|
| Zasto ljudi lazu bez razloga...? | |
|
+8mihaela Kikica Wind Goran californiamen Blizanka teaa Rokerka 12 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Rokerka Ljubitelj foruma
Broj postova : 4199 Godine : 28 Lokacija : Nedođija ^^ Datum registracije : 31.12.2009
| Naslov: Zasto ljudi lazu bez razloga...? 03.03.10 20:27 | |
| Evo, vec dva dana razmisljam o tome....al mi odgovor nikako ne dolazi. Zasto neki ljudi lazu...bez razloga? Mislim, za neke tako glupe stvari...koje ne znace nista i ne mogu da promene necije (u ovom slucaju, moje) misljenje prema toj osobi.... Ajd, razumem kad su me lagali za visinu, pa za ocene, pa vrstu muzike...pa ajd, to i da shvatis...jer opet, to nekako i utice na moj stav o toj nekoj osobi...i mozda iz silne zelje da mi se svidi, malo iskrivi istinu Ali kad te lazu za neke apsolutno glupe stvari...nebitne at all... ne kontam... i kako se uopste postaviti u takvoj situaciji? Prijatelj(ica) te slagala...i saznala si istinu...i sta sad? Jel da se pravim luda, neka, nema veze...il ipak da preduzmem nesto? To mi je skroz....zbunjujuce... | |
| | | teaa Totalno relaxiran
Broj postova : 2415 Godine : 54 Lokacija : Split Datum registracije : 05.02.2010
| Naslov: Re: Zasto ljudi lazu bez razloga...? 03.03.10 20:34 | |
| Pa i ja razumijem da se nekad i laže...s razlogom.Ali bez razloga...u svakoj situaciji(što sam naišla) to mi nekako bolest.Ali baš taj slučaj prevelike lažljivosti...čovjek ima skroz dobru karijeru sa nekom lošom srednjom školom.Nije mi jasno...i zbunjujuće je.Ali svakako zanimljivo. | |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Zasto ljudi lazu bez razloga...? 10.03.10 16:58 | |
| nekim ljudima laz je svakodnevnica i navika...toliko se naviknu na lazi da to postane dio njih pa vise ni sami ne znaju sta je istina a sta laz... ja sam npr imala u iskustva sa ljudima koji su patoloski lazovi i koji su isli do tih granica da su cak lagali o tome kako su jako bolesni.. ne znam zaista sta ima u tome..zasto ljudi lazu neke stvari ili izmisljaju...koja je njihova korist u tome... mozda potreba za dokazivanjem ili potraga za paznjom i sazaljevanjem... ne znam... kada "uhvatim" nekoga tako u lazi ukazem mu na to da mi je tu istu pricu ispricao drugacije ... ili jednostavno distanciram se od osobe za koju uvidim da je sklona stalnom laganju i izmisljanju.. ne vrijedi trositi energiju na takve osobe.. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zasto ljudi lazu bez razloga...? 10.03.10 19:03 | |
| Moj je problem sto neznam lagati...tako su me naucili, a i sama sam to prihvatila kao vrlinu.....Medutim vidim da ljudi to obilato koriste....a ja takve izbjegavam, jer kad tad istina izade na vidjelo.....a onda kako pricati s tobom osobom...vise neznas da li govori istinu ili laze...bez veze Jedino muljam, ne lazem, da imam puno posla, a nemam stalno, napravim si ja slobodnog vremena ...to vidim da pali kod velikih sefova |
| | | californiamen Totalno relaxiran
Broj postova : 2464 Godine : 124 Datum registracije : 17.11.2009
| Naslov: Re: Zasto ljudi lazu bez razloga...? 12.03.10 19:30 | |
