|
| Četrnaestogodišnjaka neuzvraćena ljubav odvela u smrt? | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Četrnaestogodišnjaka neuzvraćena ljubav odvela u smrt? 16.02.10 10:52 | |
| Više stotina ljudi prisustvovalo je jučer na groblju Vlakovo dženazi 14-godišnjeg Admira Tarića, dječaka koji je u utorak u ranim jutarnjim satima tragično okončao život objesivši se u porodičnoj kući u sarajevskom naselju Aneks.
Od učenika osmog razreda Osnovne škole "Osman Nakaš" oprostili su se brojni članovi porodice, rođaci, prijatelji, komšije i školski drugovi.
Uplakani i bez riječi, Admirovi školski drugovi posmatrali su tabut spušten na zemlju, u nevjerici da su izgubili omiljenog druga. Rođaci, i sami skrhani bolom, pokušavali su utješiti i ohrabriti dječakovog oca. Tuga je vladala i na licima Admirovih nastavnika i direktora škole.
Samo poneko od okupljenih s vremena na vrijeme tiho bi progovorio: "Ovo je velika tragedija".
Četrnaestogodišnji dječak je nekoliko sati prije nego što se tragedija desila prijateljima s kojima je razgovarao putem interneta najavljivao da će se ubiti jer mu je, kako je govorio, život dosadio.
Njihovo ubjeđivanje da to ne radi, jer treba misliti na svoje roditelje kojima je najpotrebniji i da se svi problemi, ako ih ima, mogu riješiti, nije ga moglo odgovoriti od njegove namjere da sebi oduzme život.
Niko sa sigurnošću ne može reći šta je bio razlog da Admir na sebe digne ruku. Među njegovim prijateljima kruže priče da je bio nesretno zaljubljen i da ga je upravo neuzvraćena ljubav nagnala na ono što je učinio. Međutim, pravu istinu znao je samo nesretni dječak.
ne znam kuda ovo vodi ali barem kod nas je sve vise djece koja si oduzimaju zivot ...ovo je vec drugi slucaj u kratkom roku i kazu da tako to strucno urade ...i posjecuju stranice na netu gdje imaju uputstav kako se objesiti ili ubiti ...stvarno mi nije jasno kad ono sa 12 ili 14 godina ne zna sta ce od sebe ...na sta ce liciti ovaj zivot za koju godinu ...jako tuzno ...nikoga nije briga ...dan vijest i zaboravi se ...a niko nista ne poduzima ni u skolama ...ni roditelji ...roditelji su postali ono evo ti samo me pusti ....zalosno _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | teaa Totalno relaxiran
Broj postova : 2415 Godine : 54 Lokacija : Split Datum registracije : 05.02.2010
| Naslov: Re: Četrnaestogodišnjaka neuzvraćena ljubav odvela u smrt? 16.02.10 11:44 | |
| Tužno...sa 14 godina ne zna ništa o životu.Samo je takvih slučajeva sve više.Znam jednog...i popularan i sve je imao,a opet se ubio.Ti razlozi se i dan danas ne znaju.Čudno je to stanje duše koja dovede do toga. | |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Četrnaestogodišnjaka neuzvraćena ljubav odvela u smrt? 16.02.10 12:53 | |
| kad bi se svi roditelji malo vise bavili svojom djecom ...i ne davali im sve sto pozele mislim da bi imali malo vise razloga za ziviti i zabaviti se ...ovako imaju sve i nista im nije interesantno ...i kad se nesto ovakvo desi onda je kriv internet ...po meni nije internet nego roditelji ...od malena ucis djecu nekim stvarima ..ucis ih sta da cijene ..da nisu samo materijalne stvari sve u zivotu ..i da ono nije centar svijeta ...mada nama jeste..ali ne mora ono to bas u svakom trenutku znati jer to djeca koriste ...nekad nesto i zabraniti mada je to roditelju tesko ali treba se znati sta moze sta ne ...a ne sve mu pruziti bez trunke njegovog napora ...ima sve ...i normalno da ce mu biti dosadno jer nista ne cijeni ...i ne zna za neke sitnice koje mogu uljepsati zivot ..... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Četrnaestogodišnjaka neuzvraćena ljubav odvela u smrt? | |
| |
| | | | Četrnaestogodišnjaka neuzvraćena ljubav odvela u smrt? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 348 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 348 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|