|
| Muškarci -žene "ograničena sloboda " | |
|
+3californiamen Niky Blizanka 7 posters | Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Muškarci -žene "ograničena sloboda " 26.02.10 13:55 | |
| nesto mi danas palo na pamet ...uvijek one price..kod ozbiljnih veza ...kako muskarci se zale da gube slobodu..kako im supruge ..djevojke brane izlaske s prijateljima opijanje ..itd ...a pri tom niko ne razmislja o zenskoj slobodi...svi tvrdimo da smo liberalni...a kad je u pitanju veza jedini ugrozeni se osjeca muskarac ...koliko znam zena ..da zapostave prijatelje..zenske provode...zbog partnera ...a malo je partnera koji ce zaboraviti prijatelje i lude provode zbog zena...i to nekako dode normalno... mnogi muskarci su evoluirali .. ne traze od svoje djevojke ..zene da to cini.... ali ipak osjecam nekako da im nije pravo pri spomenu zenskog izlaska....
nekako mislim da razgovori poslije izlaska..teku nategnuto... zene imam osjecaj uvijek traze neko opravdanje zasto im treba izlazak ..zasto su popile koje pice i dobro se zabavile...a muskarac se ne opravdava za te stvari jer to se podrazumjeva..i ako se zena usprotivi tome..odmah se dovodi u pitanje njegova sloboda...tj ona sloboda da radi i sto je i prije veze ...zenska sloboda kao da ne postoji ili razmisljaju ...sta radi sad ...da li joj se neko upucava ...kao da se izlasci svode samo na to... muskarcima je povremeno flertovanje potrebno da bi se pokazali i da osjete da su jos pozeljni...i pozeljno je da flertuju a zenski flert..nekako je uvijek opasan i blizi je prevari...mada po mom.. muskarci su skloniji ka prevarama ..jer ono cisto iz zabave ..a zena mislim da ce prevariti samo ako su osjecanja jaka...barem vecina nece varati cisto iz zabave.. onda se upitam ...sta se dogada kad zena nastavi sa zivotom koji je vodila i prije veze ..izlazi s prijateljicama i zabavlja se ...partner i okolina se pitaju zbog cega ona i dalje izlazi i nalazi se sa prijateljima...a partner i dalje nastavlja s drustvom gleedat utakmice ..ici u kafane ...provoditi se sa drustvom ..i to je za sve ok ....
mislim da partneri trebaju biti svjesni da se cijeli zivot ne svodi samo na vezu u kojoj se nalazimo...muskarci ..zene svejedno...i mi zene trebamo trenutke kad se zelimo zabaviti ..piti ...sjediti s drustvom do zore ...sloboda bi trebala biti univerzalna ...ako zelimo nekad slobodu ne treba znaciti ad nekog manje volimo... ako dam nekom slobodu znaci da mu vjerujem ..zar ne bi trebalo tako da bude kod sviju bez obzira musko zensko .....
kolika je vama sloboda i dali je ogranicena...
