjek nocas i dovijek zbog tebe
Zbog tebe kucacu lupacu ljudima na vrata budicu ulicu, pjevacu svima iz inata reci ce, opet je popio vidi ga, kako se ubio opet je vrata poljubio
Ref. A ja pijan, a nisam popio ni kapi, neka se cuje ni kapi, ko da mi vjeruje a jesam ja rusvaj pravio pravio, evo ga, tu je jesam jer noc mi te duguje |
| | | Gost Gost
| Merak mi je
Ponoc je, mjesec med merak mi je zora ce, nek' ceka red merak mi je
Pitas me sta ti je merak mi je sta mi je, da mi je merak mi je
Ref. Merak mi je dok zarimo, palimo popravimo pa poslije da kvarimo merak mi je da pjevam, duso kad mi se tuguje
Merak ti je kad zavolis nesretno ljudi moji, pa popijes nespretno merak mi je sto tebi nije merak moj zivot je
A, e, ko ne zna sta merak je a, e, taj nije probao sve
Pusti da lumpujem merak mi je svima da otkrijem kako mi je
Zora je, vrijeme je merak mi je meni se jos ostaje jer merak mi je
Ref.
A, e, ko ne zna sta merak je a, e, taj nije probao sve
Ref.
A, e, ko ne zna sta merak je a, e, taj nije probao sve |
| | | Gost Gost
| Krasiva
Znam ja ko si ti, i znam odakle si Al' ne znam sta si cekala do sad
Trazio sam te, u ludim snovima u pjesmama, sa tvojim imenom, a ti si tu, i ziva si Krasiva
Trazio sam te, i medju zvijezdama dozivao u hladnim nocima, a ti si tu, i ziva si Krasiva
Krasiva, dobro dosla si u zivot moj Krasiva, vec je krenuo led Evo, pucacu triput u vazduh neka pitaju gdje se to slavi udji, takav je red
Krasiva, dobro dosla si u zivot moj Krasiva, za jos godina sto Evo, pucacu triput u vazduh samo jedno ce puknuti jace moje srce je to
Znam ja ko si ti, i znam odakle si A nema gdje te nisam trazio a ti si tu, i ziva si Krasiva. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdravko Colic 09.04.10 20:09 | |
| Ko te ljubi kad nisam tu
Kad nisam s tobom bar jednu noc pomislim odmah drugi ce doc' da mi ukrade osmijeh tvoj zasto me mucis zivote moj
Kad nisam s tobom dan il' dva u sebi nemir osjetim ja bojim se kradu mi pogled tvoj zasto me mucis zivote moj
Ref. Ko te ljubi kad nisam tu cije ime zoves u snu na jastuku, ko te ljubi kad nisam tu
Zasto noci provodim sam s kim si sada moram da znam na jastuku, ko te ljubi kad nisam tu
Kada ti jutrom ne cujem glas pomislim neko je izmedju nas neko mi krade dodir tvoj zasto me mucis zivote moj
Kad nisam s tobom dan il' dva u sebi nemir osjetim ja bojim se kradu mi pogled tvoj zasto me mucis zivote moj
Ref.
Ko te ljubi kad nisam tu cije ime zoves u snu na jastuku, ko te ljubi kad nisam tu |
| | | Gost Gost
| Jako, jako slabo srce zavodis
Miris benzina mandarina pismo na brisacu tvoje stope na mom otiracu
Bacas cini ili mi se cini negdje u zraku zamirises mi u polumraku
Ref. 2x Jako, jako slabo srce zavodis sekund mi fali, sekund mali zar ne vidis
Nocno sunce mjesec kao srce biber na kolacu tvoje stope na mom otiracu
Bacas cini ili mi se cini negdje u zraku zamirises mi u polumraku
Ref. 2x
Miris benzina mandarina pismo na brisacu tvoje stope na mom otiracu
Bacas cini ili mi se cini negdje u zraku zamirises mi u polumraku |
| | | Gost Gost
| Jedna zima sa Kristinom
Jedne proste Vojvodjanske zime na salasu prijatelja mog malo drustvo se skupilo iz grada sve mladici iz dugih skolskih dana a na vratima doma, uz plamen petrolejke se smijesilo lice na nas
Jedne proste Vojvodjanske zime na salasu prijatelja mog dok su ruke jos promrzle od puta dugo stresale pahulje s kaputa ti si prisla i od srca mi pruzila casu crnog vina, Kristina, Kristina
Dobra vam noc, prijatelji dobra vam noc, dobro nam dosli dobra vam noc, prijatelji sjedite tu i zapjevajmo svi
Onda smo izasli na dvoriste ja i Kristina skripao je snijeg pod nogama ljubio sam je, ljubio da li se sjecas, Kristina |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdravko Colic 09.04.10 20:10 | |
| Kad bi moja bila
Ponekad biva da pozelim more da bude boje tvojih suza i da se za mene otvori kao za Isusa
Ponekad biva da okusim poljubac boje hibiskusa ti vodu u vino pretvaras kao za Isusa
