|
| Zanimljivi citati, misli i poneki stih | |
|
+50Ančica zvrkica Divljakuša leopard Florence. Carolija Besna_glista Luca Milan01 Talia Lavanda mila01 Luna2 Shine on nika8 honey_89 sookie januska Otelo petra237 kala diya Blonde LuckyM5 Gracija... roko pfirsichblute Lena22 mobile Christine von Cahill _plavusa_ Riječanka evitaa Badomen Bokssha cassia Ary Dita von Teese Mixi goc Rokerka californiamen bodo FireWalker* nella sky Kikica NeoSky Niky Blizanka Goran 54 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 26.11.08 22:43 | |
| First topic message reminder :Objavi stih ili recenicu koji ti se cine zanimljivim! Postizanje cilja, neće nas usrećiti samo po sebi, no dok se na putu do cilja borimo sa preprekama koje su neizbježne, mi rastemo i razvijamo se. Cijena koju dobri ljudi plaćaju za to što ne sudjeluju u javnim zbivanjima je to da njima vladaju pokvareni ljudi. Platon _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
Zadnja promjena: Goran; 11.08.11 22:19; ukupno mijenjano 3 put/a. | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Talia Ljubitelj foruma
Broj postova : 7245 Godine : 110 Datum registracije : 03.11.2012
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 19.07.14 23:10 | |
| Bilo je nekoć Bilo je nešto lijepo pa prošlo - Il tek je sanja to bila - Ljepše od zvijezda, ljepše od ruža I smiješka planinskih vila.
Bile su noći mjesečne, lijepe I pune radosti vrele. Bile su bašće mirisa pune, I ruže cvale su bijele.
Bilo je smijeha, pogleda dugih Što sve no izeći znaju, Bilo je sreće, uzdaha sjetnih, I himna čarobnom maju.
Bila je duša prepuna sunaca I plamne čežnje, što sine Kadkad ko nebom krijesnica sjajna Pa onda umre i zgine.
Bilo je nekoć. Mrak je sad svuda I bol što pali i peče. Bila je sanja, bila je priča U jedno najljepše veče. Antun Branko Šimić | |
| | | Maki VIP član
Broj postova : 13989 Godine : 49 Datum registracije : 27.03.2014
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 22.07.14 12:10 | |
| "Kontrolišite svoje strasti prije nego vam se one osvete."
— Epiktet :Grčki filozof | |
| | | Maki VIP član
Broj postova : 13989 Godine : 49 Datum registracije : 27.03.2014
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 22.07.14 12:11 | |
| "Čovek mora biti dovoljno velik, da prizna svoje greške, dovoljno pametan, da od njih ima koristi, i dovoljno jak, da ih ispravi."
— John C. Maxwell | |
| | | Talia Ljubitelj foruma
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 08.08.14 17:41 | |
| ...Koliko je koraka do neba I kako je to kad odlaze oni koje anđeli do neba vode Da li to neke nove zvijezde se rode Pa umjesto njihovih očiju sjaje ...
Ž.K. | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 08.08.14 17:42 | |
| OSTAVLJAMO Ostavljamo iza sebe Sigurna skloništa i mirisne radosti U neistraženim područjima Gdje se još ne snalazimo Srce zebe Ali srećom ti si moja okolina Ti si moja buduća država Moja ljubavna vlada I buduće proljeće koje se rađa baš sada...........
Ž.Krznarić | |
| | | Otelo Ljubitelj foruma
Broj postova : 5039 Godine : 63 Lokacija : Skoplje.. MKD.. Datum registracije : 10.05.2012
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 08.08.14 21:58 | |
| Nikad nemoj da se vracas ako stvarno negdje kreces. Opasno je kao munja, opasno je kao metak kad u tebi vjecno kunja i shunja se tvoj pocetak. Svud se staje. Svud se moze. Samo ne u iste koze.
Ne guzvaj se, ne saplici o vlastiti rep i trag. Sta ti znaci staro sunce? Stare staze? Stari prag? To je ono za cim moze da se pati. To je ono cemu mozes srce dati. Al' ako se ikad vratis, moras znati: tu ces stati I ostati.
