Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaRegistracijaLogin

Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi?

Go down 
+14
vrla43
vladex
mephistopheles
Kikica
mobile
LaTiTeA
Niky
Dita von Teese
len
Blizanka
Mixi
mihaela
Goran
ajmeivana
18 posters
Go to page : 1, 2  Next
Autor/icaPoruka
Gost
Gost

Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi? Empty
PostajNaslov: Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi?   Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi? I_icon_minitime02.06.09 23:17

primjer prvi: sretnem susjedu neki dan u konzumu i ona mi veli kako ju neki ljudi više ne zovu van otkako se zaposlila....
zašto? zato što joj se ne da biti cijeli dan po kavama kao njezine "prijateljice" i ogovarati druge....?

evo moj primjer: mlad, radišan, neka lovica se nakupila....i onda me opljačkaju...
zašto se ljudi ne mogu malo više potruditi oko sebe i napraviti nešto korisno za sebe i svoku okolinu?
zašto moraju gaziti druge ljude? čemu ljubomora?
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi?   Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi? I_icon_minitime02.06.09 23:20

E to mi nikada nije bilo jasno...ja sam puno "prijatelja" izgubila kada sam uspijela
u poslu...zašto...radi njihove ljubomore,jer ja sam ostala ista...
Kada netko oko mene uspije u nećem ja mu pružam ruku i od srca čestitam...
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi?   Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi? I_icon_minitime02.06.09 23:24

eto...kate na to pitanje morati ćemo skupa tražiti odgovor... Smile
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi?   Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi? I_icon_minitime02.06.09 23:28

Zato što je danas to tako, jednostavno ne mogu podnijeti da su drugi uspješniji, iako ne gledaju koliko se taj drugi trudi... Isto tako se miješaju u tuđe posle i uživaju u tuđim problemima, jer jedino tako ne misle na svoje... Znaš onu Korny kad je Bog rekao jednom čovjeku da će mu dati i učiniti što poželi, ali da će njegovom susjedu dati duplo? On će na to Bogu: Pa dobro, onda mi izvadi jedno oko...
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi?   Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi? I_icon_minitime02.06.09 23:30

Citat :
Znaš onu Korny kad je Bog rekao jednom čovjeku da će mu dati i učiniti što poželi, ali da će njegovom susjedu dati duplo? On će na to Bogu: Pa dobro, onda mi izvadi jedno oko...

ovo sam stvarno po prvi puta čuo.... Smile

užas....
[Vrh] Go down
ajmeivana
Ljubitelj foruma
ajmeivana

Female
Virgo Rooster
Broj postova : 3690
Godine : 43
Datum registracije : 09.03.2009

PostajNaslov: Re: Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi?   Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi? I_icon_minitime03.06.09 9:09

a brate mili koja priča, koja zavist
užas!!!!
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi?   Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi? I_icon_minitime03.06.09 9:56

Citat :

ja bih to prije nazvao zavišću nego ljubomorom
[Vrh] Go down
ajmeivana
Ljubitelj foruma
ajmeivana

Female
Virgo Rooster
Broj postova : 3690
Datum registracije : 09.03.2009

PostajNaslov: Re: Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi?   Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi? I_icon_minitime03.06.09 11:29

Teo je napisao/la:
Citat :

ja bih to prije nazvao zavišću nego ljubomorom

to na kraju dođe na isto Smile
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi?   Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi? I_icon_minitime03.06.09 12:11

Valjda zato jer su izkompleksirani. Ostvarena i samopouzdana osoba nikad neće zaviditi drugom jer je i sama postigla sve što treba, ili se barem trudi da nešto postigne. A ovi drugi idu lakšim putem pa ili poberu plodove tuđeg rada (ko što se kornu dogodilo) ili zlim jezicima nastoje uništiti tuđi uspjeh i umanjiti njegovu vrijednost. Tako valjda sebi opravdavaju svoj neuspjeh.
[Vrh] Go down
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 80666
Datum registracije : 24.09.2008

PostajNaslov: Re: Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi?   Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi? I_icon_minitime24.06.09 12:43

Ljubomorni su zato što su nesposobni sami uspjeti u nečemu i uživati u uspjehu sebe i drugih. Mene raduje uspjeh drugih i svakom se trudim pomoči koliko mogu.

Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija
mihaela
Ljubitelj foruma
mihaela

Female
Libra Tiger
Broj postova : 3434
Godine : 38
Datum registracije : 25.11.2009

PostajNaslov: Re: Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi?   Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi? I_icon_minitime14.05.10 23:09

U Srbiji ce ti pre oprostiti da ga oshamaris nego da si uspesniji od njega !
[Vrh] Go down
Mixi
Zagrijao tipkovnicu

Male
Libra Cat
Broj postova : 310
Godine : 61
Datum registracije : 25.04.2010

PostajNaslov: Re: Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi?   Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi? I_icon_minitime14.05.10 23:21

mihaela je napisao/la:
U Srbiji ce ti pre oprostiti da ga oshamaris nego da si uspesniji od njega !

Ovo je tacno!
Uspeh se u Srbiji ne prasta.
Na sve moguce nacine ce se omalovazavati,pa cak i vredjati zbog toga.
[Vrh] Go down
mihaela
Ljubitelj foruma
mihaela

Female
Libra Tiger

PostajNaslov: Re: Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi?   Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi? I_icon_minitime14.05.10 23:30

Mixi, ja sam to osetila sto puta na svojoj kozi...

I ljudi su takvi da, ako si uspesniji od njih (nebitno je to da su i sami svesni da radis 16x vise od njih) oni su u stanju da ti smeste, podvale i da te omalovazavaju do te granice da ti pukne film...al sve to dok im nisi potreban ( ti ili tvoja pomoc, prijatelji, funkcija ) eee tad nastupa preobrazavanje...

