|
| Crvena Jabuka | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Crvena Jabuka 05.04.10 23:47 | |
| Bacila je sve niz rijeku
Stajala je usred baste ko najljepsi cvijet Kao da je dio maste i muzike te
Slusala je pjesmu moju, posljednju sto pjevam njoj Sad joj kazem, zbogom draga, a bila je zivot moj.
Prosla je kroz moje snove i bila je tren Cijelim tijelom bila moja, ja bio sam njen
Nosila je nasu ljubav, nasu srecu, prvi cvijet Bacila je sve niz rijeku i posla u drugi svijet.
Al' nocas ako slusa, nek cuje bol U pjesmi koju pjevam njoj, samo njoj
Zauvijek neka nosi na srcu znak Zivot je jedan ona bacila...... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Crvena Jabuka 05.04.10 23:48 | |
| Sjecanja
Kada pomislis jednom na mene ako ti jos ponesto znacim ne pitaj, nebo pogledaj zvijezda sjaj, tamo ces me naci
Znaj ako postoji mirna uvala neki grad i neki skriveni kutak zaplaci, suze ne skrivaj pusti glas barem na trenutak
I znaj neka sjecanja ove noci bole srcima sto se tajno vole nek te ponesu neke pjesme stare nejakim suzama gitare
I oprosti mi jos te volim ja
Ako postoji mirna uvala neki gradi neki skriveni kutak zaplaci, suze ne skrivaj pusti glas barem na trenutak |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Crvena Jabuka 05.04.10 23:49 | |
| Sa tvojih usana
Kad sat zazvoni na kuli kraj Begove dzamije ja sicu, sicu do basce satro sljive da proberem
Ti uzmi ibrik, srebrn ibrik ko fol vode da doneses i tada priznacu ti sve sapnut' rijeci te, volim te
Sa tvojih usana vrucina ubija jos pamtim legende starih plemena sto za ljubav glavu gube i umiru kada ljube i tada priznacu ti sve sapnut' rijeci te, volim te |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Crvena Jabuka 05.04.10 23:49 | |
| To mi radi
Volim te, djevojcice dok se nebo zatvara neka vriste nase ulice neka krene zabava
Bolja buducnost nije htjela nas da saceka pridji blize da vidim tajnu koju cuvas u ocima
Ref. To mi radi, to mi radi jer ti mozes da mi radis sve to mi radi, to mi radi jer ja zaljubio sam se
Iza ugla cujem muziku generacija je cugala a ja sam nocas slican urliku moje je ime teska panika
Kad me palis, onda idi lomi do kraja pridji blize da vidim tajnu koju cuvas u ocima
Ref. 2x |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Crvena Jabuka 05.04.10 23:50 | |
| Zovu nas ulice
Ref. Zovu nas ulice idemo na, napolje potpetice zvec, zveckaju uzbudjenje djevojke trebaju
Poslije ljubavi sta ostavljas da li brzo me zaboravljas i koga sada zelis ti tko ti u snove dolazi
Telefoni vise ne vrijede i adrese polako blijede ovdje je tvoj sal i sminka sto sitnica, nekoliko razglednica dah proslog vremena sad je daleko za nama, za nama
Ref. 2x
Zadnje rijeci prije odlaska gorak ukus na usnama osjeti kad zudnju probude sve izgubljene godine
Sa mnom u sobi samo tisina i na casi trag karmina ova boja danasnja a bit' ce sutra drugacija dah proslog vremena sad je daleko za nama, za nama |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Crvena Jabuka 05.04.10 23:50 | |
| Za sve ove godine
Jos je kod tebe dobro i toplo jos na uzivanje ti mirise soba ali nikad dalja nisi bila mi
Kroz kolut plavog dima vidim ti oci i suze u njima zatvori prozor, nocas ce padati
Ref. A ti, ti bi da me poljubis i da nazdravis za sve ove godine sto su te promjenile za sve one poljupce za sve sto mi dugujes hoces opet, hoces da me napijes
Cigare su dogorjele i rijeci vise nista ne znace samo malo tihe muzike u sobi
Kroz kolut plavog dima vidim ti oci i suze u njima zakljucaj vrata, necu se vratiti
Ref. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Crvena Jabuka 05.04.10 23:51 | |
| Uzmi me kada hoces ti
Gledam te dok hodas djevojcica si noci s usnama od svile i bedrima od zlata
Momacka je pjesma pod prozorom tvojim kome ces veceras odskrinuti vrata
Kad se sjetim boja i mirisa ljeta moje vrele sobe u julsko predvece
Boli me i gusi '86 da mi je sad znati kuda odose, dani odose
Ref. Uzmi me kad hoces ti barem mene mozes uvijek imati hajde dodji da se srce napije reci sta ce meni zivot bez tebe zivot bez tebe |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Crvena Jabuka 05.04.10 23:51 | |
| Umoran
Ako ti odes bit ce to sjaj u travi mene su vec podjelili na pola oci su mi mutne, ljubav u glavi ja ne znam sta je sa mnom isp'o sam iz fola
Nema tu ljubavi, pobrkali ste vjere dok ja ne budem htio necu da selim ja sam svjesna zrtva prevare i to me zdere nemam snage biti posten iako to zelim
Ref. Umoran sam od ponosa umoran od ljudi ko ce biti porota ko ce biti kriv u mojim rukama su samo tvoje grudi i da mi nije tebe ja ne bih bio ziv |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Crvena Jabuka 05.04.10 23:52 | |
