|
| Hari Mata Hari | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Hari Mata Hari 06.04.10 17:56 | |
| First topic message reminder :
Bas ti lijepo stoje suze
Zauvjek da odem to ne mogu tebi se vracam ko starom razlogu zatvorim oci jer poznam taj put ne bojim se, ali drhtim ko prut valovi, nocas mjesec slomice dolazim, jer volim te i previse
Ref. Bas ti lijepo stoje suze ali nemoj plakati zasto bisere u blato nocas bacas ti
Kad bi kisa bila tisa ti bi cula korak moj kao nekad kad sam bio tvoj
Zauvjek da odem to ne mogu tebi se vracam ko starom razlogu zivot je vjetar a covjek je list niko na kraju ne ostane cist valovi, nocas mjesec slomice dolazim, jer volim te i previse |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: Hari Mata Hari 09.04.10 17:54 | |
| Otkud ti ko sudbina
Iz tvog ce oka dva bistra potoka jedan za tebe drugi za mene i rijeka ce postati s njom ces doploviti nemir mi donijeti
U mojoj dusi tuga spava tvoji tihi koraci je bude ko lopov se krades kao da znades da tvoj lik me opija
Ref. Otkud ti ko sudbina kad si davno mene ubila otkud ti kad sam te sakrio da te ne bih voleo
U mojoj dusi tuga spava tvoji tihi koraci je bude ko lopov se krades kao da znades da tvoj lik me opija |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hari Mata Hari 09.04.10 17:55 | |
| Otkad tebe nema
Za koga tako ti Boga svilen konac ostavljas i ko je drag pa mu trag do tvog srca otkrivas
Moj bol nece preci u suze i rijeci al'jos nekada kroz sne zaprosim te
Kad me lome, nek' me slome tebe nek' ne diraju budi sretna jer te vole meni tugu biraju
Zadnji je put stari voz vrisnuo za mene ja ni slutio nisam da nema te
Ref. Odkad tebe nema ja ne brojim godine sve je davno vec stalo za mene odkad tebe nema ja se bojim istine sve je davno vec stalo za mene i za tebe
Za koga tako ti Boga svilen konac ostavljas i ko je drag pa mu trag do tvog srca otkrivas
Zadnji je put stari voz vrisnuo za mene ja ni slutio nisam da nema te |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hari Mata Hari 09.04.10 17:55 | |
| Nase malo misto
Od Minhena do Hamburga sve cemer, jad i sirotinja ne vole ti Slavice ni olovku bez gumice
Ovdje ratari bolje kopaju kad se dobre snase dokopaju i carevi bolje caruju kad carice kapituliraju
Ref. Svako nase malo misto u dusi je uvik cisto jer sve ca mu na um sine cini da mu vrime mine i nema demonstracija kad je za to voljna nacija
A ako se i dogodi da nekoga zlo pogodi ca se moze o moj Boze sreci gore moglo je
Ref.
