|
| Zanimljivi citati, misli i poneki stih | |
|
+50Ančica zvrkica Divljakuša leopard Florence. Carolija Besna_glista Luca Milan01 Talia Lavanda mila01 Luna2 Shine on nika8 honey_89 sookie januska Otelo petra237 kala diya Blonde LuckyM5 Gracija... roko pfirsichblute Lena22 mobile Christine von Cahill _plavusa_ Riječanka evitaa Badomen Bokssha cassia Ary Dita von Teese Mixi goc Rokerka californiamen bodo FireWalker* nella sky Kikica NeoSky Niky Blizanka Goran 54 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 26.11.08 22:43 | |
| First topic message reminder :Objavi stih ili recenicu koji ti se cine zanimljivim! Postizanje cilja, neće nas usrećiti samo po sebi, no dok se na putu do cilja borimo sa preprekama koje su neizbježne, mi rastemo i razvijamo se. Cijena koju dobri ljudi plaćaju za to što ne sudjeluju u javnim zbivanjima je to da njima vladaju pokvareni ljudi. Platon _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
Zadnja promjena: Goran; 11.08.11 22:19; ukupno mijenjano 3 put/a. | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
LuckyM5 Ljubitelj foruma
Broj postova : 3859 Godine : 45 Datum registracije : 25.10.2011
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 16.12.11 10:27 | |
| S vremena na vrijeme ljudi nadmaše sebe. Katkad te iznenade. Katkad pokleknu. Život je ktakad čudan.Stisne te. Ali ako otvoriš oči,naći ćeš nadu. U riječima djece. U taktovima pjesme. I u očima voljene osobe. A ako imaš sreće,ako si najveći sretnik na ovome svijetu,onaj kojeg voliš, uzvratit će ti ljubav | |
| | | LuckyM5 Ljubitelj foruma
| | | | LuckyM5 Ljubitelj foruma
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 18.12.11 23:43 | |
| "Moj znak prepoznavanja su ljudi. Još uvijek neprepoznajem imena. Prepoznajem samo ljude i neljude. Optimista sam utoliko,jer vjerujem da se i od neljudi mogu stvarati ljudi, a da bi se to postiglo treba praštati i onima koji znaju što čine, praštati sve dotle dok sami pred sobom ne pognu glavu. Lako je riječima donositi vatru, buditi njima mrznju i zavist – riječima treba donositi mir..!!" Enes Kisevic | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 29.12.11 0:50 | |
| Ne poznajem slobodu osim slobode da budem zarobljen u nekome čije ime ne mogu čuti bez uzbuđenja, zbog koga zaboravljam sebe u tom jadnom postojanju, za koga sam danju i noću ono što želi, a moj duh i tijelo plove u njegovu duhu i tijelu, kao izgubljeno drvlje što ga more diže ili topi, slobodno, sa slobodom ljubavi, jedinom slobodom koja me ushićuje, jedinom slobodom za koju umirem.
Ti opravdavaš moje postojanje. Da te ne poznajem, ne bih živio, da umirem ne znajući za te, ne bih umro jer nisam ni živio.
Luis Cernuda | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 29.12.11 1:16 | |
| Uzmi ljubav, pomnoži je s vječnošću i prenesi ju u dubine beskraja...i imat ćeš mali uvid u ono što ja osjećam za tebe. | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 30.12.11 14:41 | |
| NIJE MI NIŠTA...A SVAŠTA MI JE
Nikada nećeš razumeti tu prazninu u mom srcu. Nikada je nećeš znati zagrliti, ispuniti.
Nikada nećeš znati razumeti tu maglu u mom pogledu.
Kad odlutam, kad zastanem u pola reči, u pola koraka. Uvek ću ti ostati daleka.
Uvek ću ti odgovoriti : "Nije mi ništa." A svašta mi je.
Tu u mom srcu se kruni jedna bajka, tu u mom srcu se ruši jedan grad, tu u mom srcu fali jedan zagrljaj.
