|
| Crvena Jabuka | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Crvena Jabuka 05.04.10 23:47 | |
| First topic message reminder :
Bacila je sve niz rijeku
Stajala je usred baste ko najljepsi cvijet Kao da je dio maste i muzike te
Slusala je pjesmu moju, posljednju sto pjevam njoj Sad joj kazem, zbogom draga, a bila je zivot moj.
Prosla je kroz moje snove i bila je tren Cijelim tijelom bila moja, ja bio sam njen
Nosila je nasu ljubav, nasu srecu, prvi cvijet Bacila je sve niz rijeku i posla u drugi svijet.
Al' nocas ako slusa, nek cuje bol U pjesmi koju pjevam njoj, samo njoj
Zauvijek neka nosi na srcu znak Zivot je jedan ona bacila...... |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: Crvena Jabuka 31.10.10 14:29 | |
| Oci su se navikle na mrak
Ne sjećam se tvoga dodira ni gitare što je svirala ni vina u čašama tjeskoba me k sebi uzela i odvela
Možda mi vjetar donese od tebe neki dobar znak još sanjam tvoje naručje oči su se navikle na mrak
Kroz prozor gledaš oblake što diraju naše krovove sve je stara forografija miris nekih dragih datuma i sjećanja
Možda mi vjetar donese...
Noćas kiša boji ulice hladne ruke traže džepove čak i zvuk zadnjeg tramvaja krije tajnu dragih datuma i sjećanja |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Crvena Jabuka 31.10.10 14:30 | |
| Stizu me sjecanja..
Ne gori vise svjetlo tamo gdje sam te davno cekao od svega tinja tuga samo sve sam ti rekao
I ne pitaj me kako mi je kad vidis dobro kako je svakome jednom lose krene meni ne prestaje
Stizu me sjecanja na sva davna proljeca i na nase poljubce tamo, pokraj Miljacke
Stizu me godine kada covjek zastane i kad proslost pogleda nekim drugim ocima |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Crvena Jabuka 24.09.11 19:51 | |
| CRVENA JABUKA - SAMPANJSKI POLJUBAC
Dlanovi moji pod celom tvojim ti ljubis me pospano sapat na kraju, topla i bosa otisla si prerano Na usnama stoji trag sampanjskog poljupca prosle su druge kise i duge a ti - jos prva do srca REF. Pun mjesec je nocas, kao i tad ti, cujem, dolazis ponovo u nas grad ja opet bih sve sto god pozelis kad volis, ne mislis Pun mjesec je nocas, kao i tad za mene cuvas li onaj osmijeh i sad i malo sampanjskog poljupca prva do srca...
Kroz moju kosu provlacis ruke mokri su ti obrazi zagrizes usnu, u toj ljepoti sav mi zivot prolazi Na usnama stoji trag sampanjskog poljupca prosle su druge kise i duge a ti - jos prva do srca REF.
_________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Crvena Jabuka 24.09.11 19:52 | |
| CRVENA JABUKA - 6.00 -
6.00 i jutro me umiva slusam prve vijesti sa radija iza mene noc bez sna ispred zuta svjetla taksija i proviruje dan e da znam da si budna
6.00 i tramvajske guzve ne citam novine sivo tuzne sve sto dnevna je politika ona bi jutro kvarila a ceka me dan e da znam da si budna
Hej zvao bi srce glas da cuje ti
6.00 i kisa se umara dok cigareta izdaje posljednja kod mene i dalje sve u kontri je a narednih sto ljeta cu drugacije vec imam plan e da znam da si budna
_________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Crvena Jabuka 24.09.11 19:56 | |
| CRVENA JABUKA - PRAVI LJUDI - T
Svi su moji nekud otisli odveli ih neki vragovi otisli, al' opet ostali u dusi kao tragovi Ljubio sam...malo ljubio volio, pa prebolio mnogo toga ja sam prosao i cist pred Boga dosao REF. 2x I tuge i srece istim vlakom dolaze ali pravi ljudi nikada ne prolaze oni mogu, oni znaju, oni sve razumiju samo oni mogu da me pjesmom ubiju
Jos su zivi, trajno u meni moji dani naivni djecaci zaneseni jos pjevaju o jeseni Samo oni dobro znaju gdje prije zore otici samo oni mogu sve rusit' me i opet podici REF. 2x
| Naslov: Re: Crvena Jabuka 24.09.11 20:01 | |
| CRVENA JABUKA - SESTRO SRCA MOG -
Pozelim nekad da zaboravim sve da samo nestanem da se ne sjetim imena tvog sestro srca mog
Cistu ko plamen ljubav dala si mi a ja, budala, prosao jer nisam vidio sto mi je Bog kroz tebe poslao
I sto sam ja bez tebe i tko ti sada skida bijele haljine i sto sam ja bez tebe sestro srca mog
I moram dalje bez imena tvog sestro srca mog i moram dalje bez osmjeha tvog sestro srca mog
Sad je vrijeme za uspomene jesen svira zadnji ples moram dalje bez osmijeha tvog sestro srca mog
| Naslov: Re: Crvena Jabuka 24.09.11 20:03 | |
| CRVENA JABUKA - KAD TE JEDNOM PITAM -
Koferi puni, dusa se topi dok stojim tu na stanici ova daljina snove mi topi odavno sam u panici
Cekas me dugo, predugo sama na tvome satu sad je noc ti stisnes jastuk i krenes na put snovi ti dodju u pomoc
Ref. Kad te jednom pitam koliko dugo sam od sna ti gledaj me u oci reci al' budi iskrena
Kad te jednom pitam da l' sam tvoj jos uvijek ja ti pazi sta ces reci to nisu samo rijeci da l' sam tvoj jos uvijek ja ti pazi sta ces reci to nisu samo rijeci prazne
Vatra se gasi, srce se hladi i to je istina zar ne zasto bi i ti grijala gnijezdo k'o da je samo za tebe
Koferi puni zelja i slutnji nosim ih na ramenima treba mi samo jedno od tebe u oci da me pogledas
Ref.