Svako nase malo misto u dusi je uvik cisto jer sve ca mu na um sine cini da mu vrime mine |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hari Mata Hari 09.04.10 17:56 | |
| Lud sam za tobom
Eh, da mi je da sam rosa u tim plavim ocima pa niz obraz da ti krenem i na usni ostanem (2x)
Eh, da mi je da sam pjesma zbog koje bih plakala eh, da mi je da sam sreca zbog koje si radosna
A ti, ti me ledis pa odledis a ti, ti me ljubis pa ostavis
Ref. Lud sam za tobom znam to odavno lud sam za tobom Bog me kaznio
Gradovi su meni tjesni sve je tuzno k'o u pjesmi lud sam za tobom
Eh, da mi je ispod krova lastavicu vidjeti ja bi znao da ces mi se jednog dana vratiti
A ti, ti me ledis pa odledis a ti, ti me ljubis pa ostavis |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hari Mata Hari 09.04.10 17:56 | |
| Daj jos jednom da ti cujem glas
Zaplovi sa mnom do neba zaplovi vijetar zna gdje treba zaplovi jer ljubav ima samo nas daj jos jednom da cujem ti glas
Zaplovi pusti zvijezdu nek pada zaplovi i ostani vjecno mlada ko crvena jagoda u ruci djeteta daj jos jednom da cujem ti glas
Hiljadu snova u srcu tvome neka uvijek ostane jer ja te cuvam, jer ja te branim ja te ne dam nikome |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hari Mata Hari 09.04.10 17:57 | |
| Gdje li si sada, ljubavi
Ponekad krilom svoje pjesme ja sletim tiho na tvoj dlan i tebe, tugu svoju ko srecu dozivam
Ponekad usne ljubav traze il' nekog slicnog da me slaze al' mi jutro donosi bol jer nisam vise tvoj
Ref. Gdje li si sada, ljubavi ko pijan vino trebam te gdje li si sada kad umirem umirem bez tebe
Nista mi vise nije vazno za novu ljubav kasno je sve sto imam, sve je lazno al' ipak kazem dobro je |
| | | Gost Gost
| Eh, da si jos malo ostala
Kad mi tiho udjes u san i glavu spustis na moj dlan pozelim da te zarobim da zatvorim oci i ne pustim te van
A ti mi uvijek pobjegnes i k'o da mi se nasmijes kroz trepavice iskliznes i nestanes, nestanes
Ref. 2x Eh, da si jos malo ostala da ti vidim osmijeh sa lica, medena
Snovi mi klizavi ne mogu da te zadrzim znojni mi dlanovi ne mogu da te uhvatim |
| | | Gost Gost
| Da mi je ova pamet bila
Ne mogu te kupiti nit' te mogu vratiti ne mogu te kupiti nemam dukat zut
Lako cu bez ljubavi al' bez tebe suza mi lako cu bez ljubavi pokazi mi put
Ref. Da mi je, da mi je, ova pamet bila ti ne bi me ostavila da mi je, da mi je, ova pamet bila znam nocas bi me opet ljubila
Dolazim pod prozore pa sam budan do zore dolazim pod prozore al' te ne smijem zvat'
Nocas bi' te ljubio makar sve izgubio nocas bi' te ljubio al' mi neces dat' |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hari Mata Hari 09.04.10 17:58 | |
| A gdje je ona
Tad sam bio lijep i mlad i sebi se mnogo svidjah al' tebi ne jer te s drugim vidjah
Bilo je to vrijeme mira bio sam u svome folu al' sve su gledale u Colu
Krali su se novcanici citao se Lorka jednostavno sarajevska furka
Ref. A gdje je sada, gdje je ona sreca moja, slatka k'o bonbona a gdje je sada, gdje je ona slatka k'o bonbona
Toga dana, nepozvana u moj zivot dosla je i ostavila trag k'o u snijegu
U estradu kad je usla k'o tramvaj pored mene prosla gledala je u Bregu |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hari Mata Hari 09.04.10 17:58 | |
| Ako padate snjegovi bijeli
Praporci zvone, ledi se krv nekad smo bili k'o cekic i srp dok vjetar duva u pospane gajde pricaj mi o njoj
Krilati konji ne postoje znam garavim sokakom jos lutam sam pijani valcer opet me budi pricaj mi o njoj
Ref. 2x Ako padate snjegovi bijeli padajte na dlan ako pjevate snjegovi bijeli pjevajte o njoj |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hari Mata Hari 09.04.10 18:00 | |
| Bilo je lijepo dok je trajalo
Previse je lijepa, da bi je osudio sto je drugi ljubio previse je lijepa znam al' stacu kad ja drugu nemam
Daj mi Boze snage da kad vrata zatvorim da nju zaboravim zivot moj sad gubi sjaj al' idem dalje, moram saznat kraj
Ref. Bilo je lijepo dok je trajalo al' u tvom srcu sve je prestalo bilo je lijepo ali uzalud svi idu negdje a ja nemam kud