jeste li se susretali s takvim problemim tj ogranicenjima... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Niky VIP član
Broj postova : 13469 Godine : 40 Datum registracije : 07.07.2009
| Naslov: Re: Muškarci -žene "ograničena sloboda " 26.02.10 14:03 | |
| Slažem se sa tim da postoje muškarci koje žele ograničavati ženu/ djevojku u njenim izlascima , bila to obična kava ili večernji izlazak. I da tu dolazi onda do bezbroj pitanja : što si radila, gdje si bila, tko je bio sve itd.... To su po meni muškarci koji su ili ljubomorni ili imaju manjak samopuzdanja, pa im svaki put kad djevojka / žena izađe van , odmah im je na umu da je otišla varati, flertovati... Svoju slobodu imam, volim svoju slobodu i nikome ne dopuštam da mi to oduzme. Bilo je trenutaka kada sam se prepustila i dozvolila da me se ograničava, dok nisam sjela i sama sa sobom to riješila...ako me to čini nezadovoljnom , zašto to trpiti. Ne...imam svoju slobodu....i ne dam da me bilo tko ograničava u tome... | |
| | | californiamen Totalno relaxiran
Broj postova : 2464 Godine : 123 Datum registracije : 17.11.2009
| Naslov: Re: Muškarci -žene "ograničena sloboda " 26.02.10 17:42 | |
| Ček, o kakvoj slobodi govorimo u ovom topicu? Slobodi "flertovanja" ili slobodi "običnog" - druženja? Preljub je drama o promjeni. To je pokušaj da se osmisli novi svijet, način da saznamo nešto o tome što želimo. ( Koliko je dugotrajnih brakova propalo upravo u tom kritičnom trenutku, kada jednom bračnom drugu nedostaje da čuje ono što drugi nema hrabrosti reći: Nesretna sam. Dosađujem se. Upoznao sam nekoga). ( Adam Phillips, psihoanalitičar) | |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Muškarci -žene "ograničena sloboda " 26.02.10 17:52 | |
| govori o kavoj god zelis "slobodi" ...o flertovanju ..o druzenju ...o izlascvima ... pisala sam o svim "slobodama" koje su mi trenutno bile u glavi ....a ti izaberi o kojoj god se tebi pise ....moze i o slobodi "obicnog" - druzenja.. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | californiamen Totalno relaxiran
Broj postova : 2464 Godine : 123 Datum registracije : 17.11.2009
| Naslov: Re: Muškarci -žene "ograničena sloboda " 26.02.10 18:00 | |
| Aristotel je rekao da je pravo na vlastiti mir - početak svake slobode. Ako smo se pomirili sa svojom osobnošću, spoznali svoje dosege, potrebe i želje, tada nas svako ograničavanje uzne -mir - uje, to jest, ograničava našu slobodu... Ova osobna sloboda je dio naše osobnosti: ono što nekom predstavlja nuždu u ostvarenju, nekom je sasvim nebitno. Moja osobna sloboda nikada nije bila uzne-mir-ena; nikada nisam mogao dopustiti da mi ju netko ograničava: našao sam neki, svoj, način da ju ostvarujem.. | |
| | | teaa Totalno relaxiran
Broj postova : 2415 Godine : 54 Lokacija : Split Datum registracije : 05.02.2010
| Naslov: Re: Muškarci -žene "ograničena sloboda " 26.02.10 20:27 | |
| Nisam imala nikakva ograničenja u vezi.Kad god poželim mogu otić sa prijateljicama,izaći na predstavu ili na piće.To mi je potrebno,ne bih mogla bez toga. Isto tako ne postavljam pitanje mužu oko toga,i nikad nije bilo problema.Nekad dođe do monotonije i nezadovoljstva i udaljenja.Shvatila sam da je potrebno reći šta me smeta i naljutiti se ako treba. Samo ima ljudi koji su sami od sebe skloni prevarama.I mišljenja sam da će žena to napraviti baš kad osijeća...ne iz čistog nagona ili želje za seksom za jednu noć. Muškarcima može biti i ne mora. Kao djevojka sam baš bila ograničavana u tim izlascima,samo zato što sam žensko.To me baš ubijalo...dok mi nije puk'o film i počela sam izlazit do kasno bez traženja vječite potvrde koju je otac uvijek odbijao.Kad je vidio da me ne može kontrolirat popustio je...samo mi je dosta trebalo da dođem u tu fazu. | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Muškarci -žene "ograničena sloboda " 25.04.10 22:23 | |