Ocima se u svijet trci. Glavom rije mlako vece. Od rijeke se covjek uci ka morima da potece. Od zvijezda se covjek uci da zapara nebo sjajem. I od druma: da se muchi i vijuga za beskrajem.
Nek ti chelo zore ore. Ti za korjen nisi stvoren. Cio ti je svijet otvoren.
Pa daj, budi takvo cudo sto ne umije nista malo, vec kad krenes - kreni ludo, ustreptalo, radoznalo. Tko zna kud ces? Tko zna zasto? Tko zna sta te tamo ceka? Sve su zelje uvijek bjelje kad namignu iz daleka. Pa ako se i pozlatis, il sve tesko, gorko platis, uvijek idi samo naprijed i nikad nemoj da se vratis.. N.A | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 09.08.14 20:40 | |
| Čovjek postaje najbliži sebi kada postigne onakvu ozbiljnost koju ima dijete dok se igra. - Heraklit | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 09.08.14 20:42 | |
| Mislim da svi mi u sebi imamo mali glas koji će nas voditi .. ako isključimo svu buku i nered u svojim životima i poslušamo taj glas .. on će nam reći što trebamo činiti.. - Christopher Reeve | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 10.08.14 20:03 | |
| Ali, to je ljubav, ljubljena moja. Njena je radost i njena bol bezgranična, i beskrajna je oskudica njena i njeno bogatstvo. Blizu ti je kao i sam život, ali je nikada ne možeš posve upoznati. Tagore | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 10.08.14 20:05 | |
| Danas mi nije potrebno da se probijam kroz oblake, posve sam sretan ispod njih. Ušuškan i voljen. n.a. | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 10.08.14 20:07 | |
| " Ljudi nisu moji bližnji, oni su ti koji me posmatraju i sude o meni. Moji bližnji su oni koji me vole a ne posmatraju me, koji me vole uprkos padu, uprkos niskosti, uprkos izdajstvu, koji vole mene a ne ono što sam učinio ili ću učiniti..." Andre Marlo | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 13.08.14 0:44 | |
| Ne žaliti za onim što je otišlo I reći da sa tobom počinje život Radovati se tebi neizrecivo I prekriti tuge koje su bile Prekriti ih tvojom ljubavi Nježnijom od svile Sve dobro i zlo prekriti zaboravom I krenuti s tobom kroz još jedan život Stvoriti uspomene za neke duge Zimske večeri Kad kroz snježe pahulje dotaknemo Nebo i zvijezde zaleđene Po našoj ljubavi rođene Ne žaliti i ne se okretati To ću s tobom znati Kad se otvore vrata Kroz koja ćemo proći I znam da ću to znati I znam da ću to moći.
Ž.Krznarić | |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 08.09.14 0:11 | |
| "Bogovi, bogovi moji! Kako je žalosna večernja zemlja! Kako su tajanstvene magle iznad močvara! Tko je lutao kroz te magle, tko je letio nad tom zemljom noseći pretežak teret, taj to znade. To zna umoran čovjek. I on bez tuge ostavlja zemljine magle, njezine močvare i rijeke, on se laka srca predaje smrti, znajući da će mu samo ona "donijeti mir"." Miahil Bulgakov _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 06.10.14 19:28 | |
| Umrijeti, pasti, golema je žrtva, ali laka. Boriti se, izdržati na mukama borbe i sačuvati sebe da nas silnik ne dodirne svojim blatnim oružjem koje ranjava čistoću poštenja to su muke, to su žrtve. U davanju života proleti nekoliko trenutaka. Život kojemu je svaki dan za sebe jedna žrtva, to je mučeništvo, to je herojstvo. Marija Jurić - Zagorka _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 06.10.14 20:18 | |
| "Gledao je oko sebe kao da prvi put vidi svijet. Lijep je bio svijet, bio je šaren, neobičan i zagonetan, bio je svijet! Tu je bilo modro, tu žuto, tu zeleno, plovilo je nebo i rijeka, stajala šuma i gorje, sve lijepo, sve zagonetno i magično, i usred toga on, probuđeni, na putu k samome sebi." /H. Hesse/ |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 06.10.14 20:19 | |
| "Neprestano otkrivam da nikako ne mogu da otkrijem ljude. Ono što kažu, nije ono što čine, da li je ono što misle? Možda to ni oni sami ne znaju."