| Ti mi dusu uzimas
Dugo vec hladim se na vjetru od tvojih moci, od ludih zelja koje furala si meni pusem u zaledjenu cesmu uzalud sve, jer tebe svaka moja slabost zacrveni
Bacam jos jednom rasute misli u tvoje krilo gledas kroz mene tu nikad niceg nije ni bilo
Ref. Ti mi dusu uzimas to radis najbolje, to znas cijelim tijelom uzivas to radis najbolje, to znas
Temperatura ispod nule ulica hoda, a noge teske kao prikovane stoje u magli zagrljene kule u glavi voda, sve sto si uzela i tako nije moje
Bacam jos jednom raspuklo srce u tvoje krilo gledas kroz mene tu nikad niceg nije ni bilo |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Crvena Jabuka 05.04.10 23:52 | |
| Tvojim zeljama vodjen
Daj mi dan, daj mi sat, daj mi minut tisine da iz daljine prvi put pogledam u sebe
Pa da znam da l' sam sam il' s tobom sam rodjen tvojim zeljama vodjen, jesi li zena za mene, zena za mene
Ove ruke sto me miluju su hladne, oci gladne vise ne poznajem taj lik i taj sjaj u oku sto ga nosis draga, to nije ljubav vec samo jeftini trik
Uvijek laz, samo laz nije tesko prepoznat' neko tako ti poznat masku mijenja za tren
Nisam dobar ni los sasvim mi je svejedno a molim te jedno, ostavi prozor otvoren da izadje tuga, da ne ostanem njen
Ove ruke sto me miluju su hladne, oci gladne vise ne poznajem taj lik i taj sjaj u oku sto ga nosis draga, to nije ljubav vec samo jeftini trik
Na na na naj naj na na na na naj na na |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Crvena Jabuka 05.04.10 23:53 | |
| Tamo gde ljubav pocinje
Sjeti li te dah ljeta i pjesme uz gitaru kad se djeca ljube i mirise na travu jos smo broj ovog kraja guzva nam je poznata beskrajna zezanja i partije pokera sve sam igre odigrao od kada si otisla vrh i dno dotakao na milion nacina pamtim smijeh, tvoje suze svaka rijec zakletva niko ne zna kako pece i ledi dok ne proba Zapjevaj nasu pjesmu meni i tebi rijeci poznate cekam te na starom mjestu tamo gdje ljubav pocinje Sjeti li te miris zime ocajan bez snijega januar kad se magle sive spuste i svaki dan je umoran sarajevsko kisno jutro jos mi broji korake kad rijetke ptice i cistace ulice zagrle sve sam ceste prosao od kada si otisla malo sunca sacuvao na dnu starog kofera pamtim smijeh, tvoje suze svaka rijec zakletva niko ne zna kako pece i ledi dok ne proba |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Crvena Jabuka 05.04.10 23:53 | |
| Sve sto sanjam
Sjene se sklapaju dok promicu tijela se njisu i dodiruju oci ti ugledam pa uzmaknem pustam da me nosi
Iz tvog sam srca pticu ukrao na rame mi je sama sletjela iz grla joj je pjesma potekla kanula na grudi
Ref. 2x Sve sto zelim, sve sto sanjam nikada necu moci sam dodji i ostani uz mene neka se sklope nase sjene
Pogledaj kako idu godine koliko ih je nama ostalo sutra ce zima, mozda proljece Bog i vrag to znaju |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Crvena Jabuka 05.04.10 23:54 | |
| Svidja mi se ova stvar
Svidja mi se ova stvar staru ceznju budi mi svidja mi se ova stvar noc je vrela, vrela ti hajde mala daj mi daj tako njezna ostani
Svidja mi se ova stvar staru ceznju budi mi ja ne spavam nocima ti si moje slatko zlo pozuda u ocima daj odvrni radio
Jer svidja mi se ova stvar budi stare ljubavi pritisle su godine dal' ces sa mnom ostati
Bas je dobar ritam taj mogli bi zaplesati i ja sam k'o barut suh lahko me zapaliti
Svidja mi se ova stvar staru ceznju probudi mi daj odvrni radio da komsiluk poludi svidja mi se ova stvar |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Crvena Jabuka 05.04.10 23:55 | |
| Stizu me sjecanja
Ne gori vise svjetlo tamo gdje sam te davno cekao od svega tinja tuga samo sve sam ti rekao
I ne pitaj me kako mi je kad vidis dobro kako je svakome jednom lose krene meni ne prestaje
Stizu me sjecanja na sva davna proljeca i na nase poljubce tamo, pokraj Miljacke
Stizu me godine kada covjek zastane i kad proslost pogleda nekim drugim ocima
Kad slomis granu tuzne vrbe u zemlju kad je posadis izraste neko novo drvo staro zaboravis
Al' moja prica i nije moja nicta ja nisam birao i moj je korjen gorio tamo a ja sam svirao |
| | | Gost Gost
| Suzo moja, strpi se
Dani losi, blijedo sivi u meni opet ocaj zivi gorak ukus moje slabosti dok me trebas trpis me bez imalo istine u tvom oku gore baklje pakosti
Ref. Suzo moja, strpi se ne daj da te primjete
Vragu rep sam vezao, parazite zezao bjezao na modre obale iza zavjese tisine neka te sve nocas brine mislis dobro, bice najgore
Ref.
