|
| Optimistične žene žive duže | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Optimistične žene žive duže 28.09.09 18:29 | |
| Ženama koje imaju optimističan pogled na život prijeti manji rizik za bolesti srca i smrt, pokazalo je istraživanje provedeno u SAD. Podaci prikupljeni od gotovo 100 000 ispitanica pokazuju kako je pesimizam izravno povezan s povišenim krvnim tlakom i koncentracijom kolesterola u krvi, pišu tamošnji mediji. Bez obzira na ostale faktore rizika, optimistične žene su u promatranom osmogodišnjem razdoblju imale 9 posto manji rizik za bolesti srca te 14 posto manji rizik za smrt od bilo kojeg uzroka. Istraživači s University of Pittsburgh vjeruju da je dobivene rezultate moguće objasniti povezanošću optimističnog stava i uspješnije borbe protiv poteškoća do kojih dolazi zbog narušenog zdravlja. Uz to, optimistične žene su u prosjeku bile sklonije zdravim životnim navikama i tjelovježbi, te su posljedično imale manje poteškoća s viškom kilograma, dodaju znanstvenici. Fena _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Optimistične žene žive duže 28.09.09 18:38 | |
| Biti optimist zdravo iza tijelo i za duh.Kad se gleda crno utječe na sve,posebno na kojekakve bolesti,nervozu,živčanost,zato živjeli optimisti... |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Optimistične žene žive duže 22.02.10 17:59 | |
| ...pa ako ja nisam optimista ...onda niko nije ....sta sam prosla u zivotu ali nikad nisam gledala crno uvijek sam nalazila nesto cemu bih se radovala i uvijek gledam sve ruzicasto pa opet me pogada sta stigne .....koliki sam ja optimista u zivotu nikad ne bih trebala biti bolesna......i ja se ne slazem da optimisticne zene zive duze ...zivis onoliko koliko ti je zapisano ...ima i pesimista koji zive po 100 godina ...a optimizam pomaze da prebrodis bolje sve boli i bolesti _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Optimistične žene žive duže 22.02.10 19:17 | |
| Ma ne vjerujem da to preivše nešto znaći kada kroz život razmišljamo optimistično ili pesimistično..da me shvati nitko krivo ne kažem da nije dobro razmišljati pozitivno i da ne pomaže biti optimist..samo govorim da ništa manje ili više nije štetno biti pesimist..jer ne razmišlja pesimist "joj fuj sve mi je bljak odvratno ništa mi ne valja".. Po meni pesimisti samo ne gledaju kroz ružičaste naočale..nikada mi čaša nije polu puna več polu prazna..ali što je tu loše..stvar je gledanja..ili nikada ne razmišljam ma sve će biti super neće se ništa loše dogoditi bude sve prošlo bla bla..ja više volim biti hladne glave ne nadati se predobrom biti malo manje optimistična u bilo čemu..jer ako se ne nadaš previše dobrome..manje češ se razočarati..ali veselim se dobrom jako bez obzira koliko dobrog bude ..jer nisam puno niti očekivala. A dali duže žive nije samo stvar razmišljanja puna prazna..več bitan i tempo života..volja za životom..društvo..sitnice kojima se radujemo sve to čini naš život dužim ili kraćim. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Optimistične žene žive duže 02.03.10 19:48 | |
| po prirodi sam optimista..al ima dana kada mi se se cini crnim.. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Optimistične žene žive duže 03.03.10 7:56 | |
| - Kikica je napisao/la:
- Ma ne vjerujem da to preivše nešto znaći kada kroz život razmišljamo optimistično ili pesimistično..da me shvati nitko krivo ne kažem da nije dobro razmišljati pozitivno i da ne pomaže biti optimist..samo govorim da ništa manje ili više nije štetno biti pesimist..jer ne razmišlja pesimist "joj fuj sve mi je bljak odvratno ništa mi ne valja"..
Po meni pesimisti samo ne gledaju kroz ružičaste naočale..nikada mi čaša nije polu puna več polu prazna..ali što je tu loše..stvar je gledanja..ili nikada ne razmišljam ma sve će biti super neće se ništa loše dogoditi bude sve prošlo bla bla..ja više volim biti hladne glave ne nadati se predobrom biti malo manje optimistična u bilo čemu..jer ako se ne nadaš previše dobrome..manje češ se razočarati..ali veselim se dobrom jako bez obzira koliko dobrog bude ..jer nisam puno niti očekivala. A dali duže žive nije samo stvar razmišljanja puna prazna..več bitan i tempo života..volja za životom..društvo..sitnice kojima se radujemo sve to čini naš život dužim ili kraćim. Mislim da griješiš... Iskustvo me naučilo da pesimisti uvijek svojim pesimizmom (pretpostavljam) privlače ružne stvari (čak i bolest) koje im se dešavaju u životu, a optimisti dobre... Masu puta sam gledala drage, poštene, vedre ljude u bezizlaznim situacijama kako se nedaju smesti, i dalje sa osmjehom na usnama rješavaju probleme, i uvijek, ali baš uvijek im se desi nešto totalno nepredviđeno, nešto što riješi njihove probleme... Znam mladog dečka (30-te) u kolicima, stradao kao tinejđer u prometnoj stradao... Optimist, osnovao je obitelj, sagradio kuću, sve mu ide kao po špagi, a poludi ako mu netko kaže da je bolestan ili nesretan u životu, ne priznaje to... Živa volja... On mi je životni uzor... |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Optimistične žene žive duže 03.03.10 8:20 | |
| Ne znam u kojem dijelu se ne slažeš sa mnom.. | |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Optimistične žene žive duže 13.04.10 23:45 | |
| - black-angel je napisao/la:
- po prirodi sam optimista..al ima dana kada mi se se cini crnim..
Takve faze su neizbježne, taj povremeni pesimizam, dobro je dok ne potraje duže.... _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Optimistične žene žive duže 13.04.10 23:47 | |
| Ne drzi me mnogo, mozda par dana mesecno u razmacima po nedelju dana |
| | | Ary VIP član
Broj postova : 16291 Godine : 43 Lokacija : Sisak Datum registracije : 16.04.2009
| Naslov: Re: Optimistične žene žive duže 13.04.10 23:48 | |
| A ma ja sam totalni pesimista zar se ne vidi???? | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Optimistične žene žive duže 13.04.10 23:50 | |
| |
| | | Ary VIP član
Broj postova : 16291 Godine : 43 Lokacija : Sisak Datum registracije : 16.04.2009
| Naslov: Re: Optimistične žene žive duže 13.04.10 23:52 | |
| Tako jeeeeeeeeeeee....ma ja ti neznam šta je to pesimizam... hmmmma da skinem ove ružičaste naočale možda | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Optimistične žene žive duže 13.04.10 23:53 | |
| skidaj |
| Naslov: Re: Optimistične žene žive duže 13.04.10 23:53 | |
| Slažem se, Ary ostavlja dojam totalne optimistice, svakog uvijek oraspoloži svojom pojavom _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Optimistične žene žive duže 01.02.11 1:14 | |
| Baš mi je drago što na našem forumu prevladavaju optimistice :ketica _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Optimistične žene žive duže 01.02.11 1:30 | |
| osmijeh na lice i veselje u srce i eto ti lijeka za dug život optimista sam,uvjek i uvjek ću biti..nema tog problema koji me može polomit ,sve dok mi je dijete zdravo a drugo ,,kako bude bit će |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Optimistične žene žive duže | |
| |
| | | | Optimistične žene žive duže | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 255 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 255 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|