Kad te jednom pitam da l' sam tvoj jos uvijek ja ti pazi sta ces reci to nisu samo rijeci da l' sam tvoj jos uvijek ja ti pazi sta ces reci to nisu samo rijeci
Da ' sam tvoj jos uvijek ja ti pazi sta ces reci to nisu samo reci ti pazi sta ces reci to nisu samo rijeci prazne
| Naslov: Re: Crvena Jabuka 24.09.11 21:27 | |
| CRVENA JABUKA - MJESECE - Dovoljan je meni jedan pokret tvoj da ostanem zarobljen u dodir zaboravim na bol i postanem.... Volim da pjevam, da placem, da ljubim, jos mogu sve, al tebe da mrzim, tebi da sudim to ne mogu - ne. Na dodir moj od stiha sakrila bi pogled, pustila bi kose Pamtim tvoje ruke, osetim ti prste mirisem ti kozu Mogu da pjevam, da placem, da ljubim, jos mogu sve, al tebe da mrzim, tebi da sudim to ne mogu - ne. Mjeseceeee, kad si velik pun i zut hajde mi se javi, otjeraj mrak, obasjaj put da je nadjem i u ruci donesem, nije Gruda leda srce sto od tuge preskace sto je nema.. Nevjerujem vise u price i u lazi da vrijeme cini svoje ne znam ni jednu cije bi me oci gledale ko tvoje
Mogu da pjevam, da placem, da ljubim, jos mogu sve, al tebe da mrzim, tebi da sudim... Mjeseceeee, kad si velik pun i zut hajde mi se javi, otjeraj mrak, obasjaj put da je nadjem i u ruci donesem, nije Gruda leda srce sto od tuge preskace sto je nema..
| Naslov: Re: Crvena Jabuka 24.09.11 21:29 | |
| CRVENA JABUKA - I KAD SUTIMO IMAMO O CEMU - Ponekad mi treba jedan pogled tvoj u nemiru mir da osjetim Oci su ti nebo, letio sam ja a spalio sam krila da jos jednom poletim
Dovoljan je meni jedan pogled tvoj da cijeli zivot ostanem zarobljen u dodir, zaboravim na bol da zaboravim na prezir i da bolji postanem
Sutra je dan, novi dan barem nazovi, s tobom bih o svemu Nadji razloga, jedna rijec je dovoljna i kad sutimo imamo o cemu.
Sutra je dan, novi dan Barem nazovi, s tobom bih o svemu Nadji razloga, jedna rijec je dovoljna i kad sutimo imamo o cemu
Ponekad mi treba, jedan pogled tvoj u nemiru mir da osjetim, Oci su ti nebo, letio sam ja a spalio sam krila, da jos jednom poletim
Sutra je dan, novi dan barem nazovi, s tobom bih o svemu Nadji razloga, jedna rijec je dovoljna i kad sutimo imamo o cemu.
x2
I kad sutimo imamo o cemu...
| Naslov: Re: Crvena Jabuka 24.09.11 21:30 | |
| CRVENA JABUKA - DO NEBA - Kroz zavjese u sobi, bura oseda. nama je bila ponoc tek. Ko posle tu na vrata nosim trag, kud su prosle tvoje usne. Te noci ja sam cuo sve sto sanjas, strahove sam tvoje ljubio. Ko poruka na staklu pisana u patnji nisi bila tu kad sam se probudio. REF. Do neba do neba do neba ovih dana Do neba do neba do neba trebam te Do neba do neba do neba ako si sama jos sam o neba do neba do neba do neba u te' zaljubljen
Nije sve sto cujes stvarno tako, mozda ti lazu da sam sretan znaj, Tebe moze voljet svako, al umrijet zadnji put to mogu samo ja. REF. Na stara mjesta izlazim, po dio svoga beznadja. U nadi da cu tebe sresti ja se pretvaram u kip, ja ti hocu samo rec. REF. x2
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Crvena Jabuka | |
| |
| | | | Crvena Jabuka | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 251 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 251 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|