Evo me kako dusu odvajam od tijela dusu sto si na krst razapela i tijelo koje nikad nisi htijela kad bi moja bila
A puno mi ne treba, zalogaj ljubavi svijet kao nafora boze oprosti mi, ova ljubav je moj hljeb sa sedam kora
Kad bi moja bila |
| | | Gost Gost
| Juce jos
Svijet, nas je svijet bio plavo nebo cisto poslije tebe nista nece biti isto
Jos trenutak sa mnom budi drugi dani, drugi ljudi vec sutra bice tu nijemi pored nas
Dan, nas je dan bio samo luda igra poslije tebe na mom licu prva briga
Ti jos nista nisi rekla ali suza vec je pekla i sutra bices ti sama k'o i ja
Juce jos, juce jos nismo znali sto nas ceka jer je nosila nas rijeka juce jos, ja i ti
Juce jos, juce jos kako godine prolete ti si bila samo dijete juce jos, juce jos
Svijet, nas je svijet bio plavo nebo cisto poslije tebe nista nece biti isto
Jos trenutak sa mnom budi drugi dani, drugi ljudi vec sutra bice tu nijemi pored nas
Dan, nas je dan bio samo luda igra poslije tebe na mom licu prva briga
Ti jos nista nisi rekla ali suza vec je pekla i sutra bices ti sama k'o i ja
Ref. 2x Juce jos, juce jos nisam znao sto su suze al' mi ljubav neko uze juce jos, ja i ti
Juce jos, juce jos ali blizila se zima pramen magle, pramen dima juce jos, ja i ti |
| | | Gost Gost
| Bembasa
Ljeto bjese tad duze nego sad bili su dani duzi kad si mlad stari kraj, prosut caj i odjednom sjaj u tvome oku kao tamni zar
Moj nesudjeni kum dosipao rum i sve je s uma krenulo niz drum dvoje nas u taj cas cutasmo uglas rijeka misli slila se u sum Bembase, Bembase
Onda bjese hlad gusci nego sad bile su sjene gusce kad si mlad ispod njih kao stih jedan prijeko tih sto tako rijetko dolazim u grad
Dobar jaran moj jasno momak tvoj prica stara i mi svi u njoj stari drug uzdah dug i na vodi krug tone sve u pjeni bisernoj Bembasa, Bembasa
Ref. Zato i postoje ludila da bi pamet osudila sto bas ti, sto bas ja mali grad sve se zna
Bas mi, bas ta, Bembasa sto bas ti, sto bas ja digla se prasina carsija tako sta ne prasta
Lazi bjehu tad sladje nego sad ili to lakse padne kad si mlad oni, ti ili mi proklet broj je tri uvijek je treci na poslijetku gad
I da susretnem te samo na minuta par jer cujem kako pricas da sam car i da znas nisam bas jos sam tajno nas i sve bih trampio za onaj car Bembase, Bembase |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdravko Colic 09.04.10 20:12 | |
| Da ti kazem sta mi je
Kud plove uspomene nikad necu saznati gdje god se okrenem svud se nalazis ti
Nekad me bude strah da se probudim a da te ne vidim
Sve moje pobjede i zlatne medalje nista mi ne znace kad sam bez tebe sve je drugacije kad si uz mene
Ref. 2x Al' sta imam ja od tog kad mi nije dao Bog da te sretnem ranije da ti kazem sta mi je
Sa mojih usana ti nikad nisi cula laz u mojim ocima ti nisi vidjela zlo
I kad bih padao i kad bih letio samo bih sa tobom |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdravko Colic 09.04.10 20:13 | |
| Caje sukarije
Jen', dva, tri
Ja se zovem Ivana a tata me zove zlato rekla sam mami kad porastem udacu se za tebe zato rastem i rastem i jedva cekam da porastem
Sjedam na voz i dolazim super cu da se uredim kao glumica, kao pjevacica
Ref. 2x Cajorije sukarije ma pirurde palamande ma pirurde palamande caje halam diklama iridikman caje
10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, 0
Ponekad kao pod narkozom sanjam kako putujem vozom prvo ide, Sarajevo, Skoplje preko Kraljeva, Nisa i Valjeva onda Split, pa onda Rijeka preko Pule i Osjeka
Sarajevo, Zagreb, onda Beograd pa tek onda Novi Sad Sarajevo, Beograd preko Tuzle cijela Tuzla jednu kozu muzla
Eci peci pec, ti si mali zec |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdravko Colic 09.04.10 20:13 | |
| Daj mi to
Ne bih se ljutio, da trazis bilo sto ne bih te vrijedjao, pa da si makar ko al' tvoja usta ne prestaju daj mi to, daj mi, daj mi to
I da sam radio, kucu sagradio ne bih ti prijetio, niti se svetio al' tvoja usta ne prestaju daj mi to, daj mi, daj mi to
Tvoja je zelja prevelika zove se kratko Amerika al' ovaj put ja ne pristajem