Daj mi Boze snage da kad vrata zatvorim da nju zaboravim zivot moj sad gubi sjaj al' idem dalje, moram saznat kraj |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hari Mata Hari 09.04.10 18:00 | |
| Ja imam te, a ko da nemam te (duet Dragana Mirkovic)
Ne pitaj zasto te ko sjena pratim ne pitaj kad to ni sam ne mogu da shvatim nije me strah smrti ni starosti al' drhtim od tvoje mladosti
Ref. Ja imam te, a ko da nemam te samoca pece kao buktinja bez tebe dani su kao pustinja
Ja imam te, a ko da nemam te kad tuga me ko granu savije jedan pogled tvoj nadu podgrije
Sve lazi tvoje ko paucina plele se, plele na sto nacina slaba sam na tebe, sve dzaba je na sve ovo srce pristaje |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hari Mata Hari 09.04.10 18:01 | |
| Godina za godinom
Godina za godinom prolazi
Kao da sunce zalazi na tvojim mekim rukama kao da ljubav izgara k'o blijeda stara hartija
Da l' je sreca nestala ispod tvojih obrva dva se draga kamena u suzu pretvorila
Ref. Godina za godinom prolazi oko moje vise ne dolazi godina za godinom tuguje moja place, a tvoja se raduje
Ja nisam mornar koji sanja ja sam ludi vjetar koji zna da se s tvoje strane okeana sunce vise ne radja |
| | | Gost Gost
| Ja odavno nemam razloga za smijeh
Ja znam sto srce se steze okove, ko ga veze ja znam al' je dzaba kad je dusa slaba prema njoj
Ja znam da u meni vri ja znam da u njoj mre i samo hladna kisa sapire ovaj put kojim bjezim od nje
Ref. Ja odavno razloga nemam za smijeh vec sam zbog nje napravio sto i jedan grijeh ja odavno nemam sta da izgubim nek' me glave dodje to sto je ljubim |
| | | Gost Gost
| Hajde ustani
Spavaj, tvoj vojnik se vraca kuci spavaj, zaklopi polako oci i sanjaj da ce ti tiho doci sreca pod jastuk mirisni
Sanjaj za mene i ljepse dane sanjaj svoje lutke rascupane i stavi i mene u svoju vitrinu pored njih
Nemoj biti tuzna nemoj biti tuzna, molim te nemoj biti tuzna nemoj biti tuzna, molim te
Ref. 2x Hajde, ustani pa mi vode donesi pa mi usne primakni da te poljubim
Nemoj biti tuzna nemoj biti tuzna, molim te |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hari Mata Hari 09.04.10 18:02 | |
| Kad jesen zamuti
Ti nocas umi lice bijelo i tijelo za ljubav spremi ja svoje crno cu odijelo pa na sijelo s tugom kreni al' nisam tebi ja, prvi do srca ja nisam vise tvoj, iz prazne ne puca
Ref. 2x Kad jesen zamuti sve rijeke u Bosni ja cu od prvog mraka od meraka, da za tobom poludim
Ti meni postelja si bila po zelji kopriva il' svila za moje dobro losa bila k'o majka, k'o crna vila al' nisam tebi ja, prvi do srca ja nisam vise tvoj, iz prazne ne puca |
| | | Gost Gost
| Ne lomi me
Kao miris starog vina tako prijat' ce tisina znam u drugim nema spasa meni treba tvoga glasa
Ne znam sta cu, da l' da vrisnem cijele noci da l' da kisnem ispred tvojih vrata sve dok ti ne umrem Bog mi svjedok da sam sam
Nemam kud, a nekud bjezim sve se danas cini tezim Ko me god za tebe pita sutim, sve na meni cita
More lijepih mladih lica ali fali im sitnica to sto ima samo jedna pa je mojih suza vrijedna
Jedno znam, sad sam sam
Ref. Ne lomi me, ja vise ne znam za sebe jos sam ziv, ali sam mrtav bez tebe u mom srcu jos ima puno ljubavi kako da zaboravim, zaboravim
Nikad nisam bio pjesnik ni od ljubavi bolesnik al' za tobom ljubav trese trazim brojeve, adrese
Da te nadjem, da ti kazem sve sto hoces ja se slazem samo da se meni vratis, ja te molim da me shvatis |
| | | Gost Gost
| Napisi mi na celo
Napisi mi na celo svog telefona broj ili negdje na tijelo da ne izbrise ga znoj
Lagano kao pero tvoja haljina je pala na poklon si mi nocas svoje tijelo dala
Zaronih ti u dusu i nadjoh sve sto do sad nisam mozda je malo glupo al' zaljubljen sam
Ref. Napisi mi na celo svog telefona broj il' negdje na tijelo da ne izbrise ga znoj
Napisi mi mila sve sto si htijela reci jer sutra ces poreci da si moja bila
A ja budala zaljubih se k'o kreten i sada lutam hocu opet da te sretnem
Samo da ti kazem sve sto do sad' nisam mozda je malo glupo al' zaljubljen sam
Ref.
