| Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? | |
|
+7D_DoLL Tea Blizanka Ary Kikica mea Goran 11 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? 12.06.09 20:47 | |
| ili je to samo fraza? kakva su vaša iskustva? |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? 12.06.09 20:49 | |
| Mislim da smo stvarno pametniji kada prespavamo problem...jer u onom afektu tko zna kako bi reagirali... |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? 12.06.09 23:01 | |
| Da i ja sam mišljenja da je bolje prespavati neke stvari bar je tako kod mene... |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? 12.06.09 23:03 | |
| Možda nismo pametniji, ali smo hladnije glave i ne reagiramo impulsivno već razumno. |
|
| |
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? 24.06.09 12:07 | |
| Nije to samo fraza, često smo, ako ne pametniji, onda zasigurno racionalniji nakon "prespavane noči". _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
|
| |
mea Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 274 Godine : 44 Lokacija : Slavonski Brod Datum registracije : 15.07.2009
| Naslov: Re: Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? 15.07.09 16:24 | |
| mislim da da.. baš to što su rekli i svi prije mene, glava je ajmo reć hladnija, odmorni smo (bar na neki način) i možemo objektivnije sagledat cijelu situaciju i možda nam na um padne i neka dobra ideja afekt po mom mišljenju nije nikad baš rezultirao nečim dobrim | |
|
| |
Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? 18.07.09 14:45 | |
| ..je bolje je malo se ohladiti od svega i onda nastaviti s onim što nas je zaokupiralo, meni uvijek upali, bilo rijeć o svađi ili nekom poslu.. | |
|
| |
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? 30.07.09 17:54 | |
| Istina, nikad ne treba brzopleto reagirati, uvijek vrijedi ona "ispeci pa reci". _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
|
| |
Ary VIP član
Broj postova : 16291 Godine : 43 Lokacija : Sisak Datum registracije : 16.04.2009
| Naslov: Re: Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? 30.07.09 17:59 | |
| Kod mene nema spavanja dok sve ne riješim... neznam jel pametno ili nije al je tako... do jutra bi me možda prošlo,pa ja to riješim odmah.... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? 30.07.09 17:59 | |
| ti od brige i sekiracije ne bi spavala... |
|
| |
Ary VIP član
Broj postova : 16291 Godine : 43 Lokacija : Sisak Datum registracije : 16.04.2009
| Naslov: Re: Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? 30.07.09 18:01 | |
| pa da...ja bi to vrtila po glavi do jutra dok se ta osoba ne probudi...a onda je još gore jer sam svašta smislila u glavi...tak da samnon je bolje to riješit odmah... | |
|
| |
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? 12.10.09 19:24 | |
| Problem zaista treba prespavati pa ga riješiti
Spavanje poboljšava kreativnost i omoguće jasnije razmišljanje. Problem se tokom sna procesuira, a nakon buđenja čovjek dolazi do kvalitetnog rješenja. Vjerovatno ste više puta u životu čuli da problem koji ne možete riješiti treba prespavati. Najnovije naučno otkriće to i potvrđuje jer spavanje zaista poboljšava kreativnost. Naučnici su otkrili da ljudi nakon kratkog sna mogu jasnije razmišljati. Kako se čini, procesuiranje problema tokom spavanja najčešće vodi do rješenja, a efekat je još bolji kad ljudi uđu u REM fazu spavanja.
Naučnici vjeruju da REM faza pomaže mozgu u spajanju naizgled nespojivih stvari, a važna je i za asimilaciju novih informacija sa prijašnjim iskustvima. Upravo na taj način može se doći do kreativnog rješenja problema.
Istraživanjem je obuhvaćeno 77 mlađih odraslih osoba kojima su ujutro davane brojne riječi povezane sa kreativnim zadacima. Pokazivani su im nizovi riječi poput keks, srce i šesnaest, a ispitanici su morali predložiti četvrtu riječ koja se može povezati sa sve tri riječi. Na primjer, dobra riječ bila je "slatko" jer se veže uz sve tri riječi i ima smisleno značenje.
