|
| Zasto ljudi lazu bez razloga...? | |
|
+8mihaela Kikica Wind Goran californiamen Blizanka teaa Rokerka 12 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Rokerka Ljubitelj foruma
Broj postova : 4199 Godine : 28 Lokacija : Nedođija ^^ Datum registracije : 31.12.2009
| Naslov: Zasto ljudi lazu bez razloga...? 03.03.10 20:27 | |
| First topic message reminder :Evo, vec dva dana razmisljam o tome....al mi odgovor nikako ne dolazi. Zasto neki ljudi lazu...bez razloga? Mislim, za neke tako glupe stvari...koje ne znace nista i ne mogu da promene necije (u ovom slucaju, moje) misljenje prema toj osobi.... Ajd, razumem kad su me lagali za visinu, pa za ocene, pa vrstu muzike...pa ajd, to i da shvatis...jer opet, to nekako i utice na moj stav o toj nekoj osobi...i mozda iz silne zelje da mi se svidi, malo iskrivi istinu Ali kad te lazu za neke apsolutno glupe stvari...nebitne at all... ne kontam... i kako se uopste postaviti u takvoj situaciji? Prijatelj(ica) te slagala...i saznala si istinu...i sta sad? Jel da se pravim luda, neka, nema veze...il ipak da preduzmem nesto? To mi je skroz....zbunjujuce... | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Badomen Totalno relaxiran
Broj postova : 1130 Godine : 55 Lokacija : home,sweet home Datum registracije : 22.10.2010
| Naslov: Re: Zasto ljudi lazu bez razloga...? 31.10.10 12:13 | |
| ponekad je opravdano
probaj reći djetetu da mu je njogovog psa ljubimca udario automobil bolje tad složiti finu laž nego radi istine pod svaku cijenu napraviti traumu iako ništa ne zavarava tako uspješno kao istina
| |
| | | Procyon Totalno relaxiran
Broj postova : 1261 Godine : 34 Datum registracije : 26.07.2010
| Naslov: Re: Zasto ljudi lazu bez razloga...? 31.10.10 12:44 | |
| - Rokerka je napisao/la:
Imam drugaricu koja jednostavno voli da laze svoje roditelje...bez razloga...kad je pitam sto je slagala, kaze eto, doslo joj... Iza svake laži uvijek postoji razlog zašto je ista izrečena. Nije uvijek laž svjesno isplanirana, ali nikad nije izrečena "slučajno" ili na način "eto, došlo mi je pa sam lagao/lagala". Netko tko voli lagati, a potom kaže da laže jer mu tako dođe, taj je izrekao samo još jednu laž u nizu. No zanimljivo je to da su laži upravo - ogledalo istine, kao refleksija istine od ogledala. Slično, samo okrenuto naglavačke. Kako niti jedna laž nije bezveze izrečena, mi preko te laži zapravo možemo upoznati dio druge osobe, tj. njene "bolne" točke. Drugim riječima, nekad nam laži bolje otkrivaju istinu nego smo to svjesni spoznati, jedini je problem što treba naučiti gledati spomenutu refleksiju istine od ogledala. | |
| | | Sunshine24 Totalno relaxiran
Broj postova : 1276 Godine : 38 Lokacija : Donji Miholjac ponekad zalutam u ZG Datum registracije : 31.10.2010
| Naslov: Re: Zasto ljudi lazu bez razloga...? 31.10.10 12:45 | |
| Ja mislim da lagati nije potrebno..mada nekad pomisljamo kad bi rekli istinu nekoj osobi da bi ju to bolilo..no vise boli zabluda ili laganje..tj nepovjerenje nego istina... | |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Zasto ljudi lazu bez razloga...? 31.10.10 12:46 | |
| - Badomen je napisao/la:
- ponekad je opravdano
probaj reći djetetu da mu je njogovog psa ljubimca udario automobil bolje tad složiti finu laž nego radi istine pod svaku cijenu napraviti traumu iako ništa ne zavarava tako uspješno kao istina
Dobar primjer, upravo tako i upravo to tupim cijelo vrijeme na ovoj temi. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Badomen Totalno relaxiran
Broj postova : 1130 Godine : 55 Lokacija : home,sweet home Datum registracije : 22.10.2010
| Naslov: Re: Zasto ljudi lazu bez razloga...? 31.10.10 12:51 | |
| hvala nikada neću reći da sam u pravu samo govorim iz svog iskustva i svoja razmišljanja o nečemu jer u nekim stvarima postoji istina koliko i ljudi | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Zasto ljudi lazu bez razloga...? 25.11.10 14:21 | |
| Ako mogu, ljudi će rado varati i biti zliLjudi će radije lagati i varati ukoliko to zahtjeva manje napora u odnosu na ispravno djelovanje. Naime, znanstvenici su testirali koliko su ljudi skloni nemoralnom ponašanju, te otkrili da će se većina ponašati loše ako to ne iziskuje mnogo napora. Vjeruje se kako ovo istraživanje može imati utjecaj na razne humanitarne organizacije i dobrotvorne udruge, koje se uglavnom oslanjaju na ljudsku dobru volju i donacije. Rimma Teper, vodeći autor studije sa Sveučilišta Toronto, objašnjava: "Ljudi će vjerojatno varati i donositi nemoralne odluke ako takvo djelovanje ne uključuje i eksplicitnu akciju. Ako mogu lagati indirektno, varati bez ulaganja fizičkog napora, ili zaobići nečiji zahtjev za pomoć bez direktnog odbijanja, vrlo vjerojatno će to i učiniti." U jednoj studiji, volonteri su rješavali matematičke testove na kompjuteru, no upozoreni su kako postoje tehnički problemi. Jednoj grupi je rečeno da ukoliko pritisnu tipku za razmak, odgovor će im se pojaviti na ekranu. Drugoj je rečeno da ako ne pritisnu tipku enter 5 sekudni nakon što vide pitanje, dobit će pravi odgovor. "Ljudi u drugoj grupi, koji nisu fizički morali pritiskati tipku kako bi dobili odgovor, više su varali", dodaje Teper. Tim znanstvenika također je pitao volontere jesu li voljni pomoći studentu u poteškoćama s učenjem da riješi test. Jedna grupa imala je samo opciju "da" i "ne" na kompjuteru. Druga grupa mogla je slijediti link na dnu ekrana kako bi pomogli, ili jednostavno odabrati opciju "nastavi" kako bi nastavili s rješavanjem svojeg testa. Volonteri iz prve grupe bili su skloniji odabrati opciju "da" umjesto "ne" i pomoći. "Čini se kako je ljudima mnogo teže eksplicitno odbiti pomoć odabirući opciju "ne", nego jednostavno odabrati opciju "nastavi" i preskočiti škakljivo područje. Smatramo kako emocije imaju bitnu ulogu u ovom efektu. Kada su ljudi suočeni s aktivnim izvođenjem prave ili krive stvari, uključeno je mnogo emocija, poput krivnje ili srama, koje ih navode na moralne izbore. Kada je odluka pasivna, vidimo da se mnogo više ljudi odlučuje na krivi izbor", zaključuje Teper. (metro-portal.hr) | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Zasto ljudi lazu bez razloga...? | |
| |
| | | | Zasto ljudi lazu bez razloga...? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 273 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 273 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|