|
| Utjecaj kave na organizam | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Utjecaj kave na organizam 28.05.09 15:00 | |
| Kava i raspoloženje Kava - Utjecaj kave na organizam - Sastojci u kavi -
Australski znanstvenici uspjeli su dokazati kako kava poboljšava obrađivanje informacija i opseg slušanja, te primanja poticajnih poruka. Oni tvrde da kofein kod ljudi stvara bolje raspoloženje i jača sposobnost razmatranja sadržaja poruke, zbog čega se lakše služe s porukom.
Kava održava vaš mozak zdravim -
Desetogodišnje istraživanje pokazalo je kako kod osoba koje piju tri šalice kave dnevno manje opada mentalna sposobnost u kasnijim godinama.
U istraživanju provedenom na Nacionalnom institutu za javno zdravstvo u Nizozemskoj sudjelovalo je 676 osoba iz više europskih zemalja, a promatrani su kroz deset godina. Testovi kojima su se ispitivale njihove kognitivne sposobnosti pokazali su kako je mentalna sposobnost osoba koje nisu pile kavu opadala četiri puta brže.
Prema objašnjenju znanstvenika koji su proveli istraživanje kofein ojačava memoriju tako što utječe na moždane receptore.
Kava utječe na krvni tlak
2002. godine istraživanje provedeno na jednom sveučilištu u SAD-u, provedeno na 1.000 studenata medicine pokazalo je kako osobe koje konzumiraju veće količine kave imaju povišen krvni tlak.
Uzrokuje li kava srčani infarkt?
Istraživanje završeno 2000.-te godine provedeno na 20.000 Finaca dalo je neosporive dokaze povezanosti konzumiranja velikih količina kave i srčanih bolesti.
Bolovi u leđima
Osobe koje piju manje od jedne šalice kave dnevno češće pate od bolove u leđima.
Dijabetes i kava
Istraživanje provedeno 2003. na Harvardu pokazalo je kako osobe koje piju do pet šalica kave dnevno smanjuju rizik dijabetesa tip 2 za 30%.
Kava - Utjecaj kave na organizam -
Kofein, kemijske formule C8H10O2N4, glavni je sastojak kave odgovoran za većinu učinaka na organizam. Osim kofeina, kava sadrži i trigonelin koji se pod utjecajem topline, dakle pri kuhanju pretvara u vitamin niacin (iz grupe B vitamina). Kava također sadrži oko 600 isparivih mirisa, bjelančevine, vodu, masnoće i mineralne soli.
iPosluživanje crne kave
Crna kava se poslužuje nakon obroka. njom se završava ručak ili večera, te je ona znak kako će se uskoro ustati od stola. Kod nas je uobičajeno da se crna kava poslužuje za istim stolom za kojim se i jelo, dok u nekim drugim zemljama ona se poslužuje naknadno uz cigarete ili liker. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Blizanka Administratorica
| Naslov: Re: Utjecaj kave na organizam 28.05.09 15:14 | |
| znaci ako hocu da me ne bole leda treba da pijem vise kafe...isto tako ako pijem vise kafe bolje mi je zbog secera
a ako se cuvam ovih stvari ...onda mogu dobiti...infarkt ili visok pritisak ...pa hajd ti budi pametan _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Utjecaj kave na organizam 28.05.09 15:16 | |
| ne pijem kavu uopće |
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: Utjecaj kave na organizam 28.05.09 15:21 | |
| |
| Naslov: Re: Utjecaj kave na organizam 28.05.09 15:26 | |
| moj teo ja koliko sam pila prije kafe dok sam pusila ...mislim da me nikad leda ne bi trebala boliti.... a mene bole i dan i noc...toliko o istrazivanju... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Utjecaj kave na organizam 28.05.09 21:03 | |
| to samo potvrđuje da kava ima puno purina i uzrokuje bolove u zglobovima : : |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Utjecaj kave na organizam 28.05.09 21:14 | |
| ja ponosno izjavljujem da ne pijem kavu već ...u nedjelju dva tjedna.... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Utjecaj kave na organizam 28.05.09 21:15 | |
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Utjecaj kave na organizam 28.05.09 21:16 | |
| Ja pijem puno kave...dobro sad sam si za navečer ubacila nes,ali crna um koliko sam je samo danas popila...Doduše nisam nikad ni probala da prestanem piti i ne pada mi napamet malo da smanjim da ali da prestanem ne. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Utjecaj kave na organizam 28.05.09 21:36 | |
| - korny je napisao/la:
- ja ponosno izjavljujem da ne pijem kavu već ...u nedjelju dva tjedna....
svaka čast korny nastavi tako |
| | | ajmeivana Ljubitelj foruma
Broj postova : 3690 Godine : 43 Datum registracije : 09.03.2009
| Naslov: Re: Utjecaj kave na organizam 28.05.09 22:36 | |
| pijem kavu, tj bilu kavu s puno mlika, ujutro obavezno i mjera mi je 2-3 dnevno | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Utjecaj kave na organizam | |
| |
| | | | Utjecaj kave na organizam | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 465 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 465 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|