|
| Tajvan zabranjuje pušenje za vrijeme hodanja i vožnje automobila | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Tajvan zabranjuje pušenje za vrijeme hodanja i vožnje automobila 11.12.09 10:16 | |
| U cilju promocije zdravog i čišćeg životnog okoliša, tajvanske vlasti razmatraju ovakvu zabranu koja bi uskoro mogla stupiti na snagu.Dok kod nas padaju zabrane pušenja u zatvorenim prostorima, Tajvan ide tako daleko da planira uvesti zabranu puštenja za vrijeme hodanja.
U cilju promocije zdravog I čišćeg životnog okolišta, tajvanske vlasti razmatraju ovu vrstu zabrane koja bi uskoro mogla stupiti na snagu. Osim zabrane uživanja cigareta za pješačenja, planirana se i zabrana konzumacije duhana i za vrijeme vožnje automobila ili motocikla.
Ova bi zabrana mogla uledati svjetlo dana sljedeće godine, priopćili su danas državni dužnosnici. Zabranom ćemo nastojati postići da pješaci, ali i vozači automobila te motocikala ne bacaju opuške svuda, priopćeno je. Zabrana pušenja za upravljačem također je i sigurnosne naravi, objašnjeno je. Posljednjih godina na Tajvanu se provodi protupušačka kampanja, a uvedena je i zabrana konzumacije cigareta u svim zatvorenim prostorima. Razlog tomu je vrlo visok postotak oboljelih od raka pluća. Od 23 milijuna stanovnika na Tajvanu, čak je pet milijuna pušača, službeni su podaci. Izvor | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Tajvan zabranjuje pušenje za vrijeme hodanja i vožnje automobila 11.12.09 10:49 | |
| A bemti mislim ne možeš nikog natjerati da se ponaša kuturno uvedeš im zakon i drakonske kazne.. Mrzim kada hodam stazom i prođe pored mene netko s cigarom u ruci i sav dim koji je ispuhao u mene se zabije..fuj..fuj.. Zgadi mi se disanje ..preselit ću se u Tajvan | |
| | | | Tajvan zabranjuje pušenje za vrijeme hodanja i vožnje automobila | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 490 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 490 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|