Mene nece mjenjati ja se ne znam s mrznjom druziti do suncevog plamena i pred sud vremena svi idu bez razlike suzo moja, strpi se
Gdje od zlobe pobijeci i u miru dotaci usne, oci drage djevojke svijet me mnogo ubavi prica pa nas udavi ali su mu price providne
Ref. |
| | | Gost Gost
| Sanjam te
Ref. Sanjam te, kako mi mases bijelom maramicom i places ko godina
Sanjam te, kako me varas s nekom varalicom, sa suzom u ocima
Nisam te prebolio, nisam ni oprostio bez tebe, dani su mi ko nedjelja, prazni i dosadni
Bez tebe, misli su mi ko nedjelja i nikog da me natjera nisam te prebolio, nisam ni oprostio
Kao brod na tebe nasukan u ocima mi san tako umoran dala si mi noci punog mjeseca Nestao je miris naseg jastuka
Ref. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Crvena Jabuka 05.04.10 23:56 | |
| Otrov
A ona, ona otrov je ona me proganja stanuje u mojim mislima sa njom je svaka noc besana s kim li se juce ljubila
Zbog nje izgubio sam drugove i to one najbolje zbog nje uvalih se u dugove zbog nje ne licim vise na sebe ima nesto u ocima sto dovodi do kljucanja i ludila
Ref. Svirajte mi pjesme stare pjesme ljubavne ne stedite vi gitare probudimo sve
Svirajte mi pjesme stare pjesme ljubavne ne stedite vi gitare ja pjevam zbog nje
A ona, ona otrov je pokusavam da pobjegnem kako kad pod kozom mi stanuje uzmem telefon i okrenem 642 pa odustanem
Njenu sliku poderat cu drzi me u slatkom ocaju zbog nje srce mjenja ritmove zbog nje ne licim vise na sebe ima nesto u osmijehu sto nema veze s pamecu, poludit cu |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Crvena Jabuka 05.04.10 23:56 | |
| Ostani
Ostani, ostani jos ove noci lakse ce mi san na oci budi drug mi ti, hajde ostani
Ostani, vidi kisa na polju sapce jos sat, dva i ona stace budi dobra ti, hajde ostani
Pobjeci sad od svega zelim da ovaj tren sa tobom dijelim svi su zaspali, hajde ostani
Ostani, vidim, oci ti sjaje u mraku i tvoje kose miris u zraku budi moja ti, hajde ostani |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Crvena Jabuka 05.04.10 23:57 | |
| Oci boje srne
Rekla si, nisi ti za mene za moj ukus ti si previse fin ja godina patim, ja te godinama srecem s njim
Bicu zvijer i bicu ker i jalijas samo oci ko u srne, velike i crne, da mi das (2x)
Nosim srce ranjenika, u dzepu tvoja slika, jedan gros jedna slika, to je malo, zivot mi je u nju stao, film je los
Budi s njim, neko voli tuzan kraj sta uz vodu bacis jednom sve ce ti se vratit znaj (2x)
Ref. 2x Ja mogu sve na svijetu, na zemlju i u letu ja imam Ahilovu petu, ja hocu bas tebe, tebe bas te oci ko u srne, velike i crne, da mi das
Rekla si, nisi ti za mene za moj ukus ti si previse fin ja godina patim, ja te godinama srecem s njim
Budi s njim, neko voli tuzan kraj sta uz vodu bacis jednom sve ce ti se vratit znaj (2x) |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Crvena Jabuka 05.04.10 23:58 | |
| Neka gore svjetovi
Meni su smetale neke sitnice dio si mene postala tvoja je dusa glas iz ravnice a gdje je moja ostala
I ja sam imao svoje ime i neke svoje istine tesko je bilo zivjeti s time poljubi me
Ref. Neka gore svjetovi ti kraj mene ostani i oprosti, molim te sto jos zaplacem zbog nje
Neka gore svjetovi valjda nisu valjali i ne ljuti se zbog nje jako, jako volim te
Tako je tesko bilo tih dana izgubljen kad sam stigao k'o dijete cist, s milion rana al' tvoj me pogled digao |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Crvena Jabuka 05.04.10 23:59 | |
