|
| Specijalistički pregled neće se čekati duže od mjesec | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Specijalistički pregled neće se čekati duže od mjesec 19.01.10 10:04 | |
| Odluka o utvrđivanju većeg obima zdravstvenih prava, koju je pripremilo Ministarstvo zdravstva, a prihvatila Skupština KS, pacijentima će omogućiti niz olakšica. To se, prije svega, odnosi na smanjenje perioda čekanja na preglede. Precizirano je da se na određeni specijalistički pregled maksimalno može čekati mjesec.
- Iskustva pokazuju da se na pojedine usluge čeka i do pet mjeseci. To se najčešće odnosi na preglede srca. To je šteta i gubljenje vremena, jer privatne zdravstvene ustanove imaju vrhunsku aparaturu i vrhunske stručnjake. Zato ćemo raspisati tendere na koje će moći konkurisati i javni i privatni zdravstveni sektor. Ko ponudi bolje uvjete, taj će dobiti posao - rekao je ministar zdravstva Mustafa Cuplov.
Druga dobra stvar u ovoj Odluci je da zdravstvene ustanove, a posebno bolnice, moraju prihvatiti ljekarske i druge nalaze izdate u nižim nivoima zdravstvene zaštite.
- Dosadašnja praksa bila je da se nalazi ponavljaju. Zato se bespotrebno trošio novac. S druge strane, pacijenti su se izlagali ponovnim medicinskim procedurama. To nećemo dozvoliti - poručuje Cuplov.
Nema duplih pregleda
Prema mišljenju ministra, domovi zdravlja imaju iste vrhunske aparate za snimanje pluća, srca, bubrega kao i Klinički centar.
- Imaju i specijaliste kao i na KCUS-u. Zbog čega bi onda naše građane, pacijente izlagali duplim zračenjima i troškovima. To ovom odlukom više neće biti moguće - istakao je ministar. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Specijalistički pregled neće se čekati duže od mjesec 19.01.10 10:09 | |
| ovom se mogu samo ansmijati ..i nista vise ...koliko puta su donosili ovakve odluke ...mi se obraduj ..i ono opet nista ...evo cekam ...pregled za secer vec skoro dva mjeseca...jer dr ..je bolesna pa ne moze se previse forsirati sa poslom ... a meni secer do neba ..nisti me ...ako odem u bolnicu ..samo kazu pojacaj te lijekove do kontrole svoga ljekara ...i na kraju dok stignem do njega reci ce sta ste cekali do sad ....ali evo napokon danas valjda me primi ako ne bude previse umorna a o kardiolozima da ne pricam ....... danas sam bijesna na sve _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Specijalistički pregled neće se čekati duže od mjesec 19.01.10 13:14 | |
| ..dont be mad be happy ..nije ni kod nas ništa bolja situacija..svaki spec. pregled se čeka po par tjedana...osim ako nisi u velikom gradu gdje ima malo više bolnica ili čega več...ali znam da kod za što god da trebaš nema prije dva tjedna minimum da te prime.. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Specijalistički pregled neće se čekati duže od mjesec | |
| |
| | | | Specijalistički pregled neće se čekati duže od mjesec | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 489 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 489 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|