Ref. 2x Daj mi to, sto, pa to, pa to sada znas nisam bilo ko
Pa sto, pa to, pa sto, pa to, pa to (2x)
Ne bih se ljutio, da trazis bilo sto ne bih te vrijedjao, pa da si makar ko al' tvoja usta ne prestaju daj mi to, daj mi, daj mi to
Tvoja je zelja prevelika zove se kratko Amerika al' ovaj put ja ne pristajem
Ref. 2x
Pa sto, pa to, pa sto, pa to, pa to (2x)
Tvoja je zelja prevelika zove se kratko Amerika al' ovaj put ja ne pristajem |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdravko Colic 09.04.10 20:14 | |
| Cija je ono zvijezda
Ref. Cija je ono zvijezda ljepsa nego danica ono je moja zvijezda sto mi lezi kraj srca
Ja cekam mrak, mjesecinu ja cekam finu nocnu paucinu ja poznam korake ripa, rapa, rap kad cujem cipele cinge, cange, cang odlazis, dolazis ko da ne vidis, ej
Ti gasis sve sijalice i palis samo zvijezde smijalice a kad se upale ripa, rapa, rap kao da zavzvone cinge, cange, cang
Sve su na nebu samo jedna ne evo je kraj mene
Ref.
Ja poznam korake ripa, rapa, rap kad cujem cipele cinge, cange, cang odlazis, dolazis ko da ne vidis, ej
Ti gasis sve sijalice i palis samo zvijezde smijalice a kad se upale ripa, rapa, rap kao da zavzvone cinge, cange, cang
Sve su na nebu samo jedna ne evo je kraj mene |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdravko Colic 09.04.10 20:14 | |
| Da mi nije ove moje tuge
Da mi nije ove moje tuge zivio bi k'o sto drugi zive pjevao bi i voljeo druge imao bi sjajne perspektive da mi nije ove moje tuge
Ja ne pucam na glavne zgoditke zbog kojih se samo vrijeme traci dao bih se na kratke uzitke bilo bi ih vise sto su kraci
Da mi nije ove moje tuge sto mi snagu pred ljudima kusa s kim bih noci provodio duge ostala bi pusta moja dusa da mi nije ove moje tuge |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdravko Colic 09.04.10 20:15 | |
| Dome moj
Dome moj, zelim da se vratim bar na cas druze moj, u dane djetinjstva i srece za nas (2x)
Ref. Prvi put ljubav otkrih s njom i prvu bol u srcu svom od onda svijetom izgubljen lutam zaborav trazim u tom
Dome moj, jednog dana vraticu se ja druze moj, secanje na te ko sunce mi sja (2x)
Ref.
Dome moj, zelim da se vratim bar na cas druze moj, u dane djetinjstva i srece za nas (2x)
Dome moj, na, na, na, na na, na, na, na dome moj, zaboravi tugu jer vracam se ja |
| | | Gost Gost
| Konacno sam
Lagana kisa je padala tog dana sitno kap po kap sama si setala gradom u mantilu tamno, tamno drap
Pamtim, pamtim prvu kisnu kap mantil tamno drap pamtim, pamtim kao dlan o dlan imali smo plan
Onda smo krenuli negdje gdje se svira, tiho ton po ton lazno se ljubili uz pjesmu sa klavira svirao je on
Tiho, tiho tako ton po ton sad te voli on tiho, tiho tako dim po dim pobjegla si s njim
Ref. Konacno sam, konacno sam konacno sam, djevojke setaju konacno sam, konacno sam konacno sam, meni se smjeskaju
I kap po kap, ton po ton i dim po dim vise se ne brinem zasto si pobjegla s njim |
| | | Gost Gost
| Ne daj se mladosti
Osjecam pod prstima vatru i led tvog ramena snjegove u postelji svileni plis tvog koljena
Mali stan u predgradju student mlad i mlada radnicka kci dva sanjara svoj su gradili svijet ucili se voljeti
Ref. Ne daj se mladosti tudjim rukama pijanim usnama, losim ljudima ne daj se vremenu da te prevari svi neka ostare, samo nemoj ti |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zdravko Colic 09.04.10 20:16 | |
| Malo pojacaj radio
Najlakse je reci halo, srce, gdje si onda glupo potpitanje sto me nema ovih dana bila si tako sama
Lako ti je sa mnom, foliras uglavnom ja ne mogu protiv sebe ja ti nisam za te stvari bolje me zanemari, zanemari
Ref. 2x Reci mi zdravo, samo to, o malo pojacaj radio, o bolje je ne placi s nama je gotovo, brisi kuci |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Zdravko Colic | |
| |
| | | | Zdravko Colic | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 302 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 302 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|