| Slavici je 12 godina. Posljednju godinu dana laže gotovo svaki put kada otvori usta. Zbog toga su se roditelji ljutili na nju, kažnjavali, ismijavali je, ali ništa nije pomoglo. Njena sklonost laganju zapažena je i u školi. Ostali su je učenici počeli izbjegavati. Kao i kod ostalih problema djeteta, tako i kod lažljivosti najvažniji je miran pristup rješavanju tog problema. Laganje je značajna društvena mana, ali naša će je zabrinutost učiniti velikom u očima djeteta. Zašto djeca lažu? Iz istih razloga kao i odrasli. Neispunjena životna očekivanja toliko su nesnošljiva te ih dopunjujemo laganjem sebi i drugome. Djeca to samo teže skrivaju. Odrasli su svoju laž razvili do umjetnosti i profesije. Djetetu opravdano zabranjujemo laganje zbog opasnosti da zamijeni stvarnost s maštom i da umjesto otklanjanja prepreka koje vode sretnijem i uspješnijem životu razvije sustav zavaravanja sebe sama. Kod lažljiva djeteta treba stoga postupiti oprezno. Treba mu ipak dopustiti povremeno životne poteškoće ublažiti laganjem, ali ono mora biti svjesno što je stvarnost a što laž. Posebno ga treba čuvati od navike laganja samom sebi. Takve nesvjesne laži zovemo mehanizmima odbrane i one su osnova za razna duševna oboljenja. ( Zdenka Gruden, Dječja psihologija) ____ Laž je samo odbrana od nesavršenih okolnosti našeg života... | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zasto ljudi lazu bez razloga...? 13.03.10 13:31 | |
| E jbga sad kad je C-men dao objašnjenje šta da ti kažem osim da ne volim laž i da ne shvaćam kako netko baš može ići iz krajnosti u krajnost s kakvim sam se susrećala,po meni laž se uvijek otkrije al uvijek,a ja i laganje dva pojma i što nekad mi je i potrebno da malo zaobiđem istinu ma nema šanse bem ti,al nekad je potrebno malo zaobići istinu,ne baš slagati jer to tek ne bih mogla. |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Zasto ljudi lazu bez razloga...? 13.03.10 14:20 | |
| - Citat :
- Odrasli su
svoju laž razvili do umjetnosti i profesije. Slazem se ... najgore je kad ti postaje profesija lagati - Citat :
- Laž je samo odbrana od nesavršenih okolnosti našeg života...
ne mora biti odbrana od ne savrsenih okolnosti ...nekom je zivot savrsen i on je savrsen ali jednostavno uziva da laze druge... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | californiamen Totalno relaxiran
Broj postova : 2464 Godine : 124 Datum registracije : 17.11.2009
| Naslov: Re: Zasto ljudi lazu bez razloga...? 13.03.10 18:36 | |
| - blizanka je napisao/la:
ne mora biti odbrana od ne savrsenih okolnosti ...nekom je zivot savrsen i on je savrsen ali jednostavno uziva da laze druge... Ne. Ako uživa lagati i izvrtati istinu, stvarati drugačiju od one "savršene": onda - nije savršen. Upravo je poanta pojma laži u stvaranju "savršenije" istine od one koja to nije. Kao što je to Z.Gruden izvrsno primijetila: upravo nesnošljivost nesavršene stvarnosti prisiljava djecu ( pa onda - i odrasle) da ju "nadopunjuju" lažima. "Uživanje" u laži može derivirati u patološko, postati dio duševne bolesti, ali to tada nema veze sa savršenim životom i savršenim osobama ( osobnostima). | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zasto ljudi lazu bez razloga...? 13.03.10 18:41 | |
| "Ako uživa lagati i izvrtati istinu, stvarati drugačiju od one "savršene": onda - nije savršen." S ovim se potpuno slažem |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Zasto ljudi lazu bez razloga...? 13.04.10 23:35 | |