Kad im trebas s oprostenjem u dupe bi te ljubili...cim zavrsis- 95% njih te ogovara i psuje...

Jednostavno takvi smo...
[Vrh] Go down
Mixi
Zagrijao tipkovnicu

Male
Libra Cat
Broj postova : 310
Godine : 61
Datum registracije : 25.04.2010

PostajNaslov: Re: Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi?   Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi? I_icon_minitime14.05.10 23:51

Mene je to vredjanje i omalovazavanje najvise pogodilo od strane kolege - prijatelja i druga. Mislim da sam od tog trenutka promenio misljenje o prijateljstvu i drugarstvu uopste.
[Vrh] Go down
mihaela
Ljubitelj foruma
mihaela

Female
Libra Tiger

PostajNaslov: Re: Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi?   Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi? I_icon_minitime14.05.10 23:59

Zato ja sa kolegama samo poslovni odnos... mada i prijatelji su ponekad zavidni, pogotovu sad, kad je vecina bez posla...
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi?   Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi? I_icon_minitime15.05.10 20:33

Nisam osjetila zavist mojih prijatelja nikad,kod nas je radost obostrana na svaki uspjeh kako nas tako i naše djece.A za ostale neznam ,ima konkurencije što je normalno ali neku preteranu ljubomoru nisam osjetila
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 74186
Godine : 174
Datum registracije : 21.01.2009

PostajNaslov: Re: Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi?   Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi? I_icon_minitime17.05.10 15:32

zato sto nemaju vlastitog zivota pa su preokupirani zivotima drugih ljudi... to su kompleksasi koji nemaju jasno izgradjenu licnost... vjerovatno i zato sto na neki nacin nisu dovoljno sposobni sami funkcionisati niti svojim trudom ostvariti neki uspjeh pa uspjeh drugih ljudi posmatraju ocima zavisti jer znaju da ga oni ne mogu postici

Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi? Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi?   Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi? I_icon_minitime17.05.10 15:38

nekima je bitniji neuspeh drugoga nego njegov sopstveni uspeh...to se zove zloba i zavist...
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi?   Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi? I_icon_minitime17.05.10 15:59

jer nemaju jasnu definiciju onoga što žele u životu, kao ni jasnu definiciju sebe, jer za svoje neuspjehe uvijek traže krivca u drugima, a ne u sebi....
[Vrh] Go down
len
Zagrijao tipkovnicu
len

Female
Broj postova : 470
Datum registracije : 23.06.2010

PostajNaslov: Re: Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi?   Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi? I_icon_minitime27.06.10 20:13

Zato sto im smeta dobro, a rado bi da su sretni.
[Vrh] Go down
Dita von Teese
Ljubitelj foruma
Dita von Teese

Leo Dog
Broj postova : 3308
Godine : 114
Datum registracije : 12.02.2010

PostajNaslov: Re: Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi?   Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi? I_icon_minitime27.06.10 20:19

Zato sto su sitne duse..Ja se iskreno radujem svacijem uspjehu,i gledam da ohrabrim ljude.Poznajem recimo neke likove,za koje sam oduvek smatrala da su kreteni,ali kad sam vidjela da su napravili nesto od svog zivota korisno,ja sam se obradovala.Racunam jedan kreten manje.
[Vrh] Go down
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster

PostajNaslov: Re: Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi?   Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi? I_icon_minitime27.06.10 20:25

Zato što sami nisu u stanju nešto ostvariti.

Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
Niky
VIP član
Niky

Female
Aries Rat
Broj postova : 13469
Godine : 40
Datum registracije : 07.07.2009

PostajNaslov: Re: Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi?   Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi? I_icon_minitime28.06.10 20:39

Slažem se sa Goranom , oni nisu u stanju uspjeti , pa se javlja ljubomora i zavist, iako zapravo svatko od nas je sposoban za uspjeh , ovisno o tome koliko stvarno ulažemo u to , koliko se trudimo da bismo postigli uspjeh.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi?   Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi? I_icon_minitime28.06.10 20:51

Ljudska ljubomora zbog tuđeg uspjeha može biti čak razarajuća...

Ovdje na moru mi je fascinantno da je ljubomorni susjed u stanju sitnim spačkama i podmetanjima rastjerati goste ne samo čovjeku na kojeg je ljubomoran već i sebi i široj okolici... sve samo zato da susjed zbog kojeg je sve počelo nebi bio uspješan...

Nemogu shvatit takvo razmišljanje... Voljela bih imati uspješne ( a nenapuhane) ljude oko sebe...
[Vrh] Go down
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster

PostajNaslov: Re: Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi?   Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi? I_icon_minitime14.08.10 22:43

Iana je napisao/la:
jer nemaju jasnu definiciju onoga što žele u životu, kao ni jasnu definiciju sebe, jer za svoje neuspjehe uvijek traže krivca u drugima, a ne u sebi....

To je bit ove teme. Poznajem jako puno osoba koje alibi za neuspjeh traže u koječemu i užasno su ljubomorni na tuđi uspjeh. Doista, takvi nemaju kvalitetnu definiciju sebe i svojih ambicija.

[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi?   Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi? I_icon_minitime

[Vrh] Go down

[Vrh] 
Stranica 1 / 2.Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Zasto ljudi lazu bez razloga...?
» Zašto se ljudi odlučuju imati djecu?
» Zasto ljudi kriju svoje godine???
» Zašto ljudi napuštaju vlastitu djecu
» Zašto nas privlače ljudi koji nisu dobri za nas