Tvrđava |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 06.10.14 20:20 | |
| "Sve što je iznad dohvata naše ruke, sve što nije potpuno naše, s čim nismo srasli tako da postane isto što i mi, to je tuđe, ničije, ne štiti. To je kao vjetar, ništa, nemaš na čemu da stojiš, nizašto se ne držiš, ništa te ne drži, oči su ti prazne, srce ti je pusto, ostaje samo nemir. Šteta što to ne znaš. A možda i znaš, ali nije dovoljno samo znati. Treba zavoljeti mir, a ti to ne možeš. Ti si kao i ostali svijet, ti si svijet, otkinula si se, ludost te uhvatila i baca te u naručje svakoj nevolji. Čak i kad znaš da je nevolja neizbježna. U tome je zlo, tvoje i svijeta kojem pripadaš."
(Magla i mjesečina) |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 06.10.14 20:20 | |
| "Žena je uvijek zanimljiva kad je zaljubljena; tada je pametnija, odlučnija, ljupkija nego ikad. Muškarac je rastresen, ili grub, ili nerazmišljen, ili plačljivo nježan." |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 06.10.14 20:53 | |
| Sve je moguće, sve je na dohvat ruke, samo se čovjek ne smije predati. Teško je dok se ne odlučiš, tada sve prepreke izgledaju neprelazne, sve teškoće nesavladive. Ali kad se otkineš od sebe neodlučnog, kad pobijediš svoju malodušnost, otvore se pred tobom neslućeni putevi, i svijet više nije skučen ni pun prijetnji."
(Derviš i smrt) |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 06.10.14 20:58 | |
| Zivot je zanimljivo rvalište u kojem jedni padaju, drugi pobjeđuju, a ne zato što su gluplji ili pametniji, već zato što su jedni nespretni, drugi lukavi. Nespretne ne treba žaliti, bili bi surovi kao i oni drugi, samo kad bi ih slučaj ili sreća bacili nekome na leđa. Ne treba se uzbuđivati ni zbog čega, i najbolje se svemu smijati, i paziti da ne dođes pod žrvanj. Ako nećes da budeš odozgo, pričuvaj se da ne budeš odozdo, i živi kako ti je volja. |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 06.10.14 21:46 | |
| “Moja čast, moje poštenje nije ono što vide ljudi, moja je čast i moje poštenje ono što nosi obraz moje unutrašnjosti, a ono bičuje moju dušu mukama za svaku nečistu sjenu i nagrađuje zadovoljstvom čistoću misli i srca.” ― Marija Jurić Zagorka, Kamen na cesti _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 06.10.14 21:58 | |
| život nije ravan i jednostavan hodnik po kojem neometano i slobodno putujemo, već je to labirint pun prolaza , među kojima izgubljeni i zbunjeni moramo naći svoj put, svako toliko gubeći se u pustim ulicama . Ali uvijek, ako vjerujemo u sebe , otvore nam se neka vrata. Možda ne baš ona na koja smo sami pomislili, već ona koja će se na koncu pokazati kao prava....
( Spencer Johnson ) |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 06.10.14 22:00 | |
| "Nije sramota i nije šteta ne znati, ali i sramota je i šteta je pretvarati se da znaš ono što ne znaš." (Lav N. Tolstoj). |
| | | Mihica Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 831 Godine : 144 Datum registracije : 28.03.2013
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 06.10.14 22:00 | |
| "Ne stidite se svojih poroka i slabosti. Ničega se drugi ljudi ne plaše kao nečije hrabrosti da bude onakav kakav je." — D. Radović | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 06.10.14 22:03 | |
| Onaj ko nema hrabrosti na glas se zauzeti za svoja prava, ne može zaslužiti poštovanje drugih. Rene Tores |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih | |
| |
| | | | Zanimljivi citati, misli i poneki stih | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 459 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 459 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|