Vidio sam nasu djecu u ocima tvojim vidio sam ono cega se nocas bojim |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Hari Mata Hari 09.04.10 18:03 | |
| Javi se
Javi se, javi se sta bih ja bez tebe sam sam pod tudjim zvijezdama sjeti se nekada
Ref. Javi se, javi se daj mi pedalj svoga sna suzu s tvoga jastuka sjeti se nekada
Jer sad lutam, zima je trazim tvoje bijele tragove sivi hladni gradovi jos te mnogo ima u meni
Javi se, javi se sta bih ja bez tebe sam sam pod tudjim zvijezdama sjeti se nekada
Jer sad lutam, zima je trazim tvoje bijele tragove sivi hladni gradovi jos te mnogo ima u meni |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Hari Mata Hari 21.06.10 21:46 | |
| Hej Kako Si Oka tvoga ni tvojih usana eh da si jos malo ostala mozda bi mi lakse bilo lakse bi mi srce spilo srce spilo, tebe usnilo
Sto te nema, grom te ubio od pjesme sam te vise volio kome li te vijetar daje cije li te sunce grije eh da si jos malo ostala
REFREN Hej, kako si kada samnom nisi hej, gdje li si otkad moja nisi
Hranis li golubove kad ti slete pod prozore il prespavas pa ko mene nekad zaboravljas
Hej, kako si kada samnom nisi hej, gdje li si otkad moja nisi
Dal si barem nekad malo na me pomislila il me nikad stvarno nisi nisi voljela _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Hari Mata Hari 21.06.10 21:47 | |
| Ja Odavno Nemam Razloga Za Smijeh
ja znam sto srce se steze okove, ko ga veze ja znam al’ je dzaba kad je dusa slaba prema njoj
ja znam da u meni vri ja znam da u njoj mre i samo hladna kisa sapire ovaj put kojim bijezim od nje
ja odavno razloga nemam za smijeh vec sam zbog nje napravio sto i jedan grijeh ja odavno nemam sta da izgubim nek’ me glave dodje to sto je ljubim
ja znam da u njoj je krv ja znam, u meni je trn ne vene cvijet bez pravog razloga sve je to duso od Boga _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Hari Mata Hari 21.06.10 21:48 | |
| Nebeska Kraljica
Valovi nose papirnati brod, srebrne kiše teku niz lice. Mornarska kletva prati moj put, ostrvo s blagom drijema u magli. I sanjam da si feniks što iz pepela se budi, suzo moja.
Nebeska kraljice, zvijezdo danice, nebeska kraljice, moja sestrice, odnesi me na krilima noæi.
Mornarska kletva prati moj put, ostrvo s blagom drijema u magli. I sanjam da si feniks što iz pepela se budi, suzo moja.
Nebeska kraljice, zvijezdo danice, nebeska kraljice, moja sestrice, odnesi me na krilima noæi.
Nebeska kraljice, zvijezdo danice, nebeska kraljice, moja sestrice, odnesi me na krilima... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Hari Mata Hari 21.06.10 21:49 | |
| Vjecno U Nju Zaljubljen
Pade tama, sve se pogasi na nebu zvijezde su, jedini ukrasi crno nebo, crne oci te za nekog prelijepe, a meni proklete
REFREN I neka umrem isti tren ja nemam za cim zaliti ostacu zedan sto nisam njen vjecno u nju zaljubljen
U zivotu ja sam grijesio nijednu tajnu nisam rijesio i brod tone kada ostari u moru ljubavi ona me potopi _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Hari Mata Hari | |
| |
| | | | Hari Mata Hari | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 364 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 364 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|