| Lud za tobom
Pusti me da lezim tu na snijegu smrznut' cu se to sam bas i htio kad se jutrom probudim kraj tebe necu vise biti ono sto sam bio
Ref. Lud za tobom k'o strazar za snom lud za tobom vilo, rospijo lud za tobom
Pusticu da zalije me kisa kad te opet budem zelio neka budem mokar poput misa ma sve cu biti, samo necu tvoj, nikada
Ref. 2x
Kad se sunce promoli kroz grane i kad sivoj magli dodje kraj ugledat cu zivot s ljepse strane i tada cu znati jos sam taj sto je |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Crvena Jabuka 05.04.10 23:59 | |
| Na dlanu mi pise
Fajront je ljubavi pakuju se koferi i na stolu nista nema andjeo koji drijema niko da ga probudi
Bogu dane ukrali mi smo u toj kafani u dzepovima orasi u srcu lopovluci niko nista ne nudi
Hajde, hajde jer, jer, jer, jer srce trazi radosti hajde, hajde jer, jer, jer, jer daj mi samo malo njeznosti
Ref. Na dlanu mi pise sa tobom cu vise sa tobom cu sve daj budi uz mene
Fajront je ljubavi svjetlo su ugasili u sve nos gurati i o svemu truniti bas smo lijepo navikli
Da me hoce vragovi danas tebi odnijeti da mi malo nade das da me malo razdrmas da se pocnem gibati
Ref. 2x |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Crvena Jabuka 06.04.10 0:00 | |
| Dirlija
Na stolu su prazne case rakija se popila gdje li nam se jutros budis ko te snenog pokriva
Ovdje je bas sve po starom znas kad sica natjera da pazimo, razvlacimo sve do prvoga
Sjetimo se onda tebe u toplim nocima kada stari svirac onu tvoju zasvira i pjeva
Ref. 2x Dirli, dirli, dirlija nemoj dizat' graju para ima hadzija i za sitnu raju
Tvoje lice gledamo samo na slikama daj navrati bar na tren popij jednu s nama
Sjetis li se i ti nas u toplim nocima kada stari svirac onu tvoju zasvira i pjeva
Ref. 2x |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Crvena Jabuka 06.04.10 0:00 | |
| Bjezi kiso s prozora
Pada kisa napolju, kaplje mi po prozoru a ja sama kod kuce, sjedim, placem i tugujem ne znam sta cu od sebe
Ref. Bjezi kiso s prozora, bjezi kiso s prozora, bjezi kiso s prozora, da te nije sad bih ja svoga dragog ljubila
Kisa joj govorila, kisa joj govorila, sjedi curo kod kuce jer on nije za tebe on je sada kod druge
Ti si kiso lazljiva, ti si kiso lazljiva mene dragi ne vara, ja sam njemu najdraza, bjezi kiso s prozora
Ref. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Crvena Jabuka 06.04.10 0:01 | |
| Andjeli
Pun mi je zivot gresaka ponavljam ih dan za danom al' jos od rane mladosti osjecam da je neko sa mnom da dise u blizini i da brine o sudbini mojoj
Koliko sam gluposti napravio u zivotu skoro da sam i pretjer'o neka mi je na sramotu nosio sam u torbi glavu izvuk'o je zivu i zdravu samo ja znam sto
Ref. Na ramenima mi dva andjela sjede cuvaju me od nesrece i bijede dva andjela danju, nocu rade paze da mi neko srecu ne ukrade
Potrosio sam zivot do pola ko sapun od jorgovana koliko sam u park kafani ostavio kisnih dana dok vjetar na izlog lijepi lisce neko kao da mi ruku stisce samo ja znam ko
O tebi sam mastao cekao te dan za danom usetala si u moj zivot pod zutim kisobranom ona je sve sto ti treba sapnuo je neko kao s neba samo ja znam ko
Ref. |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Crvena Jabuka | |
| |
| | | | Crvena Jabuka | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 223 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 223 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|