Postoje zemlje u koje nikada neću kročiti i ne žalim za tim. Žalim za jednom koja više ne postoji.
Postoje ljudi koje nikada neću sresti i ne žalim za tim. Žalim za onima koje sam sretala, a sada su daleko.
Ma, nije mi ništa...A svašta mi je.
Donesu dani neke čudne oblake u moju glavu. Senke mi igraju po zidovima. Sećanja me ophode čitavog dana.
A srce ludo čuva te dragocene suze duboko u džepu, suviše dragocene da bi se prosipale uzaludno, suviše dragocene da bi se poklanjale svakom.
Ne, nije mi ništa...A svašta mi je.
U mojoj glavi jedan maleni repati đavo stanuje.
Izokrene mi svaki trenutak, poseje sumnju, uprlja svaku tuđu reč i onda se kikoće kao nevaljalo dete.
Šapuće mi pogrešne reči na usne, povlači pogrešne konce mojim pokretima. Đavo je to, zna kako da mi pokvati trenutak.
Nije mi ništa...A svašta mi je.
Kada bi samo nekako znao kada da šutiš, a kada da pričaš.
Kada bi samo nekako znao da je sve što trebam zagrljaj, onaj najduži, onaj najjači.
Kada bi samo nekako znao da je sav taj prkos u meni samo moga srca štit.
Kada bi samo znao da je moj dom u tvom srcu i ćutao dugo, dugo ... i grlio me jako, jako ... i voleo me ludo, ludo ...
Zato me ne pitaj više šta mi je, kad nikada nećeš znati.
Nije mi ništa ... | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 30.12.11 21:10 | |
| PROSJAK I PRINC Predugo mi se u srcu gnezdi jedan zagrljaj. Onaj koji utiša sve zvukove, onaj koji ispuni svaku prazninu, onaj koji izbriše sve poraze. Predugo mi se kroz misli provlači jedna bajka umotana mirisom jorgovana. Nepopravljivi perfekcionista u meni ne ume da se pomiri sa prazninom koju nikad nećeš popuniti. Predugo čuvam srce i sve više shvatam da uzalud čekam, da uzalud tražim, da je već dobar deo moga srca tvoj dom. Lako se prepuštam da me nosiš. Mislila sam da igram pametno i da ti izmičem svaki put, mislila sam da ćeš proći. Ma mislila sam ja svašta, a bolje da nisam. Lako me dobiješ svaki put, a ja te još lakše pustim da odeš. I ne znam čime me kupuješ i ne znam zašto si uvek tu i ne znam od kud ti. Nikada nisi bio deo ni jedne moje bajke, pa ipak ti savršeno pristaje kostim i prosjaka i princa. Koju ćeš ulogu preuzeti? Hoćeš li me rastužiti ili nasmejati? Eci-peci-pec ... potez je tvoj ... Vreme Jorgovana | |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 04.01.12 22:30 | |
| “Bog je prijatelj tišine: pogledajte kako priroda: drveće, trava, cvijeće…raste u tišini. Potrebna nam je tišina da bismo mogli da dotaknemo duše.” majka Tereza _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 05.01.12 16:34 | |
| Bog je Čisti Duh. Ne postoji druga snaga. Vjerovali ste svojoj majci kada ste bili mladi. Držala vas je u svojim rukama i znali ste da vas neće baciti u vatru. Vi ste je pogledali u oči i tamo ste vidjeli ljubav. Isto tako, sva ljubav na svijetu je slaba reprodukcija Beskrajnog oceana ljubavi, jer Bog je ljubav. Joseph Murphy _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 08.01.12 12:18 | |
| "Ostanite gladni. Ostanite blesavi."
Steve Jobs _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 09.01.12 23:02 | |
| “Bogati su oni koji nemaju želja, a prosjaci su oni koji stalno žele imati još više.” Diogenes _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 13.01.12 19:38 | |
| "Pisati ne znači drugo nego misliti. Nered u rečenicama je posljedica nereda u mislima, a nered u mislima je posljedica nereda u glavi, a nered u glavi je posljedica nereda u sredini i stanju te sredine. Ako je netko odlučio vršiti kritiku, a to znači da hoće od nereda u rečenicama, u mislima, u glavama, u ljudima i u sredinama stvarati red, onda takav subjekt ne smije biti neuredan ni u rečenicama ni u glavi ni u mislima."
