|
| Zavjesa, ukras svakog prostora | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Zavjesa, ukras svakog prostora 03.06.09 13:47 | |
| Trendovi diktiraju čiste i jednostavne linije, izvedene u prirodnim materijalima i retro izgledu... Trendovi zastarijevaju i ponovo se vraćaju. To ne vrijedi samo za modu. Jednake promjene događaju se i u svijetu zavjesa i dekora. Načini prekrivanja prozora mijenjali su se kroz historiju i taj se proces nastavlja. Trendovi diktiraju čiste i jednostavne linije, izvedene u prirodnim materijalima i retro izgled pa su motivi cvijeća i apstraktnih biljnih ornamenata vrlo popularni. Izbor materijala Materijali od kojih se proizvode zavjese i zastori su različiti: postoje pamučne, lanene, baršunaste, svilene, satenske, polusintetičke tkanine. Upotreba zavjesa i zastora pruža velike mogućnosti u oblikovanju i definiranju prostora. Zavisno od vrste koju odaberete, stvorit ćete različite ugođaje: moderne, klasične, retro, intimne, prozračne, razigrane... Odabir će biti još kvalitetniji ako boju ili uzorak povežete sa drugim elementima enterijera. Pripazite, ako dominiraju geometrijski uzorci, ne unosite cvjetne motive i obrnuto. Koje ćete zavjese odabrati, zavisi od veličine prostora, dimenzije prozorskih otvora, osvijetljenju, rasporedu namještaja i već prisutnim bojama. Potrebno je znati da njihov oblik, uzorak i boja mogu učiniti prozore vizuelno većim, manjim, širim ili užim. Manje prostorije U manjim i slabije osvijetljenim prostorima treba odabrati svjetlije i prozračnije zavjese. One sa velikim uzorcima preporučljive su za otvore manjih dimenzija. Jednostavne zavjese bez previše uzoraka, obješene na metalne ili drvene karniše, odlično će se uklopiti u svaki prostor. Upotreba zastora od prirodnih materijala, kao što su bambus, konoplja ili drvo, sve je češća i to zato što stvaraju izrazito ugodnu i opuštajuću atmosferu u prostoru. Zastori od resa Osim zavjesa od tkanina, posebno su popularni i zastori od gusto postavljenih resa, koje se sastoje od nanizanih elemenata ili karika od različitih vrsta materijala, boja i uzoraka. Na tržištu su sve više prisutne zavjese diskretnijih uzoraka, mekše, podatnije i prirodnijeg izgleda. Kakav namještaj, takva karniša Karniše, kao i različiti ukrasni nastavci, izrađuju se od drveta, metala, kovanog željeza, plastike, inoksa. Kupuju su kao gotovi elementi ili se izrađuju prema dimenziji otvora. Materijal karniše trebao bi se uklopiti sa materijalom ostalih elemenata namještaja, a pogotovo kade se radi o drvetu. Klasična izvedba karniše je sa prstenima, ali postoje i druga rješenja. Teleskopska izvedba omogućava fleksibilnost, jer se karniša može razvlačiti. Iznad balkonskih vrata preporučljivo je postaviti preklopnu karnišu. Karniše i zavjese uvijek trebaju biti duže dvadesetak centimetara od otvora kako bi se postigla efikasna toplinska zaštita te kako bi se pojačao estetski efekt. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Blizanka Administratorica
| Naslov: Re: Zavjesa, ukras svakog prostora 03.06.09 14:16 | |
| Da li su zavjese jos uvijek moderne ....volite li vi zavjese ? meni su super ...bez obzira sto ih neko smatra starinskim ....moderne ili ne... ja ih volim... daju toplinu prostoru... namjestaj moze biti bilo kakav... al ako imas lijepe zavjese ili dobar cilim... neke interesantne jastucice - sve moze izgledati bolje nego jeste. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zavjesa, ukras svakog prostora 03.06.09 16:45 | |
| Meni je na crnom zidu,zavjesa boja crvenog vina...i izgleda to dvoje |
| | | Gost Gost
| | | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Zavjesa, ukras svakog prostora 11.06.09 22:01 | |
| Mrzim ih i jedva čekam da izbacim ove stare prozore i stavim .....ništa venecijanere ili šalokatre još će mo vidjeti , a ne podnosim te sakupljače prašine....mada moram priznati vidjela sam ih puno lijepi i prostorije gdje baš zavjesa lijepo popunjava prostor, ali mrzim ih. | |
| Naslov: Re: Zavjesa, ukras svakog prostora 11.06.09 22:26 | |
| _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zavjesa, ukras svakog prostora 12.06.09 10:07 | |
| Čovječe moja trpzarija izgleda poput ove zadnje fotke...teta B...otkud ti ta fotka... |
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zavjesa, ukras svakog prostora 12.06.09 14:28 | |
| Teta B...paparaco... |
| Naslov: Re: Zavjesa, ukras svakog prostora 12.06.09 15:38 | |
| e kate od mene se svemu mozes nadati.... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Zavjesa, ukras svakog prostora 12.06.09 15:41 | |
| Kate netko te špijunira , super mi je ta zelena slika | |
| Naslov: Re: Zavjesa, ukras svakog prostora 12.06.09 22:42 | |
| spavaca bez zavjesa _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Zavjesa, ukras svakog prostora 12.06.09 22:51 | |
| spavaca sa zavjesama _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zavjesa, ukras svakog prostora 12.06.09 22:55 | |
| e bez zavjesa mi je super, no ipak neke prozore treba prekriti zavjesima pogotvoro one prozore koji imaju direktan pogled u unutrašnjost kuće ili stana |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zavjesa, ukras svakog prostora 30.05.10 14:59 | |
| Probala sam skinut zavjese sa prozora i nema meni bez mojih zavjesica a skplajči prašine pa bože moj ajmo se šišat na ćelavo imal goreg skupljača od kose,kad pečem palačinke šta više smrdi nego naše kose.Imal šta ljepše nego miris opranih zavjesa |
| Naslov: Re: Zavjesa, ukras svakog prostora 12.07.10 10:43 | |
| i meni su prostorije puno ljepse sa zavjesama ne volim prozore prazne ..zavjese mi daju neku toplinu ...a volim inace detalje ..ne volim one neke teske zavjese ..kao u kazalistu volim njezne nijanse i prozracne ..a sad kad bih gledala sta ne skuplja ptrasinu ne bih nista ni imala . _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Zavjesa, ukras svakog prostora | |
| |
| | | | Zavjesa, ukras svakog prostora | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 104 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 104 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943559. in 18087 subjects
|
|