| Ljudi najčešće lažu bez razloga kako bi preuveličali svoje sposobnosti i dosege, žele si pridodati vrijednost koju nemaju, no to je prvenstveno laganje samoga sebe. Jedine opravdane su sitne laži koje nas ili nekog drugog mogu izvuči iz neke nevolje, treba moralno i inteligentno odvagnuti kad upotrijebiti takvu laž. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zasto ljudi lazu bez razloga...? 13.04.10 23:43 | |
| Mislim da lazu da bi priklirli istinu |
| | | Wind Totalno relaxiran
Broj postova : 1722 Godine : 42 Datum registracije : 09.12.2009
| Naslov: Re: Zasto ljudi lazu bez razloga...? 15.04.10 10:50 | |
| Svako laze sa nekim razlogom Nekad su ti razlozi ociti a nekada se ne vide...ali u svakom slucaju su prisutni, nekada su razlozi dobronamjerni a nekada zlonamjerni....i ono sto je najvaznije znati a to je da nema ni jednog covjeka koji zivi zivot a da svakodnevno nesto ne slaze,pa taman i mahinalno. Htjeli mi to ili ne, laz ima milion lica i laz je dio nase svakodnevnice.... | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zasto ljudi lazu bez razloga...? 15.04.10 12:06 | |
| bas tako Wind , laz je dio nase svakodnevnice, cesto i sami sebi lazemo, a razlozi mogu bit svakakvi |
| Naslov: Re: Zasto ljudi lazu bez razloga...? 15.04.10 12:13 | |
| Tacno tako, pa ne znam odkud uopste necija fix ideja da je laz bez razloga Malo razmisli i uvidjeti ces razlog u svakoj lazi....pa kakav je takav je,ali razlog je | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zasto ljudi lazu bez razloga...? 15.04.10 12:19 | |
| naravno, mogu samo bit nesvijesni ....slazem se |
| | | Rokerka Ljubitelj foruma
Broj postova : 4199 Godine : 28 Lokacija : Nedođija ^^ Datum registracije : 31.12.2009
| Naslov: Re: Zasto ljudi lazu bez razloga...? 15.04.10 15:42 | |
| - WIND je napisao/la:
- Tacno tako, pa ne znam odkud uopste necija fix ideja da je laz bez razloga
Malo razmisli i uvidjeti ces razlog u svakoj lazi....pa kakav je takav je,ali razlog je Mozda ti se jos uvek nije to desilo...pa zato tako mislis... Imam drugaricu koja jednostavno voli da laze svoje roditelje...bez razloga...kad je pitam sto je slagala, kaze eto, doslo joj... | |
| Naslov: Re: Zasto ljudi lazu bez razloga...? 16.04.10 16:30 | |
| - Mimi [img]/users/3014/38/42/78/smiles/732532.gif[/img] je napisao/la:
- WIND je napisao/la:
- Tacno tako, pa ne znam odkud uopste necija fix ideja da je laz bez razloga
Malo razmisli i uvidjeti ces razlog u svakoj lazi....pa kakav je takav je,ali razlog je Mozda ti se jos uvek nije to desilo...pa zato tako mislis... Imam drugaricu koja jednostavno voli da laze svoje roditelje...bez razloga...kad je pitam sto je slagala, kaze eto, doslo joj... Vecina ljudi kad ih pitas zasto je nesto slagao/la ce reci da ne zna.....sto apsulutno ne znaci da razlog za to ne postoji....pa taman da je u pitanju i patoloski lazov | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Zasto ljudi lazu bez razloga...? 17.04.10 21:56 | |
| Kada si malen i lažeš to radiš da se izvučeš iz problemčića koji si uradio..onda slažeš radi neke dobiti..kao jesi složila igračke da ti dam bombon...JESAM ..i to su dječje laži..budu i slatke zapravo nekada Ali kada netko tko bi trebao biti odrastao i zrel.. laže čisto jer nema što pametnije za kazati..to je bolest. Iskompleksirani ljudi emocinalno nestabilini..privlače pažnju bubajući rečenice koje nemaju veze sa istinom jer su nesigurni u sebe i ono što znaju ili što bi željeli reći.. Pa okreću i izvrču stvari da bi ih mogli izgovoriti i da njima to pritom zvući suvislo..a nama dok ih slušamo dođe da ih nalupamo kao bebe preko tura. | |