Miroslav Krleža _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 02.02.12 21:46 | |
| " Kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore. Očekuj da će nova vrata otkriti još veća čuda, divote i iznenađenja. U svakoj situaciji očekuj samo najbolje i gledaj kako iz nje izlazi samo najbolje. Nikad nemoj biti potišten i očajan ako ti se neka vrata zatvore u lice. Znaj da će sve ispasti dobro onim dušama koje Me istinski vole i u svemu Me stavljaju na prvo mjesto. Osjeti kako rasteš i širiš se, prolazeći kroz razna iskustva i traži razloge za njih. Uči kroz to i budi odlučan nikad ne napraviti istu pogrešku dva puta. Ako si prividno pogriješio, još mnogo možeš naučiti ne dopustiš li da te ta greška sruši. Cijeli tvoj stav prema životu vrlo je važan, shvati da je život ono što ti napraviš od njega. Učini život lijepim, veselim, uzbudljivim. U njemu se sve može dogoditi u bilo kojem trenutku jer ti vršiš Moju volju." _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 03.02.12 11:23 | |
| Bio je jedan ljubavnik koji je volio bez nade. On se povukao potpuno u svoju dušu i mislio je da će sagorjeti od ljubavi. Svijet za njega nije postojao, on nije više vidio plavo nebo i zelenu šumu, potok mu nije žuborio, harfa mu nije ječala, sve je bilo utonulo, i on je osiromašio i postao bijedan. Ali je njegova ljubav rasla, i on je puno radije volio umrijeti i propasti, nego se odreći posjedovanja lijepe žene koju je volio. Tada osjeti kako je njegova ljubav sagorjela sve drugo u njemu, te postade moćna, i privlačila je i privlačila, i lijepa žena joj se morala pokoriti, i došla je, i on je stajao raširenih ruku kako bi je privukao sebi. Ali dok je pred njim stajala, najedanput se sasvim izmijenila, i on s grozom osjeti i spazi kako je privukao k sebi cio izgubljeni svijet. Ovaj je stajao pred njim i predavao mu se, nebo i šuma i potok, sve mu je u novim bojama, svježe i divno, dolazilo ususret, pripadalo mu, govorilo njegovim jezikom. I umjesto da dobije samo jednu ženu, imao je cijeli svijet na srcu, i svaka zvijezda na nebu plamtjela je u njemu i rasipala veselost kroz njegovu dušu. On je volio, i pri tom je našao sebe samog.
Većina njih, voli da bi pri tom izgubila sebe.
Herman Hese _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 13.02.12 10:46 | |
| Ne započinji današnji dan jučerašnjim krhotinama!
Jučerašnji dan, svi raniji dani i godine, prođoše; zakopani su u vrijeme. U njima ne možeš više ništa izmijeniti.
Ostale su ti neke krhotine? Ne nosaj ih naokolo! Tištit će te iz dana u dan, na kraju će ti život postati neizdrživ.
Ima krhotina kojih ćeš se riješiti, ako ih staviš u Božje ruke. Ima krhotina od kojih se sam možeš osloboditi, ako ih velikodušno otpustiš. Ima krhotina kojih se ni uza svu ljubav ne možeš osloboditi. Takve ostavi, neka miruju!