| Iako se tako ne ćini..ja mislim da u velikom broju naizgled dobrih brakova i veza..ženama je sloboda ograničena. Očito muškarcima nešto neda da evoluiraju..barem velikom dijelu muške populacije..da shvate da nije kameno doba..da žena želi kao i oni što mogu.. u društvu svojih prijatelja bilo muških bilo ženskih..izaći i napuniti svoje baterije. Očito još velika večina muškaraca misli da su nam dovoljni samo oni..i da nebi trebale pored njih imati više niti želje niti potrebe za svojim "prostorom"...ma zapravo njih tako boli briga..(večinu kažem)..što mi želimo mislimo i volimo. Imam sreće-... ma nije sreća znala sam ja što ne želim..kada am tražila...a nisam nikako željela nekog tko će me ograničavati emocionalno niti intelektualne .. On ima svoje prostor ja ima svoj...ja pričam njemu o mom on meni o svom..nitko nikog ni na šta ne sili. | |
| | | mihaela Ljubitelj foruma
Broj postova : 3434 Godine : 38 Lokacija : Uvek dovoljno blizu da vidim sve Datum registracije : 25.11.2009
| Naslov: Re: Muškarci -žene "ograničena sloboda " 26.04.10 22:01 | |
| Radim sta mi je volja ! | |
| | | chelseaboy Početnik
Broj postova : 3 Godine : 34 Datum registracije : 08.05.2010
| Naslov: Re: Muškarci -žene "ograničena sloboda " 08.05.10 15:54 | |
| evo jedno pitanje,da li je normalno da devojka izlazi sa drustvom koji joj nabacuju jednog decka koji je sa njima u drustvu,sa tim da je on konstantno muva vec godinu dana( kaze da devojke lete oko njega,ali nju ne zanima + mi kaze da ne treba da ih upoznam,ne bi se slozio sa njima,nervirali bi oni mene,ja njih) ....mene to povredjuje,a njoj uopste ne smeta to sto ovaj radi...ali meni NEOPISIVO TO SMETA....meni ne smeta kad izadje sa PRAVIM DRUGOVIMA,ne kazem joj ni rec,ali kada izlazi sa njima to me nervira,sad da li sam ja ljubomoran previse,ili je takva situacija nemam pojma,pa eto ako neko moze nek mi kaze sta misli o tome... | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Muškarci -žene "ograničena sloboda " 08.05.10 18:18 | |
| Mislim da nisi ti previše ljubomoran ovo kako si opisao ja bi popizdila,treba da da joj vjeruješ ako ti je rekla da je taj ne zanima,a sad ovo da ne želi da upoznaš to tako slikovito društvo ne znam meni ne bi pasalo iako možda tvoja djevojka uopće nema loše namjere.Najbolje bi bilo da otvoreno joj kažeš šta te muči bez povisivanja tonova i vidjet ćeš da ćete sve rješiti. |
| | | teaa Totalno relaxiran
Broj postova : 2415 Godine : 54 Lokacija : Split Datum registracije : 05.02.2010
| Naslov: Re: Muškarci -žene "ograničena sloboda " 08.05.10 19:33 | |
| U ovom slučaju ljubomora je sasvim opravdana.Međutim...to treba riješiti u četiri oka sa djevojkom i jasno joj reći.Ali treba na svoj način izreći...da se osjeti snaga i stav i čvrstina. Mada...ne treba ovaj moj savjet biti dobar...ali svakako ovu situaciju ne bih zaobišla. | |
| Naslov: Re: Muškarci -žene "ograničena sloboda " 09.05.10 17:57 | |
| - ana je napisao/la:
- Mislim da nisi ti previše ljubomoran ovo kako si opisao ja bi popizdila,treba da da joj vjeruješ ako ti je rekla da je taj ne zanima,a sad ovo da ne želi da upoznaš to tako slikovito društvo ne znam meni ne bi pasalo iako možda tvoja djevojka uopće nema loše namjere.Najbolje bi bilo da otvoreno joj kažeš šta te muči bez povisivanja tonova i vidjet ćeš da ćete sve rješiti.