| | | mihaela Ljubitelj foruma
Broj postova : 3434 Godine : 38 Lokacija : Uvek dovoljno blizu da vidim sve Datum registracije : 25.11.2009
| Naslov: Re: Zasto ljudi lazu bez razloga...? 21.04.10 23:03 | |
| Sta bi se desilo sa svetom da ljudi ne lazu SAMO JEDAN jedini dan ? | |
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Zasto ljudi lazu bez razloga...? 23.04.10 18:07 | |
| Znatno bi se poboljšao, mase bi se trajno motivirale na korekciju ponašanja., kad bi vidjele divotu stvarnosti bez laži. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zasto ljudi lazu bez razloga...? 27.06.10 18:28 | |
| 1. Bele lazi postoje uvek kada osoba laze iz neznanja ili iz licne zablude, bez namere i skrivenih motiva, znaci ne postoji nikakva losa pobuda i namera da se ucini nesto "lose" ili ruzno (primer je kada na osnovu licnog uverenja tvrdite da je nesto tacno ili netacno, medjutim to je samo Vasa procena i iskustvo koje ne odgovara stvarnosti).
2. Sive lazi postoje uvek kada osoba laze sa "dobrom namerom" ili sa uverenjem da na takav nacin "pomaze" prikrivanju nekih veoma "losih", teskih, poraznih ili pogubnih cinjenica. U sustini ovde postoji "dobra namera" da se neko zastiti "surove" istine (drastican primer je kada ne mozete nekom reci da boluje od neizlecive bolesti ili da se nalazi u bezizlaznoj - katastrofalnoj situaciji).
3. Crne lazi postoje uvek kada osoba laze sa odredjenom namerom i to u licnu korist, a potrebe i motivi mogu biti veoma razliciti kao sto su: materijalni interesi, ostvarenje odredjenog cilja, zadovoljenje subjektivnih interesa, ili usled losih karakternih crta licnosti (primeri su: kada neko laze sa namerom da se okoristi na tudju stetu, da uveca svoje materijalne, emotivne ili psiholoske pozicije, sa nemerom da nekog povredi ili da mu nanese bol i patnju). Sa stanovista astrologije - "laz" kao kategorija ponasanja i "lazljivost" kao karakterna crta takodje imaju svoja razlicita tumacenja. |
| | | Dita von Teese Ljubitelj foruma
Broj postova : 3308 Godine : 114 Datum registracije : 12.02.2010
| Naslov: Re: Zasto ljudi lazu bez razloga...? 27.06.10 18:32 | |
| | |
| Naslov: Re: Zasto ljudi lazu bez razloga...? 27.06.10 18:38 | |
| Može, kako kad, čak i Biblija kaže da laž koja sprječava zlo nije grijeh. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zasto ljudi lazu bez razloga...? 30.06.10 18:37 | |
| - Goran je napisao/la:
- Može, kako kad, čak i Biblija kaže da laž koja sprječava zlo nije grijeh.
Gluposti...mislim da ni jedna laz nije opravdanje za nista... |
| Naslov: Re: Zasto ljudi lazu bez razloga...? 31.10.10 11:59 | |
| Blebnula i ostala živa. Što volim kad netko tako blebeće, a da uopće ne promišlja o onom što piše i melje bez argumenata za svoje tvrdnje. Izlagati nešto kako bi zaštitili nekoga od nekog zlog nije loša stvar; kako to nema opravdanja? _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Zasto ljudi lazu bez razloga...? | |
| |
| | | | Zasto ljudi lazu bez razloga...? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 273 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 273 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|