|
| Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? | |
|
+7D_DoLL Tea Blizanka Ary Kikica mea Goran 11 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? 12.06.09 20:47 | |
| First topic message reminder :
ili je to samo fraza? kakva su vaša iskustva? |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? 31.10.10 21:43 | |
| Vjerovatno je bolje prespavat,al ja čim ustanem na to pomislim..Mislim ako je moja obitelj u pitanju ,ako je problem "vanjski" onda volim dati si vremena i razmislit |
| | | Badomen Totalno relaxiran
Broj postova : 1130 Godine : 55 Lokacija : home,sweet home Datum registracije : 22.10.2010
| Naslov: Re: Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? 02.11.10 22:12 | |
| Meni osobno se često desi da kad zapnem u nečem(a to je uvećini slučajeva nešto na poslu,matematika,projektni nacrti ili programiranje) ujutro se probudim i imam čisto,elegantno rješenje to je me zaintrigiralo pa sam kojekuda pročitao što se dalo pronaći o toj temi i stvar u kojoj se slažu i stručnjaci i laici je da mozak dok spavamo radi na podsvjesnoom nivou(u rem fazi) na problemu i daje riješenje emocionalni i apstraktni problemi se rjeđe rješavaju u snu ali sigurno ih je bolje jednu noć prespavati jer se očistimo od mentalnog smeća koje nam se prikupi tokom dana
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? 03.11.10 9:23 | |
| Vjerojatno ste više puta u životu čuli da problem koji ne možete riješiti treba prespavati. Najnovije znanstveno otkriće to i potvrđuje jer spavanje uistinu poboljšava kreativnost. Znanstvenici su otkrili da ljudi nakon kratkog sna mogu jasnije razmišljati. Kako se čini, procesuiranje problema tijekom spavanja najčešće vodi do rješenja, a učinak je još bolji kad ljudi uđu u REM fazu spavanja.
Znanstvenici vjeruju da REM faza pomaže mozgu u spajanju naizgled nespojivih stvari, a važna je i za asimilaciju novih informacija s prijašnjim iskustvima. Upravo na taj način može se doći do kreativnog rješenja problema.
izvor: http://www.tportal.hr/lifestyle/zdravlje/24616/Problem-uistinu-treba-prespavati-pa-ga-rijesiti.html
to je pokazalo istraživanje, iako smatram da sve, pa i to, ovisi o pojedincu i njegovom načinu razmišljanja i djelovanja, jer ''prespavati'' problem vrlo lako se može pretvoriti u odgađanje rješavanja problema |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? 01.02.11 13:52 | |
| Tako je Yano, svaka osoba i svaka situacija, tj. problem su specifični; nekad je potrebno odmah djelovati, bez da se prespava nešto. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? | |
| |
| | | | Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 349 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 349 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|