(Phil BOSMANS) | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 14.02.12 13:27 | |
| "Svačiji izbor ima svoj odraz u vremenu i ukupnom zbiru suživota te se poput koncentričnih valića odbija i miješa s valićima koje su svojim odlukama izazvali drugi." Iz knjige "Koliba" | |
| | | Blonde Ljubitelj foruma
Broj postova : 8120 Godine : 38 Datum registracije : 30.08.2011
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 15.02.12 14:04 | |
| Ona je trcala u susret zivotu, on je brojao korake prema zalasku sunca. ona je znala sto je ljubav, on je poznao tugu. ona je voljela njega. on nju jos vise... bili su ona rijec koja je jos malo ljepsa od savrseno. bili su bajka... koja nikad nije prosla tu magicnu granicu izmedu proslog vremena i sadasnjosti. zato jer je bajku i stvarnost nemoguce spojiti. osim u snovima... | |
| | | kala Ljubitelj foruma
Broj postova : 6757 Godine : 45 Datum registracije : 18.10.2010
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 15.02.12 21:55 | |
| Neki čovjek vidjevši gladno, neutješeno uplakano dijete, gorko se obrati Bogu:
"Bože, učini nešto da ovo dijete utješiš?"
I odmah je začuo odgovor:
"Učinio sam. Stvorio sam tebe.""
| |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 17.02.12 10:26 | |
| Zbog čega se na Balkanu gotovo uvijek u prvi plan stavlja ono što nas razdvaja umjesto ono što nas spaja? Zato što nismo u stanju pronaći mir i zadovoljstvo u sebi samima, stvoriti vrijednosti i kvalitete koje će nas same po sebi staviti u prvi plan nečim pozitivnim. Lako je liječiti frustracije tražeći trun u nečijem oku, a ne vidimo brvna u svojem. Kad naučimo biti zadovoljni sami sobom, nestati će i potreba da vrijeđamo i omalovažavamo druge. Naučiti ćemo živjeti u miru i toleranciji s drugima, nećemo ih više smatrati prijetnjom. Goran Petrovic _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 17.02.12 10:26 | |
| Uros Arsenovic: Vidis onu trudnu devojku? Silovana je. Vidis onog decka sto radi domaci od juce? Upravo je ubedio druga da ne izvrsi samoubistvo. Pogledaj onog ruznog coveka sa oziljcima. Branio je nasu domovinu u ratu i bio povredjen. Vidis onog malog decaka koji place? Majka mu umire. Pogledaj onog decka sa kojim se niko ne druzi- upravo je odbranio drugog decka od siledzije. Vidis onu debelu zenu? Ona je bolesna. NE SUDI. NE ZNAS TUDJI ZIVOT. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 25.02.12 19:26 | |
| Ono što nam je potrebno, da bismo bili slobodni, jest Ljubav, koja ima snagu da s radošću nosi breme svijeta
Tagore
_________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 21.03.12 19:34 | |
| Ako covjek
Ako čovjek juri za novcem, zvaće ga pohlepnim;
ako ga pokuša zadržati, zvaće ga kapitalistom;
ako ga bezbrižno troši, zvaće ga rastrošnim;
ako ga nikad ne uspije steći, zvaće ga besposličarem;
ako ga ni ne pokuša steći, zvaće ga neambicioznim;
ako ga stekne bez rada, zvaće ga parazitom;
a ako će ga steći nakon što je cijeli život pošteno radio za njega, zvaće ga budalom koja nikad nije imala ništa u životu. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 25.03.12 12:36 | |
| "Vidim na stotine ljudi dnevno koji su sasvim odustali. Na sve strane vidim one koji ne žude ni za čim, osim hranom, krovom i odećom, usredsređeni samo na to. Bez snova... Oni ne osećaju užas što ne vole ili što nisu voljeni."
The Crow.
_________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 25.03.12 12:53 | |
| "Uzdisati nad proslim jadom najsigurniji je nacin da se privuce novi."
Sekspir
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih 14.04.12 10:56 | |
| „Inteligencija je sposobnost da budete u sadašnjosti. Što ste više u prošlosti ili u budućnosti, manje ste inteligentni. Inteligencija je sposobnost da budete ovdje-sada, da budete u ovom trenutku i ništa drugo.“
- Osho _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Zanimljivi citati, misli i poneki stih | |
| |
| | | | Zanimljivi citati, misli i poneki stih | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 490 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 490 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|