pokusano par puta,ali ne vredi uvek ispadne svadja i onda se ljuti, nece da prica samnom,itd....ona misli da su problem njeni izlasci,ali nije tako....da li je previse da trazim da ne izlazi sa njima,posto mene to stvarno neopisivo kida i nervira,kaze mi da joj ne znace toliko (posto joj nisu najbolji drugovi,vec drustvo za izlazak i povremeno nalazenje)....ja sam smanjio vidjanja sa drustvom (koji su mi najbolji drugovi) jer kad god ona moze, mi se vidimo,skoro svaki dan i uzivam kad sam sa njom....fudbal koji sam pratio svaki put kad ima,ja ga ne gledam jer bi radije bio sa njom...neopisivo mi znaci i volim je,ali mi se ne svidja to sto radi,a izgleda da nema sanse da se to promeni...njoj je to opusteno,ali meni nije...drugo da je to izlazak pa je neko muva sa strane,pa mu ona kaze da ne zeli da ima nista sa njim,ko zna kad ce se opet sresti,ali ovo je da je stalno on u tom drustvu i stalno je tu...i to me iskida,jos je pun sebe i misli da je naj,naj i to me izludjuje,ne volim takve ljude,jos mu je govorila da prestane da nece da ima nista sa njim,ali on to ne prihvata,nego i dalje isto radi.ne znam jel ja puno trazim ili sam ja prezahtevan...ali me to ubija i mislim da ce nam unistiti vezu,jer ne znam koliko cu moci to da trpim..... | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Muškarci -žene "ograničena sloboda " 09.05.10 18:57 | |
| Vjerujem da te to kida i da ti smeta takvo njeno ponašanje i ja te shvaćam potpuno,mislim da ne tražiš puno,niti da zahtjevaš više od onoga što se u biti podrazumjeva u vezi.Sad zašto izbija svađa vjerovatno ona smatra da joj ti ne vjeruješ dovoljno,a tu stvarno ne znam šta ti reći jer za mene tvoja ovdje prisutna ljubomora je sasvim opravdana.Polako idi,nemoj dozvoliti da vam takve nesuglasice unište vezu iako znam da ti je teško..Najgore da je što ti se zbog ljubavi i nje odričeš stvari koje su tebi prije nje značile puno,probaj se tome vratiti imaj svoje stvari...znaš nisu svi isto predani,ne pružaju svi isto,ja sam kao ti za ljubav u stanju sam sve i odreći se i prilagoditi se,malo bi ona više trebala poslušati te i prilagoditi se..ne znam teško u svakom slučaju..samo nemoj se predati ako ti je ljepo s njom,voliš je ustraj u tome.Nadam se da ćeš naći način da te ona sasluša i shvati.. |
| Naslov: Re: Muškarci -žene "ograničena sloboda " 09.05.10 19:10 | |
| - ana je napisao/la:
- Vjerujem da te to kida i da ti smeta takvo njeno ponašanje i ja te shvaćam potpuno,mislim da ne tražiš puno,niti da zahtjevaš više od onoga što se u biti podrazumjeva u vezi.Sad zašto izbija svađa vjerovatno ona smatra da joj ti ne vjeruješ dovoljno,a tu stvarno ne znam šta ti reći jer za mene tvoja ovdje prisutna ljubomora je sasvim opravdana.Polako idi,nemoj dozvoliti da vam takve nesuglasice unište vezu iako znam da ti je teško..Najgore da je što ti se zbog ljubavi i nje odričeš stvari koje su tebi prije nje značile puno,probaj se tome vratiti imaj svoje stvari...znaš nisu svi isto predani,ne pružaju svi isto,ja sam kao ti za ljubav u stanju sam sve i odreći se i prilagoditi se,malo bi ona više trebala poslušati te i prilagoditi se..ne znam teško u svakom slučaju..samo nemoj se predati ako ti je ljepo s njom,voliš je ustraj u tome.Nadam se da ćeš naći način da te ona sasluša i shvati..
hvala na savetu,ne zelim da je ogranicavam ni da je sputavam,ja sam spreman da se odreknem mnogih stvari zbog nje i nicega mi ne bi bilo zao,nista drugo nisam trazio sem da mi to ne radi,jer stvarno boli...iskljucio sam neke osobe (bez njenog trazenja da to ucinim) koje bi nju mogle da iznerviraju i zbog kojih bi se mozda osecala ljubomornom i nije mi zao,ne zelim da se oseca lose,nista mi nije zao da uradim za nju,jer je volim neograniceno...ali valjda ce biti sve u redu....posto da me ne interesuje sta radi,sa kime izlazi,ne bi mi bilo stalo do nje i bilo bi me bas briga gde je i na ovo se ne bi nervirao,vec bi mi bilo opusteno...ali dobro,valjda ce se sve resiti,hvala na odgovorima,savetima i na razumevanju... | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Muškarci -žene "ograničena sloboda " 09.05.10 19:12 | |
| Nema na čemu da ti bar mogu više pomoći,žao mi je što ne mogu |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Muškarci -žene "ograničena sloboda " | |
| |
| | | | Muškarci -žene "ograničena sloboda " | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 44 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 44 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943450. in 18075 subjects
|
|