Tokom popodneva nekim je ispitanicima dopušteno drijemanje nakon koga su ih ponovo testirali. Utvrđeno je da su nakon kratkoga sna ispitanici imali bolje ideje za rješavanje zadataka. "Čini se da REM faza spavanja posebno pomaže kod kreiranja novih rješenja jer dopušta mozgu da smisli novu i korisniju asocijaciju između naizgled nepovezanih ideja", rekla je dr. Sara Mednick, psihijatrica sa Univerziteta u Kaliforniji. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
|
| |
Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? 13.10.09 10:44 | |
| Ne treba ni prespavati nekada..dovoljno se maknuti od onog što je zaokupiralo mozak... kad se malo očistimo od te teme, lakše ju je riješiti s čistom glavom. | |
|
| |
Tea Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 758 Godine : 54 Lokacija : Split Datum registracije : 01.11.2009
| Naslov: Re: Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? 01.11.09 21:51 | |
| Iz svog iskustva znam da je potrebno prespavati,ali i razmisliti i dobro razriješiti sa sobom šta se želi ,a šta nam smeta.Nekako sam u fazi da više ne gledam stalno kako ugoditi drugima,već zadovoljiti sebe i raditi na svojoj osobnoj sreći.I nije mi lako prelomiti u sebi i odbiti nekoga sa zahtjevima,jer uvijek nastojim pomoći.Gledam baš da svoju energiju trošim gdje treba a da je ne raspršujem na neke koji to ne zaslužuju. Krivo mi je i kad me neko uvrijedi pa mu isti moment ne dam do znanja.Tu reakciju ne volim,pa ljudi misle da mogu još to raditi.Ali...idem dalje i nastojim se mijenjati u nekim stvarima. | |
|
| |
D_DoLL Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 356 Godine : 35 Datum registracije : 18.11.2008
| Naslov: Re: Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? 24.11.09 15:17 | |
| Apsolutno se ne slažem s ovim. Kad "prespavam" problem, prvo na što pomislim je upravo taj problem i nemam mira jer ga večer prije ili dan prije nisam riješila ili više razmišljala o njemu.
| |
|
| |
boemčina Početnik
Broj postova : 14 Godine : 62 Datum registracije : 09.12.2009
| Naslov: Re: Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? 10.12.09 19:31 | |
| sigurno da je bolje,inače bi ih bilo mrtvih,a kad prespavam uopće mi problem nema tu važnost,zapravo mu se i narugam | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? 02.03.10 19:53 | |
| Mislim da covek ne treba reagovati na prvu loptu ipak je bolje da se misli malo staloze... |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? 03.03.10 8:30 | |
| pametniji mozda ne , ali smireniji pa nam se problem cini manje "velik" |
|
| |
jaro1968 Ljubitelj foruma
Broj postova : 3073 Godine : 56 Lokacija : najlijepsi zalazak sunca Datum registracije : 22.06.2009
| Naslov: Re: Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? 03.03.10 9:29 | |
| Mislim da je ipak bolje prespavati neki problem akoje to moguce jer poslije je covjek ako nista drugo dosta smireni | |
|
| |
Goran Administrator
| Naslov: Re: Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? 13.04.10 23:38 | |
| Ako konkretnim djelovanjem ne možemo trenutno ublažiti ili ukloniti problem, doista ga je bolje "prespavati". _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
|
| |
Dita von Teese Ljubitelj foruma
Broj postova : 3308 Godine : 114 Datum registracije : 12.02.2010
| Naslov: Re: Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? 13.04.10 23:40 | |
| Ja definitivno jesam..jutro je pametnije od veceri uvijek bilo. | |
|
| |
Ary VIP član
| Naslov: Re: Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? 13.04.10 23:43 | |
| Ma ja ne mogu da spavam ak imam neki problem... moram to rješit da mogu mirno spavat... | |
|
| |
Goran Administrator
| Naslov: Re: Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? 31.10.10 21:36 | |
| Jesmo, samo ja ne prespavam nikad nego radim sranja odmah. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? 31.10.10 21:38 | |
| - Citat :
- Jesmo, samo ja ne prespavam nikad nego radim sranja odmah
Ah da, vrijeme ne upravlja tobom, već ti njime |
|
| |
Goran Administrator
| Naslov: Re: Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? 31.10.10 21:42 | |
| Da, baš tako _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? | |
| |
|
| |
| Jesmo li zbilja pametniji kad "